Aanstaande zaterdag 11 augustus vindt de ‘straw poll’ in Iowa plaats.
Een ‘straw poll’ is eigenlijk een soort test om te zien uit welke hoek de wind waait, in dit geval met betrekking tot de presidentsverkiezingen van 2008.
Zaterdag is dus een belangrijke dag voor Ron Paul, en wel vanwege een aantal redenen.Er is nogal wat belangstelling van de pers, en de ogen van de natie zullen voor één dag gericht zijn op Iowa, al met al een geweldige mogelijkheid voor Ron Paul om zijn sterke punten en zijn publieke ondersteuning het aan de gehele VS te laten zien.

Het succes van de straw poll is ook een sterke aanwijzing op het succesvol kunnen zijn bij de caucus, de interne voorverkiezing van de Republikeinse Partij in het geval van Ron Paul. Dat is de volgende grote stap op weg naar het Witte Huis. Kandidaten die niet goed presteren bij de straw poll treden meestal kort nadien terug van de race om het Witte Huis.

Omdat de straw poll de fysieke aanwezigheid van mensen verlangt en ze er ook voor moeten betalen, wordt dit gezien als een betere representatie voor de ondersteuning van een kandidaat dan een telefonische enquete, die geen echt initiatief vanuit de supporter verlangt.

De ontwikkelingen betreffende Ron Paul in Iowa en elders zijn vanaf nu op de voet volgen op de Nederlandse Ron Paul blog

Houd Ron Paul in de gaten !!

13 REACTIES

 1. Geweldig gedaan. Gefeliciteerd!
  Ik ben ervan overtuigd dat dit resultaat beslist zal meehelpen om de Libertarische Principes die Ron Paul propageert, ook in Nederland/België meer bekendheid te geven.
  Zelfs al is de kans dat Ron Paul, die tegen miljoenen dollars van de andere candidaten moet knokken, betrekkelijk gering.
  Hoewel op den duur goede principes altijd zullen winnen!

 2. [1]
  Dank Hub.
  Er wordt wel eens een analogie aangehaald tussen het verlies van Barry Goldwater en het latere succes van Ronald Reagan. Als Ron Paul verliest, dan is er in ieder geval bekendheid aan zijn principes gegeven. En dat kan niet anders dan in het voordeel van libertarisme zijn.

  We zullen ná zondag zien of er een volgende stap is. Ik vermoed van wel. Kijk hier maar eens: http://www.gambling911.com/

  Overigens heeft RP bij de laatste meting het meeste geld van alle kandidaten via internet ingezameld.

 3. Je kan een Iowaan (Iowanees? Iowaaier?) adopteren!

  Die gaat dan voor jou stemmen. Ook als Europeaan kan je zo een Strooien Stem uitbrengen op een POTUS-kandidaat.
  (President Of The United States)
  http://www.ronpaulpresshub….

 4. "De ontwikkelingen betreffende Ron Paul in Iowa en elders zijn vanaf nu op de voet volgen op de Nederlandse Ron Paul blog."

  Mooie vormgeving heeft dat weblog. Rustig, helder, netjes, maar zeker niet saai.

 5. [4]
  Dank.

  Ondertussen is er weer nieuwe info toegevoegd. En een paar hinderlijke fouten verbeterd.

 6. [7]
  MSG (monosodeglut!) … de man doet letterlijk voor speck-n-bonen (pardon voor het eigen gewin) mee …

 7. [9] En een Romney of een Brownback niet? 9% gisteren was niet slecht, zeker als je ziet wat de kosten per stem waren voor Ron Paul in vergelijking met de eerste drie van de straw poll. Jammer dat Tancredo, die pas echt een single-issue kandidaat is, het wel beter deed, maar met Hunter en Thompson straks uit de race, krijgt Paul meer airtime in de debatten.

 8. [10]

  Wat RP zal nekken … is dat tie openlijk een KAMELEON is, en tweeslachtig. Want dat was Barry Goldwater niet eens. Gaat tie TEGEN staatsuitgaven stemmen, maar vroeg wel vorige week dramatisch om een "porkbarrel" toewijzing … ten gunste van zijn congressionele district van USD 400 miljoen. Idem ditto t.a.v. hulpverlening voor schade vanwege hurricane Katrina. De man verneukt habitueel zijn constituenten …

  Als lokale politicus stelt tie niks voor en nasjionaal nog minder.
  monosodeglut …!

 9. [11] Die toewijzing die er uiteindelijk toch nooit komt. Maar wat zijn nu jouw argumenten om tegen Ron Paul te zijn? Murray Rothbard maakte er nooit een probleem van om politiek actief te zijn. De andere posititie zou zijn om je volledig afzijdig te houden van de politiek, maar is dat toch niet de posititie die jij inneemt? President zal hij waarschijnlijk niet worden, maar als hij de GOP wat kan opschudden, de neo-con invloed kan uitschakelen, dan is dat politiek gezien toch een opsteker voor small government en individual liberty.

 10. [12]

  1. RP was als officiele "libertarier" in zijn congressionele district eenvoudig NIET verkiesbaar en zou ook nooit gekozen zijn. Daaaarom moest hji zich als (nep)republikein voordoen… Zelfs om als kandidaat-kandidaat te kunnen meedoen. Dat vind ik weinig fatsoenlijk.

  2. Die earmarks of toewijzingen hangen congressionel leden steeds aan andere en vooral belangrijkere wetsontwerpen, waar een RP dan weer formeel en uit "principe" tegen stemt. Komt de wet er toch door, dan krijgt zijn district weinig of niks, en heeft hij de kiezers daar eenvoudig verneukt omdat hij het hun telkens heeft beloofd. Dat gebeurde onlangs met plaatselijke hulp voor hurricane Katrina schade.

  3. Wat RP echter doet is konsekwent bijven doen in wat hij doet, en daarom hebben vele nauwelijks in de gaten welk dubbel spel hij steeds speelt.

  3. Hij is voor een "kleinere overheid" en dat terwijl de VS procentueel nog geen eens DE HELFT uitgeeft in vergelijking tot de pleuropese landen (Het Amerikaanse budget is rond 21% van BNP, tegen meeeer dan 50% in Nederland). RP VERNEUKT de kiezers dus weer en verkoopt hun red herrings.

  4. Als kampioen voor "persoonlijke vrijheden" is hij eenvoudig a fraud and a fake en levert totaal geen teogevoegde waarde.

  5. RP komt weliswaar "betrouwbaar", en zelfs in zekere zin als politiek vrij onschuldig over … Iets wat hij echter ZEKER en helemaaal niet is, en hij doet uiteindelijk grote schade toe aan de zaken dat hij zegt voor te staan … En dan heb ik nog niet eens over het feit dat tie letterlijk zowel op de overheid als op zijn supporters parasiteerd.

Comments are closed.