NL-regering (30 juli): Minister Vogelaar (Wonen, wijken en integratie) past de regels aan om woningcorporaties voortaan een deel van de rentelasten te laten betalen voor huurders en starters die een woning kopen van de corporatie.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Weer het volgende geritsel op de woningmarkt dat verstorend zal gaan werken. De ondersteuning stopt zodra de koper de volledige lasten zelf kan betalen.
Maak toch een einde aan al dat betuttelen en ritselen en maak de hele woningmarkt vrij.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

5 REACTIES

 1. De hele woningmarkt ‘vrij’, betekent toch alle ‘grond’ vrij om er eventueel ook met een 4e hands camper op te kunnen wonen?

  Moet je dat wel willen voor je medelanders, verdienen zij niet beter?
  Hebben zij geen recht op een prachtige doorzonwoning op een V-locatie?

  Heeft een vertegenwoordiger van de ‘mensen’ niet de plicht om namens de ‘op hem/haar stemmers’ een grens te trekken kwa van armoedigheid uitziende woonverblijven te helpen verbeteren door het verbieden/beperken van esthetisch ‘slecht’ onderdak, dat ook nogeens de sociale cohesie ondermijnt c.q. segragatie bevorderd?

 2. "Hebben zij geen recht op een prachtige doorzonwoning op een V-locatie"

  Nee dus, Bep! Niemand heeft ‘recht’ op wat voor woning dan ook. Men heeft uitsluitend recht op leven, vrijheid en het streven naar geluk. Die prachtige doorzonwoning (en al die andere leuke dingen in het leven) moet je dus verdienen, door daar zelf keihard voor te werken.

  Voordeel daarvan is dat men beseft wat het is om eigendom te verwerven, dat men trots kan zijn op wat men bereikt heeft, en dat men van andermans eigendommen afblijft, in het besef dat die ander daar ook hard voor gewerkt heeft.

  Ik zal het zeker niet leuk vinden als iemand een 4e hands sleurhut tegenover mijn riante optrekje parkeert. Maar als hij zich netjes gedraagt (lees: mijn individuele vrijheid niet bedreigt) moet ik daar maar mee leven. Het alternatief, namelijk dat ik moet betalen voor zijn riante optrekje, uitsluitend omdat ik niet tegen een sleurhut aan wil kijken, is voor mij onacceptabel.

  Bovendien zal die sleurhut-figuur toch eerst die grond moeten kopen; hij kan niet zomaar overal gaan staan. Maar zodra het zijn grond en huis of sleurhut is heb ik niets te zeggen over hoe hij e.e.a. al dan niet onderhoudt. Totdat dat (door bv. overlast) inbreuk op mijn vrijheid maakt, dus.

 3. In feite gaat mijn belasting dus omhoog om andermans huis te financieren. 265.000 is ook een flink bedrag, kunnn die mensen niet in een huis van 245.000 wonen?? Ik vermoed dat dit te maken heeft met het onderzoek van het CBS waaruit bleek dat het mixen van arm en rijk de oplossing zou zijn voor integratie. Ze gaan nu dus familie flodders in dure wijken zetten. Zometeen is de grens 500.000 en men hoeft slechts 40% zelf te betalen… Altijd maar niveleren om de inkomens gelijk te trekken, terwijl de een duidelijk harder werkt en meer investeerd dan de ander. Hard werken loont niet. Zie je al bij huurwoningen, aso’s en mensen zonder verantwoordelijkheidsgevoel krijgen de mooiste eensgezinswoningen toegewezen.

 4. [3] Ach, belasting omhoog, belasting omlaag. Uiteindelijk zullen de correctiemaatregelen op de aantoonbaar te hoge belastingen (tw: huurtoeslag en h-renteaftr.) ook wel weer gecorrigeerd worden, dus netto gaat het op de lange duur niet zoveel uitmaken.

 5. Als je een nieuwbouw huis koopt betaal je nu ook al mee aan de huurhuizen in de zelfde wijk. Dit heet de onrendabele top.

  Het komt er als volgt op neer om de huren ‘betaalbaar’ te houden worden de koophuizen duurder gemaakt en daarmee een gedeelte van de huurhuizen betaald.

  Al hoewel vreemd ben je nog steeds wel vrij om het koophuis wel of niet te kopen voor het gevraagde bedrag. Dat geld natuurlijk niet voor de huurhuizen die nu kunstmatig laag worden gehouden en daarmee de boel verder verstoren.

Comments are closed.