OBL heef onlangs een video ter leering ende vermaeck voor de diverse achter hem aan jagende regeringen gereleased. Niet alleen bewijst het bestaan van deze video het totale falen van de diverse achter hem aan jagende overheden, het roept tevens vragen op. Wie is de kat en wie is de muis ? Is het niet de hoogste tijd om te erkennen dat de geldverslindende strategie tot niet veel meer dan dat heeft geleid, en dat het doorzetten daarvan tot niets leidt ?

Larry King bespreekt in de volgende video de onlangs uitgebrachte Bin Laden tape met een panel van experts bestaande uit Peter Bergen (CNN terrorisme analist), Michael Schreuer (ex-CIA hoofd van Bin Laden unit), Peter Arnett (ex-CNN International correspondent), Noah Feldman (Harvard, CFR expert) en Paul Cruickshank (terrorisme amalist, NYU). Aan het einde van deel 1 stelt Michael Scheuer dat met uitzondering van Ron Paul en Kucinich ALLE Democratische- en Republikeinse presidentskandidaten naar de pijpen van Bin Laden dansen:

In de clip wordt onomwonden gesteld, dat OBL na- en analoog aan de val van de Sovjet Unie uit is op de val van de VS, geinspireerd door de impact van de Amerikaanse politiek op de islamitische landen.

Is het verstandig om zoals Ron Paul voorstaat, Amerika weer te laten worden wat het zou moeten zijn, namelijk een constitutionele republiek, en in het kader daarvan een buitenlandse politiek van non-interventie voeren ? Met andere woorden, wordt het geen tijd de vermeende muis met katachtige aspiraties de wind uit de zeilen te nemen door uit islamitische landen te verdwijnen ? Of moeten de oligarchen (D/R) leuk hun gang blijven gaan, het heilige boontje uit blijven hangen, volharden in hun foutieve, niet succesvolle benadering en oorlogje in de islamitische zandbak blijven spelen, ten koste van bergen geld en levens ? En áls de terugtrekking plaats zou vinden, hoe houd je de mosselmannen dan effectief buiten de deur ?

TIP: neem hier ook even kennis van voor je antwoordt !

12 REACTIES

 1. Ik moet altijd weer lachen als ik al die Osama Bin Laden experts aan het woord ziet. Vanuit hun heilige huisjes ver weg van de wereld waarin OBL zich begeeft maken ze commentaar op commentaar zonder de man ooit 1 keer echt te hebben gesproken.

  Sinds de westerse wereld in de schaduw van het christelijke Amerika de wereld weer op het, volgen hun, juiste spoor probeert te rammen zijn we zo bang, zo getraumatiseerd en ja soms zelfs geschokt als niet iedere wereld burger op deze lessen zit te wachten.

  Als reactie op deze gewetenloze en niets ontziende weigeraars strooien we tonnen bommen en chemicaliën, sturen duizenden soldaten, kopen hele regeringen om ze op het juiste pad te brengen.

  Winnen kunnen ze nooit van OBL omdat deze ze een denkbeeld geeft dat overeenkomt met de beleving van de mensen en niet de schijnwereld welke we vanuit het westen zenden.

 2. Michael Scheuer is een briljante, moedige man en hij heeft mijn hele kijk op dit conflict tussen oost en west veranderd.

  Het neoconservatieve wereldbeeld van goed vs. kwaad is aantrekkelijk — zeker na 9/11 — en begrijpelijk, maar we doen ons er geen plezier mee om aan dat beeld vast te houden. Sterker nog: ik denk dat we de strijd dan wel eens zouden kunnen verliezen.

  Mujahiddeen hebben bvb. een heel ander concept van tijd dan wij. Zij strijden gewoon altijd door, terwijl Bush en Balkenende met deadlines, pers en verkiezingen zitten. Al win je een oorlog, zoals in Irak of Afghanistan, dan nog is het idee (Islam) niet overwonnen. Sterker nog: velen kunnen dan claimen; "zie je wel, we worden bezet en overheerst!" Als je wint, dan verlies je steun onder de getroffen bevolking. Als je verliest, dan verlies je invloed en legereenheden. De VS kan 4GW niet winnen met de huidige manier van oorlogsvoering.

  De VS wordt wellicht jaloers bekeken door de Islamitische wereld om de vrijheden, rijkdom en manier van leven, maar dat is niet de reden waarom ze gehaat worden. De interventies in het Midden-Oosten, de steun voor Israel, de Saudi’s en Pakistan, de vele dode Irakese kinderen door de handelssancties, de Irak-oorlog spelen veel meer als relevante overwegingen om de straten op te gaan met "Dood aan Amerika!".

  Voor de duidelijkheid: ik hang geen waardeoordeel aan de legitimiteit van die motieven, noch vind ik dat de VS zich moet schikken naar die eisen. Het punt is dit: wat ik, Scheuer of wie dan ook van die motieven vinden, is volkomen irrelevant. Feit is dat men de VS om deze redenen haat, veel meer dan om andere redenen. Zo lang de VS met het huidige beleid doorgaat, zal de haat toenemen en de aantrekkelijkheid van Osama’s wereldbeeld blijven.

  En stel nu eens, dat Osama taqqiya pleegt en Scheuer een nuttige idioot is, dan nog is het wel erg vreemd dat men Scheuer’s visie veelal boycot in het openbare debat. Is deze invalshoek niet op zijn minst het overdenken waard? Alle andere manieren van aanpak hebben immers gefaald.

 3. [2] "Al win je een oorlog, zoals in Irak of Afghanistan, dan nog is het idee (Islam) niet overwonnen".

  Dit is essentieel.
  Je kunt dit doortrekken naar de toestand in Nederland/België (en overal elders).
  Daar ook gaat het om ideeen! Het conflict van het "individu" tegen het "collectief". Is de mens een doel in zichzelf, heeft hij recht op zijn eigen leven, is hij terecht soeverein,
  OF leeft hij voor anderen en is hij er alleen maar voor het instandhouden van de soort (of Algemeen Belang).
  Daarom is het duidelijk maken van het libertarisch ideaal het belangrijkste wat we kunnen doen om onze vrijheid lokaal en wereldwijd te vergroten.
  En daar zijn we de komende 14 dagen niet gereed mee!!!!!!

 4. [2] "Al win je een oorlog, zoals in Irak of Afghanistan, dan nog is het idee (Islam) niet overwonnen".

  We vechten inderdaad op de verkeerde plek, we moeten Mekka veroveren of compleet verwoesten want volgens de koran (lees hoofdstuk 105 de olifant) in de koran) beschermt allah Mekka persoonlijk (allah’s almacht en alaanwezigheid zijn kennelijk nogal beperkt 😉 ) dat zou het definitieve bewijs moeten zijn voor alle mohamedanen dat allah slechts een hersenspinsel was van een 7de eeuwse pedofiele maffiabaas.

 5. Van die Bin Laden zijn we snel af hoor.

  Iemand die zich dermate allahlasterend en blasfemistisch gedraagt door zijn haar te verfen is geen lang leven beschoren tussen de fundementalistische moslim terroristen…….. De ketter….

  Af was dat nog niemand opgevallen, dat het de volgende nep Bin L. was.

 6. US surge has failed – Iraqi poll
  Poll taken in Missan, Iraq
  More than 2,000 Iraqis were questioned in all 18 provinces
  About 70% of Iraqis believe security has deteriorated in the area covered by the US military "surge" of the past six months, an opinion poll suggests.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/

 7. Wie is nou daadwerkelijk bang voor die gast, als er niet telkens over gepraat zou worden? Of: wie is niet onder de indruk door de media, maar door zijn boodschap?
  De media weet hem weer helemaal centraal te zetten, terwijl het gewoon een storm in een glas is. Hoe kun je mensen bang krijgen.

 8. [9]
  De interessante vraag is wat er achter zit. Ik had zostraks een artikel te pakken waarin werd gesteld dat de laatste OBL tape fake is, en wellicht is gemaakt om de angst onder de bevolking te vergroten. Zo kun je dus mensen bang maken.

  Ron Paul heeft gelijk met zijn non-interventie politiek. Groot gelijk.

 9. De rednecks maakten inderdaad een domme fout door der Alte te pimpen. [6]

 10. Aanleiding voor "The war on terror" was de 11 september aanslag.
  Steeds meer gerespecteerde academici zetten grote vraagtekens bij de gebeurtenissen van die dag.
  Neem kennis van de vele vragen en onopgeloste zaken rond 9-11.

  14+ uur van de beste documantaires, en lezingen voor een groot del Nederlands ondertiteld.
  Alles in 1 download:
  http://thepiratebay.org/tor

Comments are closed.