Steeds duidelijker wordt het dat de politici ons trachten te belazeren.
Mensen als Balkenende en Verhagen en Timmermans die de “Hernoemde EU-Grondwet” als iets nieuws door onze strot willen duwen, moeten maar eens door de onafhankelijke rechter beoordeeld worden. Er is namelijk helemaal niets nieuws.

Er is nu een studie verschenen van “Open Europe” *) die de oude, in het referendum afgestemde, EU-Grondwet vergelijkt met de Hernoemde EU-Grondwet, en die daarmee de juistheid van de naam “Hernoemde Grondwet” overduidelijk aantoont.

De officiële versie van die Hernoemde Grondwet is kennelijk bewust zo onleesbaar gemaakt, dat zowat niemand het kan opbrengen om dat ding te lezen. Dat is uiteraard ook de bedoeling van de politici. En des te meer is deze studie van “Open Europe” te waarderen.

Voor meer details verwijzen we u naar het de hieronder genoemde link naar FREE EUROPE.*)
Maar om u de smaak te laten proeven:

— De oude EU-Grondwet bestaat uit 63.000 woorden.
De Hernoemde Grondwet bestaat uit ……… 63.000 woorden!!

— De schrijver van de oorspronkelijke Grondwet, Valery Giscard d’ Estaing heeft verklaard dat: “All the earlier proposals will be in the new text, but will be hidden and disguised in some way.”

— De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Karel de Gucht, zei: “The aim of the Constitutional treaty was to be more readable; the aim of this treaty is to be unreadable¦ The Constitution aimed to be clear, whereas this treaty had to be unclear. It is a success.”

— En dan toch nog even iets over de consequenties als de politici hun zin krijgen om de soevereiniteit van Nederland (en dus van ieder van ons) te grabbel te gooien; dan zijn we allemaal afhankelijk van de meerderheid van 97+ % buitenlanders ten opzicht van de Nederlandse 3- %. Alleen al het vetoverlies op minstens nog eens 11 gebieden zou reden genoeg zijn om hard weg te lopen: Die gebieden zijn: (citaat)

1. On proposals from the new EU foreign minister
2. The design of the EU diplomatic service
3. Setting up an inner core in defence
4. Terrorism and mutual defence
5. Urgent financial aid
6. Humanitarian aid
7. The election of the foreign minister
8. Civil protection
9. Terrorist financing controls
10. The new EU Foreign Policy Fund
11. Consular issues

Open Europe heeft ook een uitstekende “guide to the constitutional treaty” gemaakt die te vinden is op: www.openeurope.org.uk/resea…

Ik kan me niet voorstellen dat er maar één persoon is die gelukkig kan zijn met deze zwendel. Maar ik kan me ook niet goed voorstellen dat er mensen zijn die de soevereiniteit op die manier willen verkwanselen.
En toch zijn de politici daar mee bezig!
Wat gaat u doen?
—————————————————————
*) www.free-europe.org/blog/en…

2 REACTIES

 1. Op Brussels Journal heeft Paul Belien een uitstekend stuk gezet met de achtergronden van de EU, die voortkwam uit Belgische initiatieven van vóór WOII. België, ht model voor de EU, staat op het punt uiteen te spatten. In de hele door Paul geschetste tijdlijn komt het nationaal-socialisme en de omarming van Hitler als DE man die een Europese socialistische heilstaat kon scheppen naar voren, tot en met het verdrag van Rome en de daaruit voortvloeiende EEG en uiteindelijk EU.

  Zelfs het verbod op de SIOE betoging in Brussel op 11 september dit jaar en het toestaan van een betoging op 9 september door UfT, een groep die beweert dat de 9/11 aanslagen in NY door Bush zelf zijn gepleegd, eveneens in Brussel, past naadloos in de geschetste trend. En inmiddels heeft AEL, een pro-Hezbollah beweging, aangekondigd op 11 september een betoging te zullen houden "tegen Islamofobie en racisme in Europa", een duidelijke provocatie richting de verboden SIOE betoging. Te verwachten valt dat vieze vette Freddy hier geen bezwaar tegen zal hebben.

  Bronnen:
  http://www.brusselsjournal….
  http://www.brusselsjournal….
  http://www.brusselsjournal….
  http://www.brusselsjournal….
  http://www.brusselsjournal….

  Ik heb een hopeloos tijd-probleem, maar als ik een paar uur kan vinden zal ik proberen hier een volledig artikel van te maken. Volgens Belien’s tijdslijnen is de EU dus uiteindelijk het gevolg van de kunstmatige staat België, die elk bestaansrecht ontbeert. Vandaar nu ook de steeds sterker wordende roep om Vlaanderen zelfstandig te maken, of bij NL te laten voegen (waarom zou iemand die vrijheid nastreeft in vredesnaam onder de landverraders in Den Haag willen ressorteren?).

  Zou Vlaanderen de eerste libertarische staat in Europa kunnen worden?

 2. [1] "Zou Vlaanderen de eerste libertarische staat in Europa kunnen worden?"
  Zolang staten door politici worden geregeerd heb ik weinig hoop.

Comments are closed.