Vlaamse bewonderaars van het programma van Ron Paul hebben een blog gelanceerd waarop zij de vorderingen van de campagne van Paul, en meer gegevens over hem, gemakkelijker beschikbaar willen maken. *)

Hoewel niemand Ron Paul een hoge kans geeft om President van de Verenigde Staten te worden, is het grote belang van zijn campagne dat libertarische ideeën door veel meer mensen gehoord worden. Zeker nu deze campagne zo succesvol is.

Onder andere blijkt een succes door zijn optreden het afgelopen weekend in Iowa.
Daar was weer een “presidential debate” van de Republikeinen en die hadden Ron Paul van deelname uitgesloten. Was zijn succes te groot en gevaarlijk voor de gevestigde orde?

Aanhangers van Ron Paul hebben toen in dezelfde plaats (Des Moines) in hetzelfde gebouw een eigen bijeenkomst georganiseerd met Ron Paul.
En het ziet er naar uit dat Paul aanmerkelijk meer belangstelling trok dan het oorspronkelijk Republikeinse debat! Zelfs al wordt dit door de gevestigde media niet toegegeven. **)

Via de site “Belgians for Ron Paul” kunt u er veel meer over vinden, inclusief de toespraak die Paul in Iowa gehouden heeft.

Onze Vlaamse vrienden stuurden ons ook nog het volgende bericht:

“We zijn nu ook een Belgische blog over Ron Paul begonnen;
belgians4paul.blogspot.com

Let op het “Eventful” icoontje aan de linkerkant; het is een immens
populaire “social networking” site waarmee mensen popzangers maar dus
ook politici kunnen uitnodigen naar hun stad of land. Ron Paul is op
die site de populairste republikeinse presidentskandidaat. Hoewel de
kans natuurlijk klein is dat Ron Paul effectief naar Europa zou komen,
lijkt het ons toch een mooie manier om te tonen hoe populair hij is,
ook buiten de VS. Er zijn ook al Eventful-aanvragen in Nederland;
eventful.com/demand?q=Ron+P…

Wij volgen de ontwikkelingen met grote belangstelling, zelfs al vinden we dat we ook de politicus Ron Paul objectief moeten blijven beschouwen. Hij is immers een politicus!! Tot nu toe zijn we in zijn programma echter nog geen on-libertarische punten tegengekomen.
——————————————-
*) Belgians For Ron Paul: belgians4paul.blogspot.com

**) Zie www.freemarketnews.com/Worl…

6 REACTIES

 1. Geweldig dat volgen van de verkiezingen in de VS, maar een beetje wrang dat dezelfde website bij ons eigen verkiezingen beweerde dat niet stemmen het enige juiste was. Of dat je het beste op de meest collectivistische partij kon stemmen als protest?

  Een beetje in conflict. Of heeft men ingezien dat niet-stemmen of balorig op communisten stemmen ook niet alles is?

  Mijn tip: Ga zo door, maar de volgende keer als wij verkiezingen hebben, besteed dan dezelfde aandacht aan die één of twee klassiek liberalen de wij dan op de lijsten hebben.

  Immers de vorige keer was er de mogelijkheid te stemmen op iemand van deze organisatie

  http://www.bastiatstichting.nl

 2. [1] Ja, dat conflict is er doordat niet alle libertariers op alle punten hetzelfde denken.
  Dat geldt alleen voor het uitgangspunt dat ieder mens recht heeft op zijn eigen soevereiniteit.
  Een verschil ontstaat over de manier waarop iemand dat doel wil benaderen.
  Ik zelf denk dat niet-stemmen in parlementsverkiezingen de beste weg is. Met een referendum (1-issue) ligt dat al anders.
  En er zijn heel wat libertariers die denken dat je dat doel het beste kunt halen via een politieke partij.
  Beide kanten hebben kennelijk nog niet die rationele bewijzen kunnen leveren welk van de twee (of meer) methodes de beste is.
  Maar als iemand als Ron Paul in de politiek de libertarische principes zo goed naar voren brengt, is dat natuurlijk meegenomen en te waarderen.
  Blijft mijn sceptisime t.o.v. Paul, de politicus, (zoals ik dat ook noem in het artikel).

 3. [2]

  HUB zegt: "" Maar als iemand als Ron Paul in de politiek de libertarische principes zo goed naar voren brengt, is dat natuurlijk meegenomen en te waarderen. ""

  Welnu DAAAARIN schuilt (binnen de context van de USA-verkiezingen) juist voor het libertarisme het grootste GEVAAR. Namelijk om dankzij een Ron Paul als een groepje land-VERRADERS te worden geindentificeert … Lieden die (in groepsverband) de VS van de wereld wensen te dis-engageren en het te REDUCEREN tot een WHIPPING BOY en secundaire macht.

  En dat nu beseffen die gekke Belgische libertariers ook niet eens. Nog AFGEZIEN van het feit … dat in het harse harde licht van de struggle for survival … het libertarisme nu toch wel echt helemaal voor schut staat als zijnde slechts een kletsnatte droom. Vooral omdat het ook nog eens wordt opgediend door een bewezen politieke CHARLATAN a la een Ralph Nader …

 4. Kortom men moet wel ongelovelijk … PUBLICITEITSGEIL zijn om te denken met een letterlijk-van-alle-wallen-etende Ron Paul een stapje vooruit te kunnen komen …

  Een Ron Paul voor wie het letterlijk een laatste kans is om zijn persoonlijke kassa te doen rinkelen. Want partij-noominee wordt tie niet, en tot het congress herkozen ooook niet. Niemand die dat beeeter weet dan hij …

 5. [1] Hé VVD-stemmer! Laat Hub eens gauw met rust.

  D’r is hier (voor zover bekend) maar één libertarische malloot die zijn extreme anti-EU-drang vertaalt in een provincie-stem op de SP en dat ben ik! En ik ben niet eigenaar, vertegenwoordiger of medewerker van de VS, maar slechts een gast. Je bent niet zo netjes bezig door mijn conclusie op anderen te projecteren, en er vervolgens ook nog je eigen interpretatie bij te verzinnen (‘protest’ en ‘balorig[heid]’). Maar goed, dat ben ik wel gewend van pro-EU figuren met hun praatjes. Veel plezier in de EUSSR met de andere ‘anti-communisten,’ oplichter.

 6. [1]
  Armin,

  Het voordeel van Ron Paul is dat hij gaat (als eenling) voor het presidentschap, waar hij geheel vrij is z’n eigen beleid te voeren, en dat hij misschien niet alles 100% beter wil maken, maar in ieder geval ook niet slechter. Ook in het Congres kan hij stemmen zoals hij wil omdat hij een mandaat heeft van zijn kiezers, en niet zo afhankelijk is van de goedkeuring van de partij.

  Stemmen op Nederlandse politici betekent, ook al stem je met een voorkeursstem op een persoon die wel deugt, dat je een heel politiek partijprogramma "steunt" (althans, zo presenteren ze dat), met daarin vele punten die de situatie juist verslechteren. En als het programma al niet deugt, kan dat in de praktijk weinig goeds betekenen. Als die favoriet van jou toch naar zijn geweten stemt (en niet jou belazert door anders te stemmen dan jij had gewild), ligt hij bij volgende verkiezingen van de lijst.

  Tenzij hij zoveel stemmen binnenhaalt dat de partij het verlies van zijn stem kan compenseren door een groter aantal Ja-knikkers op zijn stemmen mee te laten liften. En daar schieten jullie ook niets mee op. Dan kan zo’n Bastiatter beter een eigen partij oprichten, maar dat heeft ook z’n haken en ogen.

  Persoonlijk wil ik best stemmen, maar dan het liefst voor een partijprogramma dat echt liberaal is. Op z’n minst zal het een aanzienlijke verbetering moeten zijn t.o.v. de huidige situatie, ZONDER dat er tegelijk verslechteringen tegenover staan. Dat sluit de VVD of PVV voor mij bij voorbaat al uit.

Comments are closed.