Ja vroeger… vroeger moest je op de middelbare school van iedere taal hele lijsten boeken lezen. Maar nu is dat veel beter geregeld en zijn we al blij, als iemand een booschappenlijstje kan lezen!

Toch is er één boek, wat nog steeds verplichte lectuur zou moeten zijn voor écht iedereen: Atlas Shrugged van Ayn Rand! Ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel: ‘Atlas in Staking’.

Nou heeft niemand meer een excuus om er geen kennis van te nemen. Dit zijn de best gespendeerde 38,90 Euro’s, die u ooit uitgaf!


Zowel in Nederland als in Belgie is ‘Atlas in Staking’ eenvoudig te bestellen bij iedere beetje gerenommeerde boekhandel!

De prijs is overal hetzelfde: 38,90 euro. “

10 REACTIES

 1. Hub ik vind het best als jij het boek “Atlas Shrugged “van Ayn Rand wil promoten maar het gaat me te ver om te zeggen dat dit boek verplichte lectuur zou moeten zijn.

  Het is juist de vrijheid dat iedereen zelf mag kiezen welk boek ze willen lezen dat een kenmerk van vrij denken is. En zelfs als je geen boeken wenst te lezen is dit ook goed.

  Dat dit misschien een in je latere leven als een tekortkoming wordt opgevat en dat je jezelf hierdoor misschien onaantrekkelijk maakt als werknemer is je eigen vrije keuze.

  Je kiest voor iets, en als vrij mens, moet je hiervoor zelf de gevolgen dragen.

 2. [1] Hub voelt zich geroepen tot missionarissen-werk nadat hij het goddelijk Roomse geloof voor een goed deel heeft vervangen met het … al even fictieve en artificiele RANDiaanisme.

  Bovendien … men zit met een onverkochte voorraad … opgescheept.

 3. [1] GN, natuurlijk heb je gelijk.
  Ik heb dit stukje van de auteur ook gewoon overgenomen omdat ik de term "must reading" echt niet zie als een wettelijke verplichting waar straf op staat als je het niet doet.

  Ik heb die term "must reading" al decennialang opgevat als een sterke aanbeveling van iemand, en niet als een verplichting.
  Net als je tegen een vriend zegt: "Joh, dit moet je lezen".
  Sorry als je dit anders kunt opvatten. Misschien moet ik nog voorzichtiger worden.

 4. [3] Het wordt een beetje flauw als je elke week in een klein inhoudloos bericht oproept tot het lezen van dit boek. Dan gaan mensen zich afvragen hoeveel jij van die 38,90 krijgt…

 5. [4] Ik vraag me af of je gelijk hebt, dan moeten we van tactiek veranderen.

  het plaatsen van een wekelijks kort stukje was een marketing advies.
  Daarom plaatsen we de stukjes gemaakt door HR er regelmatig op.
  Ik kan je overigens verzekeren dat zowel HR als ik er geen cent van krijgen, maar dat is m.i. onbelangrijk. Want al kregen wij er allebei 25 euro van, dan veranderde dat toch niets aan de feiten?
  Heb je een beter advies om het boek onder de aandacht van OOK nieuwe lezers te brengen?

 6. Begint idd een beetje op pinkstergemeente-achtige bijbelverkoop te lijken.

 7. [3] Nee Hub, je hoeft niet voorzichtiger te worden. Als dit jouw mening/gevoel is dan moet je het zo schrijven.

  Echter als mijn gevoel zegt dat het niet geheel correct is staat het vrij om te reageren. Dat is de vrijheid die we nastreven. Jij legt mij geen regels op en ik jou niet.

  Misschien weet je dat de marge extreem hoog is op boeken in Nederland. Door een vreemd systeem van regeltjes en wetten ontrekken de uitgevers en boekverkopers aan een markt werking waardoor iedere concurrentie vreemd is in die branche.

  Het is een overweging waard om met de uitgever, en/of verkoper, van het boek om de tafel te gaan zitten en een afspraak te maken. Hij levert het boek tegen een gereduceerd bedrag en jij plaats een permanente link op je website. Later kan je dit misschien uitbouwen tot een soort BOL.COM van het Libertarische gedachtegoed.

 8. [5] Yaaa … doe het in de ban … of ken het een triple-X rating toe, en plak er een sticker op met een updated sub-titel … Bijv. "SEX TUSSEN DE RAILS" … of zoiets.

 9. [8] Beste ACP,

  Iets in de ban doen, een oud kerkelijke gewoonte, kan je niet tot een erg Libertarische Aktie noemen.

  Juist het lezen van diversen lectuur, het praten met verschillende groepen en individuen, het openstaan voor andermans mening en het uitdragen van je eigen mening maakt je wijzer. Het op voorhand afwijzen van elke andere mening dan je eigen is alleen te bestempelen als dom. Niemand heeft de wijsheid in pacht.

  Een boek voorzien van een foutieve subtitel is wat je noemt kopers bedrog. Het maakt je tot een niet te vertrouwen handelspartner en zal je uiteindelijk meer kosten dat het je opbrengt.

 10. Ik heb Atlas Shrugged inmiddels gelezen, op een eerder aanraden van vrijsrpeker.nl. What can I say? Libertair zijn is een deugd en een vreugd.

  ps. Ik heb het boek ook voor anderen gekocht, en nooit meer dan 13,00 euro uitgegeven.

Comments are closed.