NL-regering (29 juni): 36 bedrijven MOGEN straks hun omgeving veiliger en aantrekkelijker maken door gezamenlijk te investeren in bijvoorbeeld bewaking en verkeers- en groenvoorzieningen. Er komt een nieuwe wet voor BVG-zones.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Gut, gut, en dat moet dan via een stichting en de gemeente. Een eenvoudiger en efficiëntere oplossing is om gewoon alle bestaande belemmeringen op te heffen den de bedrijven hun gang te laten gaan. Je zult dan zien dat VRIJHEID WERKT!

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

5 REACTIES

 1. Dat zie je fout Hub. In een fatsoenlijke sosjaaldeemookraatsie als Medeland wordt elk bedrijf geacht keurig netjes te wachten, tot het een overheidsinstantie goeddunkt een groenvergunning te verlenen. Het is verkeerd om de bedrijven hun gang te laten gaan, want dan wordt het een Balkanbende, eh pardon, bende.

 2. [1]
  Precies. Ordnung muss sein, door Verdonk vertaald in ‘regel is regel’. Het wachten is nu op de toepassing van de een of andere uitvreter-politicus van de vertaling van ‘Arbeit macht Frei’.

 3. Dag Hub

  Heb je een link naar een ministerie of krant waar dit bericht staat met wat meer informatie? Zonder die informatie kan het zowel een goed teken zijn, maar ook een zoethoudertje voor het bedrijfsleven. Zonder achtergrondinformatie kan ik het niet beoordelen.

 4. [3] Fred, practisch al deze LSR reacties komen naar aanleiding van berichten uit de Nieuwsbrief van de regering. Dit staat in de Woordenlijst genoemd,en vandaar bij dit bericht de datum 29 juni.

 5. Bedankt Hub,

  Ik heb het bericht gelezen, maar kan er ook nu nog weinig over zeggen. Mijn indruk is dat gemeenten zo nog meer (indirect) geld kunnen binnenhalen om delen van hun grondgebied (bedrijfsterreinen in dit geval) te onderhouden en te beveiligen. Als bedrijven en burgers daardoor minder belasting hoeven te betalen, zou dat een stap in de goede libertaire richting zijn, maar ik betwijfel het. Eerst maar afwachten hoe het in de praktijk verloopt.

  PS: Jij stelt dat het om 36 bedrijven gaat, maar het gaat om 36 experimenten, dus 36 bedrijfsterreinen/gebieden.

Comments are closed.