Er gebeuren een aantal positieve dingen in Nederland.
Kijk maar op de Vrijspreker.

Nu blijkt dat er meer mensen zijn die wakker worden en zelfs buiten de politiek om willen protesteren tegen de hoge belastingen, die in feite confiscaties van jouw productie zijn.

En, verbazing, er is niet één, maar minimaal TWEE initiatieven.

Deze week hadden we een filmpje van Peter Siebelt die aankondigde dat er een Bond ven Kritische Belastingbetalers in oprichting was. *) Dit werd nog extra bevestigd door een interview met Peter in METRO **)

Maar wie schets onze verassing en vreugde toen we een nieuw bericht ontvingen van de “Vereniging Belastingbetalers” die in feite al is opgericht! Lees:

”Deze zomer is de vereniging belastingbetalers.nl opgericht door twee belastingbetalers: Bas Mouton en Joan Arensman. De vereniging heeft als doel de belangen van de Nederlandse belastingbetaler te verdedigen. Naar onze mening wordt de mening van de belastingbetaler onvoldoende uitgedragen in het publieke debat. Net als libertariërs vindt belastingbetalers.nl dat de Nederlandse overheid te groot is en dat belastingen omlaag moeten. Om een serieuze speler in het publieke debat te worden, hebben wij zoveel mogelijk leden nodig. Meld u vandaag nog aan! Gratis, natuurlijk.”
Zie www.belastingbetalers.nl

Advies: Schrijf in, geef eventueel input en werk mee de vereniging de goede kant op te sturen. Ze zijn voor vermindering. Dat is op weg naar het Libertarisme!!

Wij hebben zowel de Bond als de Vereniging aangeraden contact met elkaar te zoeken en vooral SAMEN te WERKEN.

U kunt uw meningen, adviezen en dergelijke ook op de Vrijspreker onder reacties naar voren brengen.

—————————————————–
*) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

**) www.metropoint.com/ftp/2007… pagina 4.

15 REACTIES

 1. De insteken zijn verschillend. De een wil meepraten om de kosten te beteugelen. De andere wil alles waar enigzins een luchtje aan zit in de openbaarheid brengen. De beerput moet open. (Neemt uiteraard niet weg dat het beide goede initiatieven zijn)

 2. Hmm, vage club, die vereniging, als je het mij vraagt. Wie zijn de initiatiefnemers ? Laten ze eerst hun voorlopig bestuur en hun statuten maar op hun webstek zetten alvorens leden te werven.

 3. Idd vage vereniging. Wie zijn het? Lijkt mij een Haagse stunt :

  Domein staat op :
  Stichting voor Politiek Wetenschappelijk Onderzoek
  Binnenhof 1a

 4. Ik heb me ingeschreven (*blush*) en kreeg een mailtje terug. De mensen er achter zijn Bas Mouton, niet-gekozen VVD-er en Joan Arensman, student geschiedenis.
  Ik heb ze gegoogled. het gaat hier volgens mij om beroepspolitici die hier een slaatje uit proberen te slaan.

 5. Belastingverlaging op zich is niet per definitie de weg naar libertarisme, Hub.

  Er zijn politieke partijen die zeggen voor belastingverlaging te zijn, maar die partijen zijn zeker niet libertarisch, en dus zeker niet steunwaardig.

  Het is onverstandig partijen en groeperingen te steunen waarvan slechts 1 van hun doelstellingen neigt naar de kant van het libertarisme, ook al heeft het van hun kant niets met libertarisme te maken.

  Als het om ideologie en politiek gaat, is niemand te vertrouwen die geen libertarier is, omdat de niet-libertariers altijd op een punt komen, waar zij geweld van de staat naar de burger toe legitimeren. (anders waren ze wel libertariers, niet waar?)

  Geef alleen steun aan libertariers en hun initiatieven.

 6. [6] "Belastingverlaging op zich is niet per definitie de weg naar libertarisme,"

  Daar heb je gelijk in.
  Ook met steun geven aan dergelijke clubs moet je voorzichtig zijn.

  Het positieve ervan zie ik dat ze misschien iets goeds kunnen doen in de richting van onze sub-doelen.
  Maar ook belangrijk is een omgekeerde mogelijkheid, namelijk dat het een kans kan geven om hun leden te wijzen op het bestaan van het libertarisme.
  Interesse wekken voor de Vrijspreker kan mensen dan de weg wijzen.

 7. [7] Dank je voor links.
  Interessant om te weten zelfs al zijn deze beiden nog wel heel ver verwijderd van het "afschaffen" van belastingen!

 8. Veronderstel dat er een overvloed van alles is.

  Is belasting betalen niet nodig.
  Rente betalen, als je alles al hebt!
  Is geld niet meer nodig.
  Geen geld, dan heb je ook geen macht.

  De machthebber’s zullen dit niet zomaar weggeven.

  Voor een betere wereld. !

 9. [4] Correct, beste Fukkov: ene F.van Tellingen van de stichting voor politiek wetenschappelijk onderzoek, Binnenhof 1a, 2513 AA Den Haag, is degene die schter de site belastingbetalers.nl zit.
  Daar ga ik me dus niet aanmelden, dat is verloren tijd, op die plek zitten onderzoekers die verder niets met de klachten van plan zijn!
  Iedereen is dus gewaarschuwd, vooral ook omdat de heren een tikkeltje te dicht bij het vuurtje van Wouter Bos zitten.

 10. Nachtwaker

  Anti-BELASTING (?) …
  Ben in como italie,aan de grens met het
  ,dikke vette spaarvarkentje zwitserland
  waar NU momenteel berlusconi en Umberto Bossi afwisselend , het volk oproepen
  GEEN , ja GEEN belastingen te betalen!
  Waar vindt ik in NL dit soort politici.?

 11. [3] Hey Achiel je weet niet wat je zegt.
  Ben je wel eens op een kamp geweest?
  Er zijn veel mensen die gewoon een bedrijf hebben en ook gewoon belasting betalen waarschijnlijk meer als jij.

 12. [13]
  In de woonwagenkampen is het NIET de NORM, Silvio …

  Maar de mensen maken om de brode van een scheet een donderslag … zoals de lieden achter dat NEP -belastingbetalersclubje.

  Overigens mensen die aanzienlijke inkomens hebben waardoor zij veel meer belastingen zouden moet betalen hebben steed, andere veel meer praktische oplossingen. waardoor zij uiteindelijk vaak noooooit meer dan de helft van het verschuldigd "tarief" betalen. Een Freddie Heinekens bijv. of Fentener v. Vlissingen … of de helft van de Wassenaren …

  Er bestaat gewoon geeen enkele behoefte aan dit soort chantageclubjes … behalve voor armoedzaaiers. Die wille graag ergens bij behoren …

 13. Burgers zullen belasting moeten betalen om de Staat een aantal basis voorzieningen en diensten te laten onderhouden tot nut van het algemeen. De Staat wil echter teveel en te kamerbreed regelen. Ook zaken die beter door de burgers zelf op maat geregeld kunnen worden. Daarvoor heft de Staat inmiddels veel te veel belasting van de burgers, ook van hen met een klein inkomen. Bovendien wordt hier een groot deel van verbrand door gebrekkige uitvoering met teveel bureaucratie. Een kwaal waar overigens alle West Europese democratieën aan lijden. Een tegenstroming direct vanuit de burgers is hier broodnodig. Het betreft hier geen anti-belasting beweging, maar een kritische beweging die het geknoei met ons belastinggeld aan de kaak wil stellen.

Comments are closed.