zondag, 16 september 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Begroting EU, gesjoemel tot de hoogste macht.

De discussies over de jaarlijkse besteding van 150 miljard is weer begonnen.
Nadat Balkende vorige keer trots uit Brussel terugkwam dat Nederland 1 miljard minder ging betalen, weten we inmiddels dat Nederland miljarden minder uit Brussel ontvangt en netto dus meer bijdraagt.

De nieuwe discussie gaat over de prioriteiten, maar gezien het verdrag dat geen grondwet is, zal het me niets verbazen als er straks een EU belasting komt.
Volgens de Nederlandse Raad van State is dat geen inbreuk op de Nederlandse soevereiniteit en is dat dus ook geen reden om een referendum te gelasten.
Dat is dan dus geen gesjoemel, dat is verkwanseling.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Johnny schreef op : 1

  Balkenende lijkt incapabel, maar doet gewoon wat hem van hogerhand wordt voorgeschreven, het is een nette domme volger, misschien wel chantabel, dat is tegenwoordig heel gebruikelijk bij dat soort marionetten, gelijk GW Bush, die is daar ook maar neergezet omdat hij dom genoeg is.

 2. De Vrijbuiter schreef op : 2

  Er bestaat al een directe Eu belasting, al vraag ik mij af hoe rechtsgeldig deze is. Als je bepaalde bestellingen doet op internet (bijvoorbeeld software) moet je als EU ‘onderdaan’ (zijn wij dat dan?) 21% BTW betalen. Ik heb dat wel eens nagevraagd en dan krijg ik een copy-paste lulverhaal over directoraat blablabla, en dus moet er betaald worden, want anders gaat je bestelling niet door. Weten jullie misschien hoe dat zit?

 3. IIS schreef op : 3

  Doen ze in Brussel tegenwoordig nog moeilijk over geld? In Frankfurt am Main tikken ze even op het pctje een paar honderd miljard bij elkaar en prompt zijn alle gaten weer gedicht. De EU-lijers spelen BLUFPOKER!
  Lekker zeg! we toveren uit een grote zwarte hoed even een paar honderd miljard erbij en opgelost zijn ogenschijnlijk alle problemen. Als de EU, speculanten en alle andere oplichters een schop in hun kale reet hadden verkocht, dan zou je ze voor een moment het voordeel van de twijfel gunnen! En verder? Verder douwen we ook nog even een EU grondwet erdoor zonder ook maar een moment rekening te houden met het NL’se nee, nee, nee en nog eens nee!!! Oh? we dachten dat u ja stemde! wat zei u, Ja? Nee, nee, nee!!! Dus u zei ja, ik verstond het toch echt hoor! JA!!!

 4. anil schreef op : 4

  I like your blog, this post is really good, but please vary your topics, it will broad your readership.