Milieuvervuiling en consumptie worden volgend jaar extra belast. De accijns op diesel stijgt op 1 juli met 3 cent per liter en die op lpg met 1,5 cent.
Let wel die LPG prijsverhoging is procentueel heel veel en dat bij een schone brandstof!
De aankoop van vuile auto’s wordt extra belast en het rijden in een lease-auto wordt gemiddeld 300 euro duurder.
En wat krijgt u daar voor terug??
Er komt een heffing op vliegtickets van 11,25 euro op korte vluchten en 45 euro op lange.Een pakje sigaretten wordt 25 cent duurder,een kratje bier 65 cent.Er komt een belasting op verpakkingen.De btw gaat in 2009 van 19 tot 20 procent.
zie ook de echte kosten berekening hier eerder op de site: de CO2 kosten post, als je daar al in gelooft, is slechts ¤ 0,25 de rest is dus gewoon weer belasting
En er zijn nog steeds mensen die hier voor stemmen??

7 REACTIES

 1. En dan net bij Nova-politiek:

  "Vliegen wordt nog op geen enkele manier belast, dus om het vliegtuig geen oneerlijke concurrentiepositie te geven ten opzichte van de auto is het heel redelijk om ook het vliegen te gaan belasten."

  Het is toch werkelijk om gillend gek van te worden.

 2. Eén miljard Chinesen en overige aardbewoners hebben besloten dit NL’se model van prijsverhogingen, om het milieu te redden, over te nemen.
  Natuurlijk volgen andere landen ook uit pure solidariteit met de NL’ers, want NL’ers zijn wereldverbeteraars en die laat je niet alleen het milieu redden!
  Ook zijn ze in het buitenland zéér geïnteresseerd in het opstarten van rendabele voedselbanken, opvangtehuizen en schuldsaneringkantoren, die schijnen het steeds beter te doen, zeker na deze fijne derde dinsdag in september.

 3. Zoals ik al eerder dacht, politiek correctheid is ontzettend duur hoor!

 4. [1] Vliegen als concurent van de auto? Als concurent van de terin eerder. En op internationale treinkaartjes zit ook geen BTW en de NS betaalt ook weinig tot geen belasting op haar energieverbruik. Trouwens: lokale vliegtickets zijn wél belast, net als hun tegenhangers van de spoorwegen.

Comments are closed.