NL-regering (17 juli) Het aantal justitiële zorgtrajecten voor criminele verslaafden wordt verdubbeld. In 2011 moet het aantal verslaafden dat jaarlijks onder justitiële drang naar (verslavings)zorg wordt toegeleid, zijn verdubbeld naar 6.000.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Is het doel om in 2011 meer verslaafden te hebben? De LSR wil drugs legaliseren en daardoor zorgen voor minder verslaafden. Meer over gevolgen van drugsbestrijding zie site van ervaren Amerikaanse agenten

http://www.leap.cc/cms/index.php

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

10 REACTIES

 1. Ik heb in februari met Jack Cole van LEAP gesproken. Hij heeft in Nederland voordrachten gehouden voor hoge politiefunctionarissen, zoals ook in andere landen van de EU.

  Zo te zien heeft het nog niet veel geholpen. WAAROM VERREKT DE MENSHEID HET OM VAN HET VERLEDEN TE LEREN ???

 2. [1]Andre, zolang er vermoedelijk kinderlokkers als Demmink in de top van het Openbaar Ministerie zitten en de CDA-Minister Hirsch Ballin geen aanstalten maakt het criminele netwerk bij Justitie op te rollen, valt van Nederland op dat andere gebied geen enkel initiatief te verwachten.

 3. [2] Tel daarbij op dat ook de Oranjes in het verleden rijk zijn geworden met drugshandel, en dat de staat waarschijnlijk ook nog steeds flink verdient aan ‘gecontroleerd doorlaten’ valt niet te verwachten dat een einde komt aan deze ‘drooglegging’ voordat de huidige staatsvorm in elkaar stort..

 4. [3] die op verfrissende manier niets minder dan keihard tegen zijn eigen politieke "medeliggers" zegt … dat zij STEEDS hardop aan het fantaseren zijn. Zulks, omdat zij het over hoekstenen hebben dat mchthebbers noooit zullen opgegeven, terwijl de idiaaalogen gewoon impotente lieden zijn … die niet in staat zijn om veranderingen te forceren…

  1.Decriminalistie van drug en slachtofferloze handelingen in het bizonder en gerechtigheid in het algemeen.
  2.Opheffing belastingen en het stelsel van arbitraire dwangmatregelen, terwijl het overigens consistent is met een monarchie
  3.Het verlenen van politieke gunsten aan handlangers en soepsidies omwille van de politiek
  4.Corrupt gedrag etc., etc.,

 5. [3] Ik ben er van overtuigd dat over enige tijd alle drugs gelegaliseerd zullen worden, maar betwijfel sterk,of ik het nog mee zal maken.

 6. Drugs zouden NOOIT gelegaliseerd moeten worden.
  1:Je jezelf een brevet van onvermogen geeft omdat je niet in staat bent om op adequate wijze een verbod af te dwingen.
  2:Hoe zou je het vinden als je zoon of dochter op jonge leeftijd de keus had tussen een spaatje rood of een shot heroine?
  3:Als men de mens toestond met 200 km/uur over de snelweg te razen zouden er veel meer ongelukken gebeuren.

  Ik ben niet voor betuttelen, maar ik ben ervan overtuigd dat juist die ‘grenzeloze’ vrijheid hier in Nederland er de oorzaak van is dat er zoveel ontspoort in ons Nederland. Men weet niet meer waar de grens ligt tussen het toelaat- en ontoelaatbare.

 7. "Legaliseer drugs en krijg minder verslavingsmisdaad"

  Kijk naar de legalisatie van vuurwapens in de VS en zie hoe het aantal slachtoffers en criminaliteit is afgenomen (Not!)

 8. [6]
  ad 1:
  De staat is inderdaad niet in staat om een verbod af te dwingen. Libertariërs weten dat de staat dit vermogen niet heeft. Een verbod helpt niet om het gebruik tegen te gaan, niet hier, maar ook elders niet.

  ad 2:
  In vrijwel alle landen waar heroine verboden is loopt Uw dochter meer risico om aan de heroine te geraken. Dacht je nu echt dat er hier, in de VS en in Azie geen drugsdealers rondliepen op plekken waar Uw dochter kan komen?

  ad 3:
  Ik zie het verband niet. Libertariërs vinden dat de eigenaar van de snelweg de regels stelt. Verder weet ik niet of in Duitsland (het enige land waar harder dan 130 gereden mag worden) significant meer ongelukken gebeuren.

  [7]

  In staten waar het vuurwapenbezit relatief vrij is is inderdaad *minder* misdaad dan in staten waar vuurwapenbezit legaal is.

  Verder is in de meeste staten van de VS de misdaad beduidend lager dan bij ons.

 9. [6]
  "Ik ben niet voor betuttelen, maar…"

  Het woordje ‘maar’ kondigt een negatie aan van hetgeen ervoor werd beweerd. Met wat je er na zegt, belijd je namelijk dat je wél voor betutteling bent:

  "…ik ben ervan overtuigd dat juist die ‘grenzeloze’ vrijheid hier in Nederland er de oorzaak van is dat er zoveel ontspoort in ons Nederland. Men weet niet meer waar de grens ligt tussen het toelaat- en ontoelaatbare."

  Vanwege het grote aantal regeltjes en wetten, dat toeneemt met een schrikbarend aantal, kan men inderdaad door de bomen het bos niet meer zien. Kortom: het oerwoud aan regeltjes tast de vrijheid aan en schept onduidelijkheid en werkt daardoor anarchie in de hand. Dat er volgens sommigen daarom NOG meer regeltjes moeten komen, is in-en-in triest, maar wel geheel conform het sosjalisties denken. Dit is een verstandelijke val, Fred, en jij tuint er met open ogen in ! WAKKER WORDEN !!!!!!

 10. Mosje,
  ad 1:Laten we dan maar alle verboden afschaffen, vind je niet? De slappe knieen van ‘de nederlander’ zullen uiteindelijk zijn ondergang worden.
  ad 2:Op welk onderzoek baseer jij je bewering? Leg eens uit waarom dat risico elders groter zou zijn? Ik zie graag je beargumentering tegemoet.
  ad 3:Punt 3 is om aan te geven dat als men de ruimte krijgt, die ruimte ook genomen wordt. Iemand dient echter te bepalen tot hoever die reikt. De meeste mensen kunnen dat namelijk niet. Daar reken ik mezelf ook toe. Een doodgewone menselijk eigenschap, denk ik dan maar. "Libertariers vinden". Het zou leuk zijn als je je eigen mening verkondigde, in plaats je in een clubje te scharen en vervolgens die filosofie uit te dragen. Zelf nadenken is niet veel moeilijker dan na-papegaaien. Als je even had gegoogled, dan had je gezien dat er in Duitsland (ook relatief) meer verkeersdoden vallen dan hier. De laatste jaren is die trend echter dalende. Misschien helpt dat flitsen toch. Hoewel, onder jongeren is het aantal verkeersdoden relatief hoog. Misschien omdat niemand ze grenzen oplegt? “Libertariërs vinden dat de eigenaar van de snelweg de regels stelt”. Mmm, het lijkt erop dat je je graag de wet laat voorschrijven door iemand met veel poen en bovendien niet veel hebt geleerd van de laatste 200 jaar historie. Als dat libertarisch is, dan pas ik liever.
  ad 4:"Relatief vrij wapenbezit" ???
  Nogmaals, ik ben benieuwd op welke publicaties je je uitspraken baseert. En ja, op het (dunbevolkte) platteland van de VS zal minder misdaad voorkomen dan in onze grote steden, maar vergelijk eens de cijfers van L.A. met onze "moordhoofdstad" Rotterdam en je ligt in een deuk.

  Andre,
  je taalgebruik imponeert me, je mist echter waar het om gaat. Grahmatikaal onjuist of niet, misschien zou er op bepaalde gebieden wat meer betuttelt moeten worden. Je millimetergeneuk op taalgebied karakteriseert de passieve toestand in Nederland hier. Geneuzel over onbelangrijke details is makkelijker dan het aanpakken van de echte problematiek. Het feit dat ik een "grenzeloze vrijheid" constateer is geen pleidooi voor meer regelgeving. Naleving van de bestaande regelgeving dient alleen maar afgedwongen te worden, zonder gehoor te geven aan de protesten vanuit de samenleving. Als de belastingdienst dat kan, dan kan de rest van de overheid het ook. Door mijn betoog te vergelijken met socialistisch denken zeg je meer over jouw intelligentie dan over mijn persoonlijke levensfilosofie, die bestaat uit stukjes liberaal, socialistisch, christelijk, agnostisch, dictatoriaal en anderssoortige manieren van denken.

  Heren, ik nodig jullie uit om een kijkje te nemen op http://www.fredwillemse.com… en misschien kom je er dan achter dat er meer stromingen zijn dan alleen libertarisme en socialisme. Ik noem dat “gezond verstand”, dat conformeert zich niet aan welke politieke stroming dan ook.

Comments are closed.