Goedemorgen, de Telegraaf van vandaag (25 augustus 2007) gelezen?
De voorpagina kopt met:

‘Spionagerel’ NAVO. Secretaresses laan uit na moslimhuwelijk.

Volgens het artikel is er onrust ontstaan op de zwaarbeveiligde en supergeheime Awacsbasis van de NAVO in het Duitse plaatsje Geilenkirchen. De oorzaak ligt bij twee vrouwelijke medewerkers van Nederlandse afkomst. De een is secretaresse van de plaatsvervangend basiscommandant, Jelle Zijlstra, en de ander is werkzaam op de reisafdeling.

Beide dames zijn recentelijk teruggekeerd van een in vakantie in Tunesië en in het huwelijk getreden met jonge Arabieren uit dit land.
Volgens het reisadvies van Buitenlandse Zaken is Tunesië een risicovol land en is extra waakzaamheid geboden.

In Tunesië groeit het radicale fundamentalisme en is de overheid al jarenlang in een felle strijd gewikkeld met onder meer de islamitische terreurbeweging, Ennahda (Renaissance). In het land bevindt zich tevens het hoofdkwartier van de radicale Palestijnse beweging Al-Fatah.
Reeds een aantal jaren is een groot aantal Tunesische terroristen actief in Europa waarvan enkele veroordeeld zijn en langdurig hun straf uitzitten.

Gezien het voornoemde is het dan ook niet vreemd dat de inlichtingendiensten beide heren beschouwen als uiterst risicovol en onmiddellijk de toegangspasjes van beide dames introkken.
De dames vormden een risico omdat ze toegang hadden tot mogelijke NAVO-geheimen.
Tot zover de veiligheidrisico’s die verbonden zijn aan Nederlandse vrouwen die terugkeren van vakantie met ‘verliefde’ Arabieren aan hun hand.

Maar er meer aan de hand onder de ‘Boerka’ der liefde.
Sinds enige tijd ontspruiten er heftige liefdes tussen enkele Nederlandse politica en politiek actieve Arabieren uit het buitenland. In enkele gevallen heeft dit reeds geleid tot een echtelijke verbintenis met of zonder verblijfstatus in ons land.
Op charmante wijze benaderen deze ‘loverboys’ onze vrouwelijke volksvertegenwoordigers. Ze schenken heerlijkheden, nodigen hen uit voor een lunch of diner en vertellen de dames over de liefde en het leed van hun land. Binnen de kortste keren weten ze de politica in te palmen en in te zetten voor hun eigen politieke doelstellingen.

Bijna vanzelfsprekend hullen de ‘geliefden’ zich over hun relatie in stilzwijgen voor het brede publiek. Vooral over hun gezamenlijke activiteiten en de maatschappelijk gevolgen daarvan in binnen- en buitenland.
Laten we eens twee ‘boerka’-gevallen in het kort belichten en twee beestjes bij naam noemen: Miep van Diggelen (PvdA) en Anja Meulenbelt (SP).

Van Diggelen is een PvdA’ster in hart en nieren. Al jarenlang leeft zij rijkelijk van – en reist zij – via gesubsidieerde activiteiten.
Ze was kandidaat lijsttrekker voor de PvdA-Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006; voormalig PvdA-wethouder en -voorzitter in het stadsdeel Geuzenveld en zes jaar secretaris van de PvdA Amsterdam. Ze was verantwoordelijk voor het samenwerkingsverband Federatie Steunpunt Minderheden (FSM) en het Amsterdam Centrum Buitenlanders. Beide stichtingen waren juridische aan elkaar verbonden en de dagelijkse leiding van beide stichtingen was gedelegeerd aan Van Diggelen. Als directeur van ACB was zij mede verantwoordelijk voor de gang van zaken en de uiteindelijke teloorgang van FSM die de gemeenschap vele miljoenen euro’s heeft gekost. Maar niet getreurd, Van Diggelen werd niet aansprakelijk gesteld en kon ongestoord doorgaan met haar subsidieverslindende activiteiten.
Zo kwam ze op kosten van de gemeenschap haar ‘loverboy’ tegen, Ahmad Ezzayani, de toenmalige loco-burgemeester van de Gemeenteraad van de Marokkaanse kuststad Asilah.
Van Diggelen leerde hem kennen in april 2000 tijdens een door de gemeente Amsterdamse gesubsidieerde ‘verkenningsmissie’.

Ze viel onmiddellijk voor zijn Arabische charme. ‘Miep was dolverliefd, en wilde meteen gaan trouwen. Wij vonden het niet zo’n slim idee. Maar als zij iets wil, dan gaat ze ervoor’, aldus haar zus Jenny van Diggelen.
Zo gezegd, zo gedaan. Miep en Ahmad stapten ze in het huwelijksbootje en na vier weken was Ahmad in Nederland en wist op een bijzondere snelle wijze een verblijfsvergunning te bemachtigen.

Gelukkig is Ahmad Ezzayani niet op zijn lauweren gaan rusten en is hij ook in Nederland ‘politiek’ actief gebleven. Volgens een bericht op www.geheugenvanwest.nl/arti… wil hij de jeugd in het Amsterdamse Geuzenveld Slotermeer – veelal met een Marokkaanse achtergrond – kennis laten nemen van de Nederlands- Marokkaanse geschiedenis.
In hoeverre deze slagzin de (politieke-) werkelijkheid dekt en welke kosten/subsidies daar aan verbonden zijn is tot nu toe nog niet onderzocht. Ook de verbintenis tussen de activiteiten van Ahmad Ezzayani en die van Miep Van Diggelen (ACB www.acbkenniscentrum.nl/) zijn nog niet in kaart gebracht. Maar gezien de activiteiten van het met miljoenen euro’s gesubsidieerde netwerk van Van Diggelen laat de uitkomst zich raden.
In mijn boek ‘Sinistra. Politieke maffiosi op Haags, provinciaal en gemeentelijk niveau’, is over het resultaat van haar activiteiten al het een en ander op pagina 43-90 in kaart gebracht.

Terwijl ik dit verhaal schrijf verschijnen in de media diverse artikelen over de in opspraak zijnde Amsterdamse deelraadsvoorzitter, Robin de Bood (PvdA), van de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer. De wijk waar Van Diggelen voorzitster was en haar man ‘les’ geeft over de Nederlands- Marokkaanse geschiedenis
Begin augustus 2007 kwam Robin de Bood terug van een weekje ‘op verkenning’ in de kuststad Asilah. Op kosten van het stadsdeel ging hij samen met een ambtenaar naar eigen zeggen ‘de banden aanhalen’. Die banden zijn zo goed dat er in oktober een nieuw reisje op zijn agenda staat, dan met zijn twee wethouders.

Tijdens zijn verblijf gaf De Bood (PvdA) het startschot voor een marathon in de Noordmarokkaanse stad Asilah, die plaatsvond tijdens de Dag van de Migrant. Het evenement was georganiseerd door … de vereniging Asilah waarvan Miep van Diggelen erevoorzitter is.

Tja, en dan het andere tortelduifje, Anja Meulenbelt. Ze is lid van Eerste Kamer voor de SP en links-radicaal, Wie kritiek heeft op Meulenbelts-activiteiten wordt grondig gecensureerd. Haar aanpak is zelfs zodanig dat men de strenge censuur binnen de SP-gelederen ‘Meulenbelten’ is gaan noemen. In de zomer van 2007 trouwde zij op een nogal merkwaardige wijze met de Palestijnse ’terrorist’, Khaled Abu Zaid (lees: De vrouw van Khaled Abu Zaïd keesjemaduraatje.web-log.nl/).

Zijn politieke uitspraken zijn luid en duidelijk. Een klein citaat:
Voor mij luidde deze periode een nieuwe fase van politiek bewustzijn in, met de vraag: waar staan we, wat zijn onze dromen, wat is onze hoop voor de toekomst, willen we voor eeuwig onder een bezetting leven? Dus sloot ik me aan bij de Fatah beweging (PS: hoofdkantoor in Tunesië), de beweging die een revolutie wilde beginnen om de Palestijnen te bevrijden, om geheel Palestina te bevrijden van de Israëlische bezetting. We begonnen ons te organiseren in kleine verzetsgroepen, en ik leidde twee groepen, een voor mannen en een voor vrouwen. Ik gaf ze les in verzetswerk, en hoe je wapens en explosieven moest gebruiken. Toen werden we gepakt door de Israëlische Veiligheidsdienst, dat was nog voor de eerste intifada, en ik werd voor zeven jaar naar de gevangenis gestuurd. Ik had nog niets gedaan behalve plannen maken, en misschien was het maar gelukkig dat we nog niet begonnen waren om onze wapens te gebruiken. We hadden niemand gedood of gewond. In feite waren veel van de mensen in de gevangenis nog niet actief geworden, maar ze hadden zich uitgesproken tegen de Israëlische bezetting, en ze hadden zich bij de verzetsgroepen aangesloten, feitelijk waren ze politieke gevangenen”, aldus Khaled Abu Zaid.

Khaled Abu Zaid is tevens de oprichter-directeur van NCCR (National Center for Community Rehabilitation), een door Meulenbelt gesteund gehandicaptenproject www.xs4all.nl/~kifaia/index… in Gaza.
Gezien de bovenstaande uitspraken van Khaled Abu Zaid mag getwijfeld worden of de omschrijving van NCCR zijn naam wel eer aandoet.
Een ding is zeker, zowel Anja Meulenbelt als Khaled Abu Zaid maken deel uit van vage Palestijnse politieke activiteiten die de Nederlandse staat al vele miljoenen euro’s heeft gekost. En nog steeds is de geldstroom naar Palestijnse projecten met miljoenen euro’s aan Nederlands gemeenschapsgeld – zonder gedegen controle – in volle gang.

Tot slot.

De ‘boerka der liefde’ zet zich voort. Er zijn aanwijzingen dat er nieuwe politieke Nederlands-Arabische liefdes tot bloei komen.
Natuurlijk is daar niets op tegen, liefde is mooi, is heerlijk. Maar … wanneer het invloed gaat hebben op de tijdsbesteding en het politieke functioneren van onze politieke dames *; het wegvloeien van enorme bedragen aan gemeenschapsgeld voor politieke stokpaardjes; of de veiligheid in gevaar komt van individuen of maatschappij; is er wel iets aan de hand en dient er onmiddellijk op een of andere manier te worden ingegrepen.

Een van de meest effectieve methoden is niet alleen vroegtijdig een spaak tussen de wielen steken van dit soort Arabische ‘loverboys’ maar ook het grondig wegrukken van de ‘boerka der liefde’ zodat het brede publiek – en de politiek – deze dubieuze ontwikkeling grondig kan aanschouwen.
———–
Ingezonden door Peter Siebelt
—————————————-
* www.sp.nl/nieuwsberichten/4…
www.sp.nl/nieuws/tribune/20…
utrecht.sp.nl/weblog/2007/0…
www.ravagedigitaal.org/2001…

25 REACTIES

 1. Ik vind dat die vrouwen teruggestuurd moeten naar Tunesie. Als ze zo graag willen trpouwen met een arabier, dan moeten ze daar maar blijven. Ik vind vrouwen die met moslims trouwen gewoon lande=verraders!!! Als ze moeten kiezen, dan kiezen ze gewoon voor de islam.

 2. Wat vind je van mannen die met arabisch vrouwen trouwen ? Kunnen toch gewoon lekkere dingen zijn ? Die op de foto bij dit bericht bijv……
  Je kunt die vrouwen niet terugsturen naar Tunesie, want daar komen ze niet vandaan.
  Die vrouwen zijn inderdaad landverraders, maar niet omdat ze met een arabier het bed delen, maar omdat het politici zijn en van geroofd geweld leven.

 3. [1] maw. Je hebt er geen last van met wie ze ook trouwen. (Tenzij je zelf wat wilt met Miep van Diggelen) en zolang ze jouw belastinggeld maar niet gebruiken voor dingen waar jij het niet mee eens bent.

 4. [1] "Ik vind vrouwen die met moslims trouwen gewoon lande=verraders!!!" dit lijkt erg op wat Hitler vond over het trouwen van duitsers en joden.

  Ik erger mij de laatste tijd steeds meer aan anti-islam berichten/reacties op deze site. ik snap niet wat zo’n extreemrechtse houding met vrijheid of liberalisme te maken heeft.

 5. [4]
  Die reakties worden veroorzaakt vanwege het gemak waarmee de landverrandende politici aanhangers van de islam geen stroobreed in de weg leggen, sterker nog geld er tegenaan gooien. Pure frustratie, die als je niet oppast wat je zegt, onderdrukt wordt.

  Dit alles wordt veroorzaakt door nietsnuttende politici die boven de wetten staan die ze zelf bedenken. De moslims zijn niet zozeer het probleem, de politici die deze spreekwoordelijke vliegen met stroop aantrekken zijn het probleem. Gescheld op moslims moet dus eigenlijk gezien worden als gescheld op politici.

 6. [4] "Ik erger mij de laatste tijd steeds meer aan anti-islam berichten/reacties op deze site. ik snap niet wat zo’n extreemrechtse houding met vrijheid of liberalisme te maken heeft"

  Inderdaad gaan veel opmerkingen lijken op subjectieve kreten. Het is inderdaad zo als Andre stelt:
  [6] "De moslims zijn niet zozeer het probleem, de politici die deze spreekwoordelijke vliegen met stroop aantrekken zijn het probleem"

 7. [4]

  Hear, Hear!

  [5]

  Als ik nieuws met een racistisch tintje wou in plaats van een libertarisch tintje dan had ik net zo goed Stormfront kunnen gaan lezen.

 8. [8] We proberen daarom die racistische tintjes zoveel mogelijk bloot te leggen en te bewijzen dat ze "fout" zijn.

 9. [7]
  Kritiek op de islam is niet extreemrechts. In feite zijn rechtsextremisten zoals neonazi’s dikke vriendjes met moslims. Die hebben net zo een hekel aan joden. Ook doen moslims net zo aan leiderverering en verheerlijking van geweld en terreur als zij.
  [10]
  Kritiek op de islam, Mohammed (vrede was niet met hem) of zijn haatgeschrift de koran is geen racisme.
  PS: je mail ligt eruit.

 10. [8] [1]

  Tsja, als ik zo’n reactie als van Leo lees, dan denk ik ook wat heeft dit nog met libertarisme te maken.

  Het libertarisme is voor vrijheid tussen personen, dus je moet kunnen trouwen met wie je maar wil.

  Anderzijds is de Islam, zoals die zich steeds meer voordoet, steeds meer aanwezig. De totalitaire tendenzen van deze ‘godsdienst’, m.i. meer een leefwijze, naar iedereen vind ik wel erg anti-libertair.

  Kortom: als de Islam eens met minder excessen in de media komt en meer moderniseert, zal het onderwerp op de vrijspreker snel verdwijnen. Helaas is de Islam niet zo moderniteitsgezind en dus moeten we daar wel tegenin gaan.

  Probeer maar eens libertair te zijn in Turkije of Tunesië. No way josé!

 11. [8] [1]

  Nog even. Hub’s site volg ik al tijden en ik heb hem nog nooit iets racistisch zien schrijven. Eerder het tegengestelde.

  Hou dat verwijt dus maar even voor jullie en probeer daar deze site niet van te betichten.

 12. [12]
  Inderdaad, er is maar een klein verschil te geloven in een almachtige Allah dan wel in een almachtige staat. Niet voor niets waren communisten afkomstig uit zwaar religieuze kringen. Dit verklaart ook de grote populariteit van ultralinkse en andere collectivistische partijen onder moslims.

 13. [15] [16] Ik snap de tabel nog niet.
  (Nu te laat geworden)
  Ik zie Vrijspreker wel bovenaan staan, maar verder niet genoemd
  En wat betekent die "V" ?

  Was er nog een artikel bij?
  Kun je me dat ook sturen?

  Misschien kunnen we er wat mee doen?
  Enig idee??

 14. [4]

  Mensen die vrijheidsliefhebbend zijn die een probleem hebben met een religie/ideologie die ten diepste totalitair is?

  Hoe bestaat het.
  Dat is inderdaad niet libertarisch, maar extreem-rechts.

  Net als de onderdrukking van vrouwen, mishandeling van homo’s, oproepen tot haat en terreur, jodenhaat, en ga zo maar door.

  Oh wacht, dat betekent dat tegen extreem rechts zijn, extreem rechts *is*?

  Of is de onderdrukking van vrouwen, mishandeling van homo’s, oproep tot haat en geweld, jodenhaat enzovoorts nu juist links waardoor iemand die hier een probleem mee heeft extreem rechts is?

  Nu begrijp ik het niet meer.
  Misschien komt het door de morele en culturele huichelarij die veel politiek correcten hebben met betrekking tot de Islam.

  Als je als libertarier geen probleem ziet met een wereldbeeld dat zelfs de manier waarop je je achterste veegt wilt bepalen, wordt het misschien tijd om je af te vragen of je wel begrijpt wat vrijheid betekent.

  Libertarisme is GEEN politieke correctheid (en geen politieke correctheid is geen extreem rechts), maar individuele vrijheid.

  Vraag je eens af in welke mate de Islam individuele vrijheid propageert, en of het dan echt zo onlogisch is dat een libertarische website aandacht eraan besteedt.
  Als het geen religie of cultuur was maar een politieke ideologie, waren sommigen dan nog net zo braaf en correct? Of is cultuur en religie het sleutelwoord?

  Met ras of nationaliteit heeft het in ieder geval helemaal niets te maken.

  Die hypocrisie van sommige zogenaamde "libertariers" komt me echt de keel uit.

 15. [12] Jullie hebbenb het niet in de gaten: de islam neemt Eruropa over( zelf dneken ze voor 2100, maar hopen rond 2050). Ze kopen massaal europa binnen, krijgen veel kinderen en pappen het liefste aan met onze vrouwen. Waag het niet aan te pappenm met een moslimvrouw, want dan ben je de gebeten hond. Maar als je kritiek geeft, bv een Wilders of de Winter, dan ben je gelijk een halve nazi. Links blijft misbruik maken van de 2eWO. Maar ik kan u verzekeren dat een groot deel van de politici echte landverraders zijn!
  Wat na de 2WO isa gebeurd, de massale instroom van mosl;ims en andere niet europeanen, is ongekend is de menselijke geschiedenis. We vechten niet voor onze cultuur, land of normen en waarden, maar laten ze onbeperkt binnen. Ons land en zelfd ons werelddeel gaat binnen afzienbare tijd naar de knoppen. Een aantal mislimlanden zal, met hulp van Rusland een 3e WO ontketen tegen ons en de VS. Ik heb het ruim 10 jaar geleden als voorspeld, maar toen geloofde ze me niet. Dus 1 waarschuwing: Let op Rusland!!!! Maar ja, de wereld slaapt weer eens. We komen er achter als het te laat is.

 16. [17] Ik zag nog even het artikel op onze site.
  Dank je wel.
  Maar ik vraag me af of hij "Vrijspreker" in het algemeen bedoelt, en niet specifiek onze site?

  Zal morgen verder studeren!

 17. deze methode werd ook door de communisten toegepast, ze stuurden dan knappe Stasi- en KGB-knullen op alleenstaande middelbare NATO en andere defensie secretaresses af die vervolgens uit lust en/of liefde voor het Oostblok gingen spioneren. Ik herinner mij dat in de jaren 70 regelmatig zulke dames werden ontmaskerd.

 18. [8] je bent vrij om naar stormfront te gaan, maar ik denk toch dat het zwaartepunt daar een stuk anders ligt. Het blijft gunstig dat er andere meningen zijn om te zien hoe die onderuit gehaald worden. Als iedereen het met elkaar eens is, is er geen discussie.
  Ik kom ook wel eens op een andersgetinte site om daar de libertarische knuppel in het hoenderhok te gooien.

 19. [23] Lees het boek ‘De Vierde Wereldoorlog. Het Pad van Marx naar Allah.’

Comments are closed.