De geringe invloed van “Nederland” in de EU, die toch al heel gering is, wordt steeds geringer.

Van een objectieve zetelverdeling lijkt geen sprake. Het lijkt meer op een ritselpartijtje.

Zie NOS bericht hieronder.

NOS 20 Augustus 2007
Protest tegen zetelverlies in EP
Nederlandse partijen weigeren in het Europees Parlement nog meer zetels in te leveren.

De EU sprak in 2000 in Nice af dat het europarlement door de komst van nieuwe lidstaten tijdelijk zou groeien naar 785 zetels en in 2009 zou krimpen naar 732.Nederland zou dan van 31 zetels stapsgewijs teruggaan naar 25 zetels.

Voor de zomer werd bepaald dat er in 2009 geen 732,maar 750 zetels komen. De vier partijen vinden dat Nederland dan 27 zetels kan houden. Ze wijzen erop dat het kleinere België er straks 22 heeft.

Dat wil zeggen dat de “invloed” (???) van een inwoner van België aanzienlijk groter is dan van een inwoner van Nederland. Zelfs als de politici er in slagen om 27 baantjes in Brussel te houden. Wat die invloed dan ook moge voorstellen!
De beste oplossing blijft het uittreden uit de politieke EU.
————————————
Zie ook: Voordelen bij uittreden EU
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

4 REACTIES

  1. [1] IDEM DITTO … met het Nederlandse "parlement". Immers alle fractieleiders kunnen in een kamertje, met "stemgewicht" in proportie tot op hun uitgebrachte "stemmen" … Of niet soms?

    Bespaart miljarden … ook nog

  2. Het feit, dat NL zich steeds maar alleen met Belgie vergelijkt is een typisch voorbeeld van het institutioneel mierenneuken van de Nederlanders in EU-verband. Ze komen niet eens op het idee om de "kleine" landen te verenigen (Engeland, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije, etc.) tegen de invloed van Frankrijk en Duitsland.

Comments are closed.