Deze krantenkop op voorblad van BN/deSTEM 27 september deed mij in eerste instantie een groot genoegen.
Ik dacht namelijk dat de bende Balkenende-Cramer en trawanten aangepakt zouden worden om hun niet wetenschappelijk gesteunde verhalen waarmee ze de burgers steeds meer geld willen afpersen.

Maar dat werd een teleurstelling toen ik verder las. De bedoeling is namelijk dat er veel meer politie komt om bedrijven in de gaten te houden die troep in de ruimte storten of blazen. En dat er uitgebreid gebruik gemaakt gaat worden van “informanten”. Meer en strengere controles. Meer en hogere boetes.

En dat doet me vrezen voor een uitbreiding van de politiestaat. De ene na de andere maatregel in die richting maakt het leven niet aangenamer.
Waar gaat dit eindigen?

6 REACTIES

 1. Dit gaat eindigen als bereikt is wat men bereiken wil: re wereld in regio verdelen zodat alles goed overheersbaar is. Het is deus de bedoeling dat Nederland tot derdewereldland afgebroken wordt, het is anders te lastig.Ik kan geen andere conclusie trekken als ik de tekenen des tijds van de afgelopen decennia in aanschouw neem. Te veel is gewoon onlogisch, niet zakelijk, evenmin sociaal of menselijk. Er moet op de aachtergrond wel een heel vies spel gespeeld worden, tenzij onze overheid compleet, maar dan ook compleet incapabel is.

 2. [1] "tenzij onze overheid compleet, maar dan ook compleet incapabel is."

  Dat zou nog zo maar eens kunnen… Zie ook de speeches van JP in NY.

  Ben net terug uit China. Behalve wat vrijheid van meningsuitingen die ze daar kwijt zijn, leven de meeste Chinesen in een vrijer land dan hier.

  PS: Vanwege de spelen is in Beijing in 3 jaar 300km nieuwe metro aangelegd. En wij wachten al 30 jaar op die 3km noord-zuid lijn. Dat zou een beetje Chinees in een weekend doen!

 3. Hebben ze in China misschien hetzelfde aantal ambtenaren als in NL? Zou natuurlijk kunnen dat ze daarom sneller en beter werken? [2]

 4. [3] Daar ben ik het wel mee eens. Veel ambtenaren danken hun baan aan tegenwerken, verbieden, dwarsliggen en nee-zeggen. Die 30 jaar voor de Nood Zuid lijn (dateren die plannen niet uit de jaren ’60?) vallen in het niet vergeleken met het gemekker over dat laatste stukkie a4 snelweg tussen Delft en Rotterdam. En binnenkort wordt er geen huis meer gebouwd vanwege het vermeende fijnstof gevaar en het achterlijke ‘voorzorgsprincipe’. Gewoon bouwen en huizenkopers een contract laten tekenen waarin zij gewezen worden op mogelijke gezondheidsrisico’s. Maar als dat gebeurt verliezen 10.000 ambtenaren hun baantje, al verwacht ik dat die dan toetreden tot het gilde der Raamambtenaren.

 5. Ook ik was blij toen ik de kop las, ergens op internet. De milieumaffia wordt eindelijk aangepakt! Daar gaan de organisaties als Greenpeace, Milieudefensie, Stichting Wakker Dier, etc, etc. Eindelijk worden ze aangepakt.

  Maar nee, helaas. Niet de gesubsidieerde maffiaorganisaties zoals boven genoemd, worden aangepakt, nee, het ging om ondernemingen die koste wat kost hun bedrijf draaiende proberen te houden, tussen al dat geweld van milieu-terroristen en staats-terroristen, die continue de ondernemers het beleg van het brood proberen te stelen.

 6. In mijn optiek spelen er 2 zaken. Een aantal decennia geleden hadden we echte milieuproblemen. Je kon nergens zwemmen omdat riolen in het oppervlaktewater loosden. Speeltuinen waren met zo veel zware metalen vervuild dat kinderen langzaam werden vergiftigd etc. Dat voorkomen vind ik milieubeleid. Hier zal je me ook nooit over horen mekkeren. Opvallend is dat hier nooit een milieutax of wat dan ook voor werd geheven en dat dit allemaal, en meer, is opgelost.

  Nu hebben we een ander probleem. Nederland is ”internationaal” gegaan. Dit behelst dat we jaarlijks! ergens tussen de 12.5 en 15 miljard aan het buitenland weggeven onder de noemer ”wel betalen niets bepalen”. Deze som word helaas jaarlijks hoger. Dat geld moet ergens vandaan komen. Ordinaire belastingverhogingen pikken we eindelijk niet meer. Dus idee milieu, kan je moeilijk op tegen zijn.

  Zo kunnen we de miljarden belasting binnenharken om weg te geven. Betalen we, ik noem wat, de schuld van de Antillen. Kan 1 of andere mislukte politicus weer een leuk baantje krijgen. Staat internationaal ook goed.

  Tevens kunnen we grootste fraude ooit bekostigen, de Europese fraude. Eerst via de gulden naar de Euro tientallen miljarden weggeven. Nu pak m beet 6 miljard (netto). Dit zeg ik makkelijk om 2 redenen a) al +- 15 jaar geen akkoord van de Europese rekenkamer voor de EU begroting. b) Geen democratische verkiezingen en / of referendum of we dat gedrocht wel willen.

  Ook leuk om te doen, oorlog voeren voor een land dat in de wet heeft vast gelegd om je binnen te vallen als je iets doet wat ze niet aanstaat (The Hague invasion act). Kost een miljard maar dan heb je ook niets op een paar (eigen doden na).

  In dit rijtje mag ontwikkelingshulp niet worden vergeten. Bijna 5 miljard per jaar. Tja werkt niet, heb je dus niets voor. Zelfs volgens de wereld bank (zijn voor ontwikkeling in de wereld) heeft ontwikkelingshulp geen zin.

  Daar betaal je milieubelasting voor. Daar wordt je voor uitgemolken onder de noemer milieu. Je denkt toch niet dat meer dan 5% van de geinde milieubelasting aan milieu wordt uitgegeven???

  De Greenpeacjes milieudefenties etc zijn slechts fossielen van de periode dat het ergens om ging. Nu zijn ze volstrekt overbodig maar weigeren zichzelf op te heffen aangezien die mensen nu ook tonnen per jaar verdienen.

Comments are closed.