De autonome groei van de bevolking neemt af. Als we niet al die immigratie gehad hadden, zou Nederland (en Europa) nu al met een groot tekort aan inwoners zitten.

Ook Rusland kent het probleem van verminderende bevolking. Vladimir Putin heeft nu een leuke oplossing gevonden, die navolging verdient.

Ze roepen 12 september uit als “Dag van Conceptie”.
Dat is een vrije dag om de mensen gelegenheid te geven om seks te bedrijven en kindjes op stapel te zetten.
Ze verwachten dan op hun nationale feestdag van 12 juni veel nieuwe “patriotten” en gaan dit dan met allerlei geschenken vieren. De ouders (of de babies?) kunnen dan allerlei prijzen winnen zoals bvb. auto’s, geld, koelkasten.

Maar zou het niet nog beter, leuker zijn om in Nederland en België een maandelijkse vrije dag voor dit doel verplicht te stellen? Misschien zou de overheid dan toch nog eens iets leuks kunnen doen.

18 REACTIES

 1. Hoezo "tekort aan inwoners"? Misschien een tekort aan belastingbetalers voor de politieke agenda, maar ik vind dat Nederland een stuk beter leefbaar zou zijn als er niet 16 mln. maar 6 miljoen inwoners zouden zijn. Geen vinex wijken nodig, geen mierenhopen op het strand in de zomer, veel minder files, minder overvolle treinen en winkelstraten, makkelijker parkeren. Een soort van Denemarken dus. Niks mis mee. O ja, en dan niet lid worden van de EU.

 2. "Vladimir Putin heeft nu een leuke oplossing gevonden, die navolging verdient.

  Maar zou het niet nog beter, leuker zijn om in Nederland en België een maandelijkse vrije dag voor dit doel verplicht te stellen?"

  Hoe verhoudt zich dat met:

  "De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is."?

  En als er over 30 jaar teveel kinderen zijn, komt er dan een verbod op sex?

  Dus de vrijspreker vindt dat de overheid zich met het sexleven van haar onderdanen (en met het verplichte vrije-dagen beleid van werkgevers) mag bemoeien?

 3. Als we de libertarische principes volgen dan kan de wenknemer met de werkgever overleggen over een maandelijkse vrije dag, die deze dan zal gebruiken om seks te hebben (lekker belangrijk wat iemand privé doet, maar goed). Ik weet het niet, voor dat soort hobbies hoef ik echt geen vrije dag te hebben.
  [2] Ik denk dat Hub de absurde bemoeizucht van de overheid wilde benadrukken.
  [1] Meer mensen = meer bedrijven = meer concurrentie = meer keuzemogelijkheden = meer mensen die zich met eenzelfde probleem bezighouden = snellere ontwikkelingen = sneller hogere welvaart. Nederland is zo druk niet, ga maar eens naar Drenthe. Okee het zijn geen compleet lege vlaktes maar om nou van drukte te spreken…. En als we dat stukje "natuur'(kuch kuch); het groene hart, nou eens gaan volbouwen met normale woonwijken (vrijstaande woningen dus, met grote tuinen, bomen, noem maar op), dan is NL opeens wel erg leefbaar, met meer groen dan die paar weilanden waar niemand mag komen.

 4. [2] Hoe kun je nu ook maar één moment denken dat Hub dit serieus bedoelt. Het stukje druipt van de ironie!

 5. [4] "Het stukje druipt van de ironie!"

  Alleen is dat voor de argeloze bezoeker allerminst duidelijk. Minimaal had er een afsluitende kritische zin onder moeten staan t.b.v. deze bezoekers.

  Ook ik had eerst zoiets van "Hub, hoe kun je dit in vredesnaam opschrijven". Met name de slotzin ondergraaft de ironische lading, in mijn optiek.

 6. [3] Natuurlijk! Ik dacht zelf dat het er zo dik bovenop lag dat er helemaal geen smileys of zo iets nodig waren.
  Ik zal volgende keren proberen het er nog dikker op te leggen.

  En met je opsomming van de voordelen van meer mensen die meer produceren geeft de praktijk je ook gelijk:
  Kijk maar hoe wereldwijd mensen uit dun bewoonde gebieden (PLATTELAND) trekken naar dicht bewoonde gebieden (de STAD)

 7. Ja, geweldig, Hub.
  Zo kunnen vrouwen ook eens iets terugdoen.
  Vroeger werden mannen verplicht tegen een belachelijk lage soldij een jaar het leger ingestuurd. Maar gezien feministes niet van discriminatie houden, kunnen we hen misschien verblijden door te zeggen dat ook vrouwen nu hun steentje aan een betere samenleving mogen bijdragen. Dit zal hun maatschappelijke aanzien, als zijnde even nuttig en dus gelijkwaardig aan de man, zeker bevorderen. Kortom: idereen tevreden, toch?

  Dus ik stel voor: alle meisjes van 18 een jaar lang in een soort kazerne. Eerst drie maand opleiding genieten (d.w.z. fitnessen zodat zelfs een dikke troela uiteindelijk nog wat vorm krijgt en zodat ze ook allemaal goed in conditie zijn) en daarna: in dienst. M.a.w. 1 grote gangbang, voor elke man die graag nageslacht wil maar geen vrouw heeft.
  Verdomme, dat had er moeten zijn toe ik destijds single was.

 8. Ik hoop dat dit een boutade is Hub. In Belgie is verleden jaar nog toegenomen met meer dan 73000 personen, overledens en geboortes bijeen geteld. Er moeten eerder dagen komen voor geen sex te hebben. Minder mensen is ook de oplossing voor het beruchte "klimaatsopwarming". Minder mensen, minder consumptie, minder energieverbruik, minder voedselprobleem, enz.. Mijn conclusie, schaf het kindergeld af in Belgie en gebruik dit voor iets anders.

 9. [10] Een correctie, het is de samentelling van geboortes, overlijdens en
  migratie en soory Hub, ik had alle reactie’s nog niet gelezen en zag pas achteraf dat je stuk ironisch is bedoeld. Hier de link met statiek bevolking Belgie: http://statbel.fgov.be/figu… Nog een prettige dag verder.

 10. [10] Haha, ik lach me zowat een breuk bij al die verontwaardigde reacties van mensen die dachten dat Hub het ernstig meende!

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 11. [7] Pas maar op; als je geen officiele partnet hebt zal de zieligheidsindustrie je via de staat verplichten tot sex met eenzame vrouwtjes van 50+ die lijden onder van een eetstoonis. Of mischien wel met Sharon Dijksma… 😉

  [3] "Meer mensen = meer bedrijven = meer concurrentie = meer keuzemogelijkheden = meer mensen die zich met eenzelfde probleem bezighouden = snellere ontwikkelingen = sneller hogere welvaart" Dit is in theorie vast waard mits die mensen een positieve en constructieve houding hebben. Anders krijg je eerder veel nieuwe leden van een mallotige doods-sekte zoals de islam. Desalniettemin vind ik dat in de randstad de mensen zich beginnen te gedragen als te veel ratten in de kooi. Dat heeft zeker ook te maken bet de claustrofobische bouw van nieuwe wijken. Als men wat minder veel zou geven om koeien en kikkers is er inderdaad ruimte genoeg om voor iedereen een vrijstaand huis te bouwen.

 12. [14] Of dat de staat je (krachtens artikel 1 van de grondwet) zal verplichten lijdelijk te ondergaan dat een besnorde kerel die eruit ziet als Freddy Mercury op steroids je anusje uitboort.

 13. Ik moet zeggen dat het me een prettig vooruitzicht lijkt om meer beschaafde Nederlanders (het blijft toch familie) en minder barbaren op de wereld te hebben. Maar goed, dat is in de eerste plaats natuurlijk ieders individuele keuze en in de tweede plaats zorgen dit soort maatregelen vooral voor meer achterlijke idioten (kanonnenvlees, zo u wilt).

 14. [13] Ik ben nog altijd verrast hoe weinig mensen het idee ondersteunen van minder kinderen te maken. Ik heb de laatste week op Canvas (Belgische tv zender) de volgende documentaires gezien: lijm snijvende kinderen in Pakistan, de parallele wereld in Rio De Janoiro en vroeger nog de straatkinderen in Moskou, hoe ze op de storten overleven on de Filipijnen. Wat verspilde mensenlevens !!! dus ik herhaal mijn stelling: maak overal ter wereld wat minder kinderen en vergroot de rijkdom aan de resterende.

Comments are closed.