Ron Paul heeft z’n grass roots niet alleen in de VS, maar ook in de EUSSR. De Belgische video bevat een aantal schokkende feiten. Kijk zelf !
Via Google Trends kan het aantal zoekopdrachten van diverse kandidaten tegen elkaar afgezet worden opgevraagd. Ron Paul steekt met kop en schouders boven de rest uit, niet zo verwonderlijk gezien zijn grote populariteit op internet. Dat geeft de burger moed voor de aankomende resultaten van de Iowa straw poll (KLIK en KLIK).

Belgians for Ron Paul (http://belgians4paul.blogspot.com/):

En de Duitsers (http://bavaria-for-ron-paul.blogspot.com/)

Het succes van Ron Paul volgens Google: KLIK HIER

102 REACTIES

 1. Hoe meer ik over Ron Paul lees, des te enthousiaster ik word.

  Het is echt de eerste politicus, die ik in mijn leven oprecht Westerse waarden zie verdedigen. Consequent, overtuigd, met onderbouwing en zonder schaamte.

  Wat mij persoonlijk zo aanspreekt, is zijn hoopvolle, visionaire boodschap. Paul geeft mensen echt een alternatief, een keuze voor een vrijer Amerika. Zo’n man kunnen we in Europa ook wel gebruiken.

 2. [33]
  Inderdaad.
  Wat ook grappig is, is dat hij zichzelf blijft. Zoals je hem op die video’s ziet, zo is hij (en ik kan het weten want ik heb het met eigen ogen gezien). En omdat hij altijd heeft verkondigd wat hij verkondigt, hoeft hij niet te draaikonten. Zeer bijzonder, bijna niet te bevatten.

 3. [33] Heel juist Jimmy.
  Vanavond te laat voor mij, vereist nieuw stuk om toe te lichten.
  Maar diverse opmerkingen hierboven zouden liever een minder principiele politicus zien. Iemand die een beetje "politiek bedrijft", die belastingen wel goedkeurt, maar wel met een paar procent minder!

  Dit zou een Vrijspreker worden die zegt dat je niet moet streven naar de soevereiniteit van ieder individu, maar naar individuen die 40 % slaaf en 60 % soeverein zijn.
  Wel die zijn allemaal op de verkeerde site.
  Hier werken we naar 100 % soevereiniteit.

  Dat je de huidige sitiatie van 20 % soevereiniteit naar de 100 moet bereiken via 21, 22, 23, enz., is een kwestie van taktiek, maar niet van principes.

  De waarde van Ron Paul is dat hij de principes nu heel duidelijk in een grotere kring bekend maakt. En ieder weldenkend mens weet dat de kans dat hij de nominatie haalt in deze colectivistische maatschappij heel erg gering is.
  En het is heel spannend om te zien hoe dat in de amorfe massa aanslaat en hoeveel.

 4. Eentje uit de oude doos : uit een interview met wijlen SEK3.

  Q: By the way, what do you think about Ron Paul?

  SEK3 – Ron Paul in many ways belongs to another era. His closest ideological ancestor was the Iowa Congressman H.R. Gross in the 1960s and 1970s, and Rothbard’s favorite, Congressman Howard Buffett of Nebraska in the 1950s. One can go all the way back to the Original who split with Thomas Jefferson’s Republicans in the early 1800s, John Randolph of Roanoke, Virginia. The 435-member U.S. House of Representatives seems to be able to tolerate about one at any time, perhaps as a court jester, or maybe a lone example of what the House was supposed to do in theory. Note that there are never two at the same time. Note also that they have to operate within the two-party oligopoly.

  http://www.spaz.org/~dan/in

 5. [35] In de VS tellen loosers voor geen sou … alleen WINNERS … zelfs als een winner onzin uitkraamt … maar een looser die consistent dezelfde fantasien uitkraamt (als "non-interference" in het buitenland) … daaaar let men nu reeds nauwelijks op.

  Het enig wat Ron Paul doet is om de echte individualisten die meestal bewust of onbewust een libertarische levenstijl leven … VERDACHT maakt, zoals ook de echte en eerlijk mensen die van de natuur houden dankzij Ralph Nader over dezelfde kam worden gescheerd als de millieu freaks …

  Maar daaaar zijn de drooooomers dan weer razend enthousiast van … Ook al is het is niet moeilijk om steeds voet bij stuk te houden als je uiteindelijk toch NIX te zeggen hebt ….

 6. [31] Bud,
  Zal ik het Hollandse antwoord maar geven ?

  "Het waren geheid VLAMINGEN die over de NEDERLANDSE geschiedenis bezig waren."

  Inderdaad. Want Antwerpen ligt geografisch gesproken in het gewest Vlaanderen. 😉

  http://nl.wikipedia.org/wik

  De Brusselaars kwamen op de verjaardag van Willem I in opstand naar aanleiding van de Grote Opera van Auber "De Stomme van Portici."

  Bedoel je dat ?

  http://nl.wikipedia.org/wik

 7. [37] Niet gescheerd … maar geschoren … natuurlijk. My Dutch is getting rusty, want ik ben er al een paar maanden niet geweest …

 8. [39] Dat vind ik .. GELOEL… ACP.
  Je komt ‘hier’ regelmatig genoeg om dat Dutch een beetje bij te houden.
  Trouwens, hoe staan ze in de VS tegenover die Barack Obama?
  M.i. een fantastische orator.

 9. [6]
  Armin,

  Off-topic, maar had je nog mijn laatste reactie in onze discussie over de voor- en nadelen van inflatie en deflatie gelezen:

  http://www.vrijspreker.nl/v

  Je hoeft je natuurlijk niet verplicht te voelen het te lezen of erop te reageren. Want wellicht had je er inmiddels genoeg van om me te overtuigen, en als hopeloos geval opgegeven. Maar als je de moeite zou willen doen, zou ik in ieder geval graag horen of je denkt dat wat ik zeg enig hout snijdt, of dat ik complete onzin vertel.

 10. [40] Barak zuigt de hele zwarte kiezerspopulatie bij Hillary weg, waar Bill hard voor had gewerkt als politieke Elvis Presley … En daaaarmee is tie het nieuwe democratiesche powerblock ook al wint hij de nominatie niet.

 11. [42] Ik had er eerlijk gezegd inderdaad niet meer naar gekeken onder het moto dat het nu wel duidelijk zou moeten zijn 🙂

  Maar ik zal er straks eens naar kijken, nu je het zo naar vraagt. 🙂

 12. [41]
  MrXL,

  Je zou kunnen proberen om de makers van de clip via de link erboven te vragen. Ben ook wel benieuwd.

  Msg Andre.

 13. [31] Ik weet wat er in 1830 gebeurt is, maar ik weet ook dat de Spanjaarden toen al lang Nederland uit gegooid waren door met name de Honlanders (en niet Vlamingen of andere niet-Hollandse Nederlanders), dat de Acte van Verlatinghe dus zo’n bijna 300 jaar eerder was en van Belgie nog geen sprake was. Dat was pas zo in 1839 (of zo U wilt 9 jaar eerder 🙂 )

  Niet zo gevoelig zijn beste Vlaming. Ik bedoelde er niets kwaads mee 🙂 Ik draag de Vlamingen een warm hart toe.

 14. [46] Daar twijfel ik niet aan, Armin.
  Ik wil nu het "juiste" antwoord geven op de vraag wat er in 1830 is gebeurd. Toen is Nederland gehalveerd, en de Belgen vieren op 21 Juli nog steeds "de halvering van Nederland. Ik vind dat Nederlanders België véél te weinig op die manier bekijken.

 15. [38] Ja dat is juist, maar het waren niet de Brusselaars, dat waren immers Nederlanders (toen nog wel, Willem Van Oranje had Brussel trouwens als hoofdstad van Nederland gekozen. Maar het was een Fransdolle Parijse bourgeois-kliek die samen met een Luikse arbeidersvoorman en zijn manschappen de boel barrikadeerde. Bovendien werd Willem Van Oranje’s zoon die het leger aanvoerde, de troon van Frankrijk beloofd, wat de stommeling geloofde, en daarom onvoldoende militaire weerstand bood, hoewel daartoe opdracht gegeven door zijn vader.

  En toen halveerden ze Nederland dus.

 16. [47] Bud,
  Dat vind ik ook. Maar van een stel garristelijke antipapistische Oranjeklanten, die liever Turkse militairen te hulp riepen dan samen te werken met "Rome", en een zooitje hemelbestormende sjioosjalisjtih valt weinig sympathie voor het katholieke Zuiden te verwachten.

  [48]
  Met Willem van Oranje wordt hier Willem de Zwijger (1533-1584) bedoeld.
  http://www.wilhelmus.nl/bio

  Ik neem aan, dat je met Willem van Oranje Koning Willem I (1772-1843, "koning-koopman") bedoelt en met die legeraanvoerder de latere Koning Willem II, die de Tiendaagse Veldtocht leidde ?

  "Willem stuurde zijn oudste zoon in 1831 op veldtocht naar Brussel om daar met geweld de orde te herstellen. Deze Tiendaagse Veldtocht werd een fiasco omdat de Franse koning, die de schoonvader van Leopold I was, troepen stuurde om België te helpen verdedigen, waarna Nederland zich genoodzaakt zag een wapenstilstand te aanvaarden. Toen Willem de steun van de grootmachten verloor bleef hij zich koppig tegen vrede verzetten. Dit maakte de staat bankroet en zijn reputatie als financieel genie kreeg enkele lelijke krassen. Willem moest in 1839 gedwongen vrede sluiten met de jonge Belgische staat. De afscheiding vereiste een grondwetswijziging, waarbij ook de strafrechtelijke verantwoording voor de Koning werd ingevoerd (1840). Deze inperking van ’s konings macht was onbeduidend, maar Willem vond dit al te ver gaan."

  http://nl.wikipedia.org/wik

 17. [47] Oké, point taken.

  Ikzelf als Nederlander weet dat het makkelijk praten is, aangezien ik weinig emotionele banden met Brussel heb, maar volgens mij zou, zodra de Vlamingen bereid zijn Brussel te lozen, er weinig tegen zijn om qua samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland de banden fors te versterken.

 18. [50]
  Daarover zullen de klojo’s in Den Haag het zeker met je eens zijn. Die willen maar al te graag hun graaigrage methodes op zoveel mogelijk piepels loslaten.

  De enige samenwerking die nut heeft, is vrijwillige samenwerking, om te beginnen door ervoor te zorgen dat Den Haag verlost wordt van politici en ambtenaren. Maar dat kun je vanuit de ROVERHEID niet verwachten, wél vanuit individuele initiatieven.

  Kortom: ik hoop dat ik je opmerking verkeerd interpreteer.

 19. [51] Uiteraard verwijs ik hier niet naar dwangmaatregelen. Het samenvoegen van Vlaanderen en Nederland kan ook niet vanweg eteveel verschillen en het eenzijdig plaatsen van Vlaanderen onder Nederland zouden de Vlamingen niet pikken.

  Maar samenwerken op vrijwillige basis lijkt mij geen probleem. Het opheffen van enkele van de kunstmatige grenzen tussen Vlaanderen en Nederland betreft handel en consumeren lijkt mij geen slechte zaak.

 20. [49] Klopt helemaal van die Willems allemaal, maar wat minder geweten is is dat de zoon van Willem (de koopman dus) de troon van Frankrijk werd beloofd door de Brusselse opstandelingen, reden waarom deze te weinig weerstand bood, net genoeg om thuis te kunnen zeggen dat hij had geprobeerd.

 21. [52] En uiteraard is het vanuit libertarisch perspectief al helemaal niet boeiend om staten samen te voegen, the way to go is separatisme om zoveel mogelijk minder machtige kleinere overheden te creëeren. In dit licht zie ik ook vooruit naar de splitsing van België. Een onafhankelijk Vlaanderen zou van nature haar culturele banden met Nederland aantrekken, en met Duitsland, waar deze de voorbije 2 eeuwen eigenlijk opzettelijk zijn gedwarsboomd door de Belgische regimes. Vlaanderen moest zich immers op Frankrijk richten. Maar bij culturele banden mag het blijven, politieke banden zijn immers niets anders dan ketenen.

 22. Over kleine staatjes een boeiend artikel over Enrico Spolaore en "The size of nations". Merk de kaart van Europa op, bestaande uit honderden landjes zo groot als een paar huidige provincies, zoals het in de 17e eeuw, voor de nationalistisch eenmakingen in de 18e en 19e eeuw, nog was.

  http://www.secessie.nu/pdf/

 23. [56] Ik denk dat Ron Paul, vanwege de eendagsvlieg van een politieke schertsfiguur dat hij is, niet alleen zichzelf maar vooral ook de Amerikaanse libertarische stroming belachelijk maakt ten koste van de vrije individu.

  Zulks, om de zeer eenvoudige reden dat in Amerika … individualiteit en bijbehorende prerogatieven een zaak van alle dagen is … voor zowat iedereen. Want persoonlijke vrijheid en soevereiniteit zijn zaken waar de individu ZELLUF achteaan moet en geen party, ideologie of filosofie hem dat in de schoot kan gooien … Zoals georgineerde libertariers het hier denken …

  En dan komttie met de werkelijk RIDICULE "koet-eisen" …

  1. Een "kleinere overheid", terwijl dat nog geen eens 40% ( veertig procent) is … van de omvang van de nederlandse en europese overheiden …

  2. "Soevereiniteit voor de Individu", terwijl de individu ZELLUF daar nog het meest voor verantwoordelijk is … en dat voor zich moet creeren. Iets waartoe in de VS nog de grootste kans bestaat.

  3. "Geen buitenlandse Bemoeienissen", terwijl de contemporaine wereld voor de komende honderd jaar op de VS geent zullen zijn en direct of indirect ervan afhankelijk.

  4. "Terugkeer van de Goudstandaard" dat het zelfde is als de paarden weer voor de trams te spannen, omdat electriciteit onzichtbaar is en de steden ( juist dankzij afschaffing van de paarden, het verkeer en de menselijke interacties oneindig groter zijn geworden.

  Vraagt Hub steeds … WAT ik tegen Ron Paul heb ??? Terwijl de man meer dan duidelijk een gecertificeerde doorgedraaide idioot, danwel een zuivere echoist in een slechte betekenis is …

 24. [57]
  "Terwijl de man meer dan duidelijk een gecertificeerde doorgedraaide idioot, danwel een zuivere echoist in een slechte betekenis is …"

  Yep. It takes a fool to recognize one.. :p

 25. [57]
  Nieuws van je vrindje, ACP:

  Paul Campaign Coordinator: "We have 20,000 Registered Volunteers!"
  The comparisons to Goldwater and early Reagan campaigns are beginning.

  In a radio interview today on the Dale Williams Show, Jeff Greenspan, Western Regional Campaign Coordinator for the Ron Paul campaign made an astounding announcement that the Paul camp now has more than 20,000 registered volunteers. Mr. Greenspan stated "I don’t know any campaign in history that has had that many volunteers."

  Komt goed met die Ron Paul !

  Eat your heart out.. 😉

 26. 1. Men kan zich letterlijk overal voor registreren … maar komt men strax ook opdagen …? En gaat men zich allemaal eerst als republikein registreren …? Waardoor zij meteen binnen het bereik komen van de nasjionale republikeinse committee. Of dacht je dat die zich zmaar door de liberalen onder hun duiven laten schieten?

  2. 20-duizend man is 10% procent van het totale LP ledental. En als zij aan de presidentiele verkiezingen meedoen dan zal het aantal stemmen de nul-comma-twee procent va het electoraat nauwelijks overschrijden. En bij de Republikeinse VOORVERKIEZINGEN wordt dat dus nog beduidend minder. B-i-i-i-i-g deal.

  3. Goldwater en Reagan waren echte Republikeinen en GEEN imposters of simulanten en FAKES als Ron Paul.

  4. Als ik mij lbertarier zou noemen zou ik mij eerder zeeeer diep generen … over zoveel spek-en-bonen omslag.

 27. The new face of the freedom movement is Texas Congressman Ron Paul. The credit mostly goes to the Internet for having brought this principled politician into the light. And Paul is perhaps the only individual for whom ?principled politician? isn?t an oxymoron. Among nontraditional campaign contributors online, Paul is the Republican presidential frontrunner, having outpaced Sen. John McCain in fundraising. While the mainstream media continues to blackout Paul, he?s setting the Internet ablaze with a firm position against the Iraq War, against taxes and against big government. Ultimately, more and more people every day are saying yes to Dr. No. (Paul earned the nickname because he is a physician and for voting against any and all tax increases, and against any legislation that expands the federal government?s power as a House Representative.)

  http://www.liberty-watch.co

  Makker staak uw wild geraas.. :-))

Comments are closed.