NL-regering (27 juni): 6miljoen euro belastinggeld uit Europees Sociaal Fonds mag Nederland van de EU besteden aan projecten die de arbeidsproductiviteit verhogen door slimmer te gaan werken.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Onmiddellijk ophouden met rondpompen van geld van de belastingbetaler naar Den Haag, van daar naar Brussel, naar sociaal fonds, van daar (na goedkeuring NL-voorstel) naar Den Haag, van daar naar de plek waar er iets (nuttigs?) mee gedaan wordt. Waarbij natuurlijk bij elke stap het bedrag flink wordt afgeroomd alvorens het restant door te sturen.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

7 REACTIES

 1. Ik denk dat Koenders voor 750.000 Euro een evenement gaat organiseren om mensen aan te zetten tot het verhogen van de arbeidsproductiviteit…

 2. [1] [2] Het "uitdelen" is niet erg, de misdaad zit in het "innen" (roven) van belastinggeld.

 3. Hub, je vergeet nog een stap die nog meer geld afroomt van het uiteindelijk te besteden bedrag, namelijk als een project ook nog eens verplicht Europees moet worden aanbesteed. De rompslomp en tijd die daar in zit, is werkelijk hemeltergend. Zowel voor de betrokken overheid als het bedrijfsleven. Het heeft een hele nieuwe groep ‘adviseurs’ opgeleverd die uiteraard ook nog eens geld verdienen aan dit rondpompen.

  Vanuit dat oogpunt zijn de beslissingen van Rouvoet en Koenders nog enigszins te begrijpen. Hoewel de politici zelf verantwoordelijk zijn voor deze bizarre situatie. ‘Tijdnood’ is kennelijk hun uitvlucht om in ieder geval die kostbare en tijdrovende stap over te slaan. Tegelijk werkt die verplichte Europese aanbesteding dus indirect vriendjespolitiek en corruptie in de hand. Maar ach, dat zal de meeste bezoekers van deze site niet verrassen.

 4. [4] Blijft natuurlijk dat 750.000 euri voor een evenement voor 5000 mensen met gratis artiesten een verrekte hoop geld is, en dat ik me serieus afvraag in wiens zakken dat verdwenen is. Ik vrees dat het antwoord daarop Niet Nix is…

  Overigens ben ik niet de enige die dat bedrag exorbitant vindt: http://www.elsevier.nl/nieu

  Maar ook 550.000 euri kan ik niet goedkoop vinden.

 5. [5] Helemaal mee eens. Voor 150 euro kan ik ook een leuk avondje hebben. Uitgebreid etentje in een goed restaurant, borrel vooraf, theater en daarna met de taxi naar huis. Maar ja, voorlopig ben ik nog geen volksvertegenwoordiger die geld aan zichzelf en mijn vriendjes kan geven. De overeenkomsten met de tv-serie Rome waar politici macht krijgen door geld aan het plebs te geven is akelig groot. Voor die Romeinse aristocraten valt nog te zeggen dat ze deels uit eigen zak betaalden en ook zelf aan het front gevochten hebben en hun leven letterlijk in de waagschaal stelden. Misschien een idee voor al die Haagse pantoffelhelden om zelf eens mee te vechten in Afghanistan of Darfur. Zie je ze al op een tank zitten en hun troepen aansporen en voorgaan in de slag?
  Alleen al vanwege dat beeld ben ik bereid dat er een keertje belastinggeld verspild wordt.

 6. [6] Kun je me tegen dan ff het rekeningnummer van het Taliban-steunfonds bezorgen ?

Comments are closed.