Volgens de politievakbond zijn de politiesalarissen te laag waardoor zo’n 10% tot 15% van de agenten om rond te komen bij moeten schnabbelen in de particuliere beveiliging, als rij-instructeur of als buschauffeur.
De gemiddelde agent zou op zo’n 1500 EURO netto per maand zitten, een inspecteur heeft iets meer, 1800 EURO.

Nu is de allerlaagste levensvorm op aarde de broodpoliticus, er is niks misselijkmakender dan dat, direct gevolgd door degene die de machtsbasis vormt van de broodpoliticus, de politieagent, de loopjongen die zonder vragen te stellen slaafs bereid is om lichamelijk geweld in te zetten tegen mensen die zich verzetten tegen de wil van de politicus.

Politieagenten zijn feitelijk halfgeschoolde VMBO-lulletjes met te grote petten op en herintredende huisvrouwtjes met 3 jarige moedermavo waar ze zes jaar over hebben gedaan. Tegenwoordig worden zelfs overcomplete postbestellers van TPG omgeschoold tot agent, kejenagaan hoe weinig geestelijke bagage daarvoor nodig is.

Ze houden zich voornamelijk onledig met het uitschrijven van onzinbonnetjes en dat kan iedere idioot wel maar wat mij nog meer van ze doet walgen is dat ze hun smerig handwerk voor zo weinig doen: ze verraden het eigen volk voor iets meer dan het minimumloon, een losse fooi dus zodat ik vermoed dat dit enigszins gecompenseerd wordt door de macht die zij kunnen uitoefenen over nietsvermoedende toevallig langskomende burgers. Ik heb ze bezig gezien, in groepsverband stoer doen tegen schoolkinderen die zonder bel of licht fietsten maar als er ergens een echte boef in de buurt is zie je ze niet.

Het is toch frappant dat ieder regime altijd op voldoende vrijwilligers kan rekenen om voor heel weinig voor kampbeul of kampbewaker te spelen.

Overigens hoop ik van harte dat die lui in hun schnabbelbaan van chauffeur, beveiliger of rij-instructeur net zoveel overlast ondervinden van hun politiecollega’s als de gewone burger en dat ze ook van een fors deel van hun (neven)inkomsten worden beroofd.

25 REACTIES

 1. Is het weer zover Wladimir? Mijn god wat een gefrustreerde oude man ben je toch.

 2. [1] Een terecht gefrustreerde dan wel, die wederom spijkers met koppen slaat.

 3. Ik heb een aantal jaren geleden eens een offiële klacht ingediend tegen een lokaal politiebureau, omdat de blauwe jongens nooit kwamen opdagen als je ze nodig had, in dit geval buurtoverlast. Ik kwam op het betreffende bureau om de zaken met de inspecteur door te spreken en het verbaasde mij hoeveel agenten er op dat bureau aanwezig was, ik telde er ongeveer zo’n stuk of acht. Het was 7 uur ‘s-avonds. Er kwam zelfs een agent ons koffie brengen. Dit terwijl er eigenlijk had moeten worden gesurveilleerd om de buurt veilig te houden. Ongelooflijk, toen had ik mijn vertrouwen in de politie geheel verloren. Geen agentengebrek, maar een agentenoverschot op politiebureau’s en bij controles, maar het echte politiewerk wordt achter wege gelaten.

 4. Misschien komt het fanatisme waar de abtenaren mee behept zijn wel voort uit het feit dat ze geloven dat ze ooit nog eens hoger op de ambtelijke ladder komen te staan? En betekenen meer strepen meer salariëring. Of het heeft met pure machtsfrustratie te maken, thuis is het vrouwtje de baas en de ambtenaar moet zich daarom op de burger afreageren. Of ambtenaren zijn inderdaad dom en geloven dat ze de wereld, door een bon uit te schrijven, kunnen verbeteren. Ik kan mij ook niet voorstellen dat een ambtenaar voor dat salaris boeven wil vangen. Worden ze door de goedverdienende crimineel ook nog eens uitgelachen, want voor een doorsnee crimineel is 1500 euro peanuts!

 5. [1]

  zo zo, ze bestaan dus toch?

  tevreden niet-moslim burgers in NL.

  nee, het gaat prima in NL, en over de politie hebben ze in NL al helemáál niks te klagen, zo goed doet die waar politie voor is.

  zul jij even blij zijn met de huidige regering, want die zullen dit beleid nog eens versterken.

 6. [6]
  Precies.

  Wladi heeft naast het volste recht ook groot gelijk met het aan de kaak stellen van de mavo-abituriëntjes met de pet die hen bijkans over de oren zakken.

  Voor het gemoed van Fred zal ik hier maar niet gaan fulmineren betreffende mijn mening over deze fokking low-lifes, die om met soosjalist Freek de Jonge te spreken "te stom zijn om voor de duvel te dansen, alhoewel, dat is misschien het enige waarin ze wél goed zijn".

 7. [1] [2] [3]
  Klopt met mijn ervaringen.

  Maar (eerijk) ik heb ook ervaringen met met heel goede agenten die echt iets wisten te maken van hun beroep.

  Laten we die ook niet vergeten en niet onterecht in het riool drukken.

 8. [2] De kunst van het dodelijk, vilein en bloemrijk schelden is deze grofgebekte Wladimir niet gegeven.

 9. [8]
  Ik moet ze nog tegenkomen.
  Dat gezegd hebbende, meen ik te weten dat er agenten zijn die in het weekend bij noodgevallen de taken van anderen zoals GGZ over nemen, bij gebrek aan afwezigheid van deze lieden. Een soort last resort, niet dat zij het dan kunnen oplossen, maar ze zijn wel degenen die achter 112 verschuild zitten.

  En natuurlijk is de dienstverlenende activiteit in de vorm van goedbedoelde ‘raad’ (‘weet u wat er gebeurt als u een ongeluk krijgt terwijl u de gordel niet draagt’) van deze of gene agent, alvorens hij de obligatoire bon uitschrijft, ook zeer te waarderen. Je zult het maar vergeten zijn, nietwaar..

  [9] zoiets, Maria ?

 10. De beste politieagent is en blijft degene die het beste de wet laat naleven, ook al zit hij heel de dag nutteloos werk te verrichten.

  Ik herriner u er namelijk aan dat we een scheiding der machten hebben. Bepaalde mensen vinden de wetten uit, en deze zijn strict gescheiden van de mensen die ze moeten laten naleven, om machtmisbruik te voorkomen. Als een agent iets door de vingers ziet is hij een slechte agent, omdat het niet zijn taak is om de regelgeving te interpreteren, hij moet ze toepassen. Dit is natuurlijk vrij moeilijk, want vaak moet je ergens een lijn trekken, daarom is het best dat er zo weinig mogelijk regels zijn en dat deze regels zo simpel mogelijk worden gemaakt. Degenen die verantwoordelijk moeten worden gehouden zijn de beleidsmakers die regels maken die ingaan tegen bepaalde basisrechten, niet de agenten die deze wetten toepassen.

 11. [11]
  Tuurlijk zijn de beleidsmakers de eerste die een enorme schop onder de noten moeten krijgen. Zij zijn degenen die de overvloed aan regeltjes verzinnen en veroorzaken dat de onderdanen, inclusief henzelf, door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

  Helaas moeten door al die overbodige regeltjes nogal wat extra agenten ingezet worden. En omdat de regeltjes vaak niet eenduidig zijn (kwaliteit), levert dit in combinatie met de kwantiteit en de beloonde scoredrift onacceptabele situaties op. Verder moeten we elkaar geen moetje noemen: het positief discriminatoire aannamebeleid
  i.c.m. de al decennia lang dalende opleidingskwaliteit van het onderwijs, iets waar de gemiddelde mavo-abiturient die vervolgens door de pliezie gerecruteerd wordt ook niet onderuit komt, heeft ook een negatieve invloed op de begripsvorming bij deze moderne neanderthalers; je moet toch wel erg diep gezonken zijn om je medemensen zo te willen naaien en bespieden, nota bene middels anonieme kliklijnen voor politiebeambten.

  Wat scheiding van machten betreft: zegt de Wet Mulder je iets ? En wat vind je van de machten die burgemeesters zichzelf toe willen kennen m.b.t. ouders ? Vind je dat ‘individuele vrijheid’ iets is dat in deze gemengde economie tot zijn recht komt, en zo ja, waarom ?

 12. Misschien een beetje off topic, maar ik denk het niet:

  http://www.geenstijl.nl/mt/

  Als ik het filmpje in bovenstaande link zie, en vooral de automobilist die gewoon laat weten lak te hebben aan die groteske regulering en betutteling d.m.b. een "autovrije zondag", en ijskoud doorrijdt, en de enforcers van de bedilzieke heilstaat er uiteindelijk de brui aan geven, voel ik me even heel erg goed.

  Het kan dus nog, de burgerlijke ongehoorzaamheid bij doorschietende waanzin als het niet mogen rijden in een stad waar je nota bene belasting moet betalen.
  Niet naar mijn eigen huis mogen rijden, dat zullen we nog wel eens zien.

  Beetje jammer van de fysieke confrontaties hier en daar, maar dat roept de overheid uiteindelijk vanzelf op zich af als het zo nodig de grenzen van de bemoeizucht opzoekt en de burger tot het bot tergt.

 13. Ik weet niet wat de schrijver tegen de politie heeft, echter weet ik wel dat hij of heel snel een therapeut moet zoeken om van zijn kwelling verlost te zijn, of hij moet heel gauw dit land uit worden gezet.

  Niemand is onveilbaar, zelf u of ik niet. Ik durf te wedden dat er tal van situaties zijn waar wij ons niet in willen duiken, daarvoor is er een beschermende macht in het leven geroepen die dat wel doet. Echter als zij ons willen helpen en beschermen wat doet dan een deel van de bevolking? Juist zij gaan tekeer tegen de politie dat zij het in hun hoofd halen om zich aan de wet te houden. Nogmaals zij zijn ook mensen en hebben allemaal een andere blik op de wereld. Zal de een als hij een groepje jongeren denken aan hoe goed zijn jeugd was en ze met rust laten, dan zal de ander op het groepje afstappen omdat hij onheil verwacht. Zal de ene een wat harder dan normaal rijdende automobilist die verder geen last is voor het verkeer met rust laten. Zal de ander een high persuit van maken.

  Echter de laatste aantal jaren is het in Nederland gebruikelijk dat mensen die een wrok hebben tegen de politie om wat voor reden dan ook deze mensen belaagd. En al heb je nog zo’n groot wapen, als jij alleen staat en er komt een groep personen met niet al te vriendelijke bedoelingen op je af dan schijt jij ook 7 kleuren in je broek. En als ze dan ook nog eens ondermatig betaald krijgen dan zou ik ook wel 3 keer nadenken voor ik mijn leven waag voor mensen die het niet eens waarderen.

  En dat gezeur over Mavo en Vmbo klantjes die daar werken, wat is daar mis mee. Wat moeten ze anders doen? Op de bank hangen en een uitkering trekken, of moeten ze dan toch maar de criminaliteit in zodat de schrijver weer een punt heeft om te klagen? Kom op denk na en leer ook nog eens waarderen wat je hebt

 14. [12]
  Als achtienjarige Belg zeggen die dingen me weinig, maar ik weet wel heel goed dat de scheiding der machten verre van compleet is in elke moderne staat. Verder ben ik tegen het concept "staat" waarin deze scheiding der machten zou moeten plaatsvinden, maar laten we de tegenstand hun basisprincipes laten behouden.
  Ik heb overigens ook een hekel aan deze "ideale politiemannen" die mij lastigvallen voor smaad omdat ik hen belachelijk maak nadat zij met loeiende sirene mij komen vertellen dat we geluidsoverlast produceeren door ’s nachts op straat te praten. Want deze ideale politieman hoort natuurlijk thuis in de ideale wereld, -wederom: hun ideale wereld- omdat we niet in een ideale wereld leven zou het handig zijn mocht Jan met de kepi soms pogingen doen om zijn gezond verstand te gebruiken.

 15. [14]

  Beste Yoyo,

  misschien had je dit mooie verhaaltje kunnen ophangen aan het slachtoffer van de marteling enerzijds (waarbij de politie rustig een half uur wachtte tot het te laat was) en anderzijds de goedwillende burger die het gore lef heeft over de stoep te fietsen of 5 km te hard te rijden.

  Face it, de politie van vandaag de dag is de vazal van de macht, waarbij ze vooral dienen om gewone burgers een poot uit te draaien en tegelijkertijd weg te blijven bij de echte zware jongens.

  Ze zijn er – oorspronkelijk – om de burger te beschermen tegen initiatie van geweld. Nu initieren ze die zelf met hun talloze boetes voor de achterlijkste redenen, en ondertussen mag je je voor de rechter verantwoorden als je een dief een klap verkoopt terwijl de politie je op het bureau verteld dat ze zelf niets tegen die diefstallen kunnen doen.

  Politie anno 2007 is een belastingeldslurpende overheidsdienst die in een vrije markt allang bankroet zou zijn verklaard voor beroerde service en waardeloze diensten.

  Moeten wij, die belasting betalen om door deze dienst beschermd te worden, nu medelijden gaan krijgen met agenten die betaald *krijgen* om hun werk te doen, en goed te doen, terwijl wij het juist gedwongen moeten *betalen*? Wie heeft ze gedwongen agent te worden?

  Maar ik kan je wel vertellen wie ons dwingt om voor die slechte dienst het geld op te hoesten.

  Als je zo graag wilt mekkeren over de mening die we hier over de politie hebben, schrijf maar een brief aan de overheid om flink in de uitgaven te snoeien (alle subsidies) en vervolgens een salarisverhoging te geven aan agenten, waarbij ze gelijk worden opgeleid en beoordeeld op het GOED uitoefenen van hun taken, namelijk het bestrijden van echte criminelen en niet als struikrovers op de loer staan om fietsende of rijdende burgers in de portemonnee te graaien om een nummerplaat dat 2 graden te scheef hangt.

  Geen excuses.
  Wie betaalt mag wat verwachten, dus kom hier niet zeuren over negativiteit richting de politie.

 16. Wladimir legt de vinger op een meer dan honderjarige en doooor en doooor verotte maatschappelijk plek.

  Immers, het PROBLEEM van de hedendaagse veldwachters ter stede is, net als meer dan honderd jaar geleden, NOG STEEDS dat zij zich zien als verlengstukken van de machthebbers en de overheid (zulks gedreven door een beulsknechten mentaliteit) en waardoor zij vooral GEEN deel willen zijn van het gemene volk. Daaaaarom schrijft men ook veel liever bonnen uit … Of niet soms?

  Eenvoudig omdat hun persoonlijke motto is … GEZAG over de burgerij, en koste wat kost … GEZAG. Terwijl dat allemaal nog veel erger wordt als gevolg van het feit dat de dienders altijd al tot de meest gebrekkig geschoolden behoren. PRECIES zoals Wladi dat zegt …

  En vroeger al zakten velen van de meest ellendigen af van de verarmde Noordelijke provincies naar het westen op zoek naar "zekerheid" bij de grotere gemeenten. Varierend van bodediensten en vuilnis en strontophaalwerk tot rioolwerkers. Maar de meest gemeensten met de meeste verbeelding onder hun zochten vooral emplooi bij de gemeente politie. als "meneer" agent.

  Het is echter niet voor niets dat zij overigens nog het meest PERSOONLIJK verantwoordelijk zijn voor de fatale transporten deportaties in de oorlog. Want men hoeft slechts in de registers van oorlogslachtoffers kijken dat door hun toedoen ook duizenden babies, kleuters en kinderen werden vermoord.

  Waaaaarom zouden zij nu dan ineens … "betere" mensen zijn?

 17. [8] Ik moet ze nog tegen komen Hubert. Degenen die ik ontmoet zijn diegenen die bonnen schrijven voor de meest infantiele zaken, zoals het niet dragen van een gordel. Ik heb zelf nooit een misdrijf gepleegd, maar ik kom continu met de hermandad in aanraking als ik autorij. Vooral aan die wegversperringen erger ik me ik kapot. Zogenaamde autocontroles noemen ze dat. Terwijl de oplossingsgraad maar 17% is en de burgers zich niet veilig voelen zelfs in hun eigen buurten. Er is natuurlijk veel mis met onze wetgevers, maar het schort natuurlijk ook aan de handhaving van de veiligheid van de politie. Mismanagement op allerlei niveau’s.

 18. [6] Je doet alsof tevredenheid een halsmisdaad is. Ik sluit mij aan bij [9] Maria. Als Wladimir eens echt villein wil zijn, moet hij eens in de leer bij Komrij. Maar ja deze HBO’r – en wat is een HBO’r meer dan iemand die jarenlang slaafs en schools regeltjes leert toepassen – daarvan kan je eigenlijk ook weinig inventiviteit verwachten. Zelf net niet goed genoeg voor de universiteit, dan ga je je afzetten tegen vmbo en moedermavo.

  Nu maar hopen dat het korps in Heiloo en omgeving eens een tijdje in staking gaat. Volgens de theorie van Wladimir zal hij dat in zijn woonplaats alleen merken in het aantal bonnen dat wordt uitgeschreven. Niet klagen natuurlijk als er dan geen ‘beul’, ‘kampbewaker’ of ‘landverrader met minimumloon’ in de buurt is om te helpen als het fout gaat. En ook niet klagen als er een aantal kinderen zonder licht op de fiets wordt doodgereden of er iemand zonder gordel om door de voorruit wordt gelanceerd als hij probeert die kinderen te ontwijken.

  PS Kort geleden werd ik zomaar lastig gevallen door een dronken, zeer agressieve idioot. Binnen drie minuten was de politie ter plekke en hebben ze die gek afgevoerd. Langer geleden was de politie ooit onmiddellijk paraat met een arrestatietem om een motorbende die onze studentenvereniging was binnen gevallen er snel en vakkundig en hardhandig uit te meppen.
  Misschien is Heiloo zo’n veilig dorp dat de politie daar verder weinig te doen heeft. En dat je ze niet ziet als er een ‘boef’ is, ligt voor de hand. Boeven zijn namelijk op hun hoede, die pak je helaas zelden op heterdaad.

 19. Als een libertarisch blog vraag ik me af of je met dit soort posts wel een goede indruk achterlaat bij websitebezoekers.

  Ik vind het stuk een hoog telegraaf gehalte hebben en dat is nou juist niet hetgene wat men op deze website zoekt.

  Vergeet aub ook niet dat er genoeg ambtenaren zijn die het liberalisme een warm hart toedragen, op deze manier schop je meer mensen van je af dan dat je libertariers een argument voor discussies geeft.

  Maar goed, dat zijn mijn 2 center weer.

 20. [16]"misschien had je dit mooie verhaaltje kunnen ophangen aan het slachtoffer van de marteling enerzijds (waarbij de politie rustig een half uur wachtte tot het te laat was) en anderzijds de goedwillende burger die het gore lef heeft over de stoep te fietsen of 5 km te hard te rijden."

  Ten eerste heeft de politie daar niet binnen gevallen omdat ze anders van de mensen die daar wonen een aanklacht krijgen vanwege huisvredebreuk of iets dergelijk en daar hebben die agenten (begrijpelijk) geen zin in. Ze hebben alles aan gedaan om een reden te krijgen om daar wel te kijken, ze hebben er gepost, geluisterd maar er werd niks geconstateerd. Zelfs de bevelhebben van die avond is nog een keer langs geweest of er niks aan de hand was. Al die keren hebben ze niks kunnen vinden dus kunnen zij ook niks doen.

  En wat betreft die tweede mening, weet ik niet in welke wereld jij leeft, maar als er iemand jou van de stoep afrijd (terwijl jij gewoon rustig loopt) of van de weg omdat deze zonodig ergens snel moet zijn dan vervloek je de politie dat ze er niet zijn om die gasten op te pakken. Waar of niet? Ik geef eerlijk toe ik rijd ook wel eens harder dan het maximum snelheid, maar als ik dat doe, dan doe ik het op een tijdstip of een plek waar het geen gevaar voor anderen opleverd. Als andere dat ook zouden doen zou het aantal verkeersdoden door aanrijding een stuk minder worden.

  En wat betreft die boetes moet je de politieagent op de straat niet boos aankijken, hij doet zijn werk net als u de uwe doet. En daarbij vonden een aantal mannetjes in Den Haag het een aantal jaar geleden zo handig dat een agent een minimum van boetes moest halen. Ik heb pas nog met een verkeersagent van de KLPD gesproken en die gaf ook toe dat ze wel eens kul boetes schreef om aan die quota te komen. Want haal je die niet krijg je het weer aan de stok met diezelfde slimme mannetjes. Dus pak niet de man op de straat aan, maar die mensen die alles aan hun strijkstok laten kleven en ook een stuk hoger op zitten

 21. [20] De politie is onderdeel van een onliberaal politiek systeem en is uiteraard onderhevig aan onze kritiek. Ook Meer Vrijheid besteedde daar veel tijd aan. Het probleem is dat men op kleine zaken veel let, maar de grote problemen laat liggen zoals onveiligheid en echte misdaad. Met een goed opsporings- en bestraffingsbeleid kan men een hoop doen. Veel boetes voor slachtofferloze misdrijven zoals geen gordel dragen, te hard rijden op de snelweg etc. kunnen daarbij achter wege worden gelaten.

 22. [19]
  Het echte probleem is dat de politie in Nederlnad GEEN figilantes zijn ( to protect and to serve) van en voooor de burgerij (als in GB)… maar de KORTZICHTIGE, laaggeschoolde en weinig betaalde (dat zij door authoritair gedrag compenseren) … handlangers zijn van het dwangmatig GEZAG dat burgers GELIJKSTELD aan het kriminele gajes … Daar vormt Heiloo geen uitzondering op …

  [20]
  Yaaa … yaaaa … DAT zal wel:

  "" … Vergeet aub ook niet dat er genoeg ambtenaren zijn die het liberalisme een warm hart toedragen, op deze manier schop je meer mensen van je af dan dat je libertariers een argument voor discussies geeft…""

  Rond TACHTIG procent van de bevolking is inmiddels geheel verslaafd en afhankelijk van de staat, overheid en de "voorzieningen" … En zij dragen het libertarisme eerder een "warm hart" toe uit diep gevoelde "medelijden" en dedain.

  Overigens over geinstitutioneerde libertarisme valt in feite weinig te discussieren … enwel omdat daar nooit iets van zal terechtkomen. Belangrijker is om de mensen te laten weten WAAR het er aan schort en hoe men daar eventueel omheen kan …

 23. iedereen die denkt dat de NL politie anno 2007 er voor is om de openbare orde en veiligheid te handhaven heeft wel een heel dikke laag stront in z’n ogen, of is gewoon een deel van het probleem, of beide.

  get real!

  de politie is niks anders dan een incassobureau voor een kwaadaardig door een uit smerige marxisten bestaande met geld smijtende overheid die op z’n minst een zeer langdurige pijnlijke dood verdienen.

Comments are closed.