De laatste tijd hoor of zie je steeds meer kritiek op Ad Melkert (PvdA).

Voldoet hij gewoon niet in zijn functie bij de UNDP (United Nations Development Aid organisation) of zijn er krachten aan het werk tegen de man waar “Nederland” trots op moet zijn vanwege zijn hoge functie?

Ad Melkert wist in de Nederlandse politiek op te klimmen tot minister en fractievoorzitter.
Zover ik nu weet, is het invoeren van “melkertbanen” zijn grootste verdienste. Melkertbanen zijn banen die (gedeeltelijk) betaald worden met het geld dat de belastingbetaler heeft moeten betalen.
Hij faalde bij de verkiezingen in 2002 en droop toen af als partijleider.

Bij de affaire Wolfowitch, die zijn vriendin een goede baan met goed salaris bezorgde, schijnt Melkert gefaald te hebben in de behandeling van deze kwestie.
En deze week kwamen er officiële bezwaren van de kant van John Bolton, de ex-ambassadeur van de US bij de UN. Het was niet duidelijk hoe dit nu weer in elkaar zit. Iets over niet ingrijpen bij fraude met ontwikkelingsgeld in Noord Korea?
Dat Ad Melkert achterbaks en arrogant zou zijn, kan toch geen argument zijn om hem te ontslaan?

Maar het blijft vreemd dat er meer en meer dergelijke berichten aan het circuleren zijn.
Zou de man gewoon ongeschikt zijn of wordt er iets geritseld?
Wie het weet mag het zeggen.

12 REACTIES

 1. Wat is toch met Melkert aan de hand?

  Niets, hij is een geboren loser.

 2. Boeven als Pronk blijven hun (bredere) sjosjiopolitico-mafiosi contacten zorgvuldig ONDERHOUDEN en cultiveren. Iets waartoe Melkert echter NIET is staat is omdat hij zowat letterlijk op de schouders van Tulbandkok is opgeklommen, en zij dat samen deden … over de ruggen van de vakbondsleden, van de losse arrebeiders, de misserabelen en hulpbehoevenden en aangespoelde barmhartigen.

  Melkert is een politiek weesjongetje.

 3. Als Melkert werd betaald door belastinggeld (direct of indirect) zal het me hoe dan ook worst zijn wat de reden van zijn ontslag is.

  Dat hij in schermutselingen terecht komt met Amerikanen zegt wat mij betreft overigens ook wel iets.
  Socialisten hebben namelijk altijd wel iets te zaniken over Amerikanen, maar Amerikanen niet over Nederlanders.

  Ik ben dus geneigd te denken dat hij vanwege zijn typische anti-Amerikanisme zichzelf continu impopulair heeft lopen maken.

  Als socialisten zich net zo druk zouden maken om wangedrag of misstanden bij de VN waar geen Amerikanen bij zijn betrokken zou ik misschien meer symphatie hebben.

  Daarbij komt: libertarisch gezien mag een werkgever aannemen wie hij wil, en ontslaan wie hij wil. Als Melkert onmisbaar was had hij geen probleem gehad.

 4. Ad Melkert is een typische PvdA-politicus, incompetent en arrogant. Vergeet niet dat deze afschuwelijke partij Nederland heeft gedomineerd tezamen met het CDA voor de laatste 40 jaar. Er zijn een aantal dieptepunten geweest, zoals met Den Uyl en Kok, toen ze het land geruineerd achterlieten. Hij krijgt hier toch zijn verdiende loon en wordt uitgekotst niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld zo te zien.

 5. Wolfraamfiets heeft vriendjes. Die zijn niet vergeten wie hem z’n lucratieve baantje door de neus heeft geboord. Hij kan dus maar beter alvast zijn koffers gaan pakken. Binnenkort te zien in uw theater, zal ik maar zeggen.

 6. Melkert heeft in de commissie gezeten die een ethisch oordeel en oplossing moest zoeken voor de vriendin van Wolfowitch. Wolfowitch volgde het advies op, wat later op kritiek stuitte. Daarna meldde Melkert dat Wolfowitch fout had gehandeld.
  Herman Wijffels heeft zich ook nog met de zaak bemoeid. De Amerikanen hadden alleen het gevoel dat Wijfels geen onderzoek deed, maar naar een bepaalde conclusie (weg met Wolfowitch) toewerkte. Het gedraai van Melkert werd bekritiseerd in de Washington Post.

  Stond laatst een leuk artikel over in HP/de Tijd. Gedraai past prima in de Nederlandse politiek. Maar Amerikanen waarderen iemand met karakter meer dan iemand met dossierkennis. Een Amerikaan kan best kritiek verdragen, maar niet het populistische gedraai van een sidderaal. Ik denk dat de journalist het aan het rechte eind heeft.

 7. [7] Het kappersjong is vanwege mentale limitaties slechts in staat om micro-polderpolitiek te bedrijven en is dus vooral het slachtoffer van zijn eigen genialiteit …

  Zoiets als dat men Baby Huey errugens "minister" van zou maken … zuiver en alleen omdat hij oooit een academische titel wist te bemachtigen …

 8. Laat hem a.u.b niet meer naar Nederland terugkeren met z’n ‘Melkert banen’.

  ‘Uitgemolkert’ zul je bedoelen.

 9. Melkert!!? Hmmm… Is dat niet die gluiperd die, samen met Rosenmuller, moreel verantwoordelijk is voor de moord op Pim Fortuyn….??
  Op basis van de daaruit voortvloeiende gevolgen is hij toen overhaast uit Nederland vertrokken. Ondanks een permanente Politie post voor zijn deur; kon men zijn veiligheid niet garanderen. ZO is deze notoire verrader in New York terecht gekomen.
  De vos verliest echter wel zijn haren, maar niet zijn laffe streken. Zodoende wordt hij in de USA ook uitgekotst.

 10. Melkert heeft Wolfowitch laten vallen terwijl hij wel degelijk deels zijn fiat gegeven had aan de beloning. Tja, dan weet je dat je van de USA een politieke tegenreactie krijgt. Wie kaatst kan …

 11. [5] Wat een walgelijk figuur Melkert is bleek wel in de demonisering van Pim Fortuyn waar hij een groot en uiterst verwerpelijk aandeel in had. Met argumenten kon hij hem niet aan dus toen probeerde hij het maar onder de gordel! Een typisch voorbeeld van de gemiddelde politicus; doortrapt, achterbaks, immoreel, hypocriet, ijdel, incompetent en arrogant!

  Ik hoop dat hij nu eindelijk eens overal wordt uitgekotst zoals gerechtvaardigd zou zijn!

Comments are closed.