Ron Paul heeft z’n grass roots niet alleen in de VS, maar ook in de EUSSR. De Belgische video bevat een aantal schokkende feiten. Kijk zelf !
Via Google Trends kan het aantal zoekopdrachten van diverse kandidaten tegen elkaar afgezet worden opgevraagd. Ron Paul steekt met kop en schouders boven de rest uit, niet zo verwonderlijk gezien zijn grote populariteit op internet. Dat geeft de burger moed voor de aankomende resultaten van de Iowa straw poll (KLIK en KLIK).

Belgians for Ron Paul (http://belgians4paul.blogspot.com/):

En de Duitsers (http://bavaria-for-ron-paul.blogspot.com/)

Het succes van Ron Paul volgens Google: KLIK HIER

102 REACTIES

 1. Neem een Esmee Denters. Een 18 jarig meisje dat met de webcam van d’r zus filmpjes maakte van haar zangtalent, het op YouTube zette en nu op 18 jarige leeftijd een platencontract in de wacht heeft gesleept en mag touren met de Michael Jackson van dit decennium (Justin Timberlake). Waarom dit voorbeeld?

  Vele mensen gaan er nog achterkomen dat ze de kracht van sociale netwerken op het internet onderschat hebben. Het beweegt zich zo door/langs/tussen en achter de traditionele mediakanalen heen dat haar impact moeilijk valt te voorspellen als kwantificeren.

  Het feit dat Ron Paul de meest gezochte Republikeinse politicus is, zegt wel degelijk iets en het zou nog verrassend kunnen uitpakken welke invloed dit heeft op verkiezingsuitslagen/bijdrage aan de verandering van het denken van de gemiddelde Amerikaanse kiezer ten aanzien van haar politiek bestel in het algemeen en het libertarisme in het bijzonder.

 2. [2]
  Zou die potentiele verandering in de VS ook voor mensen hier een reden kunnen zijn om Paul te steunen, op welke manier dan ook ? In de hoop dat zich een verandering voordoet die positief uitwerkt doordat er weer een baken in de collectieve branding ontstaat ?

 3. GO Ron Paul 2008 !!!

  President USA’08

  Ron Paul rEVOLution !!!

  😉

 4. Ron Paul hoeft alleen maar te wachten op crashende beurzen, een crashende dollar, een crashende huizenmarkt.

  Dit heeft hij al lang aan zien komen, en daarmee toont hij aan dat hij weet wat er speelt, en wordt zijn noodzaak voor de goudenstandaard bevestigd.

 5. Leuk die Belgen die aangeven dat ze na een bloedigd strijd tegen de Spanjaarden onafhankelijk werden na het aangeven van de Acte van Verlatinghe. Volgens mij duurde het echter nog bijna 300 jaar alvorens er zoiets ontstond als ‘Belgie’. Ach ja, in dt kader is een beetje geschiedsversimpeling wel te accepteren. 🙂

 6. Het enthousiasme onder libertariers voor Ron Paul is wel erg groot en doet mij een beetje naief aan. Paul is en blijft een politicus en daarbij dient men zich altijd de vraag te stellen: "waarom heeft die kerel geen echte baan?"

  Is men hier dan de Belg Verhofstad vergeten, die, zodra hij werkelijk wat voor het zeggen had, zich ontpopte als een rooie betuttelaar als iedere andere politicus?

  Met Ron Paul hetzelfde verhaal. Wil hij ueberhaupt een kans maken dan zal hij zijn onpopulaire standpunten al moeten matigen, en als het hem lukt dan is de verleiding om regels te maken te groot. Macht corrumpeert.

 7. We moeten oppassen dat dit weblog geen fanclub wordt van supporters van een 3e divisiespeler die zich afvragen waarom het voetbalverslag op zondag enkel PSV-Ajax laat zien …

  Ron Paul speelt niet in dezelfde leage.

  http://blogs.chron.com/kuff

  Ron Paul zal na de voorverkiezingen weer verdwenen zijn zonder een noemenswaardig spoor of effect achtergelaten te hebben. Extremen werken zelden. Meeste liberale ontwikkelingen in landen komen dan ook niet van mensen die extreem-liberaal zijn, maar juist van de gematigden.

  http://www.mittromney.com/N

 8. [7] Exact, hij staat voor de keuze strak in de leer en geen macht, of macht na toezeggingen. Voorlopig blijft Ron Paul kiezen voor het eerste en dat wordt zijn ondergang.

 9. [8]

  Met dat "we moeten oppassen" kan ik het helaas voor jou niet eens zijn. Ik MOET naar de WC, en dat is dan ook net het enige, bij wijze van spreken dan. Laat iedereen maar mooi zijn eigen mening hebben, en al dan geen ‘fan’ zijn van deze persoon. Niks van die BS betr. "we moeten dit" dan wel "we moeten dat". Snappie ? Fijn.

  Wat het ook wordt, het is een interessante ontwikkeling, wellicht een blip op het radarscherm, wellicht niet. Kwestie van massapsychologie ook. Of de rest van jouw voorspelling uitkomt, zal de tijd leren. Ik ben in ieder geval benieuwd, en je kunt nog meer berichten van deze aard verwachten. Voel je dus vooral vrij om er tegen aan te trappen dan wel het te skippen 😉

 10. [8] Preciesss … HIERRRR hebben de RP-Goebbelianen het hoogste woord en "rekenen" op een virtuele PUTSCH in Iowa … Hoe onnozel kunnen mensen zijn …

  Maak van deze site … GEEN achterlijke propagandakrantje

 11. [3] Ik denk wel dat bekendheid van Ron Paul het stereotpye beeld van de Nederlandse politieke context op de Amerikaanse wat kan nuanceren; nu is links voor de Democrats en rechts (laten we zeggen een deel van de VVD en de PVV) voor de Republikeinen. Ron Paul heeft mixt in vergelijking met de Nederlandse politiek toch rechts conservatieve standpunten met links hippie activisme. Een doorbraak in het links/rechts beeld kan m.i. zeker een interessante omslag in het denken van de Nederlanders en Westeuropeanen hebben.

  Ook kunnen we dan over zo’n 5-10 jaar hier in Nederland ook wel iets verwachten (aangezien we zo ongeveer zoveel achterlopen op de VS).

 12. Politiek is een dood paard. Types als Ron Paul zijn maar om één reden interessant. Ze zorgen voor publiciteit voor de libertarische ideeën.

 13. [7] Ron Paul heeft slechts zijn EIGEN agenda … Met name om alsnog wat centen bijeen te graaien zolang dat mogelijk is… Waarom hij geen baan heeft als medicus en waartoe hij zich ooit heeft gekwlificeerd? Eenvoudig omdat niemand hem nog tegen malpraktijk en aansprakelijkheid wenst te verzekeren. Waardoor hij als zodanig ook niet eens ergens in dienst kan treden. The man is up the creek … and decided to go into politics … Simple as that.

  Degenen MET een politieke agenda? Dat zijn vooral zijn "libertarische" backers die hem een politieke mijnveld insturen, omwille van wat meer "bekendheid" van hun ideen onder de kiezers.

  GROOTSTE misstap? Ron Paul’s zogenaamde expertise op gebied van de buitenlandse politiek en van NIET BESTAANDE … non-interventie. Waardoor hij en zijn achterban vroeg of laat gegarandeerd als "landverraders" gedoodverfd gaan worden, of tenminste als zwaar onnozelen … Hoewel dat waarschijnlijk helemaal niet eens nodig zal zijn … omdat hij dan lang tevoren toch het loodje legt …

 14. [15] "Ron Paul heeft slechts zijn EIGEN agenda"

  Ja, natuurlijk, en Mitt Romney en Barack Obama helemaal niet… die doen het slechts voor volk en vaderland.

  Ook G.W. Bush was in het bedrijfsleven een topper voordat hij zich voor het presidentschap kandideerde.

 15. [12] Er valt in Nederland politiek absoluut NIETS te nuanceren…. Dit land is en blijft een achterhaalde feodale Monarchie, waar de burgers en zogenaamde "kiesgerechtigden" allemaal eenvoudig voor SPEK-en-BNONEN "meedoen" aan de FARCE … alsof het hier een soort democratie is … en men wat te zeggen heeft … terwijl alles en iedereen door de machthebbers wordt BENOEMD … ook de "parlementaire KADAVERS" …

 16. [16] Dus … daaaaarom is Ron Paul oooook goed zeker, of althans nix mis mee? Hoewel, jij zegt eerder dat die anderen niks beter zijn in plaats van RP even goed … Of niet soms?

  Overigens Obama doet het omwille van gehoopte "Black Power" glory, en Romney om te bewijzen dat Mormonen het ook kunnen … en niet als Ron Paul omwille van wat armzalige pin-money …

 17. [18] "Overigens Obama doet het omwille van gehoopte "Black Power" glory, en Romney om te bewijzen dat Mormonen het ook kunnen … en niet als Ron Paul omwille van wat armzalige pin-money …"

  Nou, ze doen het in de eerste plaats om er zelf beter van te worden. En natuurlijk is het verhaal wat jij vertelt over de giften die RP zelf mag houden erg verdacht. Dat verdient onderzoek want het is natuurlijk onzinnig om blind Ron Paul te adoreren.

 18. [19]
  Dat laatste is zonder meer waar, en dat wordt ook niet ontkend door Ron Paul. Iets dat ik nog niet van de anderen heb gehoord, het enige dat die doen is draaikonten in de overtreffende trap.

  Wellicht dat ACP in staat is om met harde FEITEN zijn uitspraken (zie [15]) te onderbouwen? Hier is je kans op eeuwige roem, ACP. Zolang het maar niet ontaardt in je gebruikelijke roeptoeter-georakel, want dan schiet je je doel voorbij. Moet je zelf weten overigens, ik zeg het alleen maar. Heb jij bijvoorbeeld informatie die aantoont dat hij niet in het leger geweest is, zoals vrindje Bush ? Of dat hij tegen zijn beweringen in geen 5000 of zoiets verlossingen heeft gedaan ?

 19. Het gaat allemaal om propaganda. Aandacht voor Ron Paul = propaganda voor minder overheid. Ook al is het een grote oplichter; propaganda voor een ander verbreedt niet de horizon der ideeën. En dat laatste is een groot voordeel. Dat geld mag hij in z’n zak steken.

 20. [21] Slechte reclame is echter soms erger dan geen reclame …

  Ron Paul’s extreme standpunten zullen veel gematigde mensen niet snel overtuigen en juist tegen de haren in strijken.

  In veel gevallen is van het standpunt dat mensen kennen uitgaan, en vanaf daar de juiste richting in gaan efficienter.

  Op deze site wordt terecht vaak gewezen op het gapende gat van de socialisten betreft goede bedoelingen en resultaten. Bij Ron Paul is een soortgelijke discussie mogelijk. Ik heb liever een neocon die 10% taksreductie haalt, dan Ron Paul die een voorgesteld 30% niet haalt …

 21. [12] Ik denk dat dat tegenvalt. Dwz ik help het je hopen, maar het verschil tussen de VS en EU is niet enkel achterlopen, maar ook een totale andere mindset. Bij ons zit geen diepgeworteld vertrouwen in de staat.

  Goed, we klagen wel, maar we klagen vooral dat we een andere staat willen. En de groei van de SP bij ons, forse ruk naar links in Duitsland, het nationalistische gekletter dat de ‘rechtse’ Fransen nodig hebben om nipt een hervormingsgezinde kandidaat erdoor te krijgen en de nationalistische krachten in de meeste oostblokkers (o.a. Polen) geven aan dat dit een EU-breed iets is.

  Neem iets simpels als econmische recessie. Het standaardrecept dat alle politici roepen is bij ons ‘investeren’ van de staat. In de VS roepen de policiti – ook als ze het omgekeerde willen doen – dat ze de belasting willen verlagen. Het meest liberale dat wij hebben is een VVD die enkel belastingen wil verschuiven …

  En zo zie je dat bij elke politieke discussie.

  Ik heb dus weinig hoop.

 22. [21]
  Zo is het maar net, Frits. Ook hier zie je weer het verschijnsel optreden van iemand die z’n hoofd boven het maaiveld uitsteekt, en links en rechts championplukkers tegenkomt.

 23. [22]
  "Slechte reclame is echter soms erger dan geen reclame …"

  Daar zie ik nog niks van bij RP, heb je een voorbeeld ? Of is dit het:

  "Ron Paul’s extreme standpunten zullen veel gematigde mensen niet snel overtuigen en juist tegen de haren in strijken."

  Alleen met extreme standpunten zet je mensen aan het denken. Dat ze extreem zijn zegt meer over de omgeving cq. tijdsgeest dan over RP, maar dat terzijde.

  "In veel gevallen is van het standpunt dat mensen kennen uitgaan, en vanaf daar de juiste richting in gaan efficienter."

  Nogal een hoog de-boel-bij-elkaar-houden-gehalte, vind ik. Wat is dat uitgangs-standpunt dan precies ? En hoe zou je dat dan moeten bijsturen ? For Pete’s sake, zelfs iemand als Pimmetje, die naast een beetje confronterend op het genied van de islam ook nogal bijstuurderig was, was al teveel voor die klotenbende hier in Medeland ! Wake up !! Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  "Op deze site wordt terecht vaak gewezen op het gapende gat van de socialisten betreft goede bedoelingen en resultaten. Bij Ron Paul is een soortgelijke discussie mogelijk. Ik heb liever een neocon die 10% taksreductie haalt, dan Ron Paul die een voorgesteld 30% niet haalt …"

  Da’s weer zo’n typisch Medelandse instelling van de gulden middenweg en etc. etc. Slaapverwekkend. Nog afgezien van het feit dat een neocon de 10% niet zal halen omdat hij links en rechts nog even wat oorlogjes zal willen gaan voeren om ‘de democratie te verspreiden’. Je hebt de beer al verkocht voordat de kip opgevreten is..

  Een shocktherapie werkt het beste. De kans is groot dat dat tzt een wal-keert-schip-therapie zal zijn denk ik.

 24. [23]
  Ik vrees dat je daar gelijk in hebt. De EUSSR is nog lang niet ingehaald door de VS qua collectivisme. Een reden te meer om gepaste maatregelen te nemen, en inderdaad op individuele basis zoals roeptoeter ACP regelmatig orakelt.

  Wat niet wegneemt dat op een andere manier roeptoeteren (bijvoorbeeld andere mensen de ogen openen) op z’n minst helpt om de torenhoge frustratie af te blazen.

 25. [20] Ron Paul is slechts tien jaren arts geweest en hij zou 5000 babies de wereld in hebben geholpen? Dat zijn er 500 per jaar of pakweg 10 per week en eentje om de 17 uren … 24/7 … plus pre en post natale zorg… van alle patienten, dan blijven de fouten ook niet uit.

  Nog zo’n sinister iets… Hoe je het ook keert of wend … maar tot aan de opkomst van de Midden-Oostelijk olie was TEXAS de meest prominente oil state …. Dacht je dat het in Texas geen ellende heeft gebracht, vooral omdat zeer vele Texaanse oliewerkers daardoor wegtrokken. Welnu hele volkstammen aldaar zien aldus NIET in waarom de VS zich met anderen behalve met HUN zou moeten bemoeien. Een beetje errug shallow voor een iemand met ambities als nasjionale politicus … (wat de man gelukkig maar ook ECHT NIET is).

 26. [29]
  Ik heb het maar even opgezocht. Volgende keer ben jij aan de beurt om iets op te zoeken, ok ?

  Dat "5000 of zoiets" zijn er volgens zijn zeggen 4000.
  Dat was van 1968-1978 (gokje)
  en van 1984-1996.
  De data staan grofweg hierin:
  Van http://www.ronpaul2008.com/
  En nog wat achtergrondinfo:
  http://www.ronpaulforcongre

  Lijkt me redelijk, niet ? Kun jij andere jaartallen vinden ?

 27. [5] Dat is nu precies het verschil tussen de EU en de US. Bij zo’n beurscrash draait Europa scherp naar links, de US naar rechts. [6] huh waar haal je dat Armin? Jij DENKT dat het "Belgen" waren die over "Belgische" geschiedenis bezig waren. Het waren geheid VLAMINGEN die over de NEDERLANDSE geschiedenis bezig waren.

  Ach die Hollanders toch, hoewel Vlaanderen gewoon een stuk Nederland is (waarom spreken we anders Nederlands?) , begrijpen ze van België blijkbaar niets.
  Weet jij, Armin, wat er in 1830 gebeurd is? Ik ben benieuwd naar je antwoord op die vraag, om je dan een verrassend juister antwoord te geven.

Comments are closed.