“Nieuwe Nederlanders moeten meteen na de inburgeringscursus worden gedwongen om Nederlands te spreken, onder meer door stages”(RTL nieuws).
Ja, Ella Vogelaar, minister van Integratie, gaat het integratiebeleid flink aanpakken!
Als die lieden nog één woord vreemde taal durven te spreken, moeten ze worden opgepakt en vastgezet. Het lijkt me goed dat er meteen een uitgebreide kliklijn in werking komt, en dat ook personen worden gestraft die overtredingen horen en niet klikken.

In Nederland hoort de pure volkseigen taal gesproken te worden! Verdorie!!!!

14 REACTIES

 1. Mee eens, maar ze vond ook dat die gasten geen inburgeringskosten hoeven te betalen.

  Stel je voor zeg.
  Hierheen komen en dan zelf moeten betalen om de weg in dit land te vinden. Nee daar moeten wij weer voor opdraaien.

 2. Mijn Hemel, deze vrouw redeneert in het spiegelbeeld van elke realist.

 3. Prachtige (Delta-integratie)-plannen die weer voor een flinke omzetboost bij alle instellingen & bedrijven in de integratie-industrie gaat zorgen. Na iedere PowerPoint presentatie wordt ‘het probleem’ kleiner en het ego van Ella groter…

 4. Die Vogelaar doet ook echt bijna alles fout wat maar mogelijk is.

  Zo wil ze integratieproblemen oplossen met likjes verf, haalt haar partij tienduizenden illegalen binnen (nog los van de aanzuigende werking), en vindt de boerka prima.

  Niet dat ik een probleem met het recht om te dragen wat je wilt, maar het moge zo langzamerhand wel duidelijk zijn dat veel vrouwen die dit dragen dat onder meer of minder subtiele druk van de gemeenschap of de familie doen.

  Maar let op: Ella wordt nu streng en stoer. Immigranten moeten nu zo snel mogelijk in het Nederlands praten, want dat is natuurlijk superbelangrijk.

  Veel belangrijker dan het respecteren van de rechten van vrouwen of homo’s, van grondrechten als vrijheid van meningsuiting, van zoveel mogelijk onafhankelijkheid van overheidshulp.

  Zo kun je tenminste in het Nederlands laten blijken dat ze je rug opkunnen met die Westerse verlichte waarden, en dat je dankzij de PVDA geleerd hebt dat productieven erzijn om uit te zuigen (want als ze dat niet zelf dachten, zal de partij van de uitkeringen er dat wel bij ze instampen)

  "Waar kan ik een uitkering aanvragen" en "welke politici worden seksueel opgewonden door het woordje solidariteit" is natuurlijk moeilijk te begrijpen in een vreemde taal, dus dat zal dan wel de gedachte erachter zijn.

 5. Ach, … mevrouw de minister van INTEGRATIE (of Inburgering?) zou dan eens het goede voorbeeld moeten geven QUA (of met betrekking tot?) taalPURISME (of -zuiverheid?) want anders maakt ze alleen maar een SCENE (of een hoop lawaai?) om niet. Want het is natuurlijk belachelijk dat zij de nieuwe Nederlanders een CURSUS aanbiedt, in plaats van leerstof en vervolgens verplicht STAGE te lopen in plaats van hen gewoon ergens onbetaald een tijdje te laten meedraaien.
  Ja, taalzuiverheid… Die MINISTER toch.

 6. De woestijnculturen zijn nomadische culturen. Die zijn incompatibel met agrarische en industriele culturen.

  Nomaden leven traditioneel -in tribaal verband- van roof en plundering van alles wat ze onderweg tegenkomen. (Merk op hoe ze zich bijvoorbeeld in Darfur gedragen.)

  Van zulk cultureel gedrag leiden ze hun religies af. Die tribale religies schrijven hen voor sedente culturen te vernietigen.

  Ze kunnen zich vanuit hun religieuze traditie onmogelijk daarmee integreren. Daarom zie je overal waar semieten zich hebben "gevestigd" semitische ghetto-vorming.

  Maar zoveel cultureel besef mag je bij sjosjalisjten als Vogelaar niet veronderstellen

  Het afdwingen van integratie van een stammenverband in de Westerse samenleving is onmiddellijk vergelijkbaar met het op twee poten leren lopen van een viervoetig huisdier.

 7. Die Vogelaar is toch wel de meest armoedige bewindspersoon die ik ooit heb gezien. Ze is niet om aan te zien en ook niet om aan te horen…

  Geen wonder dat Unilever zo matig presteert.

 8. Ijzeren Hub vindt het duidelijk maar niks dat Vogelaar voorstelt om mensen te laten inburgeren via werkstages en sociale participatie.Wil hij het liefst terug naar de Verdonk-stijl van de debiele ‘Taal vitaal’-boekjes, het Wilhelmus zingen en autoritaire kleuterklasjes? Het lijkt er verdomd veel op.!. Vía de (sympathiek klinkende) omweg van "last de allochtone nederlanders hun eigen taal gewoon spreken" propagandeert Hub dat ze maar het beste op hun eigen eilandje moeten blijven klooien en zich niet weerbaar moeten maken binnen de maatschappij. Zijn advies aan allochtonen is in feite: leer geen nederlands, dan hoef ik niet met je te praten. Rechtser kan het écht niet!!!.
  Intussen spreekt Hub nog steeds geen woord engels, laat staan turks. Huichelaar!!.

 9. [13]
  Elke staatsinmenging is verkeerd, of die nu van Vogelverschrikker of Verdonk komt. Geen autoritaire kleuterklasjes dus; staatsbemoeienis met het onderwijs is fout.
  Laat allochtone Nederlanders inderdaad hun eigen taal spreken, en hun eigen boontjes doppen. Dus geen uitkeringen en andere douceurtjes van overheidswege. Wat je overhoudt zijn de mensen waar vraag naar is, de rest zoekt de weg van de minste weerstand op en dus een ander land dat wél zo gek is om ze in leven te houden. Niks geen huichelaar dus, gewoon goed.

Comments are closed.