Door Pamela Hemelrijk

Weet u het nog? Hoe de Slijpsteen voor de Geest in 2002 prof. dr. E. Dommering een geleerd stuk liet schrijven voor de opiniepagina, getiteld Strafklacht knevelt pers en politici? Gerard Spong en Oscar Hammerstein hadden namelijk een klacht tegen de NRC ingediend wegens haatzaaien tegen Fortuyn, en dat was volgens de hooggeleerde een infame aanslag op de persvrijheid in Nederland. “De auteur is hoogleraar Informatierecht aan de universiteit van Amsterdam”, stond er schijnheilig onder dat stuk. Terwijl er natuurlijk had moeten staan: “De auteur is toevallig onze bloedeigen huisadvocaat, en hij lust Spong en Hammerstein wel rauw”!

Dinsdag was het weer raak bij de Slijpsteen. “Progressieve ex-moslim wijst comité af” bulderde de opiniepagina. “Methode Ehsan Jami is kortzichtig en contraproductief”. De inhoud kunt u wel raden: Jami voedt hetze tegen moslims bla bla, Jami speelt Wilders in de kaart blabla, Jami beledigt de profeet blabla, progressieven moeten zich van zijn comité distanciëren blabla, de islam is helemaal geen religie die aanzet tot terreur tegen het westen blabla, Jami creëert een gevaarlijk klimaat waarin moslims hun godsdienst niet vrij van angst en discriminatie kunnen beleven blabla, wij zijn tegen Jami en voor de dialoog blabla, kortom: Jami krijgt de beproefde Hirsi Ali-treatment.
Wie zijn de ex-moslims die blijkbaar zo’n hekel hebben aan een andere ex-moslim dat ze hem met vereende krachten voor de leeuwen proberen te gooien? “Peyman Jafari is politicoloog, en Behnam Taebi doceert techniekfilosofie aan de TU Delft”, huichelen de rakkers van de NRC.

Het eerste wat je je afvraagt: als Jafari en Taebi zo’n geweldig hoge pet op hebben van de islam, waarom zijn ze dan eigenlijk van hun geloof afgevallen? Ze tonen duidelijk veel meer affiniteit met praktiserende moslims dan met ex-moslims, dat is een ding wat zeker is.
Maar veel erger is dat de NRC wéér voor ons verzwijgt wat voor vlees we met Jafari en Taebi in de kuip hebben. Net alstoen met Dommering. Onze politicoloog is namelijk tevens kopstuk van de extreemlinkse en zeer gewelddadige beweging der Internationale Socialisten (IS). En onze techniekfilosoof (wat is dat trouwens in jezuschristusnaam voor een vak? Nog nooit van gehoord) is ex-raadslid van de SP in Delft, en daarnaast een verwoed schrijver voor het cluborgaan van de IS. De Internationale Socialisten zijn een geestdriftig supporter van de Hamas, en een groot liefhebber van structureel geweld. De beweging organiseerde in 2004 op de Dam zelfs een herdenking voor de oprichter van de Hamas, de Palestijnse sheik Ahmed Yassin. Ik ben bijna geneigd een mailtje aan de Hamas te sturen: “Hé jongens! Jullie trouwe supporters Jafari en Taebi geloven niet meer in Allah! Dat zeggen ze tenminste. Wordt het niet eens tijd om ze te ex-communiceren?”

Het waren ook de Internationale Socialisten die indertijd Michiel Smit van Nieuw Rechts hebben gemolesteerd toen hij een bezoek wilde brengen aan de door Marocs geterroriseerde Diamantbuurt. Smit werd door een horde Internationale Socialisten uitgescholden, in het gezicht gespuugd, en dusdanig belaagd dat hij onder politiebescherming moest worden afgevoerd. De organisator van deze actie was Peyman Jafari. Hij noemde het verjagen van Smit “een belangrijke overwinning voor het antiracisme”.
En zo iemand noemt de NRC een politicoloog? Extreemlinkse jihadstrijder en bendeleider zullen ze bedoelen.

————————————–
Ingezonden door Pamela Hemelrijk

7 REACTIES

 1. Tja, links denkt altijd dat wanneer ze het oneens zijn me rechts dat ze dan goed zitten. Rechts (laten we zeggen conservatief ‘liberaal’) is inmiddels zo ver afgezakt in perversiteit en domheid dat de standpunten van links het menselijk intellect onwaardig zijn. "Men are nature’s crapshoot", zegt Walter Block ergens (on racism and sexism), nu ja dat nemen die IS wel heel letterlijk. Jezus wat een losgeslagen beschavingsloze debielen. Voor zulke mensen was het Christendom nu net bedoeld, maar nu zonder god aanbidden ze de ‘gelijkheid’ met geweld en inttelectuele woestenij als middel. Taak voor de libertariër om aan te geven dat zowel links als rechts vaak fout zitten.

  Vraagje: kent iemand literatuur dat de intellectuele en filosofische links legt tussen de Islam en postmodernisme/franse post dialectische filosofie? Het mysticisme van beide ideologieën lijken wel hand in hand te gaan: zie bv. Tariq Ramadan: geef hem Nietzsche (z’n PhD. onderwerp) en hij leeft er vervolgens helemaal naar (filmpje: onzinuitkraam) –> http://www.eur.nl/fsw/staff

 2. Ook Leon de Winter besteedt hier in Elsevier even aandacht aan. Citaat:

  "De eindredacteur van het tijdschrift van Milieudefensie, toch niet echt een neocon-clubje, waarschuwde kort geleden voor de Internationale Socialisten en omschrijft IS als volgt: ‘Nederland wordt voorgesteld als een soort strafkamp voor moslims. Volgens de IS is Nederland geen democratie.’"

  Dus zelfs een rabiaat linkse club als milieudefensie is beducht voor de Internationale Socialisten, aan wie de NRC probleemloos een platform voor hun abjecte ideeën biedt.
  http://www.elsevier.nl/opin

 3. Het wordt tijd om deze rioolpers aan te pakken. Als eerste dus de afschaffing van de subsidies aan deze militante clubs die onze vrijheden met voeten treden. In feite zijn het mafia-organisaties geworden.

 4. [3]

  Je zou het de emancipering van de gewone man kunnen noemen, dat men dankzij internet zonder gevaar voor enig letsel aan lijf en leden, karakter of eigendom zonder censuur weerwoord kan bieden aan de totalitairen die werkzaam zijn in de politiek en oude media.

  Zoals GeenStijl wel eens zeg: "We maken ze kapodt" maar doen dat simpel door ze te ontmaskeren als de leugenaars, bedriegers en misselijkmakende ideologen die ze zijn.

  Op naar de nul leden.
  Totdat de eenzijdig gepoliticeerde nonsens verdwijnt en de werkelijk objectieve journalisten weer hun intrede doen.

 5. [5]
  Ik denk dat de thans zich als een speld in de spreekwoordelijke hooiberg bevindende werkelijk objectieve journalisten zich beter onafhankelijk kunnen maken en gezamenlijk een onafhankelijk commercieel platform op interpret kunnen inrichten, zodat het linxe journaille achterblijft op kattenbakvullingbladen zoals het NSB Handelsblatt, daarmede het contrast nog groter makend.

 6. In de tijd van de Brend Spar, toen NRC net overgenomen was door de PCM, kwam er een hoofdredactioneel artikel waarin stond: de redactie voelt zich niet geroepen claims van greenpeace te controleren.
  Dit was voor mij de reden om mijn abonnement op de NRC gelijk op te zeggen. Deze krant had toen de naam betrouwbaar en onafhankelijk te zijn, dit tijdperk hield toen op.

Comments are closed.