Eurabia dendert in volle vaart door. EuroMed is het project om ook de zuidelijke mediterrane landen bij de EU te betrekken en dat begint op stoom te komen. Uitgerekend uit het supersocialistische, maar eveneens zwaar door de Islam geplaagde Zweden komen geluiden dat de EU openlijk vaart maakt om een ondemocratische, totalitaire macht te worden die als doel de totale Islamisering van het steeds minder vrije westen voorstaat.

In mei 2006 werden aan Margot Wallström, EU vice president en commissaris voor EU communicatie, de volgende vragen voorgelegd:

 1. Waarom heeft u het Euromediterranean Project inmiddels 11 jaar voor alle Europeanen geheim gehouden?
 2. Waarom bent u zo druk met het elimineren van de Europese identiteit en cultuur via het Deense Center for Culture and Development en de Anna Lindh Foundation — terwijl u tegelijkertijd uw inspanningen vergroot om onze cultuur te vervangen door die van de Islam?

Mevrouw Wallström liep paars aan, en zweeg in alle talen. Dat werd nog erger toen ze werd gevraagd waarom bij de Euromediterranean Foreign Minister’s Conference in Naples van Dec. 2-3, 2003 de EU aan negen Moslim landen de vier fundamentele vrijheden van de EU had beloofd. Geen antwoord.

Wij worden verkwanseld. De EU heeft zijn zinnen gezet op de koers van Venezuela, maar dan veel grootschaliger, en agendapunt nummer één lijkt de onderwerping aan de Islam te zijn. Het totalitaire dictatorschap van het cultureel marxisme staat er aan te komen.

Helaas ontbreekt mij de tijd om een volledige vertaling te maken, maar het is belangwekkend genoeg om de lezer er op attent te maken. Lees het artikel op Gates of Vienna: Trapped into Losing our Freedom.

18 REACTIES

 1. Zum Kotzen. NL politici, die maar al te graag meewerken aan de integratie van NL in de EU verdienen het om als landverraders in de nor te komen.

  Aantal links van relevante EU websites:

  http://ec.europa.eu/world/e
  Merk op dat de kleur van Turkije bijna hetzelfde is als van de EU leden. Turkije hoort er al bij blijkbaar !

  http://ec.europa.eu/externa
  "The existing MEDA programme is the main financial instrument for the Euro-Mediterranean Partnership. From 1995 to 2003, MEDA committed ¤ 5,458 million in co-operation programmes, projects and other supporting activities, the regional activities comprising around 15% of this budget. The other important source of funding is the European Investment Bank that has lent ¤ 14 billion for developing activities in the Euro-Mediterranean Partners since 1974 (¤ 3.7 billion in 2002-2003)."
  Het is overduidelijk dat een grote hoeveelheid belastingcenten van EU onderdanen tégen hen gebruikt wordt !!

 2. @R. Hartman

  De gedachte die er bij mij hier naar boven borrelt, doet me sterk denken aan wat Justin Raimondo (van antiwar.com) beschrijft als ’the war party’. Hij noemt dat zo, omdat zowel democraten als republikeinen principieel voor oorlogen en interventies pleiten – al is het begrip veel breder.

  In de EU hebben we geen ‘warparty’, maar wel een vergelijkbaar politiek systeem dat denkt, handelt en straft als een éénpartijsysteem. De EU partijen vormen feitelijk een blok, zeker m.b.t. immigratie, buitenlandpolitiek, integratie en socialisme. Er is maar één smaak – we kunnen hooguit steggelen over de sterkte van die smaak. (De houding van de WRR is m.i. zowel de meest stupide als de meest erlijke; we geven burgers geen referendum (ja of nee), maar een pre-ferendum (heel erg ja of een beetje ja). Wij beslissen, jullie volgen.

  Hayek waarschuwde al eens voor overheden die centraliseerden en het weinige goeds wat daarvan komt. Volgens hem zou socialisme per definitie uitlopen op chaos. In de aanloop van chaos kun je nog terug naar vrijheid. Als landen eenmaal in chaos verkeren, dan zijn we overgeleverd aan de grillen van de massa en volgt de ijzingwekkende wijsheid: the worst get on top.

  Ten tijden van de totstandkoming van analyses stond Hayek alleen en was spot zijn deel. Later kreeg hij gelijk en een nobelprijs. Tegenwoordig kent vrijwel niemand Hayek meer – laat staan zijn boeken. Daarentegen zijn Che Guevara petjes op elke markt verkrijgbaar en draaien Michael Moore docu’s du moment in elke bioscoop.

  Ik ben optimistisch voor de lange termijn, maar realist op de korte termijn. Daarom verwacht ik dat het Eurabia-scenario akelig dichtbij zal komen, maar net als alle socialistische en collectivistische wensdromen stuk zal lopen in de praktijk.

  Ik geloof niet dat er een complot is, zoals Bat Ye’Or stelt, maar wel dat (zowel allochtone als autochtone) Europeanen gedoemd zijn om te lijden onder de fouten van hun politieke leiders. De centralisatie van overheden is tegengesteld aan vrijheid.

  Het zij zo. Libertariërs hebben het enige antwoord op deze ‘burden of our time’: vrijheid van de Staat.

 3. [2]

  Het woord complot wordt veel te veel gegijzeld door gekken die doorslaan, en door mensen die het als een magisch woord gebruiken om niet meer te hoeven nadenken over de mogelijkheid dat er wel degelijk iets door machtshebbers onderling wordt bekokstoofd over de hoofden van de burgers.

  Machtshebbers in democratieen kunnen hun plannen niet alleen voor elkaar krijgen, dus werken ze samen.
  Heel veel plannen die niet op goedkeuring van burgers zou kunnen rekenen worden dan verzwegen of verpakt in een ander jasje. Vervolgens heb je de propaganda machines die de zaken eenzijdig belichten.

  Neem nu de doelbewuste vermoeilijking van de taal van het EU-verdrag. Dit is bewust gedaan door de Eurofielen gedaan.

  Bij complotten hoef je niet altijd aan vergezochte, complexe plannen te denken.
  Het gezamenlijk handelen in eigen belang, belang van de ideologie, en daarmee bewust informatie voor de burger achterhouden of in onbegrijpelijk bureacratentaal beschrijven om de burger een rad voor ogen te draaien, kun je ook gerust een complot noemen.

  Waar het om gaat is dat ze de macht hebben, een gezamenlijk doel hebben, die koste wat kost willen doordrukken, en daarbij geen bedrog, propaganda (en soms dwangmiddel) schuwen.
  Het verdraaien en/of verzwijgen van feiten en informatie is aan de orde van de dag.

  Dat lijkt toch aardig op een complot, lijkt mij.

 4. [2]

  "Machtshebbers in democratieen kunnen hun plannen niet alleen voor elkaar krijgen, dus werken ze samen. Heel veel plannen die niet op goedkeuring van burgers zou kunnen rekenen worden dan verzwegen of verpakt in een ander jasje. Vervolgens heb je de propaganda machines die de zaken eenzijdig belichten."

  Dan zijn we het feitelijk eens. Een complot zou ik dit niet willen noemen, dit is meer de onvermijdelijke verschijnselen die zich, hetzij na lange tijd, bij elke democratie (en elke regeringsvorm) zullen openbaren; groepsdenken en opportunisme.

 5. [4]
  Zoals ik al zei: het woord "complot" is gekaapt om een bij definitie zeer complex plan aan te duiden, maar daar is de definitie van "complot" helemaal niet uitsluitend voor bedoeld.

  Het gedrag van veel politici en andere machtshebbers voldoen zo goed als aan de definitie van "complot", en dan is het dus ook terecht als het als zodanig wordt gezien.

  Je hoeft het niet zo te zien, maar persoonlijk weiger ik om de ware definitie van woorden te laten kapen.

  Alhoewel ik het met je eens ben dat dit onvermijdelijke verschijnselen zijn, zal een ander ook daar weer over twisten.

  Overigens is er een principe dat dit verschijnsel aangeeft:
  "De ijzeren wet van de oligarchie."
  http://en.wikipedia.org/wik

  Het boek dat de bedenker hiervan erover heeft geschreven kun je gratis lezen via de link onderaan de pagina.

 6. Ik heb wat op gebouwd en ben voor de veranderingen door mede EU
  Alles kwijt,nog geen eens mij eigen schuld.
  {Letsel,ontslag }zelf het gezin moet er onder leiden en mag nu de schuld sanering in wellicht met een bewind voerder.
  Dat is vandaag en de toekomst zie ik helemaal erg somber in

  Als je bedenk dat we moeten concurreren met China die slaven en kinderarbeid heeft.en wij hier in Nederland Op moeten boksen kun je na gaan welke richting we op gaan.
  In een land waar mee je niks op kan bouwen zelf je huur niet kunt betalen door een schijt loonje.
  En wellicht in de toekomst je kind mag verkopen of laten werken in plaats naar school te gaan.
  En als ze naar school gaat,onderworpen wordt door links propaganda
  Ik hoop vandaag nog dat de pestpl..rs uit mag breken op wat voor schaal dan ook
  Desnoods ik zelf met de dood moet bekopen maak mij niks uit ik bereid te sterven voor mij Vrouw,Kinderen,Fam,vrijheid in Nederland hoe het was.
  Dit is nog geen eens zo gek nog niet als je bedenkt toe er dienstplicht was voor je land op moest komen
  Voor Vrouw,Kinderen,Fam,land en vrijheid in Nederland….. Dus nu ook of Mis ik wat?
  Eu maak alles kapot mij ouders hebben 40 45 mee gemaakt maar heb liever Hitler nog dan die Veranderlijke EU.
  Die mij persoonlijk en ons kapot maakt.
  Slaap lekker

 7. [9] "Ik wil u bezwangeren", zei de os tegen de koe "maar ik heb geen kloten en weet niet hoe".

 8. [9]
  Dat is niet echt een antwoord.
  En die zou ik zo graag weten, aangezien mensen vooralsnog zelfs braaf hun boetes betalen voor nummerplaten die 2 graden te scheef hangen.

  Tot ik een rationeel antwoord hoor, moet je het me maar vergeven als ik denk dat bij sommigen de wens de vader van de gedachte is.

 9. [11] OffTopic: Ik mag toch hopen dat die motorrijder niet betaalt. Hoe willen ze bewijzen de hoek correct geijkt te hebben en geen afleesfout gemaakt te hebben. En dan hebben we nog de fabricage-onnauwkeurigheid en de slijtage van zo’n driehoek door het rondslingeren in de auto.

  Losse hand gegoochel zal de toets niet doorstaan, zeker niet bij een knullige twee graden. En anders heeft het Spee in ieder geval meer gekost dan het oplevert. Maar dat zal wel weer een ander potje zijn.

  OnTopic: Dansende Derwish zegt het goed. Ons leger heeft zeker geen kloten meer, die zijn allemaal verkocht door Eimert de sukkelaar om een hobbyprojectje in een zandbak te betalen. En of ze zouden weten hoe? Ze hebben al meer dan een eeuw alleen maar drooggeoefend, en hun tactieken laten nogal wat te wensen over: weken van tevoren aankondigen waar je zult zijn en waarvoor, ter plaatse duidelijk maken in welke richting je weer wilt vertrekken, na vertrek blijven staan om vruchten van een boom te plukken, en bij een aanslag (op een stilstaand doel dus) niet als een speer wegwezen maar op de aanslagplaats blijven staan. De Yanks hebben daar hele andere tactieken voor.

  Bovendien willen de Yanks niet eens in onze open, ongepantserde legerjeeps rijden. (Onlangs analyse gelezen op het net, was veel kritiek op van een plaatselijke officier, stilstaan was "niet om vruchten te plukken maar omdat een antenne in het gebladerte vast was komen te zitten" (ook knullig, als het waar is), kan helaas de link niet meer vinden).

 10. [12]

  R.Hartman, dat is de natuurlijke consequentie van het morele relativisme, was weer de natuurlijke consequentie is van mensenrechten die evenredig aan criminelen of terroristen worden gegeven.

  Men is gehouden aan moreel superieure gedragsregels zelfs terwijl men zich in het vizier van barbaren bevindt, omdat "wij" nu eenmaal "beter" zijn dan "hen."
  Dit is echter niet zo bedoeld om zelfbeeld te versterken, maar om medelijden te kweken voor de "zwakkeren." Het is dan weer dit medelijden dat wel weer het zelfbeeld versterkt.

  Dat je op deze wijze elke al dan niet noodzakelijke oorlog zal verliezen is van secundair belang, en boze tongen zouden kunnen beweren dat zulks wellicht de bedoeling is.
  Immers, moreel en cultureel relativisme komt doorgaans heel toevallig van hen die aan zelfhaat en heet jegens het Westen doen.

  Dat is dan ook een uiteindelijk gevolg van collectivistische moraliteit.
  Een moraliteit die gebaseerd is op "sterke" en "zwakke" groepen, per definitie ten strijde wil trekken voor "zwakke" groepen, en dus elk voordeel van de "sterke" groep omlaag haalt om gelijkwaardigheid te genereren, ZELFS in gewelddadige conflicten, ofwel doelbeweust ofwel ‘als gevolg van’.

  Die dingen zijn naar mijn mening niet los van elkaar te zien.

 11. [13]

  "Immers, moreel en cultureel relativisme komt doorgaans heel toevallig van hen die aan zelfhaat en heet jegens het Westen doen."

  Bovenstaande moet natuurlijk zijn:
  "NIET heel toevallig van hen die…"

 12. [14] Ik had ‘m in sarcasme modus gelezen, en dan was-ie al goed. "heet" moet "haat" zijn, neem ik aan. Voer de rest: Amen.

 13. [15]

  Potverdorie zeg.
  Ik moet toch echt eens nauwkeuriger gaan opletten op wat ik schrijf.
  Inderdaad, het moest "haat" zijn.

 14. [16] En ‘voer’ (in mijn reactie) moet ‘voor’ zijn : Voor de rest…

Comments are closed.