Deze science fiction verhalen worden steeds meer werkelijkheid.
Amerika stuurt nu onbemande bombardementsvliegtuigen naar Irak die bestuurd worden vanuit Amerika. (zie foto) *)

Reeds langere tijd worden er kleine onbemande vliegtuigen gebruikt voor verkenningsvluchten, de “Predator”. Nu gaat een squadron vliegtuigen ter grootte van een jachttoestel naar Irak, de “Reaper”. Deze toestellen kunnen ongeveer 500 km/uur op een hoogte van 3 km vliegen met een lading van anderhalve ton aan bommen en raketten, en worden bestuurd vanuit Nevada, ongeveer 11.000 km weg. Ze kunnen 14 uur in de lucht blijven.

De toestellen worden over een paar maanden in Irak/Afghanistan verwacht. Niet om als verkenningsvliegtuig maar als aanvalstoestel met grote vernietigingskracht. Vandaar ook zijn naam Reaper, de man met de zeis.
Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor UAV’s (unmanned aerial vehicle)

Negen van deze toestellen zijn al gereed. Gebouwd door General Atomics uit San Diego voor slechts $17 miljoen belastinggeld. Inclusief de grondapparatuur. (Wat je al niet met belastinggeld kunt doen!)
De reapers worden gestationeerd in Irak/Afghanistan. Het landen en stijgen wordt betstuurd door een locaal team en het vliegen, waarnemen en vechten door teams in Nevada via satelietcommunicatie.
———————————————————————————–
*) apnews.myway.com/article/20…

12 REACTIES

 1. "De toestellen worden over een paar maanden in Irak/Afghanistan verwacht."

  Goed, nu Iran nog. Mwahahaah!

 2. "Oorlog tussen computers en robots":
  Vooralsnog – slachtoffers: levende wezens!

 3. ROBOJIHADEENS … waardoor achterlijke culturen steeds alleen maar verder achterop raken …

 4. kom bij de lucht macht!
  computer game ervaring is een pre,
  vooral als je goed met een JOY (sic) stick overweg kunt.

 5. Dit noemt men de "zero-victim war". Langs Amerikaanse kant natuurlijk.
  Het verschil in militaire macht tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld is nog steeds even groot als dat tussen Cortez en de Azteken. Laat me jullie woede op de hals halen als ik zeg dat me dat wel een veilig gevoel geeft (stel je voor dat het niet de US waren, maar pakweg Saoedi-Arabië)

 6. [5]
  Ik heb vaker gezegd dat de wereldmachten in TENMINSTE de komende eeuw zullen zijn, in precies DIE volgorde: …

  1. De Engelsprekende volken, (plus de Israeliers) omdat zij de nieuwe wereldorde STRUCTUREEL en defacto in handen hebben … Met name: de faciliterende technologien, de mondiale kapitaalbronnen en de globale logistiek en marketing overlays. Zulks in veel sterkere, bredere en diepere mate dan de British Empire ooit.

  2. De Chineesschrijvenden, dus ook Japan, Korea, Taiwan, Singapore en 200 miljoen overzeese Chinezen … omdat zij de mankracht en expertise bezitten om zowat alles weten te produceren en (omwille van toegang tot de wereldmarkten) defacto expliciet en nauw met de eerste groep samenwerken.

  3. De Cyrilisten die op de grondstofvoorraden zitten en een zeeeer hoge nationaliteitgevoel en indentiteit bezitten, terwijl zij uiteindelijk tevens bij de club-van-drie horen van expliciete JIHADBESTRIJDERS.

  Daarbij zal de mondiale rol van een verislamiseerde Europa terugvallen tot dat van Latijns Amerika, zodat landen als Denemarken, Noorwegen. De Baltische landen, Polen en Ijsland (en zelfs het Iberisch schiereiland) uiterst waarschijnlijk achter een hernieuwde Noord Altlantische verdrag zullen aan gaan.

 7. Lang geleden, ongeveer 25 jaar gelden, een B speelfilm gezien waarin 2 rivaliserende planeten vochten. Niet door het zenden van legers maar door een soort elektronisch schaakspel.

  Een onpartijdige computer zorgde voor het verloop van de veldslagen en calculeerde het aantal slachtoffers per week per land. Dan werden de mensen opgeroepen, volgens loting, voor euthanasie. Het grote voordeel, volgens de filmmakers, van dit soort oorlog boven een alles vernietigende oorlog was dat er geen milieu- of eigendomschade was.

  Zo misschien hadden deze, Chinese, filmmakers een kijkje in de keuken van de USA of waren het nazaten van Jules Verne.

 8. [6] Ik heb vaker mensen uitspraken horen doen voor de komende eeuw maar meestal kwamen die bedrogen uit.

  De Grieken, Romeinen, Germanen en weet ik niet wat meer voor groepen dachten allemaal dat zij de wijsheid in pacht hadden en beloofde de goedgelovige toehoorders duizenden jaren van wereld dominantie.

  Bij de stichting van het communistische rusland, na de val van de eeuwig regerende tsaren, bleek ook dat na 80 jaar de glans verschoot en het einde naderde.

  Hitlers 1000 jarige rijk kwam ook niet verder dan een decennia van ellende.

  En nu dus ACP die zijn visie geeft op een duizend jarig rijk. Wel dit jaar heeft hij gelijk. Nog 999 jaar te gaan…

 9. Gelukkig is Saoedi-Arabië de voornaamste bondgenoot van de VS in het Midden Oosten, op Israël na (hoewel, daar valt over te discussiëren..). [5]

 10. Gaaf man.
  Als je zelf dit soort spullen bezit zou je ze ook willen testen. En aangezien we toch een overschot hebben aan mensen.
  Leuk speelgoed.

 11. [6] Hey iedereen..
  Ik ben net nieuw hier en dit is mijn eerste post. Ik heb de afgelopen twee dagen me eigen een beetje ingelezen op deze site..

  Ik wilde reageren op het bericht van acp omdat ik de zelfde mening heb over het onderwerp, maar mischien voeg ik iets toe aan de discussie door het nog iets verder/hoger te zoeken dmv een link naar een video die ik laatst zag:

  http://video.google.com/vid

  Het is een docu over het ruimte programma en het militaire industriele complex en het duurt een uur.

  Just thought to share..

 12. [8] Ik denk niet dat wij verder kunnen kijken dan een eeuw, en dat zijn er dus slechts honderd jaar. Enwel om heel andere reden dan GN zich kan indenken.

  In dit geval is er meer zekerheid omdat DEZE eeuw zal worden gedominieerd door WO-IV dat een religeise oorlog is tussen de Islam en de rest van de wereld. En gerust WO-IV kan worden genoemd dat inmiddels aan de gang is, ongeacht of de mensen zich dat beseffen of niet. Terwijl de enige reden waarom het decennia gaat dure het feit is dat ook ZONDER een solide geintegreerde economie en idustriele basis … de Islam een grote last wordt omdat volledig bereid is om deaud te gaan en zelfs uitgemoord. En binnen dat beeld zullen de dominanten zijn als eerder genoemd. Vooral omdat de EU door een religeuze Turkije pas goed ver-Islamiseerd en geBalkaniseerd gaat worden

  http://www.globalsecurity.o

  http://www.newsmax.com/arch

  http://www.directionsmag.co

Comments are closed.