Nadat de FED afgelopen maandag 3.5 miljard USD in de markt had gepompt was het vandaag weer raak.
Nogmaals een kapitaal injectie van 3.75 miljard USD.
Afgelopen weken draaiden de persen op volle toeren.

Volgens de experts hier en op andere forums is het geen probleem dat de centrale banken persen als een idioot om nog maar iets van economische groei te kunnen tonen.

Ik ben van mening dat iedere cent die bijgemaakt wordt zonder dat er een echte waarde tegenover staat, niks anders is dan roofbouw op de economie en deze later moet worden gecorrigeerd. Dit corrigeren gebeurt dan door een crash van de beurzen en al de spaarcentjes zijn ineens waardeloos oud papier.

Van mijn vader heb ik nog zo’n mooi papiertje van 100.000.000 rijksmark.
In die tijd niet genoeg om een sigaret van te kopen zo ze gebruikten het als vloeipapier.

Mijn advies: koop goud, zilver of edelstenen.
————————————
Ingezonden door GN

54 REACTIES

 1. Het zijn alleen van die fopbiljetten met een touwtje eraan. Ze kunnen ze altijd weer terugtrekken. Doen ze dat ooit een keer ?

 2. en toch zullen er ook voordelen aan het bijdrukken van geld zitten, je maakt mij niet wijs dat de mensen die bij de FED werken achterlijk zijn.

 3. Voordeel voor wie, Martijn?

  Vergeet niet dat de fed in private handen is, en dus niet voor de publieke zaak werkt, maar voor haar eigenaren.

 4. Oerstom gekwak en letterluk achterlijk Tokkievolk geloel dus … omdat er immers helemaaaaaaal geen persen aan te pas komen, behalve dat de FED met 10 toetsaanslagen de "member banks" extra kan "bevoorraden" …

  Dit berichtje doet mij overigens denken aan de meest wilde geruchten en verhalen die steeds rondgingen in het Groninger Oosterpark. Een volksbuurtje waar ik mijn studentenkast had en waar de meeste mensen nauwelijks fatsoenlijk kunnen lezen en schrijven laat staan dat een fatsoenlijk vak verstonden.

  Want daaaar had men ook nog altijd over de malaise en hoe de mensen in de rij moesten staan om te "stempelen", en (gratis) fietspenningen hadden met een gaatjes in geponsd als teken van onvermogen.

  Overigens typisch Nederlands om als GN te "reageren" … Of had tie gewoon lollig willen zijn i.p.v. loellig?

  Mijn advies: als men minder dan een ton in contanten heeft, hoeft men zich echt nergens druk om te maken. En meeeer moet men nooit aan liquide middelen hebben … want daar zijn de Blue Chips beter geschikt voor.

  Goud, zilver en "edelstenen" zijn meer geschikt voor derdewereldburgers …

 5. [4]
  "Een volksbuurtje waar ik mijn studentenkast had en waar de meeste mensen nauwelijks fatsoenlijk kunnen lezen en schrijven laat staan dat een fatsoenlijk vak verstonden."

  oh vandaaaar….

 6. [5] Ya hoooor … en op deze site is men nauwelijks een haar beter … een zeer hoge percentage van doooooorgeleerde alfagammas, die volgens mij NIET tot de 1-op-6 echte en netto-productieven behoren, maar zich wel verbeelden als "libertariers" te kunnen voordoen … en steeds allerlei geijkte geloofskreten slaken … Zoals ook het uit-de-duim-gezogen "onderwerp" van deze draad.

 7. GN zegt:

  "" … Ik ben van mening dat iedere cent die bijgemaakt wordt zonder dat er een echte waarde tegenover staat, niks anders is dan roofbouw op de economie en deze later moet worden gecorrigeerd. Dit corrigeren gebeurt dan door een crash van de beurzen en al de spaarcentjes zijn ineens waardeloos oud papier. …""

  GN kasn beter varkens fokken (waar tie waarschijnlijk veel meer verstand van heeft), dan zich druk te maken om een uiterst variabele en dynamische situatie als de economie.

  Eersten, voorkomt monetaire injecties dat de (mondiale) economie stagneert of zelfs in depressie gaat.

  Tweedens, zal de economie bij afwezigheid van stagnatie eerder gaan groeien.

  Derdens, zal die economische groei de "wissel op de economie" dat door de fiscale injecties is getrollen, t.z.t. ruimschoots goed maken, terwijl die economie verder blijft groeien.

  Vierdens, zou dat allemaal NIET MOGELIJK zijn met een (statische gouden) munten stelsel gefixeerde omvang …

  Majaaaa … men hoort immers … geruchten … net als in de volkwijken, waar men indertijd vaak glas-in-lood bordjes voor het raam had hangen, met de "boodschap" … HABLA ESPERANTO … inplaats dat men werkelijk iets nuttigs opdeed.

 8. [6]
  "en steeds allerlei geijkte geloofskreten slaken"

  Dat ben ik dan weer met je eens…

 9. ACP: het is bullshit dat een tekort aan goud eea zou stagneren; doordat goud meer waard [aka: prijzen dalen, want mensen kunnen minder uitgeven omdat ze er weinig van hebben] wordt ontstaat er vanzelf een nieuw evenwicht.

  Alleen dan is het voordeel bij die mensen die goud hebben.

  Ik snap niet hoe je zoiets elementairs over het hoofd kan zien.

 10. Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  En hoewel hij vaak verstandige dingen te berde te brengen heeft, /is/ er iemand in deze fora die op tilt slaat zodra het over goud gaat.

  "Reverse Gold Fever Syndrome"?

 11. [9] ALWEER zo’n IMBECIELE libertarische koetkreet dat nergens op slaat.

  Want als goud "duurder" wordt en de mensen (steeds) minder kunnen kopen dan KRIMPT en VERSCHROMPELT de economie immers, en is men nog veel sneller … veeeeel verder van huis … Of niet soms?

  Ik snap niet hoe je zoiets elementairs over het hoofd kan zien.

 12. [10] Ik wijs de zogenaamd libertariers er slechts op dat men hun letterlijk … a crock-of-shit heeft verkocht, dat zij klakkeloos als zijnde "artikels des geloof" slikken en het al net als de Jehovas steeds te pas en onpas debiteren …

  De een wil wereldvrede verzekeren door iedereen Esperanto te laten loelen en de anders door individuele "soevereiniteit" uit te delen …en de religieuzen door alles tot het "hiernamaals" uit te stellen …

 13. [4] [6] [7] [11] [12] Allereerst wil ik ACP hartelijk danken voor zijn vele reacties.

  Ik ben inderdaad zo’n eenvoudige “varkensboer” die niet veel verstand heb van de financiële markten van deze wereld. Ook mijn ouders ware niet rijk genoeg om mij aan een uitgebreide opleiding te laten deelnemen. Toch wil ik u in al mijn nederigheid op enkel punten opmerkzaam maken als u dit wel behaagd.

  Het artikel door mij gepost was in basis overgenomen uit de New York Times welke ik hier, zij het met een vertraging van 1 week, ter inzage heb van mijn buurman. Een gepensioneerde luchtmacht, ik geloof kolonel, van de USA. Later vond ik een korte beschrijving terug in het Algemeen Dagblad welke ik, tezamen met meerde andere informatie bronnen, raadpleeg via mijn internet verbinding. Bij deze dus de bron beschrijving.

  Ondanks dat u neerkijkt op deze mensen die niet een goede opleiding hebben genoten lijkt het mij niet terzake doende dit te vergelijken met het zogenaamde “Tokkie” gedrag. Ik ben opgegroeid in Rotterdam Spangen dat in die tijd een echte arbeiderswijk was. Vele mensen verdienden hier hun brood als ambachtsman , in de haven of als uitbater van een kleine nering.
  Dat een reeks van regeringen van doorgeleerde en hoog opgeleide mensen van deze wijk een vuilnisbelt hebben gemaakt kunt u niet verwijten aan de bewoners van de wijk.

  De huren waren er laag en lange tijd was de enigste instroom werkeloze Surinamers, Kaap Verdianen, Antilianen, Afghanen, Irakezen, Iranezen, Tunesiërs, Egyptenaren, Libanezen, Colombianen, Turken, Marokkanen en ander vreemd volk als junks, hoeren, pooiers en andere randfiguren van deze maatschappij..

  Het resultaat is bekend. Politie verliest de controle en trekt zich terug in het zo veilige bureau om op camera schermen te zien wat er mis gaat. Andere voorzieningen sluiten en met hen vertrekt ook de middenstand en de burgers welke draagkrachtig genoeg zijn om te verhuizen..Wat achter blijft is een mengelmoes van misdaad en een broedplaats van velerlei vormen van geweld.

  Als burger van een derde wereld land, waarvan de plaatselijke munt sterker is dan die van de door u zo aanbeden US dollar, worden hier alle transacties van enige omvang gedaan in een goudstandaard. Goud en zilver zijn hier eenvoudig aan te schaffen en te verkopen in de vele goudwinkels die dit land rijk is.

  Al het geld dat men maakt en dat geen werkelijke tegenwaarde heeft is roofbouw. U kunt het een injectie noemen maar net als de injecties welke in USA gevangenissen worden uitgedeeld is deze op den duur ook dodelijk. Om nog een beetje groei in de boeken te kunnen schrijven haalt men keer op keer het oude paard van bijdrukken uit de kast. Niet dat het een goed middel is maar omdat de overheden niet bereid zijn in eigen boezem te snijden.

  Iedere ondernemer weet dat als de opbrengsten lager zijn dan de uitgaven kan je maar een ding doen en dat is je uitgaven verlagen. De overheid weigert dit om politie redenen en laat het verschil bijdrukken met als resultaat dat de totale waarde in geld groter word terwijl de tegenwaarde hetzelfde blijft. Resultaat is inflatie. En inflatie is in feite een mooi woord voor roof. Elk jaar weer wordt er een paar procent geroofd.

  Ik hoop dat u zich enigszins in mijn betoog kunt voegen en mocht u hierop willen reageren verzoek ik u een tekst verwerker te gebruiken welke voorzien is van een spelling controle mogelijkheid omdat er ondanks de door u genoten opleidingen vele spelling en woord fouten zijn in uw commentaren.

  Met vriendelijke groeten,
  GN “de varkensboer”

 14. Ik behoor tot die 1-op-6 echte en netto-productieven, voorzover het maar liefst 1 op 6 zijn, in deze diensten-parasiet-maatschappij, en ik heb het liefste goud als loon, maar omdat mijn baas dat niet mag van de overheid, en omdat jullie zo dom zijn om waarde toe te kennen aan papier, neem ik ook wel genoegen met papier, bij de albert heijn zijn namelijk ook zo dom.

 15. OOK DIT ARTIKEL HEEFT OP NUjij WEER DE EERSTE PAGINA "BEST GEWAARDEERDE" GEHAALD! (plaats 5 op dit moment)

 16. [13]
  Bravissimo !!

  Dit kun je zo weer plaatsen als artikel !

  Ik word wél een beetje nieuwsgierig naar dat ‘apenland’ van je… the suspense is killing me !

 17. Dit schreef ACP:

  Discussies:

  Regel nummer 1: Begin geen discussies over zaken waar je weinig of niets van af weet, en reageer nooit uit emotie.

  Regel nummer 2: Je moet snel kunnen inschatten wat een ander werkelijk weet van het onderwerp, en wat hij in zijn mars heeft. Is hij up to date, is ie gebekt. Weet hij zijn gedachten goed te organiseren en te formuleren?

  Regel nummer 3: Je moet hem zoveel mogelijk uit zijn tent zien te lokken. Je probeert hem aan het lachen te maken, je maakt hem kwaad, Je maakt zonodig veronderstellingen, en je blijft net zolang doorgaan tot tie min of meer spontaan reageert, of het op geeft.

  Regel nummer 4: Je tast zijn limieten af. Eerst gooi je de grenzen van het discussie-onderwerp zoveel mogelijk open en plaats het in een zo’n breed mogelijk context en perspectief. Blijft hij dicht bij huis uit doctrinaire overtuiging of doet tie dat omdat het voor hem reeds te hoog is gegrepen? In het eerste geval zal hij steeds inflexibel zijn, in het tweede geval doet tie het zelfde, maar probeert met "nieuwe" argumenten te komen die duidelijk geen hout snijden danwel blatante onwaarheden zijn.Zoiets als: de dollar is ook maar een stukje papier en loopt op z’n laatste benen. Of "goud is nog steeds je van het"… punt uit.

  Regel nummer 5: Wees op voorbereid dat jij steeds van zal worden beschuldigd op-de-man te spelen … of dat je "onbeschaafd" bent of onfatsoenlijk …

  Game over: de ander is uitgeloeld. Bottom Line: Discussies zijn niet anders dan dogfights. Jij wordt neergeschoten, je schiet de ander neer of je neemt beiden de kuiten.

 18. [17]
  En WIE mag Bikerprutser dan wel niet zijn ? Hoe groot is jouw pietje ?

  En WAAR verdien je de KOST mee ??

  Volgens mij ben jij gewoon een van die UITVRETERS die hier zo TALRIJK aanwezig zijn, of niet soms ?

 19. [2] Voor de FED zitten er wel voordelen aan, voor ons niet. Ze zijn dus inderdaad niet achterlijk. Milton Friedman zij ook iets in de trend van:inflatie is de stiekumste belasting die er is.

 20. [11] "ALWEER zo’n IMBECIELE libertarische koetkreet dat nergens op slaat."
  Ik heb wel eens het idee dat jij het libertarisme promoot door het dom, met veel hoofdletters en weinig argumenten aan te vallen. Je bent toch niet stiekum een alias van hub ?

 21. [20]
  Het grootste probleem is dat die inflatie gegenereerd wordt door één centraal orgaan met een marktmonopolie.

 22. [21] Pcrs, ik voel me bijna beledigd!
  Als ik een dergelijk plan had, zou ik het niet zo stom doen.

 23. GN: "" …Het artikel door mij gepost was in basis overgenomen uit de New York Times welke ik hier, zij het met een vertraging van 1 week, ter inzage heb van mijn buurman. ""

  ACP: … Hier (http://www.nytimes.com/) a la minute te bekijken. Overigens, de issue is niet dat de FEDs het hebben gedaan, maar wat de gevolgen daar van zijn … en dan krijg een koet libertarische kreet te horen …

  GN: "" … Ondanks dat u neerkijkt op deze mensen die niet een goede opleiding hebben genoten lijkt het mij niet terzake doende dit te vergelijken met het zogenaamde “Tokkie” gedrag."" ACP: … Wat ik vergelijk is de totaal achterlijke "conclusie" die er aan wordt verbonden … zijnde een geinstitutioneerd libertarisch clichetje en dooddoener… gebaseerd op geruchten zoals in volksbuurten gebruikelijk. Ook zogenaamde economen en acdemici op dez site spuien dat soort KADAVERIGE "antwoorden"

  GN:"" … Als burger van een derde wereld land, waarvan de plaatselijke munt sterker is dan die van de door u zo aanbeden US dollar, worden hier alle transacties van enige omvang gedaan in een goudstandaard. Goud en zilver zijn hier eenvoudig aan te schaffen en te verkopen in de vele goudwinkels die dit land rijk is. ""

  ACP: … Dat verkleert heel veel. Waaronder het feit dat GN geen enkele notie heeft wat een moderne economie wel inhoudt en betekend. Daarom kan hij ook niet weten hoe solide land’s munt is … Dat er in primitieve samenlevingen met goud wordt gewerkt is al helemaal geen verassing, Wel dat GN zich geroepen voelt om anderen de klok des tijds doen terug te draaien …

  GN:"" … Al het geld dat men maakt en dat geen werkelijke tegenwaarde heeft is roofbouw. ""
  ACP: … Ik dacht dat ik het precies had uitgelegd waarom dat NIET zo is. Houdt GN zich aan zijn visie vast dan is dat zijn recht, ook al heeft hij ongelijk. Het verandert NIKS.

  GN: "" … Iedere ondernemer weet dat als de opbrengsten lager zijn dan de uitgaven kan je maar een ding doen en dat is je uitgaven verlagen. De overheid weigert dit om politie redenen en laat het verschil bijdrukken met als resultaat dat de totale waarde in geld groter word terwijl de tegenwaarde hetzelfde blijft. Resultaat is inflatie. En inflatie is in feite een mooi woord voor roof. Elk jaar weer wordt er een paar procent geroofd. ""
  ACP: … Zei ik niet dat GN geen enkel flauw benul heeft WAAR hij het over heeft …

  GN:"" … Ik verzoek u een tekst verwerker te gebruiken welke voorzien is van een spelling controle mogelijkheid omdat er ondanks de door u genoten opleidingen vele spelling en woord fouten zijn in uw commentaren. ""
  ACP: Ik heb veeele malen eerder vermeld dat ik zegge en schrijve 4 jaren LO heb genote,, 1 jaar MO en 6 jaren Academische schooling. Totaal 11 jaren.
  Maar ik hen NOOIT veel om gramatica of spelling bekommert. TAKE IT OR LEAVE IT …

 24. Als geld een pan met soep is en ik leng het steeds maar aan is het dan nog soep?

  Koop ik van mijn laatste opdrogende euro’s wel goud of geen goud?

 25. [26]
  Die eerste 5 jaar zijn duidelijk, de rest… proove it. Tot nu toe heb ik je alleen maar horen schreeuwen hoe anderen het fout hebben maar zelf heb je weinig aan visie te bieden , behalve hetgeen wat je kent (of denkt te kennen) en als "the way it is" beschouwt.

 26. [28]
  O ja, en een hoop gelul over je patenten en zo… als je jezelf (en je prestaties) zo graag als machtsargument gebruikt, wees dan niet te laf om jezelf bekend te maken.

 27. [26] Mijnheer ACP, hartelijk dank voor uw uitgebreide antwoord. Ik ben zo vrij deze, gelijk u doet, puntsgewijs te beantwoorden.

  ACP: … Hier (http://www.nytimes.com/) a la minute te bekijken. Overigens, de issue is niet dat de FEDs het hebben gedaan, maar wat de gevolgen daar van zijn … en dan krijg een koet libertarische kreet te horen …

  GN:…Daar ik de laatste weken aan bed ben gebonden, ongevalletje met een quad en been op 3 plaatsen gebroken, ben ik meer op het internet dan me lief is. Op mijn startpagina, http://www.kranten.startpag…, zijn links te vinden naar iedere krant welke digitaal wordt uitgegeven. Toch mijn dank voor de door u aangereikte link. Papieren kranten hebben bij mij de voorkeur maar het is onmogelijk van allemaal abonnee te worden. Vandaar dat er hier een, vrijwillig, roulatie programma is waarin kranten van diverse landen rouleren.
  Wat de gevolgen van bijdrukken zonder tegenwaarde is een duidelijk verhaal. Een bevolking brede belasting van een paar procent per jaar welke men inflatie noemt. Dat de FED dit heeft gedaan lijkt me logisch omdat zelfs een “vrij” land als de USA het niet toestaat dat b.v. de centrale bank van China het bijdrukken van US Dollars voor zijn rekening neemt.”

  ACP: … Wat ik vergelijk is de totaal achterlijke "conclusie" die er aan wordt verbonden … zijnde een geinstitutioneerd libertarisch clichetje en dooddoener… gebaseerd op geruchten zoals in volksbuurten gebruikelijk. Ook zogenaamde economen en acdemici op dez site spuien dat soort KADAVERIGE "antwoorden"

  GN:.. Ik denk dat ik recht heb om iedere conclusie te trekken die ik wens. Als deze goed of fout is niet aan u om te beoordelen. Hooguit zou u in een discussie mij tot andere inzichten kunnen brengen met het uitleggen waarom u een andere mening bent aangedaan. Het simpel weg bestempelen als fout is wat ik te veel heb gezien en zegt meer over u dan over uw mening.

  ACP: … Dat verkleert heel veel. Waaronder het feit dat GN geen enkele notie heeft wat een moderne economie wel inhoudt en betekend. Daarom kan hij ook niet weten hoe solide land’s munt is … Dat er in primitieve samenlevingen met goud wordt gewerkt is al helemaal geen verassing, Wel dat GN zich geroepen voelt om anderen de klok des tijds doen terug te draaien …

  GN:.. Zoals ik al aangaf in mijn vorige schrijven ben ik niet bijzonder hoog opgeleid. Een moderne economie bestaat niet. Er is economie welke simpel zegt dat niet meer kan uitgeven dan ontvangen. Als regeringen het konden zouden ze goud bijmaken. Gelukkig is dit onmogelijk en dus vallen ze terug op het bedrukken van papier. Een goedkope manier om een paar procent te stelen van de burgers. De klok terug draaien is niet zo slecht plan. Waarde van geld koppellen aan goud heeft als voordeel dat je niet kan bij drukken zonder meer goud in voorraad te nemen. Resultaat is dat geld een waarde heeft en niet alleen die van het oud papier.

  ACP: … Ik dacht dat ik het precies had uitgelegd waarom dat NIET zo is. Houdt GN zich aan zijn visie vast dan is dat zijn recht, ook al heeft hij ongelijk. Het verandert NIKS.

  GN:.. Ik denk dat ik uw uitleg gemist heb of deze niet geheel voor mij te bevatten was. Ik ben blij dat u mij, ondanks dat u mij uitmaakt voor een Libertarische loeier, het recht geeft een eigen mening te hebben.

  Zie vervolg ….

Comments are closed.