Israël is als tolerant, modern en welvarend Westers land tegenwoordig het einddoel van enige vluchtelingenstromen, voornamelijk van Christenen uit Darfur in Soedan.
Ze betalen Egyptische Bedoeïenen om ze over de uiterst lekke Sinai grens met Israël te zetten waar ze vervolgens asiel aanvragen.

Israël is niet bepaald happig om deze mensen op te vangen terwijl Egypte de plicht heeft om ze zoveel mogelijk tegen te houden. Toch lukt het sommige vluchtelingen af en toe om over de grens te komen.

De Egyptische grenswachten blijken niet erg zachtzinnig met deze mensen om te gaan, dat was al bekend maar onlangs lieten ze zich wel erg gaan. Een groepje Soedanezen bestaande uit wat mannen, vrouwen en kinderen dat de grens naderde werd gewoon gericht beschoten, er vielen twee doden, twee vrouwen. Tegelijkertijd probeerde een van de mannen over de schutting te klimmen die de grens vormt tussen Israël en Egypte. Twee Egyptische grenswachten kregen hem te pakken en trokken hem naar beneden terwijl een Israëlische soldaat aan de andere kant probeerde de man Israël binnen te trekken. Toen de Egyptenaren hun wapens op hem richtten en dreigden te schieten heeft de Israelische soldaat losgelaten. De Soedanees werd weggesleurd en enige meters van de grens letterlijk doodgeknuppeld, voor de ogen van de geschokte Israëliërs. Het complete gebeuren staat op film maar is kennelijk zo gruwelijk dat de Israëlische commandanten die niet durven te bekijken.

Wat mij opvalt is de morele radiostilte bij de rooie zieltjes hier. Moeten de SP en GL niet verontwaardigd opspringen ? Moet Harry van Bommel niet in tranen van verontwaardiging uitbarsten omdat vluchtelingen zomaar worden gelyncht ? Dat geldt overigens ook voor Libanon waar het leger met zwaar geschut op Palestijnse vluchtelingenkampen schiet waar opstandelingen zich verschansen, met als gevolg een platgebombardeerd kamp en tientallen doden en tienduizenden vluchtelingen die daar weg moeten.

Doodse stilte aan de linkerkant dus maar wat een oorverdovende herrie zou er van links zijn gekomen als het Israëlische soldaten waren geweest die op die vluchtelingen hadden geschoten of dat vluchtelingenkamp plat hadden gebombareerd.

18 REACTIES

 1. Linxe stilte over doodgeknuppelde gristen-vluchtelingen, ja oké … is slecht. Maar Wladimir, zou je er in het vervolg wat bronvermeldingen bij kunnen doen, want alleen met dit verhaal kan ik er mijn favoriete linxerts niet mee om de oren slaan.

 2. Links is in zomerslaap aangezien het gros van de linkse idolen op vakantie is kan het stemvee zich geen mening vormen/overnemen. Wacht maar tot september ofzo, dan zullen de kranten er wel vol mee staan.

 3. [1] Hier is een bron voor je: http://israel-palestijnen.b

  Zoals je kunt lezen gaat het niet zozeer over christenen, maar zijn het juist moslims. Andere islamitische landen houden niet van vluchtelingen, ook niet als ze medegelovigen zijn. Lees ook eens het artikel van Leon de Winter op de Elsevierwebsite hoe Iran al 1,2 miljoen Arabieren in het olierijke zuiden heeft gedeporteerd en vervangen door Perzen. Ook hierover ijzige stilte in de linkse pers en bij linkse politici

 4. [3]
  Dat kan ook niet anders, want in de EU voeren ze dezelfde politiek als je er goed over nadenkt. Allemaal meer van hetzelfde. Voorbeeld: boeren die quasi uit Nederland weggejaagd worden door het landbouwbeleid (mestboekhouding, hoge grondprijzen) en met overheidssubsidie gereloceerd worden naar bijv. Denemarken, hele vissersgemeenschappen uitgeroeid in Cornwall door de visserijpolitiek van de EU worden vervanhen door toeristenindustrie. Alles onder het mom van "vrije markt", maar uiteindelijk gaat het om met gestolen geld gefaciliteerde relocatie. Je kunt moeilijk verwachten dat de mensen die achter deze politiek staan, veel kritiek hebben op hun moslimvrindjes die hetzelfde doen. Tenzij het om Israeliers gaat natuurlijk, want die moeten kapot. Zum kotzen, voor de zoveelste keer.

 5. Het feit dat de Arabische buren van Israël nog veel erger zijn wil nog niet zeggen dat Israël brandschoon is. Overigens is Israël eerder ‘links’ dan veel Arabische buren. Het zionistische project was aanvankelijk voornamelijk een socialistisch project. De socialistische Mapai partij domineerde de zionistische beweging al vanaf het begin en regeerde Israël onafgebroken tot 1977. En ook na 1977 heeft Mapai (als onderdeel van Ma’arach en Avoda) nog vaak geregeerd.

  [3]
  Links of rechts, de meeste mensenrechtenschendingen krijgen weinig aandacht. Horen wij nog wel eens wat over de toestanden in Tsjetjenië, in Tibet, in Indochina, in Colombia, In Irian Djaja of noem maar wat op?

  Als je jezelf niet ‘links’ vindt en je vindt dat sommige wantoestanden meer aandacht behoeven; Wat let je om ZELF aandacht te vragen, een comité op te richten en te gaan lobbyen? Waarom dat over laten aan ‘links’?

  [6]
  Lijkt me niet een erg betrouwbare bron, deze website. Als je verder op lange termijn kijkt zie je dat Israël juist erg succesvol was als immigratieland. In de jaren’90 zijn nog heel veel immigranten uit de voormalige USSR en uit Ethiopië binnengekomen.

 6. [8]

  Ik hoor Vladimir, met een toch altijd zeer uitgesproken mening, hier Israël niet verdedigen als ze fouten maken. Hij stelt alleen het twee-maten-meten van vooral progressief-linkse activisten aan de orde.

  Al geef ik toe, dat ook ik steeds vaker denk, dat niet alleen deze LP-groep met twee maten meet. Er lijkt in het Westen een soort consensus onder jaren ’60/’70 intellectuelen te bestaan om zoveel mogelijk in eigen kring te pissen en de buitenwereld te verheerlijken. Je komt het echt overal tegen.

  Het ligt, denk ik, aan een combinatie van 1) postmoderne nonsens, die zich vrij kon verspreiden na de desilussies over ons beschavingsniveau na WOI & WOII -het Westen voelde zich toen terecht niet langer superieur meer aan andere beschavingen-, 2) linkse revisie van de geschiedenis, klassenstrijd die het Westen wegzette als onderdrukker van de rest en 3) een overblijfsel van onze Christelijke cultuur, die schuldgevoel en zelfopoffering verheerlijkt, zodat elke andere cultuur voorrang krijgt boven het eigenbelang: het multiculturalisme, als altijd juiste ideologie. (Er zijn genoeg Joden in Israël, die graag een multicultuur willen stichten in Israel, voor zover dat nog niet zo is. Begrippen als "Een Staat, twee volken" en "postzionist" vliegen in het debat om de oren. Bizar genoeg, heb ik die info van Anja Meulenbelt. Die mij overigens al een half jaar geleden ‘geband’ heeft – mijn enige ban overigens.)

  Israel wordt als een deel van het Westen gezien, net als Nederland, Duitsland en de VS, een ‘dadervolk’. Voor Egypte ligt dat anders, de nobele oosterling.

  (Al zullen er zeker meer redenen zijn, zoals antisemitisme, verhuld als kritiek op Israël. Al wordt dat argument m.i. iets te vaak gebruikt.)

 7. [8]

  "Links of rechts, de meeste mensenrechtenschendingen krijgen weinig aandacht. Horen wij nog wel eens wat over de toestanden in Tsjetjenië, in Tibet, in Indochina, in Colombia, In Irian Djaja of noem maar wat op?"

  Zeer juist.

  En wat te denken van de 170.000 Christenen die jaarlijks over de kling worden gejaagd. Ook dan zijn mensenrechtenactivisten opmerkelijk stil aan beide kanten.

  http://www.opendoors.nl/htm

 8. [9]
  Inderdaad speelt het irritante "weg met ons" gevoel ook op bij Israël, dat immers bij "ons" hoort. ik denk dat de drie punten die je noemt belangrijke factoren zijn. Ik wil daar nog wel een puntje aan toevoegen;
  De Westerse cultuur is een van de weinige culturen waar zelfkritiek geaccepteerd is. Dit is de kracht van het Westen, want alléén door de eigen fouten te erkennen kun je echt vooruit komen. Het zelfkritisch vermogen is dus de kracht van het Westen en een belangrijke oorzaak van de voorsprong die het Westen heeft genomen. De andere kant van de medaille is echter het "weg met ons" denken dat vooral in linkse kringen opgeld doet.

  Cultuurrelatisvisme en "weg met ons" denken is feitelijk racistisch. De (linkse) critici leggen voor "Witte" mensen strengere criteria aan dan voor anderen…
  Eenzijdige op Israël zal daarom ook niet zozeer een antisemitische reden hebben, maar eerder een "weg met ons" reden.

  Er bestaat echter ook een spiegelbeeld op de "weg met ons" redeneringen. Ongetwijfeld als reactie op "weg met ons" slaan sommigen weer door naar de andere kant en zullen bijvoorbeeld elke kritiek op westerse landen wegwuiven onder het mom dat "hullie nog veel erger zijn". Ook dat is niet goed.

 9. [10]
  "En wat te denken van de 170.000 Christenen die jaarlijks over de kling worden gejaagd. Ook dan zijn mensenrechtenactivisten opmerkelijk stil aan beide kanten."

  Inderdaad. Overigens mis ik op dat overzicht Rusland. Poetin is "veelbelovend" met het onderdrukken van alle niet Russisch Orthodoxe kerkgenootschappen.

 10. [6]
  Naagh … De Joden van de diaspora zijn voor Irsrael in letterlijk ellukke opzicht vele malen meeeer waard dan haar vaste inwoners …

  Volgens mij voert Israel overigens helemaal geen enkele immigratie beleid, behalve hooguit als tijdelijk "clearing house" te fungeren voor emigranten uit het voormalige oostblok.. Ook al was het slechts omdat er zoiets bestaat als een optimale bevolkingsaantal t.a.v. het areaal en ongeacht wat binnen de barmhartige zee dat hun omringt gebeurt.

 11. Heel vervelend allemaal, maar het is natuurlijk bekend dat de woestijnvolken (net als de woestijnboeken) volkomen barbaars zijn. Dat gaat zo’n beetje heen en weer. Punt blijft dat Israel een recent gestolen stuk land blijft en het is goed dat er partijen zijn die dat blijven aankaarten. Goed, het zijn achterlijke socialisten die godsdienstige moslimdebielen dáár net zo goed zonder goede redenen knuffelen als hìer; maar de vrijheidslievende mens kan tegenwoordig niet selectief zijn bij accepteren van medestanders, als het om het verdedigen van soevereiniteit gaat 🙂

 12. Altijd voor ogen houden dat het links om de partijdigheid gaat en niet om de onpartijdigheid, niet om de principes maar om de doelen, die de middelen heiligen.
  Je moet hen dat ook ZO zeggen.

 13. Ach, met het hele middenoostenconflict is ’t maar een kwestie van abstractieniveau.
  Net zoals we ons niet druk maken wanneer shiiten en soennieten mekaar onderling afmaken, zo maak ik me ook niet druk wanneer de ene soort Semiten de andere soort uitmoord.
  "Verdeel en heers" wil ik nog net niet zeggen, maar eerder "what me worry"?
  Hoe meer energie ze in mekaar steken, hoe minder ze die op ons richten. Plus: hoe minder er van dat zooitje woestijnlui overblijft om een bedreiging voor ons te vormen.
  Gek alleen dat de meesten er zo over denken als het gaat om een stammentwist tussen pakweg hutu’s en tutsi’s maar zich ineens heel betrokken voelen wanneer het niet om negers maar om semieten gaat.
  Welnu ik ben daar wat consequenter in.

 14. [17] Die hard Cynic,
  Laat ze hun conflicten liever thuis uitvechten. Niet bij mijn voordeur, nu in Europa de rooie horden de lakens zijn gaan uitdelen, that’s the point.

Comments are closed.