Enorme woonlastenstijgingen. Explosief
rijzende grondprijzen. Vrijgegeven OZB.
Te weinig bebouwing door ruimtelijke
ordening. De staat doet er alles aan om
de huizenmarkt te stagneren.

En die stagnatie is momenteel gaande. Starters kunnen, vooral in de Randstad, geen koopwoning meer betalen. In de afgelopen tien jaar steeg de nettohypotheeklast met 80%. Maar de inkomens stegen met maar 27% en lijden ook nog onder een inflatie van 24%.

Door verstikkende (milieu-)regelgeving en stroperige beleidsplannen wordt er te weinig en te duur gebouwd in Nederland. Tel daar de bouwfraude bij op, de grondprijzen die bijna verviervoudigd zijn en de schrikbarend gestegen lokale woonlasten.
Niet alleen is de OZB vrijgegeven maar u wordt als huizenbezitter uitgeknepen door uw gemeente. Hier een staaltje van verhogingen van lokale lasten: rioolrechttarief 71%, reinigingsheffing 47%, verontreinigingsheffing 40%, OZB stijgingen tot 63% en afvalstoffenheffing tot aan 170%.

Resultaat van al dit onbekommerd lastenverhogen en verschralen van het aanbod is dat de huizenketen stopt. De keten wordt gevormd doordat elk nieuw duurder huis pas gekocht kan worden als een voorgaand goedkoper huis is verkocht. Nu de starters niet meer aan de bak komen, valt de onderste kooplaag weg.
Verdere verhuizing of upgraden naar een duurder huis is dan onmogelijk. Mensen blijven zitten en een onvermijdelijke prijscorrectie volgt. De overloopgemeenten (Almere, Purmerend etc.) zullen de eerste slachtoffers zijn van de komende huizencrash.

Tot die tijd komen sommige gemeenten u vermaken met de Precariobelasting. Een gemeentelijke belasting die je moet betalen als je gebruik maakt van de stoep. Bijvoorbeeld een container voor je huis tijdens een verbouwing. Die precario kost je in Deventer 102 euro, in Nijmegen 363 euro en in Noordwijk 643 euro. Willekeur troef want in sommige gemeenten betaal je hier helemaal niets voor.

Het meest frustrerende is nog wel dat de overgrote meerderheid van de gemeenten al die heffingen niet eens nodig hebben. Leo Verhoef, registeraccountant, doet al jaren nauwgezet onderzoek naar hun jaarrekeningen. Wat blijkt ? De gemeenten verbloemen hun werkelijke kapitaal en doen zich armer voor dan ze zijn. Zo kunnen de gemeentelijke heffingen makkelijker omhoog, niet waar ?

Bent u huizenbezitter en al die overheidsheffingen ook zo zat ? Breng dan eens een bezoek aan http://www.ozbprotest.nl en steun hun protest tegen de grenzeloze OZB.
Kijk verder eens op http://www.leoverhoef.nl en tip een lokale verslaggever !

15 REACTIES

 1. Ik heb het al vaker gezegd. En wie niet… Dat blijft niet ‘goed’gaan!

 2. De oplossingen van de overheid is simpel, de ambtenaren koopkracht wordt vergroot met een flinkse salarisverhoging.

  Gaan die tenminste weer kopen en de prijzen opdrijven..

  Het wordt tijd om schoon schip te maken in Den Haag….

 3. Prima dat die cyclus stop en in mekaar sodemietert. Misschien dat dan meneer en mevrouw Modaal eens een keertje wakker wordt en in opstand komt. Plat branden en uitmoorden dat overheid apparaat is denk ik het beste wat je kan doen. Vanuit de rokende puinhopen kan je dan, gelijk aan 1945, misschien eens wat goeds opbouwen zonder terug te vallen op Oranje gevoelens met de daarbij behorende macht wellustelingen.

 4. Mwaagh … uiteindelijk gaat het om de RAUWE macht dat de landelijke, regionale en plaatselijke ovrheid over de Tokkie burgerij willen blijven uitoeffenen. En het zeer hoog houden van de kosten van huisvesting is daartoe een gemakkelijk vehikkel. Evenals dat voor prive vervoer en nog een paar andere zaakjes.

  En net als het gemene volk in de Robin Hoods en de Maffia geloven, gelooft men in de Ranjas en hun politieke Pachters … Of niet som?

 5. Om voor eens en voor altijd te onthouden: huurwoningen b.v.heten betaalbaar te zijn, maar dat is nooit het geval geweest. Ze zijn slechts één jaar betaalbaar, daarna worden ze onherroepelijk duurder.
  Daarom zullen we in dit land ook nooit een huurbevriezing dan wel een huurverlaging meemaken.

 6. Het ergste is dat mensen niet de overheid maar makelaars, vastgoedeigenaren, banken en bouwfirma’s de schuld geven EN OP DE KOOP TOE de overheid smeken er iets aan te doen!

  Bij de duivel te rade gaan heet dat.

 7. Wat hier wordt weergegeven is oud nieuws, de vraag is wat gaan we er tegen doen. Het heeft weinig zin om telkens weer op te schrijven wat we elders hebben kunnen lezen. De vraag is hoe gaan we de zaak veranderen.
  Een staatsgreep,sabotage,terreur, kom maar met een oplossing, dit geleuter heeft geen zin. Laten we een politieke partij starten of ons allemaal aansluiten bij de PVV. Het gebazel op deze side snijd geen hout.

 8. [7]

  Wat je hier leest is wat 15% en hooguit 20% van dit Tokkievolk denken. De rest is … best tevreden met de situatie. Er wordt voor hun gezorgd, men is nergens voor verantwoordelijk en krijgt op een of ander manier zelfs op tijd vakantiegeld uitgekeert … ook als men niet eens werkt. Nou dan?

  Want anders had men wel op de enige mogelijk manier politieke OPPOSITIE gepleegd en slag gelevert. Op gemeenteverkiezingen nivo om precies te zijn, waar plaatselijk volksvertegenwoordigers dat nog min of meer zijn, tenzij zij lokale HUURLINGEN en COLLABORATEURS zijn van de landelijke politieke pachterpartijen.

  Ooit dacht ik dat LN snel op LOKAAL gebied wat zou betekenen en dan doorgroeien … maar niet dus, want dat waren OOK zakkenvullers. En de PVV, maw Wilders, is immers een zuivere spek-en-bonen ter "rechter zijde" dat de machthebbers hebben mogelijk gemaakt (evenals de SP ter linker zijde).

  De REALITEIT is dat dit Tokkieland immers nog steeds een feodale MONARCHIE is, waar absoluut GEEN (echte) politieke oppositie wordt getolereerd. (zie wat er gebeurt met mensen als Fortuyn en Van Gogh) …

  Arnold kan beter zorgen dattie hier wegkomt … als tie het weet te bevatten.

 9. Nogmaals hier verandert NIETS, omdat het Tokkievolk het zooo best vindt.

  Immers er zijn … GEEN achterlijke groepen die zoals in 40-45, er op uit trekken om VERRADERS en COLABORATEURS te LIQUIDEREN (die in dienst zijn van de landelijke partijen die de HANDLANGERS zijn van de monarchie) Of wel soms?

  En over "libertarisme" te fantaseren is helemaal … "far fetched" en volkomen nutteloos.

 10. [7] De beste oplossing is denk ik het kopen van een stuk weiland, er zeer snel een geprefabriceerd huis op zetten en zodra opsporingsambtenaren het bouwsel willen verwijderen, verzet plegen met effectieve middelen. Ik heb het dan dus niet over windbuksen. Dan hebben ze de volgende keus:
  1. er een zwaarbewapend interventieteam op af sturen, zeg maar de Waco-benadering (uiteraard zorg je er dan voor dat je je huid zo duur mogelijk verkoopt zodat ze nog jaren lang na moeten snotteren bij hulpverleners. Doen ze niet denk ik. Niet voor een illegaal stulpje dat op legaal verkregen grond staat)
  2. gedogen. Gezien de Nederlandse mentaliteit is dit de meest waarschijnlijke uitkomst.

 11. [10] Barring deze radicale oplossing is er niet veel mogelijk vrees ik. Een drijvende stad buiten de Nederlandse territoriale wateren kost teveel, maar opent leuke perspectieven qua vrijheid.

 12. [11] Ik heb lang geleden eens het plan gehad om een "Ark van Hub" te bouwen uit angst voor een "zondvloed".!!
  Er kwam toen een andere oplossing zodat ik dit plan niet verder heb uitgewerkt.

  Maar nu de overheid zelf weer het gevaar van overstroming poneert, zou dit wel eens oplossing kunnen zijn waar ze weinig tegen kunnen doen.

 13. [12] Zorg dan maar dat je een vergunning hebt tegen dat de zondvloed
  losbarst.
  En een brandblusser aan boord hebt.
  En dat de ark niet is uitgerust met een dodemanskop.
  En dat je ark is geregistreerd.En dat je een registratiebewijs aan boord hebt.

  http://www.politie.nl/KLPD/

 14. [8] Beste ACP ik ben al bijna weg,ik woon voor 70 % in Z Spanje maar helaas betaal ik nog belasting in Nederland. Maar ik werk toe naar 100 % Spanje. Hier zijn huizen genoeg maar (nog) duur er werden er 750.000 gebouwd in het afgelopen jaar.
  Dat kan dus nooit goed gaan.Maar voorlopig woon ik zeer comfortabel hier op een mooie lokatie,die blijft waardevol.

 15. [14] Wat let je om formeel je in Spanje te vestigen, en elk jaar MINDER dan 18o dagen in Nederland te verblijven zodat je hier niet langer belastingplichtig bent ….

  TENZIJ je hier ook inkomen geniet. Maar zelfs dan kan je, wat men hier op je nederlandse verdiensten inhoudt … AFTREKKEN van jouw uiteindelijk in Spanje verschuldigde belastingsom … en waardoor je weer je nederlandse belastingtarief defacto VERLAAGD.

Comments are closed.