NOVA 5 sept : Jan Pronk zegt dat als een politicus een leugen vertelt, is hij nog geen leugenaar..

Als Balkenende liegt als premier, heeft hij niet gelogen als mens.

VOORSTEL : Die man moeten we premier maken.

ADVIES : Leer hoe politici je belazeren en stuur ze allemaal de laan uit!Elders op deze site van de Vrijspreker kun je honderden voorbeelden vinden om dit advies op te volgen.
Een dergelijke onthulling van een politicus zie je niet vaak. Meestal zijn ze zo politiek dat ze zichzelf niet zo duidelijk bloot geven.

Wat ik me afvraag is hoeveel Nederlandse kiezers hier nu uit leren ? En hoeveel gaan er straks nog stemmen om hun mandaat aan dit soort lieden te geven ?
De leugen van Balkenende waar Jan Pronk het over had, betrof de Nederlandse deelname aan de oorlog in Irak.
Heeft zich iets dergelijks ook afgespeeld bij de deelname aan de oorlog (wederopbouw) in Afghanistan ?
En herhaalt zich dat nu om diezelfde missie te verlengen?

In ieder geval ligt voor iedereen duidelijk zichtbaar de volgende leugen van Jan Peter Balkenende over het verder versjacheren van de Nederlandse soevereiniteit aan de EU.
Hij zegt nu dat er een nieuw verdrag getekend gaat worden terwijl dat in feite hetzelfde (voor 97 %) is als die oude grondwet die door het volk is verworpen. Het is alleen maar de « Hernoemde Grondwet ».

We moeten af van al dat politiek gekonkel. We moeten streven naar een Libertarische samenleving waarin ieder individu over zijn eigen leven mag beslissen, waarin ieder individu soeverein is.
———————————————————————————-
*) ZIE : EU-Grondwetleugens Balkenende cs, nu zichtbaar voor iedereen.
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

13 REACTIES

 1. Leer hoe mensen je allemaal belazeren, en zet ze in het kabinet. Er is helaas geen verschil tussen een politicus en een burger, ze liegen beiden…

 2. [1] Met het verschil dat een burger niets over jou te zeggen heeft. Behalve dan indirect, via die leugenachtige politici.

 3. zojuist op wikipedia gezet:
  Pronkje, nieuw Nederlands begrip: P, van Politieke leugen, die geen persoonlijke leugen is. En iets waar je niet echt trots op bent, vandaar pronkje.

 4. [4] Leuk! En zo vallen ze steeds vaker door de mand. Hoe meer ruchtbaarheid daaraan gegeven kan worden, hoe meer ook de ‘makke’ burger in de gaten krijgt dat er iets niet klopt.

 5. [2] En is die politicus niet ook een burger geweest…
  Wat in de politiek gebeurt, komt net zo voor in het bedrijfsleven, liegen, bedriegen, manipuleren…
  En dat zijn geen politici, maar "gewone" burgers.
  Gelukkig zijn er ook politici en burgers, die geen leugenaar zijn.

 6. [6] Maar het bedrijfsleven hoef ik niet verplicht te sponsoren. Als Nuon leugenreclame maakt (klimatisme) kan ik Nuon boycotten. Als ik de roverheid boycot word ik gewapenderhand van mijn bed gelicht…

 7. Bedankt, meneer Pronk! Misschien kunt u dan toch nog een rol van betekenis op dit ondermaanse spelen, m.a.w. de mensen duidelijk maken wat partijpolitiek bedrijven behelst.
  Ikzelf kan mensen er niet van overtuigen dat politiek stinkt, maar u zou daar wel eens in kunnen slagen.

  Uw uitspraken, zoals in dit onderhavige geval, dat de premier heeft gelogen, dat echter de volgende dag onder spijtbetuigingen herroepen, maar er dan wel aan toevoegen dat (en nu komt het!) als je als politicus liegt, je dan nog niet liegt als mens, zijn zéér verhelderend.
  U toont daarbij ook aan dat u beslist niet op uw achterhoofd bent gevallen, want u bewijst uzelf natuurlijk ook een grote dienst, daar uzelf ook niet over de eerste leugen bent gevallen.

  Dit kan toch niet anders dan het zand uit de ogen van de vele politiekgelovigen wegspoelen?!

  Gaat u vooral zo door, meneer Pronk. U bespaart de Vrijspreker daarmee veel tijd en energie!

 8. [1]

  Des te meer reden om geen enkel individu de andere te laten "regeren".

  De overheid steelt (zonder toestemming geld af pakken) en alles wat het in de vorm van diensten teruggeeft (als je er al wat aan hebt) is een sigaar uit eigen doos.

  Politici geven zichzelf een 10% salarisverhoging (gestolen geld) en bezuinigen vervolgens op de zorg van JOUW ouders (wederom, met geld dat eigenlijk van JOU is).

  Je mag, simpel gezegd, dus onvrijwillig het salaris van nutteloze ambtenaren betalen terwijl diezelfde ambtenaren zeggen dat je bejaarde ouders kunnen barsten.
  Oh, en ondertussen mag je ook nog even de goedzak-ideologie van de politiek financieren, want je bejaarde ouders mogen dan wel barsten; tienduizenden kansloze illegalen hebben uiteraard WEL "onze" hulp nodig.

  De markt verplicht je niet je geld aan ze te geven en immoreel gedrag wordt door concurrentie afgestraft.

  De politiek verplicht je je geld aan ze te geven en bij immoreel gedrag wordt de ene oplichter simpel tijdelijk vervangen door de andere oplichter, die vervolgens doodleuk vanuit de oppositie het morele geweten en de criticus gaat lopen uithangen.
  Alsof de ene dief het gedrag van een andere dief bekritiseerd.

  Voor de rest, beste Rob, schijn je slechts met nietszeggende drogredenen en excuses te kunnen komen om het wangedrag van je geliefde politiek te verdedigen.

  Misschien dat je eerst het verschil tussen dwang en vrijwilligheid kan leren?

 9. [9] Voor de rest, beste Rob, schijn je slechts met nietszeggende drogredenen en excuses te kunnen komen om het wangedrag van je geliefde politiek te verdedigen.

  Nog steeds begrijpt de burger er helemaal niets van, jij ook niet.
  Het gaat erom dat burgers net zo liegen als ambtenaren en politici, en zolang die "domme" burger zo stom blijft, zal er niets veranderen.
  Bovendien trek je een verkeerde conclusie over "mijn geliefde politiek", ook daar sla je de plank weer volkomen mis. Mijn politiek is partijen afschaffen en verstandige mensen laten "regeren". Ook op deze politieke website begrijpt men nog steeds het woord SAMENWERKEN niet…
  Het enigste wat jullie zeggen is dat jullie politieke gedachte de enigste juiste is, net zoals elke andere politiek richting dat doet. Zoiets zie je trouwens ook in het geloof, en wat heeft ons dat opgeleverd…
  Een wereld die alleen maar oorlog, armoede, en criminaliteit kent, en daardoor het leven heeft gekost aan HONDERDEN MILJOENEN MENSEN. Maar inderdaad kunnen de meeste mensen mekaar alleen maar tegenwerken, i.p.v. samenwerken aan een betere wereld voor iedereen. Domme mensen verdienen een domme regering!

 10. [10] "Nog steeds begrijpt de burger er helemaal niets van, jij ook niet."

  Eerste deel van deze zin is juist, tweede niet. Wel als ik het citeer, want Tony begrijpt het uitstekend, maar jij niet.

  Tony trekt volgens jou de verkeerde conclusie, en vervolgens geef je hem gelijk, maar dat heb je niet door. Wat zijn "verstandige mensen"? Waarom zou je die willen laten "regeren"? Waarom zouden de huidige partijen minder "verstandig" zijn dan jouw "verstandige mensen"? Of andersom, beter, Waarom zouden jouw "verstandige mensen" verstandiger zijn dan de huidige partijen?

  Wat heeft libertarisme met geloof te maken? Geloof is iets dat op geen enkele wijze rationeel te onderbouwen is, het libertarisme is echter uitstekend gedocumenteerd, met vele rationele onderbouwingen en praktijkvoorbeelden (helaas vooral van waarom niet-libertarisme niet werkt).

  Zo’n praktijkvoorbeeld is het huidige NL. Op basis van individuele vrijheid vrijwillig samenwerken is de enige oplossing, en daar zijn op deze site talloze artikelen over te vinden. Dus als er één zinsnede is waarmee jij aangeeft er niets van te begrijpen is het wel deze:

  "Ook op deze politieke website begrijpt men nog steeds het woord SAMENWERKEN niet…"

  Of niet soms?

  Dat maakt me heel niewsgierig naar hoe jij je dat "samenwerken aan een betere wereld voor iedereen" had voorgesteld, en dan vooral dat laatste stukje: " voor iedereen"…

 11. Dat ik volgens jullie de politiek zit te verdedigen is al jullie eerste fout. Dat het libertarisme, net als elke andere politieke stroming het beter weet, is al de volgende fout. Jullie beseffen niet, dat jullie allemaal goede ideeen hebben. Alleen denkt iedereen dat ze de enigste zijn…
  Een en ander betekent voor mij: een sociaal economisch beleid, met een even groot stukje welvaart voor iedereen, en meer respect voor de natuur. Ook betekent het voor mij: geen politieke partijen meer, maar een gekozen volksvertegenwoordiging, bestaande uit burgers met verstand van zaken, ondersteund door een team van "specialisten", welke het verstaan om problemen en oplossingen uit te leggen aan de bevolking, op een duidelijke en begrijpelijke manier. Dat jullie meer macht voor de burger willen hebben, ondersteun ik ook, als dat de samenleving in het algemeen, en ook de individuele burger maar ten goede komt. Anders zijn de libertaristen niets beter dan die andere klootzakken, maar politieke oplossingen gekozen uit een eigen belang of perspektief moet ik ook niet, van niemand. Geen machtsspelletjes dus…

 12. LS…

  Ik zou zeggen Pronkemans: Neem nog een neut samen met Guus en de Struisvogelaar en parkeer je auto in de Scheveningse haven. Doeiii !

Comments are closed.