Een vraag om actie!


Vandaag de dag zie je dat overheden steeds meer regels en wetsartikelen achter de rug van de bevolking om regelen en plannen.

Steeds mensen rechten worden hiermee overtreden en van democratie is al jaren geen sprake meer.

Ik stel mij dan ook regelmatig als jongere de vraag of hier ooit sprake van geweest kan zijn. Er gebeuren vele dingen waarvan wij niets afweten, zo worden er vernietigingswapens gemaakt en gebruikt waar je niks van in het normale nieuws hoort of uit de mond van onze regeringsleiders. Ook de codex alimentarius is een beangstigend fenomeen. En het lijkt er dan ook op dat de touwtjes langzaam maar toch snel genoeg worden aangetrokken, wat het risico met zich mee brengt dat we vroeg of laat wakker moeten worden en dan pas het besef zullen krijgen, dat we namelijk onderdrukt worden.

Gelukkig zijn er altijd nog mensen die hun ogen openhouden en de bui zien aankomen, maar gebeurt dit wel genoeg. Zou er niet veel meer moeten gebeuren, dan wat er nu tegen dergelijke Europese overeenkomsten gebeurt? Waar zijn de protesten? Waarom blijft iedereen rustig in z`n stoel zitten? Waarom loopt iedereen alleen maar te zeuren over wat er allemaal mis is, en krijg je niemand overeind om mee te helpen om zich te verzetten tegen overheden die hun eigen bevolking manipuleren zodat zij vrij spel hebben om hun regeltjes en wetsartikelen er door te kunnen drukken?

Als ik de verhalen hoor van vele ouderen onder ons, heerste er in de jaren 60, 70 en 80 een behoorlijke verzetscultuur, maar waar is deze gebleven? Waarom waren mensen vroeger wel bereid om op te staan en blijven we nu liever thuis? Wat is er aan de hand met de gemiddelde Nederlander? Het begint mij steeds duidelijker te worden dat sinds de komst van de televisie de mens langzaam zijn gedrevenheid voor een betere wereld aan het verliezen is. Nog nooit zijn er zoveel leugens op een samenleving afgevuurd, en mensen weten totaal niet meer wat ze moeten denken. Wanneer ze de waarheid moeten ontdekken over bijvoorbeeld de Codex Alimentarius, dan wordt het afgedaan als een conspiratie theorie zonder dat men hier daadwerkelijk onderzoek naar heeft gedaan. De waarheid lijkt gewoon vertroebeld te worden door de vele onzin die de media rond blijft pompen.

Er valt veel te zeggen over mijn posting, maar één ding is zeker. We zouden nu toch echt moeten opstaan en de mens grootschalig moeten gaan informeren, wil je vroeg of laat niet wakker worden met het idee dat je onderdrukt en uitgebuit wordt. Er moet gewoon iets gebeuren en anders kunnen we beter ophouden met klagen, we weten inmiddels wel wat er allemaal fout is in onze samenleving. Wij weten wel, dat overheden over ons heenlopen. Maar als we hier niets tegen doen, veranderen we dan wat? Moeten we echt wachten tot er eerst genoeg mensen een Libertarisch gedachtegoed aanhangen? Of moeten we gewoon bij elkaar komen en gewoon tot actie over gaan doormiddel van ludieke acties die de aandacht van het publiek wel weten te bereiken?

En voor de mensen die kritiek hebben op deze posting, probeer eens voor één keer bij te dragen over hoe we nu daadwerkelijk in verzet kunnen komen tegen een dergelijk apparaat als de EU, zonder er bij de pakken neer te gaan zitten, denkend dat er toch niets tegen te doen is. Nee, zolang iedereen gemanipuleerd wordt, is hier inderdaad niks tegen te doen, maar juist daarom moeten we mensen zien wakker te schudden.
——————————–
Ingezonden door Erik

53 REACTIES

 1. Een mooi stukje Rene, ik heb er van genoten. Ik heb dezelfde vraag mij ook vele keren gesteld en kwam maar tot een conclusie. Een volk komt alleen in aktie als er een goede leider opstaat.

  We kunnen ver terug gaan in de geschiedenis maar telkens staat er een geboren leider op welke een volk tot grotere hoogten kan leiden.

  Om een naam te noemen uit het zeer recente verleden Dhr. Pim Fortuin. Hij wist de mensen te mobiliseren en al die gevoelens die toen vrijkwamen van woede, onderdrukking, misbruik en vernedering als een wapen te gebruiken tegen de gevestigde orde.

  Men, de gevestigde orde, begon eerst met hem te vernederen en uit te maken voor alles wat slecht en fout was. Helaas voor de voor die orde was het leven van de man als een open boek en bijna een ieder wist hoe de vork in de steel zat.

  Toen in een TV discussie zijn tegenstander, bijna schuimbekkend, hopeloos ten onderging aan zijn eigen onkunde en voor ingenomenheid was het duidelijk. Hij moest het veld ruimen. Hij was te gevaarlijk en verzamelde een te grote groep mensen achter zich. Met als bekend resultaat de executie van Dhr. Pim Fortuin door een socialistische wereld verbeteraar.

  Helaas was zijn opbouw van de politieke party minder goed uitgedacht en hadden vooral profiteurs en oplikkers zich rond hem verzameld. Met als resultaat na een geweldige slag bij de verkiezingen. Na deze verkiezingen gingen de LPF politici vechtend en rollend door de gangen ten onder aan eigenwaan en gebrek aan visie.

  Jammer, een revolutie is afgebroken.

  En nu ? Nu wacht men op een volgende leider. De haat , gevoel van vernedering, de woede, de onderdrukking en de misbruik is er nog steeds en het wacht om opnieuw te worden ontketend.

  Misschien ben jij die nieuwe leider ?

 2. Een heel mooi stukje, en inderdaad, de eindconclusie is nogal bedroevend.
  De verzetscultuur die we in de jaren 60-70-80 kenden is inderdaad "uitgestorven"
  Begrijpelijk als je beziet dat de idealen van toen door de feiten achterhaald zijn; iedereen kan zoveel wiet roken als ie maar wil, we hebben geen kruisraketten meer nodig tegen de russen, en (arme) studenten wonen nu gratis antie-kraak.
  Inmiddels hebben we ook unieke regeringscombinaties gekend die iedereen destijds voor onmogelijk had gehouden, met het bekende resultaat.
  De mensen hebben geen vertrouwen meer in de politiek, en terecht.
  Meer informatie verspreiden helpt ook niet, weten hoe we belazerd worden is een ding, maar wat is er tegen te doen ?
  Zodra je iets onderneemt, ben je bezig met sabotage of terrorisme….
  We hebben allemaal nog goed te eten, en zijn bang om onze baan te verliezen.
  We hebben nog genoeg vertier, en geen honger, daarom laten we ons zoveel door de strot duwen.
  Deze maatschappij is gewoonweg niet in staat om zichzelf ingrijpend te corrigeren.
  Onze samenleving is als een op hol geslagen trein die voortraast.
  Zolang er rails ligt, gaat alles nog goed.. Hoelang nog ??

 3. Een klein begin, en tevens een "oefening" kan zijn het verzet tegen de EU op te bouwen.
  Als eerste ervoor zorgen dat de Hernoemde Grondwet NIET door gaat.
  Breng mensen naar de Vrijspreker, verspreid het gevoel dat we met "velen" zijn en zorg zo voor nog meer aanhangers.
  Wie heeft ideeen om dit nog beter te doen slagen?

 4. [3] Ik heb het vreemde gevoel dat er niet veel terecht zal komen van je oproep om tegen de Hernoemde grondwet te ageren. Als ik hoor, zie en vooral lees tussen de regels van het hedendaagse politiek gekonkel wordt dit verdrag, zoals we het nu dienen te noemen, met zachte hand in je anus geperst totdat het er bij je strot weer uitkomt.

  In de, voorheen, kwatileits krant NRC stand een aardig stukje over Dhr. Max van der Stoel. Deze meneer, die zijn hele leven niet meer is geweest dan een omhoog gevallen uitkeringstrekker en nog nooit 1 cent zelf verdient heeft, komt nu al weer met de zo beroemde onheil profetie dat we ons dan buiten de EU plaatsen en dat hel en verdoemenis ons part zullen worden. Geen referendum, geen vragen, geen opmerkingen maar gewoon even slikken en aanvaarden is zijn wijze advies.

  Ik weet dat, sinds we worden beticht extreem rechts te zijn, misschien meer mensen, zoals ik eens het lijstje van de NRC onderzoek journalist Joep Dohmen te hebben bekeken, en misschien dat hier de kern van de oplossing ligt. Samenwerken, ondermijnen, liquideren en heropvoeden zijn zo maar een paar woorden welke in mij hersens opborrelen.

 5. Eveneens een jongere, kan ik het altijd waarderen wanneer men vraagtekens bij overheid en linkse organisaties zet. Mijn vraag is echter wat nu de codex alimentarius tot zo’n uitzonderlijk totalitair instrument maakt. Ik zie, weliswaar op het eerste gezicht, weinig verschil met andere overheidsschande. Waarom licht je nu juist dit uit, Erik?

 6. [5] Eigenlijk was ik voor dat ik de posting schreef, met iemand in gesprek geraakt over de codex alimentarius. De persoon waarmee ik in gesprek was deed het simpel af als een conspiratie theorie, zonder er zelf enigszins iets over gelezen of nagezocht te hebben. Nu ben ik zelf ook niet zo’n conspiracie achtige persoon, maar het geeft wel aan dat als informatie te ingewikkeld word(En dat word het, door al die misleidende en leugenachtige informatie er om heen). Dan lijkt het alsof mensen moeite hebben om bijvoorbeeld het fenomeen codex alimentarius te analyseren en te beoordelen. Wat er gewoon simpelweg op neer komt, dat men geen moeite wil doen om de waarheid te leren kennen.

  Wat betreft het organiseren van verzet, denk ik dat er niet perse een leider hoeft op te staan, maar dat het ook een groep kan zijn die de aandacht voor de slinkse spelletjes van de overheid op een positieve manier onder de aandacht weet te brengen. Een belangrijke rol van zo’n groep kan zijn het uitvoeren van van een kleine ludieke actie waar de media massaal op af zou kunnen stormen.

  Ik zag laatst een documentaire over the yes man op Nederland 1,2 of 3. Dit ging over een klein groepje mensen die op een hele slinkse manier alle media hebben laten geloven dat de WTO opgeheven was.

  De documentaire vond ik toevallig op video.google:

  http://video.google.nl/vide

 7. [6]
  ‘Een belangrijke rol van zo’n groep kan zijn het uitvoeren van van een kleine ludieke actie waar de media massaal op af zou kunnen stormen.’

  Het enige waar media op af stormen zijn acties die door de linxen het politiek-correct-stempel mee gekregen hebben. Dus wat dat betreft loop je al snel tegen een muur van stilte.

  Ook moet je op je persoonlijke tellen gaan passen met zogenaamd ludieke acties. Als voorbeeld had je een tijdje geleden een ProtestWarrior-groep > meelopen met linkse demonstraties, maar dan met borden met een cynische en/of tegenovergestelde boodschap. Al snel kwamen zij erachter dat de linkse knokploegen (AFA en dergelijken) dat niet zo heel erg plezant vonden.

  Ludiek slaat dan al snel om in gevaarlijk. Misschien niet iets om voor weg te lopen, maar wel om serieus rekening mee te gaan houden. Deze mensen moge jou namelijk redelijk ongestraft in elkaar meppen.

  ’t Is maar dat je het weet.

 8. [7] "Het enige waar media op af stormen zijn acties die door de linxen het politiek-correct-stempel mee gekregen hebben."

  Misschien zou je juist uit het politieke hoekje moeten stappen, zonder linkse of rechtse standpunten te gaan aannemen. En bijvoorbeeld een groep bezorgde burgers moeten oprichten, die zich zorgen maken om de grondwet en daardoor ludieke acties uitvoeren. En uiteraard dit soort acties worden vollop door de linkse actie-scene uitgevoerd, maar waarom zou dit alleen door hun moeten worden gedaan? De linkse-scene heeft hoe dan ook regelmatig succes met hun ludieke acties…. En dit soort actie-methoden zouden dan ook niet geschuwd moeten worden, dacht ik toch? Ik zal je verklappen dat ik zelf ook een periode tijdens m`n pubertijd tussen de linkse activisten heb gelopen(Ik hoop dat m`n karma word aangetast 😉 ). En ik moet zeggen, dat hun werkwijze niet verkeerd is. Ze nemen teminste wel initiatief, en ze zijn sterk gemotiveerd. En het is jammer dat je dat buiten die linkse scene nauwlijks tegenkomt. Het blijft vaak voornamelijk bij politiek gebrabbel en politieke partijen die iets proberen te veranderen maar altijd worden tegengehouden om hun hoogte punt te kunnen bereiken.

  En wat betreft de AFA, ik zelf kan me er niet druk om maken, ik ken genoeg van die mensen. Zolang je geen actie voert en de nadruk op rechts activisme legt(is toch ook niet perse nodig), zullen ze je geen haar in de weg zitten. En ik denk dat je zobiezo(betreft de grondwet) daar ook de nadruk niet op moet leggen, maar juist èèn blok moet vormen. Niet rechts, niet links, maar gewoon tegen die verdomde grondwet. Er zijn al niet veel mensen die op willen staan en voor hun rechten willen opkomen, en als je dan ook nog bepaalde groepen gaat uitsluiten, dan krijg je net als in die linkse scene een te kleine opkomst om daadwerkelijk je punt te kunnen maken. Dit is juist het punt waar de linkse scene in het verleden mee in de problemen is gekomen en de zelfde fout maken ze nog steeds en altijd.

  Ik zelf vind het persoonlijk heel irritant dat zowel linkse als rechtse activisten altijd met elkaar in de problemen moeten komen, want in mijn ogen hebben beide partijen best wel redelijke standpunten waar ik achter kan staan en ik wil dan ook geen kant kiezen of mijzelf in èèn van die hokjes plaatsen. Ik wil gewoon een vrije samenleving, precies zoals waar de vrijpsreker naar streeft.

 9. En mijn ervaring qua actie-voeren ben ik ook zeker bereid wat op te zetten. Maar waar haal ik de animo buiten de linkse scene weg? Hoeveel animo vind je hier op de vrijspreker? De linkse scene is heeft een heel netwerk en als je een actie zou willen organiseren zijn ze heel snel allemaal op de hoogte, en deze opties missen buiten die linkse scene. Het is gewoon heel moeilijk om de normale mensen met neutrale standpunten etc te motiveren om voor hun zelf op te komen….

 10. Ohw, overigens een kleine correctie 🙂 Ik hoop dat m`n karma NIET word aangetast.

 11. [8]
  ‘Misschien zou je juist uit het politieke hoekje moeten stappen, zonder linkse of rechtse standpunten te gaan aannemen.’

  Lijkt mij een juist standpunt, alleen …
  het is niet jij die jezelf indeelt maar anderen doen dat voor jou.

  Jij hebt nu al hier op de Vrijspreker, een [ironie] bewezen rechts-extremistische-site [/ironie] geageerd. Dat maakt jou dus meteen al verdacht voor onze overtuigd linxe medemens. Gelukkig heeft er nog niemand in deze draad woorden als multikul, islam, blank, krakerstuig, enzovoort geuit, want dan zou jou indeleing bij extreemrechts al een feit zijn.

  … oeps … te laat … 🙂

 12. Je oke, mensen delen anderen in hokjes. Maar als je daadwerkelijk wat wilt gaan veranderen, moet je gewoon uit de kast komen en je niet verstoppen omdat je bang bent voor de linxe medemens of stempels van de media. Er zijn zoveel reden te bedenken om geen actie te voeren, maar het lijkt mij juist belangrijker om is op deze website rond te kijken, en om dan met name te kijken naar redenen om juist wel in verzet te gaan tegen bijvoorbeeld de grondwet.

  Het is gewoon tijd voor een goed netwerk en samenwerking, om uiteindelijk is een goed en krachtig verzet te gaan organiseren. Misschien is het een idee, om in iedergeval is met een aantal mensen op de vrijspreker te gaan overleggen over een aantal methoden die je zou kunnen gebruiken om ludieke acties tegen de grondwet te organiseren.

  Ik zou hier in iedergeval wel een steentje aan bij willen dragen.

  Groeten,
  Erik.

 13. In verzet ?? In verzet.. Ik doe niks anders… ik roep al tijden dat we iets moeten doen maar iedereen loopt te kloten op zijn eigen eilandje.. actie mensen… niemand beseft dat wij nu meer dan ooit vrij zijn..nu is de kans om als volk op te staan tegen al deze legale criminelen…

  maar goed wie ben ik..maar als jullie echt wat van plan zijn om actie te ondernemen…bel mij…ik ben die jongen met die shovel die door den haag rijd 🙂

 14. Is goed ik zal wel vast een shovel bestellen, dan mag je van mij 😛

 15. [13]
  Volgens mij is de toegang tot het Binnehof niet breed genoeg voor een shovel.
  😀

 16. [8] "En wat betreft de AFA, ik zelf kan me er niet druk om maken"
  Da’s dan een hele gevaarlijke misvatting, en een zeer naïeve opstelling. AFA is de bijl aan de wortel van de vrijheid, het product van de Frankfurter Schule, de exponenten van de politieke correctheid. Bekijk deze video http://video.google.com/vid… (22:24) en zie hoe de wereld van vandaag volledig in handen is van de producten van de FS, die al sinds de eerste werledoorlog aan de weg timmert en inmiddels vele, zo niet alle universiteiten vergiftigd heeft.

  Heb je je wel eens afgevraagd waarom roverheden clubs als AFA geen strobreed in de weg leggen? Kijk en leer…

 17. Erik ik ben het volledig met je eens. Het probleem met het libertarisme zit hem in de lack of exposure en daar kan een hoop aan worden gedaan. Ludieke acties is daar één van.

  Maar first things first:
  De Vrijspreker is niet het ideale communicatie middel voor dit soort initiatieven. We hebben een (digitale) plaats nodig waar we samen kunnen komen om de ideeen beter te bespreken\organiseren.

 18. [12] [13] Los van andere positieve reacties zijn dit er twee die wat willen DOEN
  Ik ben het niet eens met [17] M omdat je op de Vrijspreker in ieder geval een concrete beginmogelijkheid hebt.
  En als je dan ook rekening houdt met de door veschillende reacties genoemde gevaren, kun je concreet aan de gang.

  Erik, als je niet bang bent voor een teleurstelling, zou je een oproep voor een bijeenkomst kunnen doen.
  Of hier in een volgende reactie, op (via mij) op de voorpagina.
  Daar zou je dan kunnen bespreken WAT een eerste (niet te moeilijke!!) actie kan zijn, en die dan gaan uitvoeren.

  Ik kan je de Vrijspreker-mogelijkheden voor bekendmaking aanbieden.
  Is dat een begin?
  Je kunt me ook persoonlijk bereiken op hub@vrijspreker.nl

 19. [16]
  Goede video die het ontstaan en het doel van politieke correctheid uitstekend illustreert. De gevolgen ondervinden we dagelijks.

  Het onderkennen daarvan is essentieel om de gang van zaken in de wereld om ons heen tegen het licht te kunnen houden en als ingredient om er iets aan te kunnen doen.

  [12] Ludieke acties lijken me uitstekend. Er valt een hoop te leren van de tactieken van diverse politiek correcte groeperingen. Wellicht is het een idee om zelf als politiek correct door het leven te gaan en libertarisme als het ‘ware socialisme’ of het ‘nieuwe socialisme’ te presenteren. Op die manier krijg je in ieder geval de volle aandacht van de staatsomroep..

 20. Hub,

  Vrijspreker.nl is dé website voor het verspreiden van libertarische ideeen. Dat ben ik met je eens. Maar voor het bespreken van ideeen mist de vrijspreker flexibiliteit. Een oplossing hiervoor zou een eenvoudig forum kunnen zijn.
  Ik heb net even gezocht naar libertarische forums en ik heb er een aantal gevonden, maar nog geen in het nederlands.

  Omdat vrijspreker.nl mensen trekt met libertarische ideeen stel ik voor dat je er een forum aan hangt. De software is veelal gratis en opzetten duurt veelal niet meer dan een klein uurtje.

  Een mooi voorbeeld van een zo’n forum is het forum van JOVD http://forum.jovd.nl/ (kwam het tegen bij mijn zoektocht naar libertarische forums). Dit forum heeft bijna 50.000 berichten en 5.000 geregistreerde gebruikers en dat is niet mis voor deze jonge quasi-liberalen.

  Om kort op een rijtje te zetten:
  – Een forum geeft libertarisch denkenden de mogelijkheden om zaken beter te bespreken.
  – Forum levert extra bezoekers op -> meer exposure
  – De meeste forum software is gratis
  – Forum is opgezet binnen een uur

 21. Overigens best opmerkelijk wat voor benamingen het jovd forum geeft aan haar gebruikers. Het gaat van Stagair tot Hoofd Beleidsbureau tot Staats-secretaris tot Minister-President tot Staatshoofd tot Dictator, hm waarom ben ik niet verbaast.

 22. [21]
  het opzetten van een voledige forumfunctie kan dan welliswaar een klusje van niks zijn, het onderhouden van zo’n forum daarentegen …

  De JOVD kan natuurlijk terugvallen op de pot staatssubsidie politieke partijen om hun onderhoud te betalen. Het lijkt mij dat de Vrijspreker hier niet voor in aanmerking kan en wil komen.

  Ook ik mis echter wel een beetje die voledige forumfunctie. Het uitdiepen van een onderwerp en het uitspreken van meningsverschillen (zoals die altijd aanwezig zullen zijn binnen de libertarische gemeenschap) gaat in zo een forum een stuk eenvoudiger. Misschien moetn we dan maar gewoon een ander forum, of een deel daarvan, door een overmatige aanwezigheid van libertarisch denkenden gaan claimen?

  (Gelijk een mooie oefening voor in de niet-virtuele wereld)

 23. Ik zie dat de (libertarische) kanaries die in gevangenschap zijn geboren, en reeds volledig gehersenspoeld zijn, zinnen op een "beter leven".

  Edoch het is nu reeds overduidelijk dat men niets beter weet te bedenken dan wat eenvoudig volledig standaard en de rigeur is … namelijk, uiteindelijk een libertarische politiek PARTIJ, met geijkte "filosofie", "speerpunten", "programmas" en "organisatie" en "hiearchie".

  Een veeeeel beter libertarische forum is waaar men leert om NIET gestandaardiseerd-libertarisch te denken en te doen … maar zuiver INDIVIDUEEL te handelen … want alleen dan kan men op eigen kracht zijn bloedeigen individuele "souvereiniteit" bemachtigen.

  Helaaaas, wat in deze draad wordt voorgesteld is niks anders dan uiterst INFANTIELE PADVINDERIJ …. al de JOVD.

 24. [24]
  knopen leren leggen is niet geheel onpraktisch, beste ACP.
  🙂

 25. [26]
  … alles op zijn tijd ACP.
  Eerst maar een van die touwtjes zien te localiseren. Dan komt dat knopen nog en of ik dán nog tijd heb om eraan te kunnen trekken … dat zien we dan wel weer.

 26. [21] M. ik heb er intern over gesproken, maar ik ben (nog) niet overtuiigd dat een forum veel meer mogelijkheden biedt dan nu kan via de reacties op de vrijspreker.

  Het enige wat mij een verschil lijkt, is dat er op fora veel meer "losse kreten" worden geslaakt.

 27. Hallo Hub,

  Ik ben blij dat je het idee hebt overwogen. Helaas heb je (nog) niet ingezien welke meerwaarde een forum oplevert. Maar misschien komt dat later moment.

  Misschien komt het wel eerder dan gedacht:
  Zoals je nu zelf ziet met het initiatief van Erik, zakken alle discussies en initiatieven op de vrijspreker weg binnen een paar dagen. Waardoor komt dit? Dit komt omdat het simpelweg lastig is om te kijken of er een nieuwe reactie is geplaatst. En dat is jammer omdat zo ‘simpele’ en ‘spontane’ initiatieven, zoals in dit geval dat van Erik, worden ondermijnd.
  Op een forum aan de andere kant, schieten topics waarop gereageerd terug naar de frontpage. Dat is op zichzelf al een rede voor een forum, omdat het gewoonweg niet praktisch is voor een website, omdat telkens oude artikelen terug komen.
  Het lijkt een kleinigheidje, maar je merkt het nu zelf, het artikel van Erik is maar drie dagen geleden geplaatst en nu zoals je het zelf zegt ‘fade’ het weg.

  "losse kreten"
  De zogenaamde "losse kreten" zullen zeker toenemen, maar simpelweg omdat de hoeveelheid bezoekers zullen toenemen. Maar zijn "losse kreten" überhaupt een probleem, als er bijvoorbeeld een initiatief als dat van Erik van de grond komt en de vrijspreker de krant komt of het nieuws haalt? In mijn ogen zijn er genoeg liberale mensen die verandering willen zien. Alleen laakt het nog aan de communicatie mogelijkheden tussen de mensen onderling.
  Zelfs al is het maar een handje vol mensen wat het forum gebruikt:

  “It doesn’t take a majority to make a rebellion; it takes only a few determined leaders and a sound cause. “
  H. L. Mencken

  En een sound case is één ding wat wij als libertariers zeker in handen hebben en zelf denk ik dat er wel een aantal vastberaden liberalen\libertariers zijn die actie willen ondernemen.

  Een ‘gedeelde’ oplossing:
  Desnoods deel je het forum op in tweeën. Waarbij een deel wordt gebruikt om niet libertariers en libertariers met elkaar laat discussiëren. Hier de niet libertariers hun vragen kwijt en hierop kunnen libertariers op antwoorden en hopelijk worden de niet libertariers zo beter bekend met klassiek liberale/libertarische ideeën en beschouwen ze zichzelf op termijn zelfs als liberaal of libertarisch.
  Naast het open gedeelte wordt er een afgeschermd of beter gezegd intern deel gemaakt wat alleen wordt gebruikt door libertariers. Bij dit interne gedeelte bespreken libertariers hun ideeën en daarnaast worden er initiatieven opgezet en gecoördineerd. Dat interne gedeelte is misschien niet een heel gek idee, omdat er in sommige initiatieven een verassingelement zit. Maargoed dat is voorlopig alleen nog maar toekomstmuziek. But you get the point.

  Laat ik tot slot een goed forum als voorbeeld geven:
  http://forum.freestateproje

  Het forum van het New Hampshare Free State Project. Het is een libertarisch forum waarbij het fundament maar op één initiatief ligt, namelijk de creatie van een libertarische staat in New Hampshare. Hebben ze er last van “losse kreten”, vast. Maar dat is niets vergeleken bij al die mensen met passie werken aan hun initiatief, een libertarische staat.

Comments are closed.