De NOS zegt vandaag dat de minister van Buitenlandse Zaken het onverstandig vindt dat Amerika zich bemoeit met de onderhandelingen over de toekomstige status van Kosovo.

En dat terwijl hij dat zelf ook doet.

Maar dat zal dan wel “Heel wat anders” zijn!

De Amerikaanse onderminister Volker zei gisteren namelijk dat de VS een eenzijdig uitgeroepen onafhankelijkheid van de Servische provincie zal erkennen, als de onderhandelingen op niets uitlopen.

Kort geleden op 28 augustus bemoeide Maxime zich ook met het geval Kosovo. Hij zei toen dat Nederland kan leven met de opdeling van Kosovo in een Servisch en Albanees deel als dat de uitkomst is van het overleg tussen Servië en Kosovo. Zie: www.vrijspreker.nl/vs/item/…

Wel is de bemoeienis van Amerika niet in het straatje van Verhagen. Dat kan een frustratie zijn, maar is wel de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

ADVIES aan Maxime: “Nederland en zijn Minister van Buitenlandse Zaken moeten zich helemaal niet met de zaken van andere landen bemoeien.” Dan hoef je ook niets te onthouden!

6 REACTIES

  1. Die andere ‘minister van Buitenlandse Zaken’ was van mening (volgens de Televaag) dat Pakistan maar snel verkiezingen moet houden. Hij wil denk ik graag Bin Laden of een andere haat-baard aan de macht hebben in P. Hoe zou de dubbele agenda van Maxime er uit zien?

  2. Maxime weet vast ook niet meer wat er in die EU-gronwet stond, opdat hij nu voor het verdrag ( dat hetzelfde is) kan zijn.

  3. Beste Hub, het korte termijn-geheugen varieert, afhankelijk van de gehanteerde definitie, van enkele seconden tot enkele minuten. Dat is wat anders dan jij bedoelt, al gebruiken veel mensen de term "korte termijn-geheugen" verkeerd. ’t is maar dat je het weet.

  4. Wat die beste meneer Verhagen vergeet is dat we de amerikanen wel nodig hadden om het conflict te stoppen in het voormalige yougoslavie nadat de eu jaren lang alleen maar kon vergaderen en we met ze allen na de tweede wereldoorlog zeiden dit nooit meer en nu hebben de amerikanen ineens geen rechten meer ga je schamen mr Verhagen

Comments are closed.