Door Pamela Hemelrijk

U zult me misschien een complotdenker noemen, maar ik begin me nu toch in gemoede af te vragen of de ex-moslims Peyman Jafari en Benham Taebi wel echte ex-moslims zijn. Toen ze de afgelopen week Ehsan Jami probeerden af te branden op de opiniepagina van de NRC verzwegen ze al voor ons dat ze dat ze lid waren van de Internationale Socialisten, die twee handen op één buik zijn met de Hamas, de Hezbollah en de AEL. Niet echt een club dus waar de doorsnee ex-moslim zich als een vis in het water voelt, zou je zeggen.

En nu lees ik op het ultralinkse Frontpage FOK.nl dat die twee bloeddorstige bolsjewieken een rivaliserend comité van ex-moslims hebben opgericht om tegen Jami “ten strijde te trekken”.

Dit politiek correcte comité van ex-moslims, zullen we maar zeggen, geeft maandag een persconferentie, en wel…in de moskee El Oumma in Slotervaart if you please!
En dat niet alleen: de bijeenkomst zal worden opgeluisterd door de voorzitter van de Vereniging van Imams en vertegenwoordigers de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam.

We kunnen hier dus met een gerust hart spreken van een unicum in de rijke historie van de islam: dit is het eerste comité van ex-moslims ter wereld, dat zich mag verheugen in de warme sympathie van het islamitisch establishment. Een primeur van wereldformaat, mogen we wel zeggen. Afvallige moslims die een moskee tot hun beschikking krijgen om van de daken te schreeuwen dat zij niet meer in Allah geloven, en geen boodschap meer hebben aan diens profeet.
Het is alsof Solzjenitzin in het Kremlin een persconferentie mag geven om wereldkundig te maken dat hij geen boodschap meer heeft aan Stalin! Het is of een ex-lid van de Scientologykerk de tempel aan de Nieuwezijds mag gebruiken om aan de pers uit te leggen dat hij niks meer te maken wil hebben met L. Ron Hubbard!

“I smell a rat the size of a dinosaur”, zou me moeder zeggen. Hé Jafari! Je vergeet toch niet om Wouter Bos en Han Noten een adhesieverklaring toe te zenden, hoop ik? Ik verwed er mijn kop onder dat ze nu wèl hun handtekening willen zetten. Want ex-moslims die zijn goedgekeurd door de Vereniging van Imams, daar durven ze wel solidair mee te zijn. Misschien krijgen jullie zelfs nog wel een handtekening los van de vertegenwoordigers van de Unie van Marokkaanse Moskeeën en de Imam zelve. Het zou me niks verbazen.

27 REACTIES

 1. "ultralinkse Frontpage FOK.nl"

  Fok ultralinks? laat me niet lachen..
  Zo ver ik me kan herinneren is zeker de Frontpage altijd een ultieme moslimbash plek geweest.
  Wat doe je trouwens op zo’n pubersite met minderjarige nieuwsposters die nauwelijks de nederlandse taal machtig zijn laat staan fatsoenlijk journalistiek kunnen bedrijven. Om over de reageerders maar niet te spreken.
  Neem dus eerst een serieuze bron zou ik zeggen.

 2. Hmmm … dat er in dit land over dit soort zaken "gedebateerd" en geschreven moet worden getuigd eerder van een zeer treurige (Nederlandse) STAAT van ontbinding … of niet soms? Zulks ongeacht wie nu wie in de haren zitten …

  Want wie had zich oooit kunnen indenken dat barmhartigheid an sich … in dit land, en onder dit volk, tot zo een verlammende maatschappelijk issue zou worden … Wat op zich een veel belangrijker vraag is dan over de Islam die hier niet eens hoort …

 3. Heerlijk doorzichtig, ex-moslims die zich presenteren in een moskee. Kan het nog onbenulliger?

  Vreemd dat bij Jami niemand concludeert dat uitstappen uit een geloof en trappen tegen heiligheden twee verschillende zaken zijn. Dit is overigens ook niet zo slim van hem.

  Het AD heeft een artikel over hetzelfde onderwerp al ver weggestopt, ik kon het niet meer vinden. Ik was benieuwd of mijn reactie was geplaatst.

 4. [3] "Uittreden" uit het geloof wordt door de muzelmannen net zo genadeloos afgestraft als "trappen tegen heiligheden". Voor de islam staat uittreden gelijk aan trappen tegen heiligheden. Moslimdochters worden hier door hun vaders en hun broers bij bosjes aan het mes geregen, alleen al omdat ze een avondje uit zijn geweest met een niet-moslim. Als ze het wagen om van hun geloof af te vallen moeten ze zich in blijfvanmijnlijfhuizen schuilhouden om aan eerwraak te ontkomen. Ga me nou niet vertellen dat je dat niet weet, Kraak.

 5. [3] De hele verplichte kost nederlandse literatuur die ik op de middelbare school ging over niets anders dan uittreden uit het geloof en trappen tegen de achterlijkheden ervan (jij noemt het heiligheden…)

 6. [1] Boer op Klompen doet denigrerend over deze site. Is wat hem betreft geen porceleinkast der journalistiek. Deze boer loopt kennelijk graag door de stront te baggeren.
  Zou zijn eigen roem ook stinken?

 7. [2] ******de Islam die*********

  "De islamitische geloof die" hoort hier inderdaad niet thuis.
  Hoe breng je dat de collaborerende nederlanders nog aan het verstand?

  Het geloof impliceert niets en is het gevolg van de gelovigen, wat is daar nou zo moeilijk aan?
  Het geloof mag nooit een (oorzakelijke)de-status krijgen, wat is daar nou zo moeilijk aan?
  Het islam zit tussen de oortjes van de islamieten, wat is daar nou zo moeilijk aan?

  De staat, de kerk en de islamitische geloof.
  Niets aan te doen?

 8. *Off Topic*

  Beste Hub,
  ik probeer met verwoede pogingen je een mail te sturen, maar hij komt er telkens niet doorheen (spam-melding), dus doe ik het maar even zo. Het betreft:

  "FREEDOM NOT FEAR" rallies all over the world.

  Eindelijk wereldwijde demonstraties (op zaterdag 22-09-07) tegen algehele overheidsbemoeienis op welk vlak dan ook. Alle demonstraties wereldwijd starten om 14.30 uur. In Berlijn, San Diego (California) Ontario (Canada) dit zijn maar een paar voorbeelden.

  Het is kort dag, maar valt er nog een demonstratie te organiseren in Amsterdam (of Utrecht, ligt centraler) om 14.30 of is er al een organistatie die dit doet??

  Mocht het mogelijk zijn in Amsterdam of Utrecht dan wil mij beschikbaar stellen om mee te helpen. Ik ben echter een complete leek betreft demonstraties. Heb nog nóóit iets gedaan in die richting.

  De belangrijkste link vond ik op de website: http://www.ditkannietwaarzi… En ik heb begrepen dat het uitgaat van http://www.http://truthbrig
  Als het al bekend is bij jullie, (dan sorry voor de herhaling) dan heb ik dat niet meegekregen. Mijn tijdelijke e-mail = ennouki@hotmail.com

 9. Het is jammer dat het geloof door dit soort zaken zo’n slechte naam krijgt. In weze is het natuurlijk goed om te geloven in God, leven na de dood en het goed zijn voor elkaar etc. Maar nee, de mensen moeten er weer allemaal aparte religies van maken en met elkaar vechten over welke de juiste is. Nogmaals, jammer…

 10. [4] Dat weet ik donders goed, maar uittreden hoeft niet gepaard te gaan met trappen. Dit kun je ook binnendhuis doen.

 11. [8] Elze, probeer het eens uitgebreid op hub@vrijspreker.nl

  Ook de link vanuit de voorpagina "Lezersservice" werkt naar mijn gevoel wel goed.

  OK, merk ik wel, maar voor de zekerheid al vast hier een reACTIE:

  De meeste DEMONSTRATIES zijn of "links"of de linkse rakkers weten er gebruik van te maken. Zij hebben veel meer ervaring dan wij.

  Maar jouw voorstel is interessant en belangrijk. Er zou tenminste geprobeerd kunnen worden om ONZE mening over vrijheid te demonstreren.

  Als je wat wilt doen, lijkt mij de goede eenvoudigste weg dat jij een artikeltje maak met omschrijving van doel en actie.

  Afhankelijk van hoe snel je dit maakt, aan mij opstuurt voor plaatsing, kun je:
  OF zeggen dat jij er bent op een bepaalde plek en iedereen vraagt om daar ook te komen.
  OF
  Je doet een oproep en vraagt wie er mee doet en wat zij kunnen/willen doen.

  Het is heel kort dag, dus wees niet te vlug teleurgesteld al de resons je tegenvalt.

  Ik wil je helpen zover als het in mijn vermogen (tijd) ligt!!

 12. [12]
  *Off Topic*

  Beste Hub,

  Dank voor je antwoord. Ook op je andere mailadres krijg ik toch ook dezelfde spamfiltermelding. Dus toch maar weer even zo. Maar ik geef het verzenden niet op!
  Ik zal het artikeltje schrijven (dat gaat morgenochtend pas helaas) en je kan er vanuit jouw ervaring uiteraard van alles nog aan toevoegen. Misschien kom jij ook nog op heldere ideeën, na het lezen van de div. websites. Ik demonstreer liever in Amsterdam of Utrecht dan in Berlijn, maar die Berlijn-demonstratie wordt wel groots en het heeft meer effect natuurlijk dan een handjevol mensen in Amsterdam o.i.d. maar goed het is het proberen waard! Misschien kunnen we samen idd iets op touw zetten en bespreken hoe of wat.

  Hartelijke groet, Elze

  Dit is wat ik kon vinden op internet:
  "FREEDOM NOT FEAR" rallies all over the world

  Op zaterdag 22 september 2007 o.a. in Berlijn starttijd 14.30 uur, Pariser Platz (Brandenburger Tor)

  Wereldwijde demonstratie o.a. TEGEN:
  * telefonische afluisterpraktijken van de gewone burger
  * het bewaren van persoonlijke e-mails etc.
  * continue camera bewaking
  * het controleren en vastleggen van internetverkeer.
  * Data-misbuik
  * de RFID chip (nu nog in ID’s, straks in je lichaam)
  * algehele overheidsbemoeienis t.a.v opvoeding etc.
  * de Nieuwe Wereld Orde (NWO)

  truthbrigade.org…
  http://www.FreiheitstattAng
  /> wiki.vorratsdatenspeicherung.de…

  22 September 2007 — Freedom Not Fear Rally — pt 1 http://www.youtube.com/watc
  22 September 2007 — Freedom Not Fear Rally — pt 2 http://www.youtube.com/watc

 13. [7]
  Onder Barmhartigen is het … Geloof en de Staat synomiem en indentiek … Ergo, een en het zellufde.

  Waar Nederlanders, en vooral de Multikullers onder hun, NIET eens kunnen bevatten is dat een Staat-binnen-een-Staat … NIET en nergens mogelijk is behalve in godsdienststaten, de daruussallams … Maar Nederlanders luisteren alleen naar zich zelf en zullen ook daaraan TEN ONDER gaan …

  Wat het geinstitutioneerde libertarisme betreft, dat wil niet eens van EEN Staat weten, laat staan van meerderen … tegelijkertijd op de zlefde plek en in de zelfde ruimte … Helaas is het een totaal IMPOTENTE fantasiestroming …

  Een nog GROTER probleem is echter dat men in Nederland beweerd een "democratie" te zijn, terwijl het niet meer dan een achterlijk en feodaal koninkrijkje is …

  Het Nederlandse volk is dus in feite immiddels TEGELIJKERTIJD zwaar behept met enige dodelijke maatschappelijk ziekten (zoiets als o.a. AIDS en de Ebola), maar verbeelden zich het nog noooooit "zooo goed" te hebben en zich zooo kiplekker te voelen …

 14. [13] Looks like a digital era Watchtower message to me, at a lesser chance … Definitely a waste of time and effort.

  [15] You give him tooo much credit … for one, the world is much older … and if man can invent him … then they can disinvent him also …

 15. [9] Nou raak je de bulls eye! Dat is precies waarom we de mens al eeuwen gelegitimeerd denkt te kunnen moorden en te overheersen. Daarom ben ik tegen religie. Vind de meeste mensen toch al sukkels.

 16. Het is weer bijna feest! Layla’s feestje is op 11 september, alsof haar ouders een vooruitziende blik hadden. Ieder jaar wordt dit feestje wel door iemand gekaapt. Een paar jaar geleden door enkele blinde piloten die hun Boeings in het WTC parkeerden, dit jaar is het de beurt aan ex-moslims. Ons knuffelmietje Jami presenteert dan zijn verklaring. Aangezien ze toch niks anders te doen heeft, gaat Layla er maar heen. Misschien kom je nog wat interessante kuthollanders tegen meid; beetje dimmen dan hè, maar het zal wel niet.

  Sommige van mijn collega’s zijn ook gevraagd te tekenen, maar geen idee of ze dat gedaan hebben. Zelfs Mustafa één van mijn beste vrienden zou het misschien ondertekenen. En dat is natuurlijk heel mooi; een overtuigd moslims die ex-moslims ondersteunt. Toch maar niet gedaan en dat is heel verstandig. Het duurt meestal even, maar op den duur krijgen sommige moslims toch in de gaten dat ze dat soort steunverklaringen niet moeten tekenen. Net zomin als dat het verstandig is om publiekelijk (wat je privé doet moet je vooral zelf weten) afstand te nemen van allerlei terreurdaden. De reden daarvoor? Heel eenvoudig. Wat je ook doet, het deugt niet.

  Neem die aftandse concubine van Theo van Gogh: Pamela Hemelrijk. Ze heeft in Theo van Gogh een goede leermeester gevonden. Theo u weet nog wel mocht graag moslims geitenneukers noemen. Nog altijd zijn er kuthollanders die beweren dat hij het dan over radicale moslims had, maar dat is natuurlijk niet zo. Kijk dat gaat zo bij hem. Hij is geen grove islamofoob; iemand die misdadig gedrag aan moslims als groep toeschrijft. Nee zijn scheldcarbonades waren verfijnder, hij komt op met een nieuwe term bijvoorbeeld radicale moslims en vervolgens:

  a) Zeg meteen dat je niet alles toeschrijft aan moslims, maar aan radicale moslims;
  b) Draai je om en definieer de meerderheid van de moslims of moslimleiders als radicale moslims (ze nemen immers geen afstand van terrorisme; een leugentje om bestwil kan wel en dan kun je immers stellen dat er geen gematigde moslims zijn)
  c) Je bent terug waar je wilde zijn, voegt er even een sausje aan toe (geitenneukers) zodat iedereen vooral je toon opmerkt, maar niet de inhoudelijke draai die je hebt gemaakt.

  Je moet een en ander natuurlijk wel volhouden; de enige reden waarom je in de publiciteit komt is de herrie die je maakt, niet de inhoud. Dus maak je het je persoonlijke kruistocht om iedere moslim die het niet met je eens is tot radicaal of onderdeel van de vijfde colonne te verklaren zelfs als diegene helemaal niet zo religieus is. Theo is dood dus hij kan zijn geliefde kruistocht niet doorzetten en dus is daar nu zijn samenzweringshoer Pamela Hemelrijk. Die toch een mooie tactiek introduceert.

  Eerst moeten moslims van haar afstand nemen van extremisten; en zij hanteert een iets andere tactiek als Van Gogh, namelijk dat ze allemaal deel uitmaken van dezelfde grote samenzwering om ons over te nemen. Daarom zou een belangrijk signaal van een organisatie toch wel belangrijk kunnen zijn.

  Hoe zou je als organisatie afstand kunnen nemen van extremisten. Op tal van manieren natuurlijk, maar helemaal mooi zou zijn als je als moskee ex-moslims in eigen huis toestaat hun vrijheid van afvalligheid te verdedigen. Maakt gelijk die samenzwering een stuk lastiger. Wat zou het mooi zijn als zo’n moskee verklaart dat vrijheid een groot goed is en dat dat ook is wat de islam moslims leert (natuurlijk zijn er bronnen die anders verklaren, maar heeft u liever dat een moskee zegt dat de islam moslims moet leren haten of liefhebben – zo’n selectieve lezing is immers de essentie van iedere godsdienst). En verdorie dat hebben we zowaar; de Unie van Marokkaanse Moskeeen in Amsterdam en Omstreken (UMMAO) en de daarbij aangesloten moskee Oummah in Amsterdam ondersteunen het initiatief onder leiding van linkse ex-moslims. Wat zal Pamela blij zijn.

  Niet dus. Ineens zijn de niet-moslims ongeloofwaardig. Op Trouw kun je ook dergelijke reacties lezen. Je kunt geen ex-moslim zijn, want dat mag niet van de islam…Je kunt geen ex-moslim zijn als je de islam niet tot op de grond toe afbrandt (dat je ook gewoon niet in een god kunt geloven komt bij de kuthollanders niet in hun botte harses op). Linkse ex-moslim dat past al helemaal niet in hun bekrompen denkwereldje. De hoerenmadam rook jou rattenlucht Pamela.

  Met andere woorden, als moslim damned if you do, damned if you don’t. Het zou goed zijn als men eens leert om zich maar niets van die kuthollanders aan te trekken. Het is toch nooit goed. De ware geloofsonvrijheid zit dan ook niet bij moslims, maar bij atheisten. Eindelijk begreep Mustafa het ook. Die gaat morgen lekker een pilsje pakken en blijft lekker moslim.

 17. Inderdaad, Peyman Jafari kunnen we gerust uniek noemen. Zijn standpunten veranderen even snel als het weer en zijn argumenten zijn doorgaans uiterst zwak. Nu is het mij al eerder opgevallen dat relatief veel Moslims vaak een verwarde indruk maken en een groot gebrek aan ratio missen. Dit is toe te schrijven aan een opvoeding waar weinig vrijheden bestonden en een enorm gebrek was aan intellect. Dan is het moeilijk om je te handhaven in een beschaving als Nederland, waar mensen wel op een redelijk niveau kunnen praten zonder elkaar meteen zwart te maken. Als ik bijvoorbeeld Marokkanen hoor praten over Marokko dan lijkt het wel of zij hun eigen land niet kennen. U weet wel daar waar de straten nog onverhard zijn, als je arm bent geen recht hebt op onderwijs, gezondheidszorg of een uitkerings voor het minimum bestaansbeginsel. Wonderlijk dat je Marokkanen daar nooit over hoort, maar dat past dan weer bij hun verwarde denken.

 18. Is er niet genoeg aandacht geweest voor onze nationale islam lokhomo.

  Dat de man wil uittreden uit zijn geloof is best maar dat hij weer een zoveelste rel moet opstarten en in stand houden getuigt niet bepaald van veel tact. Het mixen van een geloof, politiek en drammerigheid is niet wat ik noem een goede basis voor een gesprek.

  Kappen en geen aandacht meer aan schenken.

 19. Ja, ik ben ook net zo één als jij. Ik zie ook complot.
  Ik zie allerlei gaten in het verhaal van Jami in zijn allelei interviews, maar slimme MEDIA ziet dat. Geen enkel echte journalist die uberhaupt iets onderzoekt en het fijne van wil weten.
  Wat is Jami? Een jongen die als kind was gedwongen koran uit z’n hoofd te leren? Of een jongen die na 9-11 voor het eerst koran ging lezen? Was z’n vader vroeger ongelovig en nu wel moslim? Als hij ongelovig was, waarom heeft Jami hele koran uit het hoofd moeten leren als kind? Z’n moeder was toch christen geworden en z’n vader was ook toch niet gelovig (of wel? dat verandert per interview) waarom was hij dan in z’n pubertijd practiserend moslim en geen practiserend christen?
  Of was het misschien zo dat z’n moeder was christen geworden om toch wel een status te krijgen? En als ze in gevaar waren hoe kon hij nou weer met Nederlandse euro’s naar Iran terug???

Comments are closed.