Heeft u ideeën voor Libje of
Flibje? Zet die dan hieronder als commentaar.

5 REACTIES

 1. Hoezo gemakshalve? Veel handen maken licht werk. Licht werk leidt tot meer tijd om te werken (efficiëntie). Productie, welvaart, efficiëntie, vooruitgang. You catch my drift… (?)

 2. Laat hij dan zelf belasting aangeven en afdragen, dat scheelt een heleboel rompslomp en kan hij ook niet zeggen, dat hij niet weet, voor hoeveel hij geplunderd wordt. Kan een goede antifiscale remedie zijn.

 3. [2] De overheid laat uiteraard ten onrechte de perceptiekosten van de inkomstenbelasting, maar ook die van de BTW, ten laste komen van de werkgever. Deze ontvangt voor dit werk immers geen enkele vergoeding.

 4. [3]
  Niet alleen dat, als onbezoldigd belastingontvanger wordt je ook bestraft als je je werk niet goed doet dan wel niet goed kunt doen omdat je door de bomen het regeltjesbos niet meer ziet danwel dat die dieven van de belastingdienst zélf de bomen door het regeltjesbos niet meer kunnen herkennen.

  [2]
  Inderdaad. De netto loontruuk wiegt vele mensen in slaap en legt de druk voor meer loon onterecht neer bij de werkgever terwijl het de roverheid moet zijn die moet stoppen om met zijn (of zal ik in dit geval ‘haar’ zeggen, lijkt me toepasselijker maar dat terzijde) grijpgrage tengels vrijpostig in de zakken van de onderdanen te graaien.

 5. [4]Andre,
  Precies. Het is toch te gek voor woorden, dat de moderne mondige loonslaaf in het ICT-tijdperk nog steeds automatisch wordt vrijgesteld van dit soort klussen. Daar komt nog bij, dat je de WERKGEVERSBONDEN vreemd genoeg NOOIT hoort klagen.
  Wat zou DAAR nou achter zitten ?

  Msg,
  SpyNose

Comments are closed.