Zelfs de grootste leugenaar spreekt wel eens de waarheid. Verrassend, maar ook Jan Pronk doet dat blijkbaar. Hij noemde JP Balkenende gewoon een leugenaar. Niks nieuws onder de zon natuurlijk, JP is immers een leugenaar, zoals alle politici.

Jammer dat Jan Pronk de duidelijke lijn niet even doortrekt door ook dat vast te stellen. Het zou wel verhelderend werken als mensen als Jan Pronk nu gewoon eens duidelijk maken aan het volk dat al hun geklets maar op één ding neerkomt: liegen en bedriegen. Met als doel om leuke baantjes te krijgen voor de politicus en zijn vriendjes, leuke machtsspelletjes te spelen, zo af en toe een copieus diner te genieten en er nog mee weg te komen ook. Op uw en mijn kosten, uiteraard.

Nu is dit niet uitsluitend voorbehouden aan Jan Pronk, Balkenende of al dat andere tuig. Er zijn meer mensen die liegen en bedriegen. Het grote verschil is dat de politici zichzelf beschermen door middel van een geweldsmonopolie. De natte droom van iedere maffiabaas, een stuk grondgebied waar je het exclusieve recht hebt op gebruik van geweld. En min of meer naar believen je eigen regeltjes kunt laten gelden.

Er zijn echter verschillen tussen die maffiabaas en de politicus: de politicus zit er gegarandeerd voor vier jaar, wordt positief bejegend door de door hem gesubsidieerde pers, en krijgt daarna weer een ander vet betaald baantje.

Leest u de komende week de krant eens met de volgende handleiding, en de vergelijking wordt heel helder.

Vervang in ieder krantenbericht de volgende woorden voor hun equivalent:

Politicus – Maffioso
Subsidie – Smeergeld
Belasting – Losgeld
Kamerlid – Bendelid
Samenwerking – Kartelvorming
EU – Europees maffiakartel
Politieke partij – Criminele organisatie
Minister – Maffialeider
Politieagent – Hitman
Regelen – Afdwingen
Recht – Privilege
(aanvullingen zijn welkom)

En ieder krantenbericht is opeens veel helderder.

45 REACTIES

 1. er werd hier al eerder over Pronk zijn wapenfeiten geschreven, zie de zoekmachine hier rechts boven; maar het is een goede ontwikkeling als de poliziekelingen zelf ook duidelijker worden en leugenaars, jatters en uit-teringlijders als ex Kamerleden, bij hun juiste naam worden genoemd.

 2. Prima artikel. Het lijstje kan een begin worden van Kims politiek vocabulair + korte handleiding voor de krantenlezer. Overal verkrijgbaar.

 3. Investeren – Uitgeven
  Vragen – Eisen

  (Als in: "Wij vragen van de hogere inkomens daarvoor een bijdrage")

 4. Het werd hoog tijd, dat men dat politiek correcte gezever overboord zette. Pronk’s opmrking richting Balkenende is een aardig begin.
  De Republikeinse Moderne Partij juicht dit toe en was dat beschimmelde gedrag van dat oude koninkrijk allng beu.

  Bent u dit ook allang beu, zie

  http://home.tele2.nl/rmp/

 5. Nog een aanvulling

  2e Kamer – Mafiahonk
  Min. President – Stamhoofd / stamoudste
  Spreken ( in het Mafiahonk) – Zwammen

 6. Na het zuur komt het zoet – Als u nu even de broekriem aanhaalt, zullen we u straks uitkleden.

 7. Pronk heeft gelijk. De oorlog is gebaseerd op leugens en een onderzoek is gerechtvaardigd. Balkenende zou zo’n onderzoek toch niet moeten willen belemmeren. De SP heeft hier toch wel een sterk punt (ook mbt Servië destijds).

  Alhoewel, ik denk dat Balkenende er zelf ook is ingeluisd met vals bewijs. Beetje onparlementaire taal van die Pronk trouwens.

  Die Pronk is een geschenk uit de hemel. Hij zorgt er voor dat de PvdA blijft dalen qua zetels, Bos en het Kabinet gaan vallen én dat er een Irak-onderzoek komt.

  En die PvdA-mensen gaan ook nog massaal op hem stemmen. Wat een zelfdestructieve aard.

 8. Wat een stupide en smerige scheldpartij!
  NL wordt niet door criminelen geregeerd.
  Men kan een andere koers in ons land voorstaan, maar kom dan met suggesties en argumenten.

 9. [9]

  In mijn ogen is gelegaliseerde diefstal, ook gewoon diefstal.

  De overheid steelt en is in feite dus crimineel bezig. Of betaald u uw belasting VRIJwillig, omdat u hiermee hebt ingestemd middels een overeenkomst ?

 10. [9] David, excuses, je hebt helemaal gelijk. De meeste criminelen hebben immers een bepaalde vorm van eer en trots, dat kun je van onze politici niet zeggen.

  Maar even zonder gekheid, hoe noem jij een club mensen die onder dreiging met geweld de mensen van de helft van hun inkomen afhelpt?

 11. [10]
  onzin, de NL overheid is niet crimineel.
  Hooguit zijn andere keuzes te maken.
  Belastingen zijn nodig voor veiligheid, onderwijs, noem maar op…
  Uitdelen van geld zonder tegenprestatie
  moet wel worden ontraden, verpampering dient bestreden te worden.
  Evenals onfatsoenlijke taal.

 12. [12]
  een vlaktaks van 20% lijkt mij inderdaad beter.
  Niet dat men dan goedkoper uit is, maar men geeft wel zijn eigen centen uit.
  Ik herhaal, dat de overheid verre van crimineel is, hooguit incompetent.
  Het onfatsoenlijke gescheld schiet mij in het verkeerde keelgat.

 13. [14] David, een klassiek-liberale overheid heeft alleen de taak om de bevolking te beschermen en veiligheid te bieden, alle andere taken kunnen op termijn worden afgestoten, dus ook gezondheidszorg, onderwijs etc. Dus de belastingen kunnen worden verlaagd en zelfs vervangen door accijnzen en een lage omzetbelasting. Het betekent wel een drastische sanering van de overheid in de toekomst.

 14. [14]
  David,

  Wat is je antwoord op deze vraag van Kim:
  "Maar even zonder gekheid, hoe noem jij een club mensen die onder dreiging met geweld de mensen van de helft van hun inkomen afhelpt?"

  Waarbij ik de helft nogal optimistisch vind, het is n.l. zo’n 80%.

 15. Meneer Pronk for president!

  4 jaar na de val van srebrenica viel het kabinet door toedoen van Pronk een week of wat voor de verkiezingen en de moord op fortuyn. de val werdt geinniteerd na het verschijnen van het onderzoeksrapport srebrenica (nooit meer wat van gehoord in de turbulente tijden die volgden).

  4 jaar hebben de horzels van PVDA zamen met VVD en D66 geen politieke verantwoordelijkheid genomen wat srebrenica betreft en lekker op het pluce gebleven en die mannen die ons daar zonder de juiste instructies en wapens vertegenwoordigden in de kou laten staan ook na terugkomst.

  Nu wel een onderzoek naar besluitvorming en verantwoording omtrent Irak? of kwam het zo uit ivm met je agenda.

  Enige wapenfeiten waar de heer pronk zijdelinx mee geassocieerd kan worden:

  congo (genocide hutus & tutus)
  srebrenica (genocide moslims)
  darfur (genocide christenen)
  …. vul maar aan.

  Tevens gaan er geruchten dat de heer Pronk verschillende socialistisch/marxistich georienteerde groeperingen gesteund heeft met ontwikkelingshulp waarvan het doel op z’n minst discutabel genoemd mag worden.

  Natuurlijk is de man niet persoonlijk verantwoordelijk te stellen maar het lijkt erop dat alles waar de heer pronk met z’n handen aan zit of zijdelings betrokken is in een bloedbad veranderd.

  Jan P. (pronk of peter). waarom geen onderzoek sociale zekerheid, vreemdelingenindustrie, subsidie industrie, ONTWIKKELINGSHULP?

  Hulde aan de PVDA en zijn nieuwe lijder Jan Pronk.

  btw. deze post is uit veiligheidsoverweging via een offshore non-logging proxy met encrypted tunnel geplaatst opdat de kamaraden van de linkse kerk/stasi mijn locatie en identiteit niet kunnen achterhalen. dit in het licht van de recente NRC handelsblad ontwikkelingen en de welhaast totalitaire regime waarin nederland is veranderd.

 16. [14] Je vindt de leugens van minister Verhagen zeker ook heel gewoon:

  "Minister Verhagen is blij dat jongeren hun mening laten horen over Europa. ,,Het hervormingsverdrag waarover Nederland hard onderhandeld heeft, zorgt dat Europa zich niet bemoeit met zaken die Nederland zelf kan doen”, aldus de bewindsman. ,,Het zorgt dat zaken die eigen zijn aan Nederland, zoals de manier waarop we onderwijs geven, niet zullen verdwijnen.”"

  Dit naar aanleiding van het feit dat 83% van de jongeren tussen 15 en 19 jaar tegen aansluiting van NL bij de EU is, omdat ze terecht bang zijn dat we verkwanseld worden.

  Het ‘hervormingsverdrag’ is gewoon de afgewezen grondwet, en het ‘hard onderhandeld’ betreft het officieus maken van de vlag, het niet formeel instellen van een volkslied, en het een andere naam geven aan de EU minister van BuZa, welke functie er dus wel gewoon komt.

  Tenslotte een vraag: als ik Holleeder een crimineel noem, scheld ik dan, of noem ik het beestje gewoon bij de naam?

  En als ik dan de overheid, die exact hetzelfde doet als Holleeder, maar het met een zelfgemaakte wet legaal gemaakt heeft, eveneens crimineel noem, is het dan plotseling anders?

  Als ik een wet maak dat ik jouw vrouw mag verkrachten, en vervolgens doe ik dat, ben ik dan ineens niet meer crimineel?

 17. [15]
  dat vereist wel heropvoeding van de 0031 bevolking 🙂

  Privatisering van het onderwijs, daar zie ik wel wat in.
  Als leerlingen in mijn klassen dan niets uitvoeren of klieren, dan doen ze dat tenminste van hun eigen centen.

 18. [13]

  "onzin, de NL overheid is niet crimineel."

  En waarom dan wel niet? Omdat ze allemaal leuke en goede dingen doen voor ons allemaal ? Dat doet de Maffia namelijk ook voor de familie.
  "Hooguit zijn andere keuzes te maken."

  Die kan ik zelf ook wel maken, daar heb ik de overheid niet voor nodig.

  "Belastingen zijn nodig voor veiligheid, onderwijs, noem maar op…"

  Het blijft gedwongen geld afnemen (diesfstal) voor diensten waar IK niet om heb gevraagd, maar waar ik wel onder dwang aan meebetaal. U vindt het dus goed dat ik u bv. besteel om vervolgens dat geld uit te geven aan goede doelen. Mijn eigen goede doelen wel te verstaan.

  ‘Uitdelen van geld zonder tegenprestatie
  moet wel worden ontraden, verpampering dient bestreden te worden."

  Door de overheid zelf zeker ? De dief die zichzelf gaat controleren op eventuele fouten in de boekhouding. Winst en verliesrekening? Nooit van gehoord.
  "Evenals onfatsoenlijke taal."

  Vrijheid van meningsuiting noemt men dat.

 19. [18] de regering is democratisch gekozen, de heer Holleder niet.
  Maar ik geef toe: voor een libertariër is het natuurlijk zuur dat de SP hoog scoort in de peilingen.
  Zelf zie ik NL ook liever uit de EU en de VN stappen.

 20. [14]
  Hoe fatsoenlijk moet je zijn tegen mensen die het geld onder dwang verkregen van ANDEREN met miljoenen, nee, miljarden tegelijk over de balk gooien ?

  Dan heb ik het niet over ‘akkefietjes’ zoals van de heer Koenders die 750.000 euri’s in de zakken van partijvriendjes laat verdwijnen onder het motto "tsja het was op basis van een dringend advies" ? Veel verder dan deze verrekkeling, verkwister en charlatan annex profiteur "de heer" te noemen, kom ik niet. Er zijn er die voor veel minder in de gevangenis zijn beland; deze ambtelijke uitvreter zigt nog steeds op zijn plaats en lacht zich een ongeluk over allen die de ‘fatsoensnormen’ jegens hem wél in acht nemen, terwijl deze ambtelijke niksnut bewust alle regels gemaakt door het establishment waar hij zelf deel van uit maakt, aan zijn laars lapt.

  Ik maak mij buitengewoon kwaad over mensen die weigeren dit in te zien, en zich keer op keer, maand in maand uit laten misbruiken door dit soort addergebroed. Maar ja, de kop in het zand steken is wel zo makkelijk; te moeten constateren dat mensen in deze oranje bananenmonarchie voor 80% slaaf zijn (je mag ten slotte nog 20% houden) is pijnlijk. Kijk aan het einde van de maand maar eens op je loonbriefje (als je dat hebt) en vergelijk bruto met netto, je beseffend dat de werkgever zo’n 25% bovenop bruto kwijt is aan allerlei kosten; je verder beseffend dat binnen een bedrijf ook nog extra kosten ontstaan door de afgedwongen gedelegeerde activiteiten als ontvanger der belastingen.

  Jantje Pronk, uitvreter en wereldverbeteraar bij uitstek, zal inderdaad veel goed doen in dit kader. Hij zal de PvdAllochtonen laten zinken als een schip en het zal terechtkomen daar waar het hoort: op de bodem der vergetelheid. Pronk aan het roer, Koenders in de machinekamer. Ik ga de cola en chips alvast pakken.

 21. [19] En jij als docent draagt dan tenminste bij aan de economie, omdat je dan ‘echt’ geld verdient in plaats van tweedehands belastinggeld.

  Maar inderdaad, heropvoeding is vereist. En dat is ook precies de reden om al die taken bij de staat weg te halen. Als iedereen weer zelf verantwoordelijk wordt voor de consequenties van het eigen handelen zal de verloedering van de maatschappij teruggedrongen worden en niet langer een ‘normaal verschijnsel’ gevonden worden.

 22. [22] Ik zie het verschil niet. Dus democratisch gekozen schuinsmarcheerder Harry van Bommel mag jouw vrouw verkrachten zolang hij daar eerst maar even een wetje voor maakt, en dan vind jij hem niet crimineel. Vreemde gedachtengang.

  Wetten en criminaliteit hebben niets met elkaar te maken. Wetten creëren misdadiger door handelingen, waar moreel gezien niets mis mee is, strafbaar te maken. Als ik met 150km/u over een lege autoweg rijdt ben ik een misdadiger, volgens de wet. Maar in de jaren 60 mocht dat gewoon. Enig verschil is dat we nu betere auto’s en betere wegen hebben, waardoor het veel veiliger is dan in de jaren 60, maar tevens een wet die het tot misdaad bestempelt. Maar dat maakt mij nog geen crimineel.

  Overigens is de SP lekker aan het instorten, en dat zie ik inderdaad graag.

 23. [19] Op dit moment doen die kinderen dat ook van hun eigen centen, het enige verschil is dat met privaat onderwijs zij ook nog kunnen bepalen wat er met hun centen gebeurt. Nu moet iedereen een percentage van hun inkomen afdragen en daar worden dan services voor geleverd waar sommige mensen niet op zitten te wachten en al helemaal niet naar hen luistert, immers het geld blijft toch wel binnen stromen.
  En hebben we zulk geweldig onderwijs dan? Volgens mij is ons onderwijs bedroevend. Er is steeds meer bureaucratie, leraren zijn overstretched, te weinig aandacht voor de leerlingen, steeds meer centralisatie en allerlei belachelijke dictatoriale regeltjes. Dit komt ook erg veel voor op het hbo en universiteit. Een aantal voorbeelden: Bij de Hogeschool Utrecht hebben ze een bureau dat het FBO heet, dit bureau voert de cijfers in van de hele faculteit, dat zijn erg veel studenten. Als je een cijfer mist moet je naar hen toe bellen of gaan. Alleen zij hebben het nogal druk en ze zitten niet op jouw gezeur te wachten. Je cijfer komt vanzelf zeggen ze tegen je en je moet gewoon geduldig afwachten. Soms zitten studenten maanden op cijfers te wachten hierdoor. Het hele punt is dat mensen niet accountable meer voelen, want immers jij kan ze niet ontslaan of hen minder geld geven omdat ze hun werk niet doen. Bij prive onderwijs kan dat wel.

 24. Grotendeels eens, maar de media zit niet in de zak van de politiek maar van de corporaties. Je weet wel: de broodheren van de bendeleden in de Tweede Kamer.

 25. [9]
  Te beginnen met AFSCHAFFING van de geteiseme monarchie … Of niet soms?

  Want DAT zou echt een heeeel goed begin zijn … of niet soms?

 26. [23]
  kijk eens om u heen: winkels,wegen, terrassen,concertzalen : allemaal puilen ze uit.
  Wandel door Zeeburg : woningen vanaf zo’n 4 ton. Allemaal bewoond.
  En dat ondanks uw genoemde belastingdruk
  van 80%.
  Verbazingwekkend , toch?

 27. [28]
  Uitsluitend indien alle Haagse hielenlikkers in de slipstream van de door de straten scheurende Gouden Koets met op de bok Prins Pils, bekend als brokkenpiloot en Bernhard Jr., bekend als gesjeesd coureur, Medeland verlaten.

Comments are closed.