‘To achieve world government it is necessary to remove from the minds of men their individuality, their loyalty to family traditions and their national identity” (Brock Chisholm – 1948-1953, Director General UN World Health Organisation).
——————–

De Vrijspreker waarschuwt al jaren tegen de corporatistische politiek van de Europese Gemeenschap. De EU/EG is een politiek gedrocht, dat uiteindelijk bestuurd wordt door de As Frankrijk-Duitsland.

Frankrijk strijkt ingevolge het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB, huidig art. 33, e.v. EG) al sinds de jaren ’60 het leeuwendeel van de Europese landbouwsubsidiepot op, waaraan door Duitsland als een verkapte Wiedergutmachung grotendeels wordt bijgedragen. Desondanks presteren de Fransen het om een van de slechtst draaiende economieen van West-Europa te blijven met een officieel werkloosheidspercentage van 8,4% (febr. 2007).

Want de Franse Staat heeft de Franse landbouwproductie in Noord-Frankrijk geconcentreerd, waardoor de agrarische bevolking uit de kleinere landbouwgebieden verpauperde en ten einde raad naar de banlieus is getrokken, hun traditionele boerderijen achtergelatend. Die boerderijen worden nu veelal door buitenlanders bewoond, die ze als tweede huis hebben.

De na-oorlogse Duitse generaties laten zich nog steeds door de Franse politiek chanteren vanwege het Duitse oorlogsverleden. Hiermee subsidieren de Duitsers al die tijd de grootschalige Franse landbouw, waarvan de produkten via firma’s als Danone over heel Europa worden afgezet. Dit Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid is in flagrante strijd met de doelstellingen van diezelfde EU/EG.

De Duitse regering is dus al decennialang de Quisling van het Duitse volk, die dit verraad nog steeds over zijn kant laat gaan. De Europese landbouwsubsidies gaan al jaren ten koste van het cocncurrentievermogen en de landbouwproductie van alle andere lidstaten, dus ook van Nederland.

Het Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid heeft ook gevolgen voor de voedingsmiddelenindustrie. Dank zij deze landbouwpolitiek heeft een bedrijf als Danone een quasi-monopoliepositie op de Europese markt verworven. Nu zien we, hoe dit Franse bedrijf, het Nederlandse Numico (v.h. Nutricia) opkoopt.

Dit heeft dus allemaal niets met eerlijke concurrentie op een vrije markt te maken. Dit beleid gaat ten kosten van de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Daarom moet Nederland zo spoedig mogelijk de EU verlaten.

De Nederlandse regering is hard bezig te proberen onder een referendum over de Europese grondwet uit te komen. Geef haar die kans niet en stem voor een nieuw referendum over de Europese grondwet.

De petitie voor een nieuw referendum kunt U HIER ondertekenen.

Wanneer later daadwerkelijk een referendum gehouden gaat worden, kunt U opnieuw tegen de Europese grondwet stemmen. Alleen op die manier kunt u laten zien, dat U het welletjes vindt met overdracht van nationale soevereiniteit en de uitverkoop van Nederlandse belangen.

Zie ook:
De EU en de voormalige USSR – de geschiedenis herhaalt zich ?

6 REACTIES

 1. je bent niet goed bij hoofd, op basis van een populistische redenering de eu verlaten ipv. ervoor te zorgen dat we allemaal profiteren van de eu.

 2. [1] Het spijt me zeer beste Francois, maar het valt nog te bezien wie er niet goed bij zijn hoofd is. Ten eerste zou er helemaal geen nieuw referendum nodig mogen zijn, omdat er inhoudelijk vrijwel niets aan de, nu verdrag genoemde, nieuwe grondwet gewijzigd is en daar hebben wij in Nederland op democratische wijze met een ruime meerderheid nee tegen gezegd of het jou en de politieke nu wel of niet bevalt.

 3. [1]
  Wat is precies populistisch volgens jou, Francois ? Zijn de feiten zoals genoemd in het artikel niet waar ?

  Frankrijk is al sinds haar oprichting in de greep van het collectivisme. Nog niet zo lang geleden (in de 80-er jaren, wellicht ook begin 90-er) werd de leiding van bedrijven regelmatig vervangen door ambtenaren, die vervolgens de handel perfect richting afgrond wisten te sturen, waarop de Franse staat natuurlijk weer financieel bijsprong, etc. De Franse industriepolitiek is berucht (Alstom, Airbus, Thales om er maar een paar te noemen); de staat houdt kunstmatig de ‘werkgelenheid’ op de been ten koste van de burgers, een reden waarom de belastingdruk in dat apenland zo hoog is. Ondertussen hebben bedrijven in andere landen, waar geen concurrentievervalsende industriepolitiek wordt bedreven, het nakijken. Zoals bijvoorbeeld in Nederland; als de Nederlandse staat net zo had gehandeld als de Franse staat was Fokker niet failliet gegaan. Niet dat dat een pleidooi is voor staatssteun, verre van dat, maar het duidt wel aan dat er valsspelers zijn zoals de Fransen die op die manier hun macht vergroten binnen de EU, vaak ook nog als een-tweetje zoals dit artikel aantoont. Dit gaat TOTAAL (of beter gezegd totalitair) de verkeerde kant op. U bent gewaarschuwd; voordat je gaat roepen dat het niet waar is of niet waar kan zijn is het wellicht toch de moeite waard om zelf eens wat onderzoek te gaan doen op internet en de grijze hersencellen te laten functioneren voor wat ze waard zijn.

 4. According to the United Nations Conference on Trade and Development, EU protectionism deprives developing countries of nearly $700 billion in export income a year. That´s almost 14 times more than poor countries receive in foreign aid. EU protectionism is a continuing tragedy, causing unnecessary hunger and disease. The Cold War "iron curtain" between East and West has been replaced with a customs curtain between North and South.

  EU protectionism takes a toll on Europeans, too. The rich countries´ protectionism costs their citizens almost $1 billion every day. At that rate, you could fly all the cows in the OECD, 60 million of them, around the world every year in business class. In addition, the cows could be given almost $3,000 each in pocket money to spend in tax-free shops during their stopovers.

  Dit is een quote van Johan Norberg (johannorberg.net).

  Het feit dat Afrika op dit moment maar 1 % van de wereldmarkt beslaat en dat de torenhoge subsidies van de EU de afrikaanse landbouwproducten tegenhouden lijkt me al genoeg reden om uit de EU te stappen vanuit moreel opzicht, maar ook vanuit economisch opzicht, want we betalen natuurlijk veel te veel voor landbouwproducten op dit moment omdat die gesubsidieerd zijn. En de Eu kost gewoon bakkenvol geld. We hebben de EU niet nodig voor vrije handel, de EU doet zelfs het tegenovergestelde van vrije handel met de rest vande wereld! Protectionisme is never the best policy. Terwijl dat precies is wat de EU doet op wereld niveau.

 5. [4] Precies Nikki. Intussen ontstaan er hongersnood, oorlog en masssa’s vluchtelingen, die dan weer door de Europese autoriteiten worden teruggestuurd.
  Maar tegelijk gaan er zinloze ontwikkelingssubsidies naar allerlei vage projecten, terwijl de afscherming van de EG-markt en de dumping van EG-producten op de Afrikaanse markten gewoon doorgaan met als gevolg prijsbederf en economische en politieke ellende.

Comments are closed.