De EU wil ook Nederland beschermen tegen de vergrijzing.

Om dat zeker te stellen zullen in de EU zeker 20 miljoen nieuwe immigranten van buiten de EU moeten worden ingevoerd.

Eurocommissaris Franco Frattini ontwikkelt plannen om dat te verwezenlijken. Hij sprak daarover op 13 september op een conferentie in Lissabon.
Dat betekent bij een globale verdeling dat Nederland er ongeveer 1 miljoen van mag hebben! En dat is nodig om de economie in de EU op peil te houden en te kunnen concurreren met andere landen. Volgens Frattini!

Een van zijn plannen is het instellen van een “blauwe kaart” waarmee dan immigranten de vergunning krijgen om in de EU te werken. Dit zal zoiets worden als de Amerikaanse “Green card”. Het blauw komt dan van de nationale EU-vlag.
(Ook al staat die vlag niet officieel genoemd in de Hernoemde Grondwet!)

Marco Frattini wil dit gepaard laten gaan met meer voorstellen waardoor de rechten van immigranten meer gelijk worden aan die van de autochtonen, vooral op het gebied van sociale voorzieningen en arbeidsomstandigheden.

Heeft het met een dergelijke aanwas nog enige zin om nog maar iets te doen aan wel of niet uitzetten van mensen die nu al, soms jarenlang, in Nederland zijn?
Of kan Nederland beter helemaal uit die EU treden?

21 REACTIES

 1. Ik denk dat we over een jaar of 5 @ 10 onze blik meerdere malen per dag naar het oosten moeten richten.

  Dat is één van de redenen dat ik toen tegen de EU-"grondwet" gestemd heb. Nederland wordt op allerlei fronten gewoon teniet gedaan.

 2. UIttreden… Ja ik kan me dat heel goed voorstellen. Maar blijft het punt dat wij niet alleen op de wereld zijn. We hebben de ons omringende landen gewoon nodig. Ik kan me moeilijk voorstellen dat Nederland alleen zou verder gaan. Bovendien wordt er over dit thema door slechts een heel klein percentage van de bevolking echt nagedacht. Het grauw loop tachter de beleidsbepalers aan. Immers "Die zullen toch wel weten wat goed voor ons is"? Hier in de Flevopolder Hub staat het bol van de Poolse arbeiders. Keurige mensen die keurige jobs hebben. Jobs die ik niet wil doen. Jobs die zij graag doen want de verdiensten zijn naar hun maatstaf enorm. En zo zullen er steeds meer takken van sport worden ontdekt door de ons omringenden (armere) landen. Nederland zal langzaam maar zeker opgaan in de grote Europesche Unie. Hierbij verkwanselen wij onze achtergrond en gaan mee in de vaart der volkeren. Sommige dingen zijn nou eenmaal onafwendbaar. En…. elke beweging kent een tegenbeweging. Uiteindelijk zal er weer verdeeldheid komen en wordt dit gevolgd door een diepe crisis (oorlog) waardoor er weer enige zuiveringen plaatsvinden. Nu is het Europa, morgen de wereld. NWO? Wie het weet mag het zeggen….

 3. "Heeft het met een dergelijke aanwas nog enige zin om nog maar iets te doen aan wel of niet uitzetten van mensen die nu al, soms jarenlang, in Nederland zijn?
  Of kan Nederland beter helemaal uit die EU treden?"
  Tuurlijk heeft dat zin: het behoud van het eigen baantje.

 4. [2] Goed verschil maken tussen SAMENWERKEN IN VRIJHEID, of onder DWANG VAN BRUSSEL.
  Als we het hebben over uittreden, hebben we het over de politiek waarbij over ons gestemd wordt en waarbij wij gedwongen worden ons neer te leggen.
  Hoe meer vrijwillige samenwerking hoe beter.

 5. Eens Hub, helemaal eens, maar roeien tegen de stroom in? Zou het handig zijn om mee te veren? Wees als het riet langs de waterkant, wel buigen, niet barsten.

 6. Yaaa … yaaaa …. de komende
  vergrijzing, uitsluitend:

  1. Omdat de politici, hun partijen en de resulterende overheden … het GEZIN hebben gemarginaliseerd en tot vijand nummero uno verklaard, eenvoudig omdat het veel eenvoudiger is om INDIVIDUEN te beinvloeden en om te kopen, te manipuleren en uiteindelijk goed onder de duim te houden.

  2. Omdat DEZELFDE maatschappelijke MISDADIGERS, met behulp van FISCALE STRANGULATIE, de eigen bevolkinggroei drastisch hebben gelimiteerd. Om de eenvoudige reden dat het grootste deel van het BNP wordt bestemd aan overheids uitgaven en wordt OPGESOUPEERD aan endeloze "verzorgings" voorzieningen.

  3. Omdat dezelfde maatschappelijke MISDADIGERS het EIGEN volk letterlijk OPOFFEREN aan misplaatste ideologisch sentimenteel geloel over het van STAATSWEGE in leven moeten houden en onderhouden van de zogenaamde "zwakken" en "noodlijdenden" en "behoeftigen" (inplaats dat het de verantwooring is van het onmiddelijke gezin en de familie, die daartoe echter door overheid reeds fiscaal zijn gecastreerd). Nog afgezien van het in stand houden van de DREK is van de samenleving … Zulks in plaats van een beleid van VERNIEUWING en verjonging van de bevolking.

  4. Omdat de maatschappelijke MISDADIGERS, door het importeren van immigranten, een nog grotere kans biedt om via de multikul alles en iedereen de baas te zijn en te blijven … als gevolg van opzettelijke in de hnad gehouden DESTABILISATIE.

  Het verbaasd mij overigens nog meer dat quasie-intellectuele fora als deze zich veel meer met symptomatische TRIVIA bezighouden en achteloos voorbij fietsen aan de grootste fundamentele issues. Zoals bvb de vraag waarom dit pokkenland nog steeds een absolute "koninkrijk" is, waardoor er vanwege politiek gemanipuleer helemaal GEEN vrijdom bestaat. Een grotere vraag is echter waarom … Majesteit en Politieke Pachters willens en wetens land en volk aan het opheffen zijn.

  Welnu is DAT (gebrek aan) licht is het geinstitutioneerde "libertaisme" een even krankzinnige als uitzinnige fantasie

 7. "" … Welnu is DAT (gebrek aan) licht is het geinstitutioneerde "libertaisme" een even krankzinnige als uitzinnige fantasie …""

  MOET ZIJN …

  Welnu, IN DAT (gebrek aan) LICHT, is het geinstitutioneerde "libertaisme" uiteraard slechts een even krankzinnige als uitzinnige fantasie …

 8. [5]

  Die een schoolvoorbeeld is wat de machthebbers van een min of meer "denkend" mens heeft kunnen maken. Een soort zombie …

  Die eenvoudig vergeet dat er wel een aantal landen zijn in de wereld die geheel op zich zelf staand, soeverein, vrij en onafhankelijk, met grote trots en zelfrespect … RIANT door het leven gaan (Zwitserland, Ijsland, Singapore, Taiwan, HongKong-van-de-twee-Chinas, etc).

  En ooooit was ook Nederland een zeer succesvolle handelsnatie. Maar hoezoooo "afhankelijk van de buren? Want als er uitsluitend KWALITEITSPRODUCTEN tegen redelijke prijs wordt geleverd, zal men de deur platlopen … Wat een achterlijk door de overheid bedachte notie …

 9. Nederland moet uit de eu treden uit zelfbehoud.

  De eu is zo corrupt dat het er vanaf druipt.
  Al die kosten tot nu toe die opgegaan zijn aan alle onzin had beter terecht kunnen komen.

  En dan gewoon doorzetten met de "grondwet"
  Alweer een teken dat de politiek zich geen moer aantrekt van de burger.
  WIJ WILLEN EUROPA NIET.
  Stop ermee.

 10. Dus nu 20 miljoen mensen tegen de ‘vergrijzing’. Straks 40 miljoen erbij om die 20 miljoen van nu te verzorgen, die vergrijzen immers ook?
  En dan….???

  Er wordt weer een piramidespel opgezet. En we weten allemaal hoe die spelen eindigen.

 11. En Nederland is al te vol. Zelf een paar jaar langer doorwerken of het nog voller proppen, dat is de keuze tegen de vergrijzing.

 12. Mooi. Hoe eerder het sjosjialsime in elkaar stort hoe beter. En dit is weer een duw in de goede richting.

 13. Onze bestuurders hebben nergens van geleerd en zijn vergeten waarom wij nu met veel overlast van jongeren zitten. In het verleden waren wij doordat we en bloeiende economie hadden, gastarbeiders nodig, en die volgende generatie zorgt hier nu voor veel problemen.
  Nu gaat de economie volgens deskundigen weer omhoog, maar helaas niet in het voordeel van de gewone werknemer, uitkering gerechtigde, hulpbehoevende ouderen.
  De grens gaat open en je ziet veel buitenlandse werkkrachten komen, onderdak en lease auto is geregeld en kruimeltjes pikken mag ook nog in ons land, en wij zien een verloedering van onze woonomgeving , en het zijn allemaal mensen die hier net als in het verleden de gastarbeiders ook blijven hangen, en de volgende generatie gaat ons vanzelf weer hoofdpijn bezorgen , als het daar maar bij blijft.Wanneer komen onze bestuurders eens tot beleid en gebruiken ze hun hersens, want die hebben ze niet voor niets meegekregen, gewoon om te gebruiken of zijn ze in alle drukte over hun eigen positie dat vergeten .

 14. Zolang het geen Marokkanen zijn vind ik het niet zo’n probleem. Engelsen, Japanners, Ieren, alles is goed zolang de import van de islam maar beperkt blijft. En toen werd ik wakker.

 15. goed zo jongens , blijf maar partij van de arbeid stemmen , groen links ,of socialistische partij , als het maar links is , dan liggen we gegarandeerd over 10 jaar ook met ons gezicht naar mekka , en hebben de moslims het hier voor het zeggen , nu eigenlijk al

 16. Ik zal die toeapraak eerst eens goed moeten lezen om een goed oordeel te kunnen vellen. Maar de genoemde ‘blauwe kaart’ kan geen kwaad. In sommige sectoren zal zeker behoefte zijn aan immigranten. Dus als er goed opgeleide mensen uit China of India hierheen komen en in onze IT-sector of in researchcentra van het bedrijfsleven (Philips, AKZO, DSM etcetera) komen te werken, heb ik daar geen probleem mee.
  Die 20 miljoen lijkt mij enorm nattevingerwerk. In ieder geval is er geen behoefte aan laaggeschoolden.
  En is al niet een paar keer aangetoond dat die vergrijzing financieel-economisch gezien, helemaal geen groot probleem zal zijn en dat dit weer zo’n onderwerp is waar de stemmingmakerij door onbenullige paniekerige politici een kans krijgt?

 17. [13] Strikt genomen waren die gastarbeiders niet nodig. Maar doordat autochtonen geen zin hadden in ‘minderwaardig’ werk en met dank aan de vakbonden de lonen veel te hoog werden voor dat werk werden met dank aan onze slechtste MP ooit, de crimineel drs. J. "iedere werkster haar eigen werkster" den Uyl , massa’s mensen aan het staatsinfuus gehangen (WAO misbruik) waardoor de werkgevers de vrijgekomen plaatsen moesten gaan vullen met gastarbeiders, waarvan iedereen steeds beweerde dat ze ook weer terug naar huis zouden gaan (let op de benaming ‘gast’). Maar met zo’n riante staatsruif bleek dat al gauw een illusie.

  Momenteel doet JPB overigens een gooi naar die status (van slechtste MP ooit). Wat hij daarmee denkt te bereiken ontgaat mij, maar ik vermoed dat als de parlementaire onschendbaarheid wordt opgeheven er plotseling veel minder van dit soort criminele activiteiten door de roverheid ondernomen zullen worden.

 18. Goed opgeleide mensen uit de wereld laten Europa, en Nederland in het bijzonder, links liggen en vliegen door naar USA, Australië of een Aziatisch land. In Europa staat hun niet meer te wachten dan hoge lasten, veel regels en grenzeloos veel papier werk voordat ze ook maar een hand mogen uitsteken.

  Waar Europa goed in is, het binnenhalen van herders uit Marokko of dagpachters uit Turkije, met hun hele aanhang zullen weer worden binnen gehaald. Uiteraard met de zelfde rechten als een ieder die hier al is omdat we anders een tweedeling zouden hebben. En dat is iets waar Europa, en Nederland voorop, goed in is. Iedereen gelijk en even arm.

 19. Als iemand ziek wordt en niet meer kan werken, dan moet er een opvangnet zijn.

  Verder zit ik nog met een probleem: men heeft het over vergrijzing maar als er meer mensen zouden stoppen met roken, komt er toch nog meer vergrijzing bij? Dat wordt dan nog duurder voor de economie. Dat rijmt niet echt hé?

 20. [17 Ja hatma, Wij hebben onze bestuurders gekozen om gezamenlijk een verantwoord beleid voor ons uit te voeren , niet meer en niet minder. In een waardige democratie dient het volk alle macht toe te komen. In Nederland is dat allang niet meer zo, Leven in een democratie valt niet altijd mee, soms lijkt het wel een dictatuur waar je onder leeft.

Comments are closed.