(ANP) Volgens het CID (Criminele Informatie Dienst) is de verwachting dat er in Nederland komend jaar ongeveer 7 miljoen Plasma en LCD-televisies, met een gemiddelde waarde van ¤1.000,-, worden gestolen. Deze schokkende cijfers werden vandaag bekend gemaakt bij de presentatie van het rapport van de CID over boefjesdag.

Boefjesdag, traditioneel gehouden op de derde dinsdag van september, is de dag waarop de grootste criminele organisaties van oudsher hun criminele plannen voor het volgend jaar ontvouwen.

Een raar ANP bericht. Zo raar dat het niet waar kan zijn. Troost u, het is ook maar ten dele waar. Immers, onze nationale boefjes, het kabinet, hebben aangekondigd weer zeven miljard (¤7.000.000.000) euro extra van de bevolking af te nemen.

Zeven miljard euro komt neer op 7 miljoen gloednieuwe Plasma of LCD-televisies die van de burger/belastingbetaler worden geroofd. Toestellen zoals deze prachtige 37 inch Philips LCD-televisie: www.rebelio.nl/app/urwfilte…

Zou je zeven miljoen van deze televisies op een rij zetten, dan is dit een rij TV’s van Amsterdam naar Dnipropetrovsk(Oekraïne) en terug.

Nu is zeven miljoen zo’n beetje het aantal huishoudens in Nederland. De maatregelen van de roverheid komen er dus op neer dat men komend jaar alleen al bij ieder huishouden naar binnen komt en de gloednieuwe TV confisqueert. En dat is alleen maar wat men extra bij elkaar schraapt. De rest van de belastingopbrengst komt neer op het idee dat men naast die TV ook uw stereo, waterbed, auto, DVD-speler, espressoapparaat en lederen driezits meeneemt. Toch geen geringe buit al met al. En dat elk jaar weer.

Het is een prestatie van formaat dat men hier gewoon mee weg komt. Zonder enige echte vorm van protest lukt het de roverheid om ieder jaar weer ieder huishouden binnen te vallen, en alles van waarde mee te nemen.

Natuurlijk, u krijgt er wat voor terug. Al die buit wordt verdeeld, en men is slim genoeg om daadwerkelijk iedereen wel iets terug te geven van de buit. Zodat iedereen tevreden blijft. Zo zijn er tal van mensen die baantjes krijgen. Slimmere mensen krijgen het geld zelfs zonder zo’n baantje aan te nemen. Die krijgen een deel van de buit zonder de vervelende verplichting om tussen negen en vijf op kantoor te zitten, om daar uit verveling maar de hele dag werkende mensen te gaan pesten met regeltjes en wetjes.

Maar ook voor de echte slachtoffers van de misdrijven is er wat geregeld. De gewone werkende mensen, degenen die ieder jaar weer een klein fortuin aan de Roverheid mogen afdragen, krijgen natuurlijk wat terug van wat ze zelf hebben moeten afstaan.

Zo krijgt men gezondheidszorg. Kwalitatief teleurstellend, maar goed, het is ‘gratis’. En onderwijs, kwalitatief teleurstellend, maar ook dat is ‘gratis’. En openbaar vervoer. Kwalitatief teleurstellend, maar wel lekker goedkoop. En een wegennet. Kwalitatief teleurstellend, maar ook dat is niet duur. Allemaal dingen ‘voor weinig’. Die als je het even echt uit zou rekenen schrikbarend duur zijn.

Maar het allerbelangrijkste wat deze mensen krijgen is natuurlijk de Belofte (met hoofdletter, de Belofte is immers core business van de roverheid). Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven. En dat beseft de roverheid zich maar al te goed.

Dus die extra LCD televisie ter waarde van 1000 Euro die men komend jaar bij u komt ophalen, maakt u zich daar niet te druk over, u krijgt er echt heel veel voor terug. Wat precies weten we niet, maar het wordt echt allemaal beter, mooier, sneller, efficiënter, veiliger en al die andere leugens die u van de afgelopen 22 Roverhoofdmannen ook gehoord heeft.

Maar niet getreurd, u kunt nu nog genieten van uw TV. Met iedere avond Nova en Pauw&Witteman (gratis aangeboden door uw eigen roverheid!), waarin uitgelegd wordt dat de Belofte echt werkelijkheid gaat worden. Veel plezier gewenst.

8 REACTIES

 1. Dus dat wordt dit jaar weer kijken naar de buis! Ik had mij al zo verheugd op zo’n hypermodern teevee-ding voor Sint of de kerst…..dat vergeef ik Balkie en Woutertje the Boss of finance nooit weer! Mag ik hier ook en fatwa uitspreken?

 2. [1] ‘Mag ik hier ook en fatwa uitspreken?’ Graag! En als je ook nog een bommetje wilt laten ploffen heb ik zelfs een tip voor je!

 3. Mooie analogie, Kim.

  "Wat precies weten we niet…"
  Jawel:
  – meer criminaliteit
  – meer islam
  – meer ‘repspesct’ (krijg het niet meer uit m’n toetsenbord)
  – meer censuur
  – een mondslot
  – meer controle
  – minder vrijheid
  – minder privacy
  – minder vrij besteedbaar inkomen

  Vul maar aan.

 4. Goed stuk. Over de verdeling wil ik nog wel even toevoegen dat veel opgaat aan ambtenaren en andere semi-overheid. Kosten veel geld, voeren geen flikker uit & presteren het ene na het andere idiote plan.

 5. In 2008 pikt de overheid van iedere
  huihuishouding een flatscreen en in 2009 pikken ze er twee en in 2010 pikken ze er drie enz, enz.

 6. In dezelfde lijn kun je het volgende benadrukken:

  De gezamenlijke lasten zijn tussen de 120 en 150 miljard. Laten we om oppertunistische redenen dat laatste nemen. Dat komt namelijk per huishouden neer op een kleine 24 duizend euro per jaar!

  Valt alleen de EU calculator op de site weer karig bij met z’n 3 mille.

  Maar eigenlijk kun je het niet met dit soort redenaties eens zijn. Het gaat niet om hoeveel we aan de overheid moeten betalen, maar om welke taken zij (onterecht) naar zich toe trekt.
  Die verkrachtwijken van kwek kwek knettergek, de kinderpolitie van de gekozen vertengenwoordiger van de grootste kindermisbruikers van het land, de pardonregeling die net zoveel kost als alle extra’s voor onderwijs. Daar zit hem het probleem. Als de overheid mij voor 24 duizend euro kon voorzien van een perfect wegennet, een uitstekend rechtssysteem met snelle rechtspraak en degelijk onderwijs voor iedereen dan had ik daar geen problemen mee. Maar in de plaats daarvan richt zij zich op taken die de hare juist niet zijn. Daar zit hem het probleem, niet in de uitgaven op zich. Die exorbitante zelfverrijking volgt enkel uit de exorbitante taakuitbreiding.

 7. Ik ben blij dat mijn Sony Plasma ver buiten de armen van de Nederlandse overheid staat.

  De Nederlandse politiek gaat steeds meer op een geloof lijken. Later wordt alles beter wordt er gepredikt vanuit het Haagse kansel. Alleen is er niemand die kan zeggen wanneer later is. Die datum is schijnbaar net zo flexibel als de afschaffings datum van Kock’s kwartje.

 8. Leuk artikel, alleen die term ‘roverheid’ komt zo kinderachtig over …

Comments are closed.