Een Amerikaanse senator heeft ontslag moeten nemen, omdat een politieagent in burgerkleding hem betrapt meent te hebben op het zoeken van toenadering tijdens zijn verblijf op een toilet dat zich bevindt op de luchthaven van Minneapolis. De senator had voor zijn gedrag al een boete gekregen van $ 575.
Uit de gestadige stroom nieuws over deze onbenullige zaak meen ik te mogen concluderen dat de Amerikaanse overheid een aantal ambtenaren opgeleid heeft die hun levensvervulling vinden in het in – en uitlopen van en het bivakkeren op zich op Amerikaanse luchthavens bevindende openbare toiletten met als doel uit te lokken, dat de volwassenen die van deze faciliteiten gebruik maken, zich bezig gaan houden met zaken die het Amerikaanse volk als vies en voos beschouwt.

Hieronder valt bij voorbeeld het uitstrekken van een hand in de richting van de aangrenzende cabine onder de afscheiding door welke zich tussen twee cabines bevindt, blijkbaar op grond van een door potentiele daders geconstateerd aantrekkelijk uiterlijk van de zich in de aangrenzende cabine bevindende persoon.
Dit zich ongevraagd bemoeien met toiletgangers en de activiteiten van diverse aard die deze onderling bedrijven, schijnt de Amerikaanse overheid op kosten van haar onderdanen miljoenen dollars per jaar waard te zijn; de opleiding voor dit beroep duurt een jaar of zes.
De betreffende verbalisant zat al zeven jaar in het vak, had reeds duizenden zituren op openbare toiletten doorgebracht en reeds elf keer proces-verbaal opgemaakt tegen personen die fysieke toenadering tot hem zochten.
De vangst van een senator zal ongetwijfeld zijn prestige bij de op de luchthaven controlerende instanties verhogen; een verdiende promotie naar de toiletten die door de bezoekers van het Witte Huis gebruikt worden, lijkt dan ook niet uitgesloten.
Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. Lijkt mij een typisch gevalletje van het kaltstellen van een politiek tegenstander. De gretigheid waarmee de Nederlandse media dit ‘nieuws’ oppikt en brengt is trouwens ook bijzonder voorspelbaar. Want ‘wij’ zijn natuurlijk reuze tolerant en ‘wij’ lachen ons een liesbreuk om iemand die staat voor familiewaarden als crypto homo betrapt wordt. Een combinatie van leedvermaak en een misplaatst superioriteitsgevoel.

 2. [1] Zoals ik het (ook uit Amerikaanse bronnen) heb begrepen ligt het iets genuanceerder, hoewel ik inderdaad denk dat leedvermaak de door jou genoemde gretigheid wel heeft beïnvloed.

  Het verhaal op zich lijkt ook te kloppen, en Craig had aanvankelijk ook bekend en het verder stil gehouden. Wat de verontwaardiging in de media veroorzaakt is dat Craig altijd fel anti-homo is geweest, waarschijnlijk omdat hij bang was dat pro-homo rechten zijn tot ontmaskering zou leiden.

  Op die hypocrisie wordt hij nu afgerekend. Of iemand wel of niet homo is zal me aan mijn derrière roesten, is ook helemaal niet relevant als-ie anderen daar niet ongewenst mee lastig valt, maar die krampachtige hypocrisie vind ik kwalijk.

 3. [2] Uit het verhaal met de senator blijkt maar weer dat veel anti-mensen eigenlijk gewoon voor zijn. Nu weet ik niet of dit voor iedereen geld, maar in elk geval bij anti-homo activisten zijn de meesten gewoon stiekem zelf homo.

  En dit soort verhalen laten ook de duidelijke hypocritische kant zien van de amerikaanse samenleving. Denk maar aan de nippelgate. Iedereen spreekt er schande van want dat mag niet, maar ondertussen heeft amerika wel van de grootste seksindustrie van de wereld en is een beetje hollywood film haast een soft porno film.

  Nog een bijkomstigheid aan de anti-homo houding van de amerikaanse samenleving is dat de VS een van de grootste zwaar religeuse land is. En als de dominee predikt dat je niet gay mag zijn dan is dat ook waar, zelfs als die dominee ondertussen zijn vrouw met 3 kinderen bedriegt met mannen en jonge jongens.

Comments are closed.