Ron Paul, de enige politicus die de US Constitution te vuur en te zwaard verdedigt, heeft de 5e plaats behaald in de Iowa Straw Poll afgelopen zaterdag. Bijna 10% van de stemmen zijn op hem uitgebracht. Geen slecht resultaat voor iemand die gemeden wordt door de massamedia (inclusief Faux News) en die hem met niet meer dan 2% als onbeduidend betitelden.Dit is wat Dr. No er zelf van vond direkt na de bekendmaking van het resultaat:

De resultaten:
14302 stemmen uitgebracht in totaal
11e–John Cox 41 stemmen
10e–John McCain 101 stemmen
9e Duncan Hunter 174 stemmen
8e Rudy Giuliani 183 stemmen
7e Fred Thompson 203 stemmen
6e Tommy Thompson 1039 stemmen
5e Ron Paul 1305 stemmen
4e Tom Tancredo 1961 stemmen
3e Sam Brownback 2192 stemmen
2e Mike Huckabee 2587 stemmen
1e Mitt Romney 4516 stemmen

De laatste heeft meer dan 2000 $ per stem gespendeerd, Ron Paul slechts een tiende daarvan.. daarnaast is hij slechts één week in Iowa bezig geweest. Top 5, doel gehaald.

De resultaten vanuit een ander perspectief de campagne is het meest effectief geweest, gemeten naar het aantal dagen dat campagne is gevoerd:

17 dagen in Iowa Ron Paul(1) 76.76 stemmen per dag
04 dagen in Iowa F. Thompson(2) 50.75 stemmen per dag
89 dagen in Iowa M. Romney(3) 50.74 stemmen per dag
70 dagen in Iowa M. Huckabee(4) 36.95 stemmen per dag
66 dagen in Iowa T. Tancredo(5) 29.71 stemmen per dag
115 dagen in Iowa Brownback(6) 19.06 stemmen per dag
26 dagen in Iowa Guliani(7) 7.03 stemmen per dag

Mitt Romney, een nogal rijk persoon en (dus) geliefd bij het establishment, liet de bussen met massa’s tegelijk aanrukken, de gasten allerlei spiegeltjes en kraaltjes in de hand drukkend. Het schijnt meer op een rock concert te hebben geleken dan op een gelegenheid om te kiezen. Miljoenen heeft hij er in gepompt, en toch valt het resultaat nogal tegen met een 30% van de stemmen.

Van te voren in een poll die de verwachting van de resultaten moest voorspellen, gaven de Republikeinen hem niet veel kans. Hoe vervelend nu..

“Perhaps unsurprisingly, Texas Congressman Ron Paul, a libertarian in the truest sense of the word, did not receive a single vote in the poll. The lone anti-war voice on the GOP stage, Paul would be unlikely to earn support, or even notice, of people involved in Republican circles enough to be an elected board member.”

Al met al niet gek voor iemand die als revolutionair kan worden gezien door zijn pro-Constitutionele opstelling. Dezelfde Constitution waar Bush in woord en daad z’n achterwerk mee af heeft geveegd.

Verder nieuws en updates op Holland4RonPaul.blogspot.com

29 REACTIES

 1. Leuk dat je dit op de voet volgt Andre, maar het lijkt dat je je verliest in wishful thinking als je de rankings gaat aanpassen door nogal arbitraire rekensommetjes. Wie zegt dat de hoeveelheid geld die gespendeerd wordt de enige (of belangrijkste) factor is in het aantal stemmen?

  Als je deelt door het aantal handshakes die de kandidaten hebben uitgedeeld zul je weer een ander lijstje krijgen.

  In het algemeen: kies je favoriete kandidaat, neem een eigenschap waar hij het minst of de kleinste van heeft, deel door die eigenschap en hij staat wellicht bovenaan!

  RP lijkt oprecht, maar de ervaring met politici zegt dat ze uiteindelijk voor hun eigen gewin "andermans belangen" behartigen.

 2. Wat doet die Groene Strop rond zijn nek? Is dat de STROP die voor zijn kiezers bestemd is? Is anti-war en envirofascism dan tóch één pot nat?

 3. [1] [1] "RP lijkt oprecht, maar de ervaring met politici zegt dat ze uiteindelijk voor hun eigen gewin "andermans belangen" behartigen."

  Ja, het is goed in voldoende mate sceptisch te blijven. Je weet nooit of een "goede" politicus straks ook voor de verleidingen gaat vallen.
  Maar zoals je het in het tweede deel van je zin zegt, is er toch niets tegen? Dat doet toch elke zakenman?

 4. Ach … het is dat letterlijk iedereen aan Amerikaans verkiezingen kan deelnemen. Maar ik snap gewoon niet dat libertariers niet eens doooor hebben dat een Ron Paul … echte individuele libertarisme … weing goeds doet en het zelfs duidelijk schaadt …

  1. Ron Pauls is driedubbele profiteur: Van de overheid waar hij zo’n hekel aan heeft. Van zijn congressionele district die hij in feite politiek minacht, wijs maakt een rupublikein te zijn met libertarische sympathien te zijn, terwijl het eerst niet eens waar is. En dan ook nog profiteerd van de libertarische fanatiekelingen die hem extra geldelijk en andersinds ondersteunen, maar niet eens in staat zijn om hem in het congress te doen belanden … laat staan in het Witte Huis. Noem hem weinig eerbaar.

  2. Ron Paul verkoopt hete lucht met zijn anti-overheid en pro-persoonlijke vrijheden "posities" en al zeker als men het mondiaal context plaatst.

  3. En t.a.v. het Amerikaanse buitenlands beleid kan hij net zo goed zeggen … tegen het verkeer te zijn, omdat er zoveel slachtoffers vallen door agressief gedrag en men dus van de weg af moet. Terwijl hij …. voooor vrij vuurwapenbezit is waardoor jaarlijks ook een groot aantal dooien vallen, omdat vooral in Texas het publiek die mening is toegedaan, en hij dankzij hun in business is.

  [3]
  Geen zakenman zal lang zaken kunnen blijven doen als hij geen echte toegevoegde waarde weet te leveren. Edoch, zoals gezegd Ron Paul parasieteerd op zowat iedereen … maar heeft als politicus in twintig jaar nooit iets weten bij te dragen …

 5. [4]
  "Geen zakenman zal lang zaken kunnen blijven doen als hij geen echte toegevoegde waarde weet te leveren. Edoch, zoals gezegd Ron Paul parasieteerd op zowat iedereen … maar heeft als politicus in twintig jaar nooit iets weten bij te dragen .."

  Blijkbaar zijn er toch een aantal mensen die (1305 om precies te zijn) die geheel uit eigen vrije wil (GEHEEL UIT EIGEN VRIJE WIL) voor hem gekozen hebben. Edoch, dat zal jou niet kunnen deren, want hij is immers een parasiet.

  Ik meen wel eens gelezen te hebben dat jij geld verdient met patenten.

  Wie is de ECHTE parasiet:
  a) Ron Paul
  b) ACP

  Ik opteer voor de laatste. Patenten zijn kunstmatig door de roverheid in het leven geroepen handelsbelemmeringen.

  ‘Trusten, superman..

 6. [5]
  "Blijkbaar zijn er toch een aantal mensen die (1305 om precies te zijn) die geheel uit eigen vrije wil (GEHEEL UIT EIGEN VRIJE WIL) voor hem gekozen hebben. Edoch, dat zal jou niet kunnen deren, want hij is immers een parasiet."

  Hele volksstammen stemmen "vrijwillig" pvda, sp en weet ik veel wat.

  "Ik opteer voor de laatste. Patenten zijn kunstmatig door de roverheid in het leven geroepen handelsbelemmeringen."

  Zelf met een gebrek gelijk een parasiet blijven teren op andermans vindingen is zinvol, zoiets als domweg blijven janken als de eerste de beste shitsjalist.

  Get a live loosert, maak jezelf nuttig.

 7. [6]
  "Hele volksstammen stemmen "vrijwillig" pvda, sp en weet ik veel wat."

  En daar hoor jij ook zeker bij, niet ?

  "Zelf met een gebrek gelijk een parasiet blijven teren op andermans vindingen is zinvol, zoiets als domweg blijven janken als de eerste de beste shitsjalist."

  Een parasiet is niet per sé gebrekkig, Jetzet. Dergelijke lastpakken gaan gewoon dood mits behandeld op de juiste manier, dat dan weer wél.

 8. [5] Hoeveel patenten of in ieder geval uitvindingen waarop hij patenten had kunnen aanvragen heeft Brakema op zijn naam ? ***gniffel***

 9. [6] Die kortepieten hier roepen van de daken dat ze "egoïsten" zijn en denken daarbij heel slim en verlicht te zijn en te zien wat anderen niet zien.

  Ondertussen stemmen hele volksstammen
  PvdA en SP omdat ze van de rooien
  huisje, inkomentje en baantje toegestopt krijgen,stemmen hele volksstammen op de rooien uit puur EGOÏSME !

 10. [11]
  Bakema is de virtuele nagel aan jouw doodskist, ACParasiet.
  Mamasodejuglutenvrij toejoetoe, ACRestaurant..

 11. [13]
  En geef ze eens ongelijk, HumptieDumptie. Jij pakt net zo goed wat je krijgen kunt, of niet dan. En nu snel weer terug naar de Efteling, maffe gnoom !

 12. [16]
  Argumenten waartegen? Tegen een quasi-anarchistische tuinkabouter, Schuimpie ? Kijk jij maar uit, Maorijnissen c.s. weten wel raad met jou..

 13. [17] Argumenten om aan te tonen dat jij (=andré) geen kortepiet bent maar een potente meneer.

  Maar niet dus.

  Sneu voor jou.Echt sneu.

 14. Vroeger hadden we vaak de uitdrukking:
  "\Het peil daalt, maar de stemming stijgt". Vooral als we elkaar moppen zaten te vertellen.
  In de reacties hierboven daalt het peil duidelijk ook. Maar of de stemming stijgt, zie ik nog niet.

 15. [19] Waarom zijn we met zijn allen niet gewoon blij dat dank zij Ron Paul de libertarische principes weer meer aandacht krijgen?

 16. [14] dachutniet dat je iemand bent die ooit het risico durft te nemen als zellufstandige grafdelver … ook hier wil je gewoon … er bij horen …

 17. [21]
  Slecht voor de rug, grafdelven. Daar hebben ze van die minigravers voor tegenwoordig.
  Maarehm laat ik nu net hebben gedacht dat JIJ er bij wilt horen. Want stiekum vind je het wel leuk, geef het maar toe.

 18. [13]
  Ach,

  Naamgrapjes, erg leuk bij gebrek aan argumenten.
  Sneu voor mensen zoals Bakema of een Spynose, daar ze schijnbaar niet verder kunnen komen dan dissidenten af te serveren als "untermenschen", maar zelf geen nagel blijken te bezitten om hun eigen kont te kunnen krabben.

  Zielig gepeupel, gelijk shitsjalisten.

  Waarvan akte.

 19. [23]
  "..dissidenten af te serveren als "untermenschen.."
  waar en wie ?

  "..zelf geen nagel blijken te bezitten om hun eigen kont te kunnen krabben.."
  ik bijt geen nagels, of bedoel je dat anders ?

 20. [20] Ron Paul doet veeeeeel meer schade dan goed … omdat hij het uitsluitend doet om ZICHZELF te profileren en te kunnen blijven parasiteren … op de overheid, zijn kiesdistrict en op zijn nasjionale "volgelingen" … (Terwijl een John Kerry alleen zijn vrouw uitzoog, RP is dus nog veel erger.)

  En RP trekt met zijn persoonlijke agenda slechts de aandacht van de VERKEERDE soort mensen … maar zet de echte hardwerkende libertariers (vaak in onbezoldige politieke baantjes zoals de plaatselijke School Boards dat bizonder belangrijk is … in hun hempie. Men zegt het niet hardop maar zoooo is het wel.

 21. [27]
  Probleem met ACP is dat hij niet in staat is om zijn beweringen met feiten te onderbouwen, Leipo. Daarbij is hij niet tot veel meer in staat dan het afdraaien van steeds weer hetzelfde cd-tje, in zijn geval van slechte kwaliteit.

  ACP is al maaaaanden bezig om Ron Paul neer te zetten als een soort Don Quichote. Helaas voor ACP is hij dat. Als ik een soosjalist was, dan zou ik hem soepsidie willen verstrekken als zijnde een minderheidsgroepering die vertoeteld moet worden..

  Zo lang er geen harde FEITEN zijn die het tegendeel bewijzen, is Ron Paul GEEN parasiet, dit in tegenstelling tot ACP, die geld verdient met octrooien, een van overheidswege ingestelde handelsbarriere. ACP kan alleen vanwege dat feit bij lange na niet tippen aan de integriteit van Ron Paul. Vandaar dat ACP in z’n hempie staat, en niet Ron Paul..

 22. [28]
  Lijdt Andre aan vroegtijdige aderverkalking? Hij hoeft mijn commentaar slechts na te trekken. Maar Leipo vondttie maar wat "inhoudelijk" en gevat.

  Toch heb ik hier precies uiteengezet … HOE ik aan de kost kom via risiko dragend ondernemerschap en directe PRODUKTIE (terwijl tachtig procent van de hier aanwezigen bstaan van de nep-welvaartsstaat in allerlei artificiele baantjes … met inbegrip van Andre). Is men ook nog zogenaamde … "libertariers".

  Edoch en nogmaals, Ron Paul parasiteerd letterlijk op de belastingbetalers … tell me it ain’t so.

  Ron Paul parasiterd ook op zijn kiesdistrict van eenvoudige farmers die tegen hem opkijken, terwijl hij hun CONSISTENT belazerd.

  En Ron Paul parasiteerd zelfs op de fanatieke Amerikaanse "libertariers" en profiteerd van hun bijdragen door voor hun als een Tibetiaanse gebedsmolen te fungeren (terwijl hij zich in Washington bevindt te koste van de Taxiaanse farmers, remember!).

  Bovendien, Ron Paul leverde eerder uiteindelijk ook geen waarde aan zijn patienten en de gemeenschap, gezien het het feit dat de medische beroepsaansprakelijkheids-verzekeraars zich op een gegeven moment niet langer met hem wensten te bemoeien.

  Per slot hebben wij het hier over RP … de beroepsparasiet …

Comments are closed.