Hoera ik ben weer thuis achter mijn internetbuis.

Jawel, leuke reis gemaakt door de VS en kunnen oriënteren over wat ons hier te wachten staat in het kader van terrorisme? bestrijding.Dat we in Nederland onze ID Ausweiss altijd bij ons hebben is al een ding, waar hier al vaak over gefulmineerd is, maar dat Ausweiss moet ook voorzien zijn van een aantal elektronisch leesbare kenmerken, wil je de VS binnenkomen.
En binnenkort mag je alleen nog naar de VS als je drie dagen van tevoren een checklist/vragenlijst hebt ingevuld. Denk aan vragen als: bent u van plan bomaanslagen te plegen, heeft u familie in Afghanistan, Yemen, etc, u bent toch zeker niet van plan in de VS te gaan werken en onze banen te stelen?, gelooft u in Allah of Bush, bent u HIV positief? etc.
Nu al mocht ik het land, dat groot is geworden door immigranten vrijelijk toe te laten, pas in nadat er een foto en twee vingerafdrukken genomen werden. Of ik het er mee eens was of die info bewaard werd, werd mij niet gevraagd.
Grappig? was dat ik enkele dagen later las dat de immigratie computer in Los Angeles vast was gelopen en er een wachtrij van echtwaar, 20.000 gestrande reizigers voor die loketten stond. ‘Welcome in the US’, zal er ongetwijfeld iemand op de WC hebben geschreven.
En de wachttijd van 1,5 uur die de gemiddelde (zaken)reiziger voor Immigration heeft, moet opgeteld worden bij het voor elke vlucht die je maakt van nog eens 1,5 uur vanwege de onderzoeken naar bommen in handtasjes van ouwe oma’s.
Die extra uren per reis, en de enorme kosten aan controlepersoneel moeten voor Al Quaida ( en de overheden die daarmee hun macht fantastisch uitbreiden) als een Allah-geschenk overkomen, vele malen meer effectief dan het beetje schade (tov) dat door een vliegramp wordt gerealiseerd.
Ik vroeg me zelfs af ( ik had toch tijd zat in die rijen) of er geen markt zou zijn voor vliegmaatschappijen die vluchten met grote korting aanbieden zonder terrorisme check. Dat scheelt opslagen en wachttijd, met alsnog kleine kans op aanslagen. Net als dat ik vind dat je zelf moet kunnen bepalen of je een rokerskroeg in wilt.
Een beetje gegniffel wil ik u niet onthouden: bij mijn vertrek uit de VS, via een kleine grensplaats, werden mijn vingerafdrukken en paspoort niet gecontroleerd. Dus , volgens ‘het systeem’, ben ik nog steeds in VS.
En dat terwijl ik hier opruiende stukjes zit te schrijven. Denkt u eens in: twee Overnights!?

13 REACTIES

 1. Daar krijg je waarschijnlijk gezeur over bij je volgende bezoek, want dan heb je je zogenaamd niet gehouden aan de voorwaarden van het visa waiver program. Ik zit mij serieus af te vragen of ik er nog naar toe wil reizen. De douane daar vond ik altijd al een stel zeikerds (vooral door hun vijandige houding) maar bovengenoemde maatregelen kun je met geen mogelijkheid gastvrij noemen, en ik heb er weinig zin in. Gelukkig betaalt de Braziliaanse staat Amerikaanse reizigers met gelijke munt terug, al is het individu de klos vanwege stommiteiten van het collectief. De echte terroristen zullen zich hierdoor niet laten afschrkken.

 2. [1]
  Douane is nooit een probleem geweest bij mij; die immigratie dodo’s kun je het beste met een glimlach tegemoet treden en dan valt het wel mee.

  Maar goed, het tijdstip van totale controle komt met rasse schreden nader..

  Aanpappen met een Rockefeller en toetreden tot de CFR kan oplossing bieden.

 3. Simpelweg nooit meer een voet op Amerikaanse bodem zetten zou moeten volstaan om te zorgen dat persoonlijke gegevens niet in één of ander systeem worden opgeslagen.
  Maar de Amerikaanse overheid "kijkt" verder dan het land groot is en of je het nu wil of niet ze krijgen/hebben je gegevens al, hoe dan ook!
  Dit is natuurlijk mede de schuld van de Europese overheid die het vertikt, omwille van de centen, een eigen koers te varen.
  Ik ben ervoor om de Amerikanen te laten verekken. Van mij mogen ze pot op! Groot hek erom en niemand eruit laten!
  De maatschappij dient gewaarschuwd te worden om vooral Amerika niet te betreden.HAZARD!!!

 4. [quote]Een beetje gegniffel wil ik u niet onthouden: bij mijn vertrek uit de VS, via een kleine grensplaats, werden mijn vingerafdrukken en paspoort niet gecontroleerd. Dus , volgens ‘het systeem’, ben ik nog steeds in VS.[/quote]

  Dan sta je levenslang in het systeem. Bij je eerstvolgende bezoek krijg je een serie vragen te beantwoorden en met een beetje pech ga je via de cel terug naar huis.

 5. [4] jawel, en me baseren op ‘de Geneefse conventie van de rechten van de mens, zal dan ook wel niet baten’
  Zeker niet als nederlander, waarbij die overheid je rustig uitlevert aan Polen de VS etc.
  Maar ik vertrouw erop dat de Vrijspreker.nl dan een enorm media offensief gaat voeren.

 6. [quote]Een beetje gegniffel wil ik u niet onthouden: bij mijn vertrek uit de VS, via een kleine grensplaats, werden mijn vingerafdrukken en paspoort niet gecontroleerd. Dus , volgens ‘het systeem’, ben ik nog steeds in VS.[unquote]

  Dit is niet waar. Als je de VS verlaat wordt er normaalgesproken niets gecontroleerd; je moet alleen je paspoort laten zien om aan te tonen dat jij degene bent op wiens naam het ticket staat en (belangrijk), de luchtvaartmaatschappij moet het afgescheurde "return" stukje van de groene "visa waiver" kaart uit je paspoort halen en inleveren, dat is het bewijs dat je de VS hebt verlaten. Voor de rest is het alleen (doorgeschoten)security.

 7. [5] We zullen, geheel volgens de Nederlandse traditie, een verrekt stille tocht organiseren.

 8. Ze hebben toch wel je I-94 uit je paspoort gehaald he???
  Nemen ze altijd uit het paspoort bij vertrek, verder zou het ze idd worst kunnen wezen,

 9. Als in ‘Libertarie’, laten we zeggen, het hoofdkantoor van hardwerkende libertariers zomaar door vijanden van het libertarisme wordt opgeblazen, met een paar duizend onschuldige slachtoffers, slechts schuldig in de ogen van de anti-libertariers, dan nemen die goedwillende libertariers uiteraard geen enkele maatregel om herhaling van een dergelijke gebeurtenis te voorkomen ?!

 10. [12]
  Beek,

  Ze zouden in ieder geval geen ineffectieve maatregelen nemen, of maatregelen die hun eigen of andere onschuldige burgers disproportioneel zouden treffen zonder hun expliciete instemming.

  In "Libertarië" (even in het midden latend hoe dat er precies uit zou zien en of er centrale overheden zouden bestaan, en wat hun bevoegheden zouden zijn) zouden waarschijnlijk niet eens nationale grenscontroles zijn, maar zou in feite iedere burger zelf kunnen bepalen of iemand zijn grond op mag komen. Burgers die een zeer grote behoefte hebben aan veiligheid, en niet de capaciteit of wil om zelf te bepalen wie er in hun buurt mag komen, kunnen bij elkaar gaan wonen in grotere, gesloten gemeenschappen, met strenge bewaking aan de grens. Net als ommuurde gemeenschappen die nu ook bestaan.

  Ik snap best dat mensen behoefte hebben aan veiligheid, maar hoeveel veiligheid "genoeg" is, hangt helemaal van de behoefte van de persoon in kwestie af. De één geeft niets om privacy of de hoge financiële kosten van maximale beveiliging, en de ander wil maximale privacy (en minder vertraging en gedoe bij vliegvelden en dergelijke) en heeft weinig geld over voor veiligheid.

Comments are closed.