Voor het eerst in de geschiedenis worden er in Irak echt vechtende rijdende robots ingeschakeld.*)
Pas kort geleden (23 juli) meldden we dat er voor het eerst bewapende robotvliegtuigen gereed waren om in Irak te vechten.**)
Nu komen de robot grondtroepen al opdagen.

We hebben alleen nog maar gegevens van het Amerikaanse leger. Als de vijand straks ook van dergelijke machines heeft, worden science fiction en computerspelletjes keiharde werkelijkheid.

Verkenningsrobots waren er al lang, net als de verkenningsvliegtuigen. Dit is nu echter het begin van een heel nieuwe fase in de oorlogsvoering. Berichten als “onze robots hebben 30 vijandelijke robots vernietigd” zullen waarschijnlijk niet meer lang op zich laten wachten. Al blijven we benieuwd naar het tactische wapen van guerrillastrijders.

De robots heten SWORDS naar: “special weapons observation remote reconnaissance direct action system”. Zij zijn uitgerust met de modernste zware wapens en elektronische apparatuur. Ze kunnen bestuurd worden op een afstand van 1000 meter en de robot kan zo goed zien dat de name-tag van iemand op 300 meter afstand gelezen kan worden.
Op de hieronder genoemde site van Wired staat een korte video waarop u de SWORDS in actie kunt zien.

Het idiote van het geheel is dat het er weer meer op lijkt dat de mens (een zogenaamd redelijk wezen) zijn verstand in hoofdzaak gebruikt om steeds meer vernietigingskracht te produceren.
Het is daarom nog niet zo’n gekke gedachte dat de ontwikkeling moet gaan of in libertarische richting waarin de soevereiniteit van ieder individu centraal staat, of in de richting van totale vernietiging van de mensheid.
————————————————————–
*) Artikel in Wired”” zie:
blog.wired.com/defense/2007…

**) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

36 REACTIES

 1. The Matrix en The Terminator beginnen langzaam aan werkelijkheid te worden. Ik betwijfel of de evolutie met deze mutanten een stap vooruit heeft gezet.

 2. Ik ben overigens wel bijzonder blij dat het de Amerikanen zijn die deze speeltjes hebben en niet de jongens van Bintje, Kim Yong Il, Wladi (putin) of Chavez.

 3. [2] De wereld zou een stuk beter af zijn indien, zoals in de dagen van de koude oorlog, er een tweede supermacht
  was om in de USA in toom te houden.

  De neocons doen alles om het te verhinderen maar een sterk Russia, aangevuld met Oekraïne, Belarus en de
  centraal-aziatische -stannen,
  onder leiding van iemand zoals Wladimir Putin (met lengtes voorsprong de beste staatsleider van Europa) wordt zeer gemist.

 4. [4]
  Weet je zeker dat dat is wat je wilt? Midden tussen 2 ruziemakende kern-grootmachten zitten? Ik weet wel wat leukere scenario’s.

 5. Eerste bewapende robot ? Een lesje geschiedenis is hier wel op zijn plaats zijn denk ik.

  In 1941 bouwde Daimler-Benz onder type aanduiding PzKpfw 009-1 de eerste op afstand bestuurde mini tank welke bestuurd werd door een Telefunken zender met een bereik van ongeveer 2 km. Door middel van het bekende en beproefde FAMO aandrijf gestel had het een maximum snelheid van 52 km/uur.

  De mini tank, +/- 2000 kilo, had 1 terugstoot loos kanon van KwK 50 mm met 200 cartridges en 2 MG machinegeweren met elk 2800 patronen.

  Het geheel werd in het begin op zicht bestuurd maar in een latere configuratie voorzien van een Siemens, op elektronen buizen gebaseerde, zwart/wit micro camera.

  Met de latere modificaties, Maybach transmission, Heinkel toren en de verbeterde 28 kanaals zender/ontvanger van Telefunken was het product gevechts gereed in de laatste dagen van WW2.

  In zijn test fasen werd het ingezet in het oostfront waar het succesvol was tegen ingegraven infanteristen en het beschadigen, uit actie nemen, van Russische tanks.

  In de laatste dagen van de oorlog zijn alle onderdelen, boeken en test gegevens verplaatst naar Keulen waar het, te samen met de onderzoekers, is overgedragen aan de Geallieerde strijdkrachten.

 6. [6] En laten nu toevallig de Israeliers de meest geadvanceerde robottisten ter wereld zijn …

  Maja die waren tuurlijk ooook in Keulen aanwezig … of niet soms?

 7. [7] Ik geloof dat ACP een klein probleem heeft. Ik zou als ik u was een psychiater raadplegen en hopen dat deze u weer enigszins kan meekomen in de moderne maatschappij.

  En laten nu toevallig de Israëliërs de meest geavanceerde robottisten ter wereld zijn is weer een opmerking welke kant nog wal raakt. In de tijd dat PzKpfw 009-1 voor het eerst het daglicht zag waren er nog geen Israëliërs of een Israël.

  Op 14 mei 1948 riep Ben Gurion de Staat Israël uit nadat het grondgebied eerst door de Britten was geroofd van de Palestijnen.

  Ook geloof ik niet dat de Israëli in staat zij geavanceerde technieken te ontwikkelen. In het beste geval stelen ze techniek en bouwen het gestolen object na. Enkele voorbeelden hiervan zijn de jets welke bijna kopieën zijn van de, in eerste instantie Amerikaanse en later Zweedse jets. De door Israël gebruikte tanks zijn bijna kopieën van de Duitse Leopard. De kern technologie welke ze gebruiken zijn geleverd, onder druk van de EU, door een Frans/Duits conglomeraat van bedrijven.

  Mocht u echter informatie bezitten waaruit blijkt dat het buiten goede kopieerders ook nog echte ontwerpers van moderne technieken zijn verneem ik graag van u.

 8. [8]
  GN woont zeker in een BARMHARTIG land, weshalve zijn verwrongen beeld van Palestinie? En zijn zwaar SCHEELE oog op de Israeliers. Maar ter zake …

  Welnu, Israeliers en Joden zijn, voor het grote merendeel, voor mij echter een pot nat en zij hebben in de geschiedenis der mensheid altijd al aan de wieg van de wetenschap en de (geadvanceerde) technologie gestaan.
  Onvesrschillig of het nu de algemenen natuurkunde betreft, de kern-wetenschappen, danwel de technologische ontwikkelingen voor vreedzame of oorlogs doeleinden. Overigens zijn ook een Otto DIESEL, Andre Citroen, Krupp, Philips, Siemens , Dassault, DuPont , Microsoft en vele andere beroemde en beruchte bedrijven door Joden gesticht en geleidt

  (En aan het einde van WO-II had Hitler ook nog 76 Joodse generaal en kolonels in dienst)

  http://news.com.com/Report+
  http://nanotechlaw.blogspot
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/
  http://www.afa.org/magazine

 9. Ik vraag me wel eens af, hoeveel niet-Joden er wel eens gehoord hebben van Joods anti-Zionisme. De enorme desinteresse en het gebrek aan kennis in de samenleving over de wereld, waarin wij wonen, is eigenlijk verbijsterend. Maar niet verwonderlijk als je eenmaal beseft, hoe diep de Nazi-propaganda heeft toegeslagen en nog steeds toeslaat.

 10. [9] Nee dankjewel maar ik ben zo’n 12 jaar gelden een uiterst barmhartig land, Nederland, ontvlucht omdat ik niet veel moet hebben van liefdadigheid welke word gefinancierd door een overheid die zijn slaven uitperst tot ingedutte navolgers.

  Een vervrongen beeld. Ik denk het niet. In de 8 maanden per jaar dat ik rond trek in het nabije, midden en verre oosten om orders te verzamelen voor mijn onderneming kom ik geregeld in beide staten en kan zeggen dat ik een heel andere kijk heb gekregen op zaken die in Nederland door je strot worden geduwd als de gewoonste zaak van de wereld. De berichtgeving in Nederland is doorspekt van linkse pro israel gedachten. Onder de eeuwge dekmantel van joden vervolging en nazi onderdrukking is alles geoorloofd, Zelfs nu ze zelf een onderdrukkende natie zijn geworden.

  Ik zie niet meer dan Duitsers, gevluchte Duitsers of kinderen van gevluchte Duitsers welke mij moet overtuigen van de Israëlische knowhow op velerlei gebied. Buiten Microsoft zijn het alle maal uitvinders/ontwikkelaars welke leefde voor de stichting van Israël. Overigens is het nog maar de vraag of deze mensen Jood waren en of zijn.

  Wat ik aanmoet met de laatste regel is mij niet geheel duidelijk tenzij ik moet geloven dat Joodse militairen in dienst van het Duitse leger ten tijde van de het Nazi regiem grote uitvinders zijn geweest. Ik betwijfel dat.

 11. [11] Hier wordt door een ongelooflijk LAF individu onder de initialen van ACP "gepost"

 12. [10] Ik vraag mij vaak ook af hoeveel mensen ooit hebben gehoord van het uitgebreide welkomst orkest in Auschwitz …

 13. [13] Een Gelukkige Nederlander spreekt i.t.t. vele Medelandse linkse Islamknuffelaars en-wat-dies-meer-zij uit eigen ervaring. Lijkt me sowieso al een stuk meer de moeite waard dan het gelabbekak van de Medelandse Mainstream Media.

 14. [17] Net zoals Hugo?

  [13] "De berichtgeving in Nederland is doorspekt van linkse pro israel gedachten"
  Pardon? De NLse MSM is vergeven van het anti-Israëlisme, het anti-Amerikanisme en het anti-NLisme. De ‘Palestijnen’ hebben het gebruik van vrouwen en kinderen als menselijk schild en propaganda item tot kunst verheven, maar daar hoor je niemand over.

  Israël wordt dagelijks met raketten bestookt vanuit Gaza, maar daar schrijft niemand over. Als Israël een muur bouwt, die aantoonbaar het aantal aanlagen heeft helpen verminderen is dat intimidatie, dat de ‘Palestijnen’ als gevolg van die muur elkaar afmaken bij gebrek aan Joden wordt ook al op het conto van Israël geschreven.

  Hamas staat altijd en overal met bivakmutsen op met wapens te zwaaien, als voorbeeld voor de linkse lutsers die op bv. de G8 de boel op stelten kwamen zetten. Anonieme lafbekken.

  Israël is het enige beschaafde land in de regio, zij het walgelijk socialistisch. Inderdaad, wiens brood men eet…

 15. [19] R.Hartman,
  Helaas zit de wereld gecompliceerder in elkaar dan je veronderstelt en waarschijnlijk is verteld. De Zionistische staat is voortgevloeid uit een Nazi-plan de Europese Joden naar Palestina te deporteren.

  Hoewel al eerder zwaar betrokken geweest bij het liquideren van 1,5 miljoen Armeniers benoemden de Britten in 1921 -tegen de wil van de locale Moslimgemeenschap- een zekere Amin al-Husseini tot Groot-Moefti van Jeruzalem. De Moslimgemeenschap en -leiders verwierpen zijn benoeming, omdat hij geen Islamitische opvoeding genoten had. Hij begint de gemeenschap te terroriseren en organiseert rellen en zelfmoordcommando´s tegen de locale autoriteiten.

  Amin al-Husseini, die zijn bolwerk in Palestina door de Nazi-plannen bedreigd zag, drong er bij Hitler in 1941 op aan het Joodse vraagstuk in Europa op te lossen.

  Hij bood hem militaire hulp aan om de Balkan te zuiveren.
  Hitler die de Duitsers Lebensraum beloofd had, besloot het aanbod van de Groot-Moefti te aanvaarden en koos voor de `Endloesung`.

  In 1941 kondigt Al-Husseini een Fatwa-Jihad tegen Groot-Brittannie af. Er worden 100.000 Bosnische Moslims gerecruteerd om het Duitse leger in de Balkan te steunen.
  In 1943 richt Al-Husseini de 26000 troepen sterke Handschar Division op. Nazi-Moslims worden tot de `Cream of Islam` uitgeroepen.

  Bronnen spreken van een dodental van ca. 200.000 Serviers, 22.000 Joodse Bosniers en 40.000 Zigeuners, als gevolg van de Islamitische operaties.

  Het conflict in Joegoslavie en Kosovo heeft alles te maken met de Servische genocide door Bosnische Islamisten.

  Orthodoxe anti-Zionistische Joden zien de staat Israel als een dictatoriale inbreuk op de Torah en verraad aan de Semitische volkeren.

  Er is voldoende gedocumenteerd bewijs, dat het elimineren van de Joden met uitdrukkelijk medeweten van het State Department heeft plaatsgehad en dat berichten over de Poolse vernietigingskampen vanaf 1943 door de geallieerden opzettelijk zijn achtergehouden.

  WO-II is nog niet afgelopen. Hij is omgedoopt tot Jihad, resp. War on Terror.

  http://www.tellthechildrent

  Soevereine groet,
  SpyNose

 16. [20] Bedankt Spynose voor deze waarheid als een koe. Natuurlijk ontbeert men deze informatie in de extreem-collectivistische pers die Nederland rijk is. Bij ons wordt Servië vergeleken met Nazi-Duitsland, terwijl zij eigenlijk dezelfde slachtoffers zijn van Nazi-Duitsland en het Clinton-Amerika.

 17. [20] Dank voor deze uiteenzetting. Dit alles neemt echter niet weg dat in 1948 een ‘oplossing’ is gedefinieerd door de Useless Nations. Dat feit viert volgend jaar haar 12e lustrum. Israël heeft op het haar toegewezen grondgebied een bloeiende staat gesticht, waar ook Arabieren in vrijheid leven en wonen; dat hadden de ‘Palestijnen’ ook kunnen doen. Maar deze verkozen in blinde haat in chaos te blijven leven. En dat is de essentie van de Islam.

  Als je alle historische grensverschuivingen, door strijd of diplomatie vastgesteld, in dispuut wilt blijven brengen kunnen we ook wel weer over België beginnen, of Amerika, waar ooit Nieuw Amsterdam verkwanseld werd voor Suriname.

  Ook in de ‘Palestijnse kwestie’ vloeien alle haatgevoelens voort uit dom religieus fanatisme. Van omzien in wrok is nog nooit iemand beter geworden. Het leven is niet eerlijk, wen er maar aan. Dat na afloop van een conflict middels een verdrag de zaken opnieuw worden afgebakend is van alle tijden. En als dat een situatie opleverd waar mensen weer in vrijheid en vrede kunnen verder leven is dat OK. Israël is hier niet de onderdrukker, de haatdragende. Dat zijn de ‘Palestijnen’, die net zo’n bloeiende staat hadden kunnen hebben.

  Maar waar religie spreekt, zwijgt de rede.

 18. [21]Albert S.
  Precies. Milosevic had er boekdelen over kunnen laten volschrijven, maar de Canadese marionet del Ponte verkoos het te proberen hem middels een politiek proces als oorlogsmisdadiger te laten brandmerken. Toen dat plannetje mislukte, omdat hij haar een lesje leerde en hij daardoor zijn nut als oorlogspropagandist voor het Westen verloor, verkozen de bondgenoten Milosevic als zijnde internationaal staatsgevaarlijk maar uit de weg te ruimen, in plaats van hem, de Serven en de geschiedenis recht te doen.
  Zo dreigen de geschiedsvervalsing en de oorlogspropaganda tot in lengte van dagen voort te woekeren

  [22]"dat hadden de ‘Palestijnen’ ook kunnen doen. Maar deze verkozen in blinde haat in chaos te blijven leven. En dat is de essentie van de Islam."
  Dat is om verschillende redenen onjuist:
  1. Alsof de "Palestijnen" het allemaal voor het uitkiezen hadden. Velen werden ONTEIGEND zonder enige vorm van schadeloosstelling.

  2. Bovendien lapt Israel, zoals het uitkomt, elke VN-resolutie aan zijn laars. Maar het eist wel, dat de andere lidstaten zich aan VN-resoluties houden. Israel is en blijft de bezetter, politiek, financieel en militair gesteund door de Amerikaanse regering, de Joods-Zionistische lobby en belangrijke onderdelen van het Amerikaanse bedrijfsleven (w.o. enkele grootbankiers, Hollywood, mediamagnaat Murdoch, noem maar op).

  Formeel is Israel geen volledig lid van de VN. Het heeft niet aan alle eisen van het lidmaatschap voldaan. Volgens de VN moeten alle leden aan VN-resoluties voldoen. Zolang Israel daar niet aan voldoet kan het geen volledig lid worden.

  Palestijnse wrok/haat/fanatisme, of hoe je het noemt, heeft op zichzelf ook niets met Islam te maken, maar met de manier, waarop "Palestijnen" door m.n. Groot-Brittannie behandeld zijn. Dat er verstrengeling is met de Islam is niet meer dan logisch, maar dat staat in wezen los van het vluchtelingenprobleem.

  "Het leven is niet eerlijk, wen er maar aan."

  Hoe bedoel je ?
  Heeft het slachtoffer van onrecht niet het recht zich te verdedigen en te verzetten? Of gaan "we" alleen rekening houden met politieke en economische belangen van derde belanghebbenden, i.c. de Britten, Amerikanen, olie- en wapenhandelaren, enz, enz.?
  Met welk recht?

  Daarentegen wordt Islam beleden o.b.v. het absolute geloof in Allah en zijn Profeet, de Koran en de Hadith, zoals op een bepaald moment ergens wordt verkondigd door een of andere religieuze leider.

  "Maar waar religie spreekt, zwijgt de rede."

  Dat geld ook voor het collectivistische Israel.
  Maar laten we niet vergeten, dat deze haat tussen de semitische broedervolkeren pas van de jaren ’20 en ’30 van de 20e eeuw dateert en in hoofdzaak het gevolg was van opzettelijke uitlokking door de eerder genoemde volkerenmoordenaar Al-Husseini.
  Hij werd daarbij geholpen door de Nazi’s, of misschien moet ik zeggen, dat de Nazi’s uiteindelijk door Al-Husseini werden geholpen.

  Msg,
  SpyNose

 19. [20] Even een correctie op de eerste aline betreffende het ontstaan van Israel. De Duitsers speelden wel met een idee de Joden te deporteren naar Plestina of zelfs Madagascar, maar geen van de nazileiders heeft dat idee ooit serieus genomen.
  In 1917 volgde de Britse regering (nadat zij de Ottomanen uit Palestina hadden verdreven) de ideeen van Theodor Herzl, grondlegger van het zionisme, met de zogenaamde Balfourverklaring. Daarin stelde men voor om onder Engels protectoraat in Palestina een ‘Joods nationaal thuis’ te stichten. De immigratie van Joden is vanaf WO I al op gang gekomen en na WO II versneld.

 20. [24] Tijdens de praktijkproef in het filmpje (tegen het eind van de reclame) valt mij op dat deze zogenaamde ‘wireless’ robot toch echt met een draad wordt bestuurd. Kijk maar goed. De vraag is dus of dat ding in een echte gevechtsituatie ook zo goed presteert als de fabrikant beweert.
  En net zoals je redelijk makkelijk mobiele telefoontjes kan storen, zal er coor een prikkie wel iets te kopen zijn om de zender of ontvanger van deze robot dusdanig te storen dat het apparaat nutteloos is.

 21. [20] Nog maar een reactie, want nu ik verder lees in je artikel, zie ik dat er wel meer ‘foutjes’ in staan.

  De beslissing tot Endlosung werd in de tweede helft van ’41 genomen, nadat er toen in Rusland al door speciale Einsatzgruppen een miljoen Joden vermoord waren. Tijdens de beruchte Wannseeconferentie in januari ’42 werd besloten hoe de rest van de Europese Joden het best vernietigd konden worden. De Mufti heeft daar geen enkele invloed op uitgeoefend en Hitler niet geinspireerd. In Mein Kampf wordt al duidelijk dat Hitler de uitroeiing van de Joden voor ogen stond.

  Dat het State Department precies op de hoogte was van de totale vernietiging van de Joden, valt te bediscussieren. Ja, er waren berichten uit Polen over concentratiekampen en zelfs vernietigingskampen, maar die informatie was vanuit het oogpunt van de veiligheidsdiensten onbetrouwbaar. Was het een Duitse truc om de oorlogsinspanningen van de geallieerden andere prioriteiten te willen geven? Dat soort argumenten speelden ook mee bij de overwegingen van het State Department.
  Verder was die informtie van een dusdanige gruwelijkheid, dat men er bijna vanelfsprekend aan twijfelde. Achteraf is het makkelijk lullen, maar op dat moment, zonder besef dat ooit eerder in de geschiedenis op zo’n schaal een heel volk werd vermoord, kon men het niet bevatten.
  Uit dezelfde koker waar jij je zelfverzekerde verhalen uitschudt, komt ook het verwijt dat de Amerikanen geen moeite deden de kampen te bombarderen of in ieder geval de spoorlijnen er naar toe. Voordat je daarover begint, vanuit Engeland was Polen niet te bereiken door bommenwerpers en het bombarderen van spoorlijnen was moeilijk, want er was nog geen apparatuur voor precisiebombardementen. Hele steden moesten in puin worden gegooid in de hoop ook een brug of industriegebied te treffen.

  Die speciale moslimdivisie heeft inderdaad bestaan, maar hoeveel moslims vochten er nou aan de zijde van de nazis: 100.000 (je eerste getal) of 26.000?

  Citaat: "Het conflict in Joegoslavie en Kosovo heeft alles te maken met de Servische genocide door Bosnische Islamisten." Tja, of met die verloren veldslag in de 13e eeuw tegen de Turken? Die hele ellendige oorlog in voormalig Joegoslavie heeft vele oorzaken. Vooral een al te groot historisch besef bij alle volkeren die daar wonen en een iets te groot eergevoel. Maar Milosevic was zeker een oorlogsmisdadiger die bewust al die bestaande ressentimenten en haat heeft aangewend.

  "WO-II is nog niet afgelopen. Hij is omgedoopt tot Jihad, resp. War on Terror", zeg je. Tja, zo kan je elke oorlog doortrekken tot deze tijd. Het hele conflict in het middenoosten heeft eerder een oorsprong in de afwikkeling van de Eerste Wereldoorlog en het opsnijden van het Ottomaanse Rijk in protectoraten, dan in WO II. Met hetzelfde recht (of nog meer) kan je zeggen dat WO II en de Koude Oorlog ideologische intermezzi waren in de normale geschiedenis van religieuze en nationalistische oorlogen die al mensenlang gevoerd worden. Aan beide stellingen heb je trouwens niets als je de huidige problemen wil oplossen.

 22. [28]
  Nja,

  Spynose lult wel vaker dom uit zijn nek.

  Dat Lebensraum (eu) komt uit de koker van de Brit Halford Makinder (heartland) wat door Karl Haushofer via Rudof Hess weer bij snorremans terecht kwam.

  De Bosnische moslim divisies Handschar en Kama waren geen volwaardig "lid" van de ss, (en stelden ook weinig voor, o.a. door hun drank misbruik ?!) dit in tegenstelling tot de divisie viking (of wiking) welke onderandere bestond uit 22.000 nederlanders, maar dat schijnt Spynose liever te vergeten.

 23. [28] Fred,
  Ik wil vooropstellen, dat het slechts mijn bedoeling was een ander licht te werpen op de voorstelling, dat de staat Israel weinig blaam zou treffen in het Palestijns-Israelische conflict en dat de gewelddadigheid in hoofdzaak te wijten zou zijn aan de Palestijnse opstelling jegens de Joodse Staat en alleen uit religieuze motieven zou voortspruiten.
  Het was dus niet mijn bedoeling een compleet historisch overzicht te geven van de historische gebeurtenissen, die aanleiding gaven tot het Palestijns-Israelisch conflict. Dat laat ik liever aan gekwalificeerde historici over. Maar dat de mainstream beeldvorming hoognodig bijstelling behoeft, staat m.i. buiten kijf.

  Met bovenstaand in het achterhoofd beantwoord ik je commentaar als volgt:
  De contacten tussen de Moefti en de Nazi’s dateren volgens de beschikbare bronnen (1) al van 1937. Met name Eichmann wordt genoemd. Eichmann was op 20 januari 1942 notulist op de Wannsee Konferentie, waar het definitieve besluit tot de Endlösung werd genomen. In die tussentijd zijn er verschillende contacten geweest tussen de Nazi’s en Al-Husseini.(1)(2)

  “In september 1937 waren in opdracht van Reinhard Heydrich SS-Hauptscharführ Adolf Eichmann en SS Oberscharführer Herbert Hagen
  zelfs naar Palestina afgereisd op zoek naar Amin El Hoesseini om tot een akkoord te komen om de joden naar Palestina uit te wijzen.” (1)

  Conclusie: men kan m.i. dan ook niet volhouden, dat Al-Husseini helemaal geen invloed op de beslissing tot de Endlösung heeft gehad, ook al “wordt in Mein Kampf al duidelijk dat Hitler de uitroeiing van de Joden voor ogen stond”. Daarover ging nou juist die hele Wannsee conferentie, de oplossing van de "Judenfrage" !

  “In 1941, over 100,000 Bosnian Muslim conscripts were available to fight in the military formations of the Third Reich. Roman Catholic Croatian and Bosnian Muslim soldiers were in the Ustasha death squads, the Domobranci (Home Guards), and the Croatian Army.”(2)

  De Handschar Division, “Islamitische keurtroepen”,telde op het hoogtepunt “slechts” 26.000 troepen

  Men kan zich inderdaad afvragen, wat de Amerikanen effectief tegen de vernietigingskampen hadden kunnen ondernemen.

  Je voorlaatste alinea: Het klopt, dat de ellendige oorlog in voormalig Joegoslvie meerdere oorzaken heeft. Het is meer een kwestie van interpretatie en persoonlijke smaak op welke oorzaken men de nadruk legt.

  Je laatste alinea. Ik beschouw de wereld inderdaad min of meer als een plek van permanente culturele oorlog, waarbij vrede alleen kan bestaan, wanneer dat in het belang is van relevante maatschappelijke krachten, die op essentiele punten tot een handhaafbare consensus zijn gekomen. Het is een kwestie van interpretatie, of je dat een "stelling" of een "visie" wilt noemen.
  Ik geef de voorkeur aan het laatste, omdat het beter aangeeft, dat je om vrede te bereiken met elkaar in gesprek moet blijven. Het hangt m.i. samen met ’s mensen attitude. Ik betwist dan ook, dat je aan die visie niets hebt, als je de huidige problemen wilt oplossen.

  (1)http://www.verzet.org/conte
  (2)http://www.serbianna.com/co

  SpyNose

Comments are closed.