Op 15 juli vroeg Gerda Verburg, Minister natuurbeheer) aan de EU om toch asjeblief wetten te maken waaraan wij ons moeten houden bij de invoer van hout.

Woensdag vroeg Joop Atsma CDA Kamerlid dat de EU meer wetten moest maken om doping zwaarder te verbieden. Niet alleen de gebruikers, maar ook de toedieners en de bezitters.

Dit zijn maar twee voorbeelden van de laatste week. Even zoeken zal nog veel meer dergelijke voorbeelden opleveren.

Kennelijk kunnen de politici naar hun mening hun eigen huis niet streng genoeg op orde houden en smeken daarom maar een “hogere” instantie om het ons op te leggen, ons te controleren en ons bij ongehoorzaamheid te straffen.

Die hogere macht (EU) zal daar dankbaar gebruik van maken. Ook zij regeren graag.
En de Verburgs en de Atsmas vinden dat ook weer fijn want daardoor kunnen zij Brussel weer gebruiken ten opzichte van hun “ondergeschikten”. Zij krijgen extra macht omdat ze kunnen schermen met “Het mag niet van Brussel” of “Het moet van Brussel”.
En dat doen ze natuurlijk allemaal voor het bestwil van de burgers. Die burgers hebben hen immers gekozen en in de positie gebracht om goed voor hun schaapjes te zorgen.

Laten we allemaal dankbaar zijn!!
En er tevens een extra reden in zien om te zorgen dat Nederland uit die EU treedt.

4 REACTIES

 1. Volstrekt schaamteloos. Wat moet de Nederlandse burger wel van haar politici denken? In elk geval zorgen dat de kleintjes niet mee luisteren en kijken hoor!

 2. Het EP gaat binnen kort een witboek sport goedkeuren en dat betekent dat de EU zich ook op dat terrein breed kan gaan maken. Sportclubs kunnen dan bijvoorbeeld subsidie bij de EU aanvragen voor voorzieningen vo gehandicapten. Rechtvaardiging: sport dient de Europese volksgezondheid (en de hooligans). Maar het grensoverschrijdend karakter van één en ander moet je echt met een lantarentje gaan zoeken en waar dat aanwezig is, kan het aan de sportbonden worden overgelaten. Hetzelfde geldt voor de richtlijn bodembescherming die vermoedelijk door het EP gaat worden goedgekeurd. Het grensoverschrijdend aspect is ook hier vrijwel afwezig. Maar Brussel houdt niet op meer en meer bevoegdheden naar zich toe te zuigen en de nationale regeringen en politici doen er kennelijk graag aan mee.

 3. Hout via Rotjeknor is toch meest bestemd voor de lokale markt.
  Niet voor niks zijn ‘wij’ 2 maal zoveel hout gaan gebruiken.
  Als ‘vreemde’ boom kom je bijv. Oostenrijk niet eens in.
  Zwiterland, Duitsland en Scandinavische landen hebben het ook (bijna) niet nodig.
  En de Oosteuropeanen worden vanuit het veel goeiekopere Rusland bevoorrraad.
  Dus raar dat voor een lokale kwestie de heiligen van de EU worden aangeroepen, of heeft dit met het milieu-geloof te maken?

 4. Hoe onze burgers hier over de Politiek denken???!!Onze burgers maken die POLITIEK!

Comments are closed.