RED: Van onze NL-Amerikaanse correspondente in Californië

Wat zijn Gangs? Gangs zijn groepen mensen die denken beter te zijn doormiddel van het vormen van een groepering. Politieke partijen, Bendes, Lobbies, Bonden. Het is qua woord een pot nat. Noem een groep en het zou een Gang kunnen zijn. Het maakt ze sterk.

Meer en meer in onze samenleving vinden die groeperingen plaats. De ene is van UNICEF en in de ogen van de medemens onschuldig, de ander is een kartel uit Mexico, nu in Los Angeles en in de ogen van de medemens iets vreselijks.
The Cribs, Bloods en ga zo maar door.

Stuitend op het artikel van CBS, (CBS News) wat in Nederland nogal voeten in de aarde zette en voor ons 6 maanden oud nieuws was, “Gangs in the Military”. www.cbsnews.com/stories/200…
Ik moest er wel om lachen. Wat is een gang meer dan een strijd macht. Het woord Gang is in mijn ogen synomiem aan Leger. Een leger is een gang.

Wat verwacht men van een leger? Het is niet langer de strijdmacht die het land verdedigt of de slechterikken wegjaagt om de vrede te behouden.
Het zijn in de VS niet meer de helden van toen in WWII, die “ons” kwamen redden van die boze Nazi’s.
Het zijn de mensen die denken het bij het rechte eind te hebben als het om oorlog gaat. Als zij er niet zouden zijn, zou de hele wereld uitelkaar vallen en ontploffen vanwege die boze en slechte terroristen.
Als zij er niet zouden zijn, zou er niemand zijn om het land te verdedigen. Helemaal niemand.
Ze hebben het recht! Ze hebben van onze regering het recht gekregen om deel te nemen aan die Gang. De regering heeft gezegd dat er boze mensen zijn in het Midden-Oosten en dat het okee is om die mensen te doden.

Zie je nou wel, het mag. Het is volkomen legaal, het is moraal volkomen verantwoord en etisch.

De vijandigheid , criminaliteit, diefstal die ervoor wordt gepleegd en de rechtvaardigheid die erbij komt kijken, maken het okee om je aan te sluiten bij deze Gang.

Glad geschoren koppies, netjes in het costuum, geweertjes mooi gepoetst, op T.V. om hun vrouwen thuis een Valentijns berichtje te sturen complimenten van FOX News.
Vechten tegen al het onrecht, gewond raken, dood geschoten worden of opgeblazen dmv.IED’s. Thuis komen als held, no matter what.
Je vrouw houdt van je, je kinderen adoreren je, de buren hangen gele linten aan de bomen en op Memorial Day en de Fourth of July hangt de vlag aan de stok.
Gangs en de Military. Synoniemen. Georganiseerde bendes.
Nu het probleem en helaas heb ik het al een tijd aanvoelen komen.

CBS komt WEER uit met hun exclusieve verhaal over Gangs in Military (of dat een normaal denkend mens zich nog opgeeft voor deze bende hier in de VS, natuurlijk trekt deze grote gang de kleinere”ondernemers” aan. De mentaliteit is hetzelfde!).
Verhalen over de “vermoeidheid van het leger”, na 14 maanden per tour zou ik er ook genoeg van hebben. Dat zou 2 keer op Fox News voor Valentijnsdag kunnen bevatten.
Dat is wel stoer met je kale hoofd en glimmende geweertje:” Kijk eens hoe goed ik jullie bescherm!”

Tjemig de pemig. De kwaliteit van ons leger gaat met sprongen achteruit….hou je vast, hiert komt het…… de generaals zijn het er ook mee eens:
DIENSTPLICHT.

Ik heb het al een paar keer gezegd. De lobby is zo groot dat snel genoeg er iemand op het grandioze idee komt om de dienstplicht weer terug te brengen. Gisteren kwam dat formidabele nieuws uit. Een Bush advisor vindt dat men erover moet gaan “nadenken”.
www.breitbart.com/article.p…

Laat me even zien. Klaar. Uitgedacht. How about NO.
Het verrassings effect was bij mij dan al weg. Ik had er al over nagedacht. Het eerste wat mij te binnen schiet is de toekomst van mijn 13 jarige zoon.
Als moeder ben ik het er al niet mee eens. Als inwoner ook niet. Nee, No, Nada. Dank U.

Maar aankomen zag ik het.

Gelukkig hebben ze nu in Los Angeles zo’n gespecialiseerd SWAT team dat Gangs gaat bestrijden.
Macht tegen macht mag.
Macht mag in het leger, maar mag niet op straat.

Vele mensen denken dat Gang members veel beter in het leger passen dan op straat. Weg is weg. Laat ze maar naar Iran vertrekken met hun pistooltjes. Krijgen ze ook Gang kleuren om te dragen, daar is Khaki erg in de mode hoorde ik.

Maar dienstplicht. Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ookal voelde ik hem al hangen.
Nog een stap, een aanval op Iran, geen mensen genoeg in het leger en daar gaat mijn zoon. Hoe Bush er ook tegen kan zijn op dit moment. Een stap is wat nodig is.
Ik denk dat het niet lang meer zal duren.

———————————————————–
Ingezonden door de Dutchess (in a bad mood)

2 REACTIES

Comments are closed.