Verbazingwekkende video uit 1994 van C-SPAN met Dick Cheney over waarom de geallieerden niet optrokken naar Bagdad in 1991. Cheney zei, dat het omverwerpen van het regime in Bagdad een enorme regionale modderput zou hebben veroorzaakt doordat Irak in drie delen zou zijn opgesplitst; Koerdistan zou een bedreiging worden voor Turkije, de Shi’ieten zouden prooi worden van Iran en west Irak zou opgeslokt worden door Sirië.
Naast anderen per ongeluk voor de kop schieten, is zijn geheugen wellicht ook disfunctioneel.

30 REACTIES

 1. Politici zijn niet te vertrouwen???? Er gaat een wereld voor me open!!!! Gelukkig hebben we nog Sinterklaas, de paashaas en de tandenfee, plus de betrouwbaarheid van de socialistische heilstaat met het hardwerkende en zuinige karakter van rijksambtenaren. Zonder dat zou mijn wereld echt ineenstorten…..

 2. Politici kunnen het miet.
  Centrale bankiers evenmin.
  Kan de Koning der Belgen het?

  Fed moves to restore balance
  By Krishna Guha in Washington
  Published: August 17 2007 19:06 http://www.ft.com/cms/s/11e
  The Federal Reserve action on Friday tries to maintain a distinction between its two core responsibilities: to keep markets functioning and manage the macroeconomy.

  Vande Lanotte noemt inzetten Koning onaanvaardbaar
  zaterdag 18 augustus 2007
  http://www.standaard.be/Art
  Sp.a-topman Johan Vande Lanotte vindt het onaanvaardbaar dat Koning Albert wordt ingezet om de communautaire crisis te helpen oplossen.

  De Koning der Belgen mag zelfs niet proberen, zegt Johan.
  We zullen dat nog eens in Steenokkerzeel of in de Wetenschapsstraat gaan uitvechten.

 3. Paul De Grauwe: ‘Laat een paar grote banken failliet gaan’
  http://www.tijd.be/nieuws/e
  18/08/2007
  Copyright © Tijd.be

  ‘Shares to fall further, banks will go bust’
  http://business.guardian.co
  Julia Finch, City editor
  Friday August 17, 2007
  The Guardian
  A top-performing fund manager warned yesterday that the markets turmoil would result in "one of the greatest banking crises in decades".

 4. Aangezien politici aan de macht komen doordat ze in een democratie verkozen worden, kunnen we ons ook afvragen wat de kwaliteiten van de kiezers zijn. Cheney moest indertijd als woordvoerder verklaren waarom de aanval op Bagdag werd stopgezet. In dit fimpje wordt dat maar, en daar loog hij niet, zeer ten dele verklaard. Een belangrijker reden voor Bush Sr. was het advies van Colin Powell:"Mr. President, the images of this war become rather disgusting.We should stop it." Er waren overigens nog wel meer redenen om die oorlog te stoppen. Het was geen oorlogvoeren meer maar een afslachting van slecht getrainde Iraakse soldaten die alleen in de strijd werden gedwongen en gehouden door die fameuze Republikeinse Garde van Hoessein die zelf geen risico liep maar naar het recept van de SS in Rusland iedereen doodde die zich aan de strijd onttrok. Er is niets mis met de opmerkingen van Cheney in dit fimpje van TOEN.
  Een beter voorbeeld van onbetrouwbare politici zou zijn om al het geschreeuw en de eisen van KOK in de tijd dat hij vakbondsbonz was in een fimlpje te tonen en dat te laten volgen door een filmpje uit de tijd dat hij Minister van Financien was en daarna een filmpje uit de tijd dat hij Premier was. Als Kok alle eisen, die hij als vakbondsman had gesteld en die volgens hem volkomen gerechtvaardigd waren, had ingewilligd toen hij Premier was, dan hadden we tenminste een (1), juist, 1 betrouwbare politicus gekend in ons leven.

 5. Ziet U het al gebeuren dat grootbanken failliet gaan?

  How turbulence turned to calamity on Wall Street
  After a panic-stricken week and fearing a downturn in the US economy, the Fed was forced to step in. But has it done enough?
  Larry Elliott, economics editor
  Saturday August 18, 2007
  The Guardian
  http://www.guardian.co.uk/u
  UITREKSEL
  Jim Wood-Smith, head of research at Williams De Broë, said: "The Fed has cut its discount rate by 50 basis points, accompanied by a statement on credit conditions that reads like the diagnosis of a terminal disease. We can take this one of two ways, either a major bank is in big trouble or else this is the Bernanke put option in its full glory.

  Ik hoop dat U wat fysiek goud in fysisch bezit heeft.

 6. [5]
  C.Brouwer,
  Er is inderdaad ook niets mis met het filmpje van TOEN.

  Waar het om gaat, is dat meneer Cheney een paar jaar later het OMGEKEERDE doet van wat hij in het filmpje beweert alsof de argumenten in dat filmpje op dat moment niet meer geldig waren.

 7. [7]
  Overigens is meneer Kok inderdaad en charlatan van formaat. Hij verdient een bericht van een gesoepsidieerde kunstenaar met kaarsjs en een foto.

 8. [7] In 13 jaar kan er wel erg veel veranderen in de politiek. Ook in de visie van politici. Of de redenen om Iraq binnen te vallen de juiste waren doet weinig terzake. Er zat wel een 9-11 tussen die ertoe leidde dat de Europese NATO partners zich in de meest vreemde bochten kronkelden om vooral artikel 5 van het NATO verdrag niet geldend te verklaren voor dat geval. Je kunt voor of tegen de US en hun politici zijn, maar feit is dat de Europese partners uitsluitend met kritiek klaarstaan. Nooit met initiatieven. Dan krijg je vreemde Amerikaanse acties.

 9. [9]
  Wat niet is veranderd, zijn de argumenten die meneer Cheney heeft aangevoerd. Toch is hij een van de mensen die de onverklaarde oorlog aan Irak op zijn naam heeft staan. Dat heeft niets met Europese parners, Nato, dan wel welk artikel uit welk verdrag dan ook te maken. Dat heeft alles te maken met draaikonterij, en met niks anders. De reden: financieel gewin. In die zin is er niks vreemds aan.

 10. [10] En OF de houding van de Europese pantners, niet alleen v.w.b. 9-11 maar ook al in de decennia ervoor, met de huidige visie en politiek/militaire activiteiten van de Amerikanen te maken hebben. Maar ik ben ook de eerste om ze te adviseren: Trek je terug uit de NATO. trek je terug uit de VN en richt je nog uitsluitend op je eigen belangen en die van je eigen bevolking. Laat de hele wereld, inclusief de anti-Amerikaanse schreeuwers, het zelf maar opknappen.

 11. [11]
  Nogmaals: dat is niet mijn punt vwb die video. Het gaat om meneer Cheney die ondanks de ongewijzigde consequenties die genoegzaam bij hem bekend zijn (zie video) nota bene één van de architecten is van de ongrondwettelijke oorlog tegen Irak.

  Meneer Cheney is een draaikont en een misdadiger, QED.

  En dat heeft niks met houdingen, verdragen en wat dies meer zij te maken.

 12. [6]

  Wat een onnozele, en zelfs achterlijke, onzin… Hoe komt men hier dan toch wel aan de kost … vraag ik mij af.

  1. De bancaire wereld zoals IC zich dat inbeeldt is al laaaaang (by design) ingestort en bestaat inmiddels reeds een decennium NIET meer. Getuige de mondiale samentrekkingen, de omgelegde mondiale geldstromen en de geheel nieuwe hoofdrolspelers ( want alleen al de top 15 Amerikaansen multinasjionals hebben reeds een gezamelijke omzet dat vergelijkbaar is tot de derde grootste BNP ter wereld.

  2. De bronnen die IC citeerd ( w.o. de Guardian) behoren tot het neo-marxistische block, zoals ook The Economist, The Times of London, The Telegraph en de LSE ( London School of Economics).

  3. Wat Wall Street deed (geholpen door de FEDs) is in feite een one-two punch, waardoor de mondiale economische flow nu geheel richting US of A is.

  4. Wedden dat binnen de korste keren de DJI … trax boven de 14,000 punten komt? In de tussentijd … up or down, coming or going … verdient men op Wall Street geld als water. Per slot zijn zij … the ONLY show in town.

  En IC maar bij kaarslicht zijn armzalige muntjes tellen …ACP

 13. [13]
  "Hoe komt men hier dan toch wel aan de kost … vraag ik mij af."

  Is het "ontvangen van een uitkering"
  moreler dan
  het "armzalige muntjes tellen"?

  Hier ene vergeten uit The Guardian van gisteren:

  How turbulence turned to calamity on Wall Street
  After a panic-stricken week and fearing a downturn in the US economy, the Fed was forced to step in. But has it done enough?
  Larry Elliott, economics editor
  Saturday August 18, 2007
  The Guardian
  http://www.guardian.co.uk/u
  UITREKSEL
  Jim Wood-Smith, head of research at Williams De Broë, said: "The Fed has cut its discount rate by 50 basis points, accompanied by a statement on credit conditions that reads like the diagnosis of a terminal disease. We can take this one of two ways, either a MAJOR BANK IS IN BIG TROUBLE or else this is the Bernanke put option in its full glory.

  Ik wil weten hoeveel mijn muntjes morgen nog zullen waard zijn.

  Dat de uitkeringtrekkers maar eens proberen uit te maken hoeveel ze zullen trekken als het Koninkrijk geen geld meer heeft.

  Ik blijf muntjes tellen.

  Seffens, lees ik de Britse zondagspers.
  Daarin vind ik nog meer info over muntjes en uitkeringen.

  Ik heb geleerd dat wie zijn broek verbrandt op de blaren of zo iets moet zitten.

  Waarom moet de Dow Jones nu absoluut naar boven?

  Om de werkelijkheid te kunnen blijven negeren?

  Qousque tandem?
  (Hoelang nog (denkt gij met onze voeten te kunnen rammelen)?),
  vroeg Cicero aan Catilina.

  Seffens de Britse zondagspers dus.

 14. Is wer wel een gezin in Nederland en Pelchie dat geen uitkering (bvb. kinderbijslag of hoe heet dat daar?) ontvangt?
  Waarom dan die haat voor een muntjesteller?
  Zoals die haat voor de gierige Ollander?

 15. [16]
  Doe jezelf een lol en reageer niet op die mafkees.

  Ik hoop voor hem dat hij zijn aandelen niet in de onroerend-goed sector in de VS heeft..

 16. Ach, er is geen vuiltje in/aan de lucht.

  Opgeblazen bomen groeien tot in de hemel, niewaar?

  ACP lijkt zelfs bereid aan weddingschap aan te gaan dat “binnen de korste keren” de DJI … trax boven de 14,000 punten komt.

  Business fears over ‘Big Chill’
  By Dan Roberts, Business Editor, Sunday Telegraph, Sunday Telegraph
  Last Updated: 12:49am BST 19/08/2007
  http://www.telegraph.co.uk/…\
  Business leaders are bracing themselves for a "big chill" to spread throughout the British economy as a result of recent turmoil in financial markets. Despite Friday’s stock market rally, fear was growing last night that the effects will spread beyond the City, hitting growth, jobs and property.
  +
  One of the things that concerns me is people will be very reluctant to take on risk. For the first time since the 1970s people are worried about counter-party risk," added [Anthony Bolton, of fund manager Fidelity]. "There have been several corrections recently but this one is different: this time there is a reason for it and it’s a pretty significant one.
  "Markets don’t go up forever and four years is a long time."

  A trial of strength for the real economy
  Ruth Sunderland
  Sunday August 19, 2007
  The Observer
  http://observer.guardian.co
  The emergency action taken by the Fed to calm the fever raging through the markets gave share prices a needed, though probably temporary, boost. The darker side of its intervention is that it is now absolutely clear that the most powerful central bank on the planet believes the infection is spreading from the financial sphere and into the real world.

  Business View: A financial disorder that could infect the world
  Andrew Murray-Watson, Business Editor
  Published: 19 August 2007
  http://news.independent.co….
  For some reason big drops in the market always come with little or no warning. This time round is no exception and the current slump has the makings of a full-blown bear market.
  +
  No one knows what is going to emerge next. In that environment, my instinct is to assume that the FTSE has further to fall before the bulls take over once more. The trick will be to know when to jump back in.
  I for one would not dream of making that call.

  Banks see big losses as music stops
  By Helen Power, Sunday Telegraph
  Last Updated: 12:49am BST 19/08/2007
  http://www.telegraph.co.uk/

  Gelukkig hebben we nog onze uitkering.
  Pourvou que ca doure (laat ons hopen dat het duurt), zei de moeder van Lodewijk XIV, denk ik, met haar zuiders accent.

  Da’s zoals die bomen.

  Wedden?

  Enkel ACP is te vertrouwen.
  Politici niet.

 17. [19]
  Ivo,

  De vraag is of de pyramide instort. Veel mensen zijn er niet gerust op; het geld dat afgelopen weken ‘in de economie’ is gepompt is niet veel meer dan een pleister op de wonde.

  Zie ook ml-implode.com voor een overzicht.

  De paniek zou over kunnen slaan van de sub-prime naar de prime sector. Net een mijnbrand, niet makkelik te blussen..

  Morgen verder met het persoverzicht.

 18. 1.
  Sprong in het ongewisse lijkt Der Spiegel te zeggen.

  De toestand wordt in de boeken niet beschreven.

  Hij wordt enkel beschreven in de zotte dromen van goudmuntjestellers.

  Ambrose uit The Telegraph komt juist binnen – wacht ne minuut – eerst Der Spiegel, dan de Koran en tenslotte Ambrose.
  2.
  Eerst Der Spiegel

  http://www.spiegel.de/wirts
  UITREKSEL
  Welches Ausmaß die Hypothekenkrise noch annehmen wird, das wagt keiner der Ökonomen vorauszusagen. "Das hängt alles davon ab, was jetzt noch in den Büchern steht", sagt Schröder vom ZEW. DIW-Expertin Schäfer gibt aber auch zu bedenken, dass die derzeitigen Kurskorrekturen an den Börsen bereinigende Wirkung hätten. "In den vergangenen sechs Jahren hat sich der Dax fast verdreifacht. Solche Renditen gibt es historisch eigentlich nicht."
  3.
  Na Der Spiegel, de Koran.

  Alllah weet beter in Surah (hoofdstuk) al-Kahf in de Koran.

  Imran N. Hosein, “Surah Al-Kahf and the Modern Age”, City of San Fernando, Trinidad and Tobago, masjid Jami’ah, 2007

  p. 60
  Every human being experiences the phenomenon of true dreams.

  p. 61
  The only possible way that one can explain the phenomenon of a true or prophetic dream is that events exist before they occur.
  IN OTHER WORDS, THE PROCESS OF CREATION OF AN EVENT COMMENCES WITH THE DIVINE COMMAND “BE”.
  It is when that event is intercepted before it occurs in this world,
  and the news of the event is communicated in the form of a dream,
  that we experience the phenomenon of a TRUE or prophetic dream.

  Dit is de droom
  Another (Thoughts!): The Profound Story of Gold and Oil
  Foundational Gold Trail Commentary
  The Inside Story on the Gold-for-Oil Deal that could Rock the World’s Financial Centers
  http://www.usagold.com/gold

  De droom wordt hier uitgewerkt
  The Gold Trail: The Message of an Evolving Market
  http://www.usagold.com/gold
  4.
  En hier dan Ambrose Evans-Pritchard
  The Telegraph, London
  Monday, August 20, 200
  http://www.telegraph.co.uk/
  BERNANKE FEARS ECONOMY WILL HIT A BRICK WALL
  By Ambrose Evans-Pritchard
  Last Updated: 12:47am BST 20/08/2007

  UITREKSELS
  Two days before the Federal Reserve stunned markets with a cut in the Discount Rate, governor William Poole said that nothing short of "calamity" would cause the bank to make an unscheduled change in policy. So do we now face calamity, or was Mr Poole being flippant?
  +
  In the end, the world’s central banks can always reflate the markets – if they are willing to tolerate the side-effects. The 1930s liquidity trap has been overtaken by new methods of stimulus, as Mr Bernanke made all too clear in his "helicopter" speech in November 2002. "The US government has a technology, called a printing press, that allows it to produce as many US dollars as it wishes at essentially no cost," he said.
  The Fed can "expand the menu of assets that it buys", he said, citing agency mortgage debt, a gamut of bonds and even use of "commercial paper" as collateral. The process began gingerly last week. The markets may come to know real fear before it is finished.
  5.
  Neen. ik verkoop mijn muntjes niet.

  Ivo Cerckel

 19. Ondertussen kijkt de ECB de kat uit de boom.

  European central banks on stand-by
  Published: August 19 2007 22:22 |
  http://www.ft.com/cms/s/0/8
  European central banks are standing ready this week to take further steps to ease the credit squeeze following the US Federal Reserve’s unexpected move on Friday to stem the turmoil in money and credit markets.

  Het is niet "toevallig" dat de verschillende reacties van ECB en FED op de huidige onevenwichten uiteindelijk te maken heeft met of neerkomt op de euro-dollar wisselkoer.

  In minder dan een decade (1999 > 2007) wist de euro te evolueren van min 20% tot plus 35% t.o.v. de internationale koopkracht van de dollar.

  Ook een gevolg van de diametraal tegengestelde policies van ECB en FED.
  Niet alleen "policies", maar ook het diametrale verschillen tussen ECB/FED mbt hun respectievelijke goudreserves en de daaraan gekoppelde olie-prijzing.

  De euro evolueert niet zomaar van 0,80 > 1,35.
  En de USDX (US Dollar Index) stopt ook niet zo-maar op haar maginotlijn -80.

  De "bestendige" renteverschillen tussen de euro en de dollar behoren ook tot de stratego van beide valuta’s in hun competitie voor wereld-status.

  Er is vandaag NIKS veranderd in dit evoluerende schema!

  Integendeel, de ECB (euro) heeft recentelijk aan prestige gewonnen, hoe paradoxaal dit ook moge klinken.

  De opmars van de euro en haar Vrijgoud-concept is geenzins gebroken en geen iota veranderd.

  De "beheerders" van het zwaargewicht dollar-IFMS (dollar-International Financial and Monetary System) organiseren nu de zoveelste tegenaanval, naar aanleiding van de zoveelste crisis.
  De nieuwe Bush-woordvoerster laat ons zelfs weten dat er geen Iran-aanval gepland is.
  Maar Bush z’n laatste hersencel (K.Rove) gaat naar huis.

  Het dollar-regime/systeem is weer een stap verder in het defensief.
  Straks gaat de wereld zich ook de obscene over-waardering van de Dow (last standing man) realiseren.
  Niet een P/E (price-earnings ratio) van 17 maar wel 27.
  http://www.iht.com/articles

  We zitten hier dus momenteel met een “dollar-adempauze".
  Lees en bestudeer de grafieken van
  Brian Bloom
  Mark Twain & $US
  http://www.gold-eagle.com/e
  Summary
  As the man said: "Rumours of my death are premature". Huckleberry Fed (huckster that he is) seems to have done it again

  De Internationale koopkracht van de dollar zal verder blijven eroderen. Omdat de dollar-afstoting sterker wordt naarmate het dollar-regime haar eigen gewicht blijft inflateren.
  Aan al die absurde "herfinancieringen" en waardeloze collateralen, zijn dus "grenzen".
  Ook voor een dollar-wereldmunt met zgn. (IMF) protocolaire reservestatus.

  The U.S. economy, once the envy of the world, is now viewed across the globe with suspicion. America has become shackled by an immovable mountain of debt that endangers its prosperity and threatens to bring the rest of the world economy crashing down with it.http://www.iht.com/articles

  Vier jaar geleden (bijna dag op dag) mocht ik hier
  http://www.libertarian.nl/N
  in mijn artikel
  “Met Chinees Vrijgoud op weg van reservemunt naar wereldstandaard”
  de weg aanwijzen.

  Nu moeten we gewoon maar samen met de ECB toekijken of we dichterbij komen bij onze projecties van
  Vrij-er-goud en dollar-afstoting.

  Ivo Cerckel
  ivocerckel@siquijor.ws
  [The] financial system is sufficiently precarious that smart money should be headed gold’s way. Then he says the central banks might find it necessary to knee-cap gold to make it look as bad as everything else — a response that denies reality and elevates a dangerous fiction.
  What is that dangerous fiction?
  It is that someone — anyone — should change the appearance of financial reality to present it as something it isn’t. Not only does this promote a dangerous fiction, it commits a fraud against society as a whole.
  (There’s no rationalizing dishonesty by central banks
  By Michael Kosares
  Centennial Precious Metals, Denver
  http://www.USAGold.com
  Thursday, August 16, 2007
  http://gata.org/node/5369)

 20. Kijk nu;

  1.
  Bush wil soldaatje spelen in Iran.

  US marches closer to war with Iran
  Aug 18, 2007
  http://www.atimes.com/atime

  maar Rusland zegt dat Iran geen bedreiging uitmaakt.
  16.08.2007
  http://en.rian.ru/russia/20

  Russia, China, Iran warn US at summit
  http://www.iranmania.com/ne
  LONDON, August 18 (IranMania) – The leaders of Russia, China and Iran said that Central Asia should be left alone to manage its stability and security, an apparent warning to the United States to avoid interfering in the strategic, resource-rich region, The Associated Press (AP) reported.
  The veiled warning came at a meeting of the Shanghai Cooperation Organization [SCO] and on the eve of major war games between Russia and China.

  Putin: SCO different from NATO
  http://www.chinaview.cn 2007-08-18 02:56:29
  http://news.xinhuanet.com/e
  2.
  Inmiddels lijdt Groot-Britannie het onderspit in Irak,
  maar de VS van A moeten daar absoluut blijven.

  Muqtada al-Sadr: The British are retreating from Basra
  Published: 20 August 2007
  http://news.independent.co….
  The British Army has been defeated in Iraq and left with no option but to retreat from the country, claims radical Shia cleric Muqtada al-Sadr. Violent resistance and a rising death toll among UK troops has forced a withdrawal, he said in an interview with The Independent.

  The price of failure is too high
  08.16.2007
  http://www.observer-reporte
  I understand MoveOn.org is pressuring Congress to end the war. My question is why would anyone listen to these wingnuts? I support Gen. Petraeus and our brave troops in their effort to win the war on terror. Furthermore, why would MoveOn.org want to "cut and run" when we are winning?
  Failure to win the war on terror will lead to a bloodbath in Iraq, costing hundreds of thousands of innocent Iraqi lives and possibly destabilizing the entire Middle East region. A failed state in Iraq will become a safe haven for al-Qaida to plan future attacks against America and her allies. Failure will embolden Iran in pursuit of nuclear weapons and a victorious al-Qaida in pursuit of new ways to kill Americans at home and around the world.
  The cost of victory in the war on terror will unquestionably be high. However, the cost of defeat will be exponentially higher in suffering and lives. This is a price I am not willing to pay. I will see the liberals on Election Day.
  J. Allen Frye

  3.
  Wat heeft allemaal met de ineenstorting van de dollar te makem?

  IK weet niet wat ik van de volgende analyse moet denken.

  Sheikh Imran N. Hosein opnieuw.
  ditmaal in zijn boek “Jerusalem in the Qur’an”, Long Island, New York, Masjid Dar al-Qur’an, 2002 nieuwe uitgave.

  p. xix
  war in the Middle-East
  Image will be constructed that Israel faces a military threat

  war in the Middle-East will, together with the predictable collapse of the US dollar and hence the US economy, eventually deliver the State of Israel the status of being the Ruling State in the world.

  p. 27
  The September 11 attack created conditions favourable to Israel.
  paraphrase: Israel can now go to war in defiance of USA, Europe and all the rest of the world to take control of the entire region in which it is located.

  Success in that act of defiance of the entire world,
  and with the predictable collapse of the US dollar and US economy,
  Euro-Israel would finally have graduated from dependence first on the British and the USA.
  The Euro-Jewish State would finally replace USA and Britain as a military and financial power of the world
  and thus stake her claim to a leadership of the world and control over the world, the likes of which neither Britain nor USA ever achieved.

  p. 229
  The collapse of the International Monetary System will occur when the [European financial elite] consider it opportune to bring down the US dollar.

  That money-meltdown will, perhaps, take place when Israel launches its major war against the Arabs and then successfully defies the entire world.

  ONTLASTING:
  zoals gezegd,
  ik weet niet wat ik moet denken van de in paragraaf 3 voorgestelde analyse van Sheikh Imran N. Hosein.

 21. Moqtada al-Sadr in het Nederlands

  Al-Sadr bereid tot steun aan VN-troepen
  http://www.tijd.be/nieuws/b
  UITREKSEL
  De radicale Sjiitische leider Moqtada al-Sadr toonde zich bereid om de Verenigde Naties te steunen maar dan moeten zij de Amerikaanse en Britse bezettingstroepen vervangen. Dit vertelt de leider in een interview met de Britse krant The Independent.

 22. Central Banks Under Pressure to Sell Gold
  Atul Prakash, Reuters
  http://www.arabnews.com/?pa
  LONDON, 20 August 2007 — European central banks may sell the maximum agreed limit of 500 tons of gold annually in the next two years as pressure mounts to pay off public debts and cut deficits, analysts say.
  +
  China, for instance, holds 1.1 percent of its reserves (or 600 tons) in the form of gold. Analysts said if it wanted to invest, say, 15 percent of its reserves into gold, it would have to buy nearly a third of gold held by all central banks.

 23. Nog eentje van Ambrose in die andere Telechraaf:

  Top Swiss banker attacks US lending standards as ‘unbelievable’

  By Ambrose Evans-Pritchard and Yvette Essen
  Last Updated: 8:29am BST 20/08/2007

  http://www.telegraph.co.uk/
  money/main.jhtml;jsessionid=
  E2LFN4G2SSFXFQFIQMGSFFOAVCBQWIV0?xml=/money/2007/08/20/
  bcnswiss20.xml
  UITREKSEL
  Switzerland’s top banker has warned of massive losses from the unfolding credit crisis, describing the collapse in US lending standards as "unbelievable".
  Jean-Pierre Roth, president of the Swiss National Bank, said market turmoil was far from over as tremors from the sub-prime debacle continued to rock the world.

  Het zijn uiteraard de politici die leningsstandaarden bepalen.
  Zet ze allemaal, samen met hun ambtenaren en andere uitkeringstrekkers, tegen de muur en …

 24. Contradictions cannot exist.
  Check your premises!

  Bernanke’s `Rookie Mistake’ Forces Fed to Shift Focus to Market

  http://www.bloomberg.com/
  apps/news?pid=20601087&sid=amXg
  P4xSCOWU&refer=home
  UITREKSEL
  Ben S. Bernanke, Federal Reserve chairman Aug. 20 (Bloomberg) — Federal Reserve policy makers, who declared that inflation was their paramount challenge just two weeks ago, have been forced to make financial-market stability the trigger for changes in interest rates.

 25. Het houdt allemaal verband.

  Politici horen thuis in een stripclub.

  Het Aristotelisch beginsel van niet-contradictie (niet-tegensprekelijkheid?) zegt dat het onmogelijk is om terzelfdertijd en in hetzelfde opzicht te zijn en niet te zijn.

  Ofwel zijn de aandelenkoersen gebaseerd op wind.
  Ofwel zijn ze dat niet.
  Tertium non datur. (Er is geen derde mogelijkheid.)

  Tijdens de verkiezingen gedragen de politici zich als PAALDANSERS,
  zo noemt de Volkskrant het,
  http://www.volkskrant.nl/bu
  zegt The hieronder geciteerde Daily Reckoning Australia.

  Kandidaat premier Australië misdraagt zich in stripclub
  Gepubliceerd op maandag 20 augustus 2007
  http://www.planet.nl/planet
  UITREKSEL
  Kevin Rudd, de Australische oppositieleider, heeft toegegeven dat hij een stripclub heeft bezocht terwijl hij voor de VN aan het werk was in New York.
  Half-time in the Credit Crisis
  The Daily Reckoning Australia
  Ouzilly, France – Melbourne, Australia
  Tuesday, 21 August 2007
  URL weet ik niet – ik ontvang dit per e-mail
  UITREKSEL
  [Dudd} is a showoff. Doesn’t he know politicians belong in strip clubs, where they can do less damage to the public good? A politician is just as comfortable in a "gentleman’s club" as he is on the campaign trail.
  And how different are the two places anyway? In both cases you find elected officials doling out cash in exchange for favours. On the campaign trail, it’s taxpayer cash in exchange for votes. At least the strip club transaction does not involve the theft of a third party’s hard-earned wages.

 26. [17]
  Ik reageer daar toch op, want ik pik dat niet, die leugens over mijn landgenoten!
  [16]
  Allereerst, hoogst irritant dat Ivo Cerckel hier allemaal lappen text gaat plaatsen, grotendeels zonder ze te vertalen naar vlaams, die weinig of niets met het onderwerp te maken hebben.

  Dick Cheney verteld enkel arrogante leugens, men betrapt hem er op, en dat is waar dit artikel over gaat. Er wordt niets verteld over banken, grootbanken, UN, uitkeringstrekkers, politici, ambtenaren en wat dan ook wat heer Cerckel allemaal zo belangrijk vindt.

  Verder:
  Nederlanders zijn niet gierig. Integendeel, die lappen text van heer Cerckel staan nu al 3 maanden op een server in Nederland, die tie zelf niet behoeft te bekostigen. Het gaat mij nu te ver om verdere reacties op de beweringen van mijnheer Cerckel te gaan geven, ik wil graag reageren op het artikel en de film.
  Dankuwel.

  Gierig zijn lieden die gaan zeuren, omdat ze ontdekt hebben, dat er ook uitkeringen betaald worden van betaalde lasten. Dat heeft weinig te maken met het feit dat er in Irak en Afganistan VET gemoord wordt met belasting geld, de morele consequenties zijn zelfs door een kind uit te rekenen. Bovendien gaan al die uitkeringen terug in de economie, want men kan niet sparen van die kleine bedragen om te overleven. Geld dat uigegeven werd aan wapens voor in het buitenland is echter puur verlies, tenzij men al dat lood terug gaat winnen. Bommen kosten geld, vooral voor degenen die gebombardeerd worden. Waarmee dan ook geen handel mogelijk is, enzovoorts.

  [12]
  Cheney is behalve politicus ook werkzaam voor Halliburton, een van de bedrijven die wapens mag maken voor Irak. Hij verdient inderdaad absurd veel geld met de genocides in Irak, maar de geheime agenda’s achter die oorlog hebben niets met geld te maken. Omkoperij is een militair instrument, dat leugens van Dick Cheney en andere lieden op sleutel posities betaald. Als men enkele miljoenen verdient met een leugen, dan maakt de zingeving die geld geeft, al snel plaats voor de zingeving die moraal geeft.

  Welke oorlog is er dan bezig?
  Een onverwachtte vraag. Nou, volgens mijn research heeft Irak de Jezuïeten verbannen uit Irak in 1969. Om voor anderen te laten berijpen dat dit vele malen belangrijker is dan enig winstbejag of aardolie winning als men begrijpt dat die politici liegen, zal men toch enigzins moeten begrijpen wat de Jezuïeten Orde is. Veel daarover is momenteel op internet te vinden, maar de doelstelling van die militante orde is de Contra Reformatie, zoals die beschreven is in het Concilie van Trente. Elke Paus die verkozen wordt, moet een eed zweren, dat ie het Concilie van Trente in Ere zal houden.
  Daarover gaat de Oorlog in Irak.

  Andere oorlogen die gevoerd zijn door "de amerikanen" zijn ook allen terug te voeren naar Rome. Avro Manhattan heeft heeft het uitgelegd in: Vietnam, why did we go.
  http://www.reformation.org/

  Ik wordt woedend bij iedereen die dit afschuwelijk woord "de amerikanen" gebruikt. Het is een grove leuegn, amerikanen komen uit india… De inval in Normandië verhaalt de strategische positie van deze amerikanen in de wereld politiek; Het Amerikaanse Leger kreeg Omaha Beach… De slagschepen die de kazematten der duitsers moesten bombarderen met kanonnen, lieten hun granaten een kilometer voor het strand in zee terecht komen. Met als gevolg de soldaten op Omaha Beach werden afgemaakt met bosjes, ze hadden vele malen meer slachtoffers als de Britten, die een normale strategie mochten gebruiken. Dat is zo bij elke oorlog die de USA met een ander land levert. Men merkt dit vandaag in Afganistan, waar de Apache Helicopters van de Britten en Hollanders de beste strategie voor het moment kiezen, terwijl de Amerikanen een andere strategie kiezen, waardoor er ondanks hun overwicht, weer vele amerikanen zullen sneuvelen.

  Hoe komt dit?
  Nou, wat ik aan oorzaken heb ontdekt is dit. De Jezuïeten Eed en het Concilie van Trente vervloeken de USA, hoewel ook Brittanië en Holland. Wij, in Europa, kennen het Vatikaan wat beter. Onlangs nog hebben nederlandse Politici kunnen voorkomen dat een conservatieve Rooms Katholiek minister van Justici werd voor de Europese Unie. Zo ook de Britten. Wij weten dat ons leger aangevallen wordt door de infiltranten van Rome, het Vatikaan, dus we verdedigen onszelf. Niet geheel succesvol, maar wij blijken beter in staat ons te verdedigen hiertegen als de amerikanen.

  De infiltratie van de Amerikaanse NATO legers is het best beschreven door Kay Griggs;
  http://video.google.nl/vide

Comments are closed.