Den Haag (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) – Koningin Beatrix krijgt in 2008 een inkomen van EUR 792.000. Daarmee gaat zij er 3,9% op vooruit vergeleken met dit jaar. Dat blijkt dinsdag uit de begroting van het Huis der Koningin voor 2008.
Prins Willem-Alexander en prinses Maxima ontvangen volgend jaar ieder een salaris van EUR 235.000, een toename van 4% ten opzichte van dit jaar.

Naast de salarisstijging, lopen ook de vergoedingen op die de drie krijgen voor kosten voor personeel en overige kosten. Deze vergoeding bedraagt voor de koningin ruim EUR 3,4 miljoen. Willem-Alexander ontvangt hiervoor EUR 773.000 en Maxima krijgt EUR 658.000.
De totale vergoedingen aan koningin Beatrix, de prins van Oranje en prinses Maxima stijgen in 2008 met EUR 0,2 miljoen naar EUR 6,1 miljoen.
Hoe zat het nu ook al weer met die Balkenende norm??

12 REACTIES

 1. Oja, die Balkenende norm was een jaarsalaris van Maxima-al ¤ 177.000
  En verder riep Balkende de werknemers op tot loonmatiging, dus zeg 2% loonstijging. Euh, hoe rijmt dat met bovengenoemde getallen?

 2. Uit de Troonrede/begroting leer ik dat de burgers moeten betalen en minder koopkracht overhouden om dit te kunnen betalen.
  Maar de minima krijgen er iets van 8 euro per maand bij. Kunnen ze met het gezin eens uitgaan en samen precies een kopje koffie drinken.

 3. Ik lach me kapot.

  Het volk in Medeland heeft gekozen voor een aantal partijen, die deze waanzinnige coalitie mogelijk maakte.

  Het volk in Medeland krijgt dus wat het verdient, zou je zeggen.

  Waarom is de waardering voor het kabinet dan toch zo laag ? Zou het kunnen zijn dat het volk ontevreden is over haar keuze, dan wel de implementatie daarvan ?

  Uiteindelijk zal slechts het besef dat iedereen voor zichzelf verantwoordelijk is, uitkomst bieden.

 4. [3]

  Ben ik het niet helemaal mee eens.

  Alleen zij die op de regeringspartijen hebben gestemd hebben gekregen wat ze verdienen.

  De rest zit met de gebakken peren van HUN stemgedrag en verdienden dit niet.

 5. Dit deed gisteren mijn bloed koken. Iedereen moet inleveren en de zwaarste schouders etc… Maar van een voorbeeld geven heeft ons koningshuis nog nooit gehoord. Ergerlijk!

 6. [5] "ons koningshuis" moet zijn "ons nep-koningshuis".

  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Deze charlatans bezitten al heel lang geen druppel koninklijk bloed meer. Bananen-monarchie Medeland is onderworpen aan bastaard-afstammelingen van de oorspronkelijke Oranjes.

  Een korte maar interessante uiteenzetting hieromtrent is te vinden op http://www.hetvrijevolk.com

 7. word tijd dat ze die klaplopers er uit flikeren kost alleen maar geld

 8. Wat een gezeur om niets zeg… Echt triest… Ik heb op geen van de regeringspartijen gestemd, maar mij zul je niet horen. De voornaamste reden dat we minder te besteden hebben is die enorme stijging van de kosten in de zorg. En de reden dat die zo hoog zijn is dat er sinds 1945 niet over de toekomst is nagedacht.

  En die paar procent die het koningshuis er bij krijgt maakt op het totaal geen ene moer uit mensen. Echt helemaal niets.

  Van mij mogen we er nog ,eer op achteruit gaan, als daarmee het onderwijs wordt gered, want onze toekomst zit nogaltijd in de schoolbanken!

 9. [8] Hier spreekt wel een enorme dosis van gebrek aan begrip van hoe het allemaal in elkaar steekt. Met name de laatste opmerking spreekt boekdelen: het onderwijs is zo slecht door toedoen van de staat. De staat gaat dat niet oplossen, wel erger maken.

 10. [9]
  Precies, je moet uiteraard meer geld stoppen in iets dat niet goed blijkt te werken. Alleen bij de overheid, dat wel…

  [8]
  Het is uiteraard je goed recht om voor jezelf te bepalen dat jij meer geld aan onderwijs wilt besteden; ik verwacht echter ook dat jij mij niet ziet als één van de "we" die er nog verder op achteruit gaan door méér geld te gaan stoppen in iets dat bewezen niet functioneert, n.l. het staatsonderwijssysteem; en dat alleen omdat er mensen zijn die hun mening dwingend op wensen te leggen aan anderen die dat niet willen.

  Er is maar één goede oplossing: iedereen mag zijn eigen voorkeur in de praktijk brengen; keuzevrijheid qua onderwijs in een concurrerende vraag- en aanbodsituatie.

 11. [6] Mooie foto van mijn Koningin.

  Ja, ook ik vindt dat Hara Majesteit veel te weinig geld krijgt. Want die beveiliging is nogal omslachtig, als men de gevaarlijke vijanden van dit land beschouwt. Onlangs nog kwamen de Duitsers hier een bezoekje afleggen, en als het huis van Oranje niet op tijd gevlucht was, dan hadden we nu geen Prins meer gehad.

  Willem van Oranje is Willem de Zwijger. Hij gaf zijn volledige fortuin aan dit volk, het was binnen 2 maanden op. Hij gaf zijn fortuyn voor de overwinning, die vaak op het nippertje geregeld werd. En ik vertrouw Willem Alexander 100%, hij zou hetzelfde doen als Willem de Zwijger.

  Bastaard bloedlijnen geven mij slechts trots in de borst. Het bestrijden van het papistische monogame gezever van tegenwoordig weer zwaar papistisch Nederland, ik zou ze graag wat zwaarder belasten. Wat extra duiten in de zakjes van Hara Majesteit de Zwijger, de moed zelve. Wapens zijn duur tegenwoordig, voor die bedragen die ik hier beschreven zie, kan je nauwelijks een F16 kopen.

  Schande!

 12. De "belgen" bezien de Nederlandse toestanden meestal ietwat spottend; maar het lachen is hùn ook al vergaan hoor.
  Wij zitten ook opgescheept met een hele "bende niksnutten" die we moeten onderhouden én ook "opslag" gekregen hebben.
  De Vlamingen hopen voor die gasten veeleer hun "onTslag" na deze zomer (wanneer b barst.)

Comments are closed.