Europa is goed, alles dat uit het buitenland komt is goed, maar als dan de ABN zou worden overgenomen, dan krijgen de SP en Groenlinks weer heel snel hun communistische trekjes, en willen ze een blokkade…

“Daarna kan volgens PvdA-Kamerlid Paul Tang het parlement beoordelen of toezichthouders als De Nederlandsche Bank goed de risico’s in beeld hebben en of ze daarvoor voldoende instrumenten hebben. “

Het bedrijf wordt nog net niet genationaliseerd… Maar als het aan de SP zou liggen…


Bos zei in een reactie “altijd bereid te zijn tot een debat”. Hij voegde er aan toe dat hij bij het afgeven van een verklaring van geen bezwaar gebonden is aan de wet. Maar alles wat niet in de wet staat, zoals de gevolgen voor de werkgelegenheid en de vestiging van het hoofdkantoor, kan een minister bij zijn overwegingen betrekken, aldus Bos.

De gevolgen voor de werkgelegenheid… Da’s nogal makkelijk praten voor een bende die iedereen die veel verdient een boete geeft van 50% van het verdiende geld…

De tachtigjarige oorlog is vanwege beduidend minder uitgebroken…

14 REACTIES

 1. nou, wat is de EU toch goed voor ons.

  vergelijk; een KLM ticket amsterdam – bangkok kost in NL 762 euro. (in een bepaalde periode)

  een KLM ticket Oslo – bangkok VIA AMSTERDAM WAAR REIZIGERS UIT OSLO OVERSTAPPEN IN HETZELFDE TOESTEL ALS IK WANNEER IK BOVENGENOEMDE VLUCHT BOEK kost 601 euro.

  ik heb verschillende EU landen vergeleken (qua vluchtprijs) voordat ik dat met Noorwegen deed en allen waren ze duurder dan dit eerste het beste NIET EU land wat ik vergeleek.

 2. [1] Hoe weet je dat dit met de EU te maken heeft. Vliegtuigmaatschappijen doen wel vaker aan (op het eerste gezicht) onlogische prijsdifferentiatie.

 3. [1]

  Noorwegen blijkt inderdaad tamelijk goedkoop te zijn. Ik heb even een vergelijkbare check gedaan via Zwitserland (Genève), en dat was 50 procent duurder dan dezelfde vlucht op dezelfde dag met dezelfde klasse met dezelfde maatschappij van af Oslo!

  Maar ik ben het met Arend eens dat uiterst twijfelachtig is of je observatie te maken heeft met de EU.

 4. [2]

  dat is geheel goed mogelijk.

  ik kan het ook niet 1 2 3 bewijzen dat het door de EU komt, maar vliegtickets zijn niet het enige wat in zeer veel NIET-EU landen goedkoper is.

  en als je dan bedenkt dat uitgerekend in Noorwegen de prijzen van zowat alles veel hoger zijn dan in de meeste, zoniet alle, EU landen, tja, dan…

  daarom vond ik het frapant dat zo’n ticket daar dan 7525 NGK kost terwijl de KLM daar veel meer onkosten voor moet maken dan wanneer ze mij enkel vanuit amsterdam naar bangkok moeten brengen.

 5. [4] Bangkok > Amsterdam is ook voordeliger dan Amsterdam > Bangkok. Ik denk dat het gewoon en marktwerking is. Prijzen van maatschappijen staan onder druk en als 1 teveel berekend wordt hij direct afgestraft met een verlies aan klanten.

  Overgens is KLM 1 van de slechste vervoerders die ik ken. Een echte Nederlandse service. Als het je niet bevalt rot je maar op mentaliteit.

  Ik probeer altijd oosterse maatschappijen. Deze weten over het algemeen een uitstekende service te bieden, voldoende vertier en genoeg en goed voedsel.

  En dat alles met een heerlijke oosterse glimlach op het gezicht. Ik weet ik ben bevooroordeeld maar toch…..

 6. [4]
  Ook ooit bedacht dat een indirecte vlucht vaak goedkoper is dan een directe?

 7. [5]

  ja, maar toch is het niet alleen maar een kwestie van prijs. ik vind dat KLM wel de meest gemakkelijke vertrektijden heeft en dat maakt ze voor mij dan wel degelijk aantrekkelijk. ja de service inderdaad, hoewel ik zelf gelukkig tot nu toe nog geen akkefietjes met KLM heb meegemaakt ken ik wel redelijk wat voorbeelden van anderen die dat wel hebben.

  [6]

  natuurlijk.

  is ook zo.

 8. update:

  het ziet eruit dat ik te snel conclusies heb getrokken. ik heb nu een nog spectaculairder lager tarief gevonden. en dit keer vanuit een EU land. vanuit Copenhagen – 467 euro!!

 9. Ook bij Elsevier vinden ze het maar niets, dat wij onze banken uitleveren aan andere landen.

  Persoonlijk maakt het me geen zak uit. Ik ben geen klant van ABN-AMRO en van wie de bank is, maakt zowiezo niet uit. Als klant kun je naar een andere bank als de overname je niet bevalt.

  Misschien problematisch voor werknemers. Zeker zuur als zij door deze globalisering hun baan kwijtraken. Dat vind ik vervelend voor ze, maar verder… Het is eigenlijk een demagogisch en nationalistisch praatje van deze socialisten.

  Vergeet ook CDA en Wilders niet, die willen ook niet privatiseren.

  De gevolgen voor de werkloosheid!

  Ha, dan zouden ze eens een boek moeten lezen; lager minimumloon, reduceren verzorgingsstaat, privatiseren overheidsdienstenm enzovoorts.

  We kunnen met 80% regelreductie en belastingverlaging Nederland binnen 10 jaar omturnen van een steeds verder wegglijdend land in Eurabia naar het model van de toekomst; vrede, welvaart, kennismigranten, bloeiende gemeenschappen, vrijheid.

  Maja, politiek hè. Die hebben besloten dat we doorgaan op dezelfde heilloze, collectivistische weg.

 10. > Maja, politiek hè. Die hebben besloten dat we doorgaan op dezelfde heilloze, collectivistische weg.

  De burgers hebben dat besloten. Zij geloven in de "do-gooders". De bedoelingen zijn zo mooi, de intenties zo goed. Maar er is hoop. Milton Friedman:

  "As Abraham Lincoln said, you can’t fool all of the people all of the time. It’s time all of us stopped being fooled by those well-meaning bureaucrats who claim to protect us because they say we can’t protect ourselves. The men and women who have fostered this movement have been sincere. They believe that we as consumers are not able to protect ourselves. That we need the help of a
  wise and effervescent government. But as so often happens the results have been very different from the intentions. Not only have our pockets been picked of billions of dollars, but also we are left less well protected than we were before."

 11. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat de overname van ABN-Amro weinig met marktwerking meer te maken heeft. Beide banken zijn niet in staat de bank op eigen kracht over te nemen en moeten zich diep in de schulden steken. De leningen worden vervolgens betaald met het uitkleden van ABN-Amro en de opbrengst van de deal is meer handelsterritorium en dat een deel van de buit naar de aandeelhouders gaat. Immers een deel van het geleende geld is voor hun zakken bestemd.
  Ik wil maar zeggen, het gaat hier niet om de ene colafabriek die op eigen kosten de ander overneemt. Dit heeft veel meer weg van een moderne vorm van oorlogsvoering waar gevochten word om het recht op dienstverlening (of exploitatie).

 12. [10] "You can fool all of the people some of the time, and some of the people all of the time" and those are very good odds."

 13. Overnemen, saneren, splitsen en samenvoegen zijn gewoon handelingen waarmee een onderneming te maken krijgt. Toen een jaartje geleden de ABN-AMRO die Italiaanse bank wilde overnemen was heel financieel Nederland enthousiast.

  Nu word de ABN-AMRO zelf opgeslokt en barsten de protesten los. De meeste van deze protesten zijn niet meer dan zoethoudertjes voor het kiezersvolk. Als politici zich gaan inmengen met het wel en wee van bedrijven is het hek van de dam.

  Een paar van die fantastisch goed verlopen ingrepen door de politiek zijn DAF, Fokker, RSV, DSM en NS. Een gouden regel voor een onderneming is deze zich zelf moet kunnen bedruipen en anders heeft hij geen recht om te bestaan. Alle uitzonderingen die hierop worden gedaan breken later de onderneming op met vaak een onzalig einde van de onderneming.

  Ook bij ABN-AMRO hebben ze niet het recht om in te grijpen. Als de klanten van de ABN-AMRO het niet eens zijn of zich niet lekker voelen in de nieuwe situatie kunnen ze eenvoudig naar een onderneming gaan welke hen meer bevalt.

  Dat is nu markt werking maar hedendaagse politici zijn hier vies van tenzij ze natuurlijk na hun glorieuze politieke carrière en carrière behagen in het zo vergruisde bedrijfsleven. Om een tweetal te noemen Dhr W. KoK en Dhr. G. Zalm.

 14. Maybe the plane tickets are cheaper in Norway, but everything else is more expensive! You can buy a sixpack of beer in Norway, and for the same price, you would get a case of beer in the Netherlands. The Norwegian state adds a ridiculous amount of tax to everything you buy, resulting in a lot of people going to Sweden (a EU country) just to buy cheaper meat, other food and alcohol. So yeah, we get cheap plane tickets, but everything else is more expensive.

Comments are closed.