maandag, 24 september 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Is er in Nederland een staatsgreep gepleegd?Dergelijke handelingen zijn we niet echt gewend, maar lees op HVV de “oproep aan het Nederlandse Leger”, en oordeel dan verder.


Zie www.hetvrijevolk.com

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Arend schreef op : 1
  Arend

  Ik denk dat Middelkoop al lang zijn pyama aan heeft. Misschien morgen.

 2. Frits schreef op : 2

  Wat een eigenaardige afbeelding.

 3. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hub Jongen

  [2] Ja, rts, het hele gedoe ie eigenaardig.
  Hoe bestaat het in godsnaam dat de politici dit alles zo maar kunnen doen en er nog mee weg komen ook!

 4. R. Hartman schreef op : 4

  En dan te bedenken dat dit al de tweede staatsgreep binnen 5,5 jaar is. De eerste? Hoef ik niet uit te leggen, toch?

 5. Johnny schreef op : 5

  [3] Dat politici weg komen met de meest GORE zaken is al jaren het geval, ook de minister president liegt alsof het gedrukt staat maar dat kan allemaal maar. Ik kan 1 ding wel zeggen: de maat is langzamer hand echt VOL!
  T ch vraaes ik dat er bij de volhgende verkiezingen nog veel van de huidige meerderheden overeind zal blijven, als ik zo zie wat er bij o.a. de supermarkten aan leesvoer ligt…….om maar niet te spreken over stemfraude.

 6. YoYo schreef op : 6

  Beetje dubbelzinnig niet. Een ondemocratische actie om een democratische samenleving te behoeden. Bedenk echter een aantal dingen, de bureacratie bij dat soort organisaties (politie, leger, marechausee) is zo erg dat het gewoonweg niet lukt om een dergelijke staatsgreep te organiseren. De landen waar dit soort dingen word gedaan is (over het algemeen) veel corruptie, weinig papier winkel en veel face to face communicatie tussen de aanvoerder (generaal of andere officier) en zijn troepen.

  En daarbij als men zo graag een revolutie wilt ga dan op de baricade staan en vraag niet of anderen het voor je wilt doen. Gandhi en Martin Luther King (om een paar voorbeelden te noemen) hadden ook totaal geen macht, pressiemiddel of ander type van wapens toen ze aan hun opstand begonnen. Laat zien dat je het meent en doe een wat.

 7. R. Hartman schreef op : 7

  [6] "Gandhi en Martin Luther King (om een paar voorbeelden te noemen) hadden ook totaal geen macht, pressiemiddel"

  Flauwekul. Zij kwamen op voor de ‘onderdrukten’, en dat bezorgde hen automatisch veel (politiek correcte) steun en bijval. "Wij" zijn nog steeds de ‘onderdrukkers’, de xenofoben, wij zullen die steun niet krijgen. valse vergelijking.

  In Turkije bewaakt het leger de seculariteit van de staat. Men grijpt in, zet de regering af en schrijft nieuwe verkiezingen uit. Men sticht geen dictatoriaal bewind. Medeland is hard aan zo’n stap toe. Als het veel langer gaat duren wordt de roep om een ‘sterke man’ zo groot dat dubieuze figuren daar misbruik van kunnen maken. De geschiedenis herhaalt zich…

 8. Wim schreef op : 8

  Deze overheid heeft al lang geen legitimiteit meer en behoort te worden afgezet en vervangen door een werkelijk representatief bestuur.

 9. GN schreef op : 9

  [8] Zolang dit bestuur geheel uit mij bestaat kan ik hier volledig mee instemmen

 10. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 10
  Hub Jongen

  [9] Dat is inderdaad DE goede oplossing

 11. .M schreef op : 11

  Hub for president!

 12. YoYo schreef op : 12

  Mag ik iedereen er op wijzen dat het bestuur dat nu in Den Haag zit een wettelijk gekozen en representatief bestuur is van de nederlandse bevolking. Dat is ook heel toevallig de bedoeling van een democratie. Zo heeft Francis Fukuyama het het beste verwoord namelijk : "Het universele recht om deel te nemen aan de politieke macht, dat wil zeggen het recht van alle burgers om te stemmen en te participeren in de politiek. Een land is democratisch als het volk het recht heeft zijn eigen regering te kiezen in periodieke, geheime verkiezingen met verschillende partijen op basis van algemeen en gelijk stemrecht voor volwassenen." Dat het overgrote deel van de bevolking dat niet gaat stemmen naderhand loopt te klagen is hun probleem. Dan had je maar je stem moeten laten gelden. Lincon heeft niet voor niets gezegd dat een democratische regering van het volk, door het volk en voor het volk is. of te wel wij hebben de macht (met wij bedoel ik de bevolking die niet op het binnenhof woont) dus hou eens op met het huilen dat het zo slecht is en laat je democratische recht eens spreken als je het ergens niet mee eens bent.

 13. Tarak schreef op : 13

  Ja, Balkenende heeft een staatsgreep gepleegd ten behoeve van de religie van de EU cq EU utopie. Balkende is een landverrader die de Nederlandse soevereiniteit heeft weggegeven.

  Dat de PvdA tegen een referendum is omdat ze iets terug krijgen in het ontslagrecht is om te huilen. Ze verraden de Nederlandse soevereiniteit voor zoiets banaals als ontslagrecht. En dat soort "intelligentsia" zit in de Tweede Kamer.