maandag, 24 september 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Petitie voor EU referendum

DEN HAAG (ANP) – Ongeveer 2800 mensen hebben op internet een petitie ondertekend die aandringt op een referendum over het nieuwe EU-verdrag. Dat heeft het Samenwerkingsverband Ander Europa, dat het initiatief tot de actie heeft genomen, maandag gemeld.
Het kabinet besloot vrijdag geen referendum te organiseren. De Tweede Kamer is nu aan zet. De initiatiefnemers gaan door met de actie totdat de Tweede Kamer het EU-verdrag behandelt. Dat gebeurt over enkele maanden. Het uiteindelijke verdrag is half oktober definitief klaar.
Het Samenwerkingsverband Ander Europa bestaat uit het Comité Grondwet Nee, Attac Nederland, Euromarsen, Eurodusnie, Campagne tegen Wapenhandel, Stichting Zora, Transnational Institute en het XminY Solidariteitsfonds.
De teller staat nu op meer dan 3500 !
www.wijwillenreferendum.eu

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. JP schreef op : 1

  Ik wil helemaal geen referendum!

  Er is NEE gestemd tegen de Grondwet. Nu zouden we nog een keer moeten stemmen voor hetzelfde verhaal in een ander jasje?

  NEE = NEE

  Geen grondwet, Geen referendum, Geen verdrag

 2. Hub schreef op : 2
  Hub Jongen

  [1] JP, je hebt gelijk.
  MAAAAAAR, zonder referendum is er niets dat de politici belet de soevereiniteit van Nederland te grabbel te gooien.

  Of zie je daar nog wel een mogelijkheid voor,

  Ik denk dat een referendum onze enige (kleine) kans is.

 3. R. Hartman schreef op : 3

  Heb zojuist de mail naar de PvdA verstuurd:

  Aan: PvdA@tweedekamer.nl
  Bcc: Alle adressen uit de ‘Petitie’mailing.

  "Geachte PvdA parlementariër,

  In het PvdA verkiezingsprogramma stond: "Voor een nieuw (grondwettelijk) verdrag is een nieuw referendum nodig. Nu is het ‘nieuwe’ verdrag helemaal niet nieuw, maar gewoon het oude-met-een-andere-naam, dus strikt genomen is de uitslag van het referendum uit 2005 nog steeds bindend.

  De coalitie van JP Balkenende ziet dat echter anders, heeft bepaald dat het niet hetzelfde verdrag is, en via de Hoge Raad ook nog even laten bepalen dat er "geen grondwettelijke bepalingen" aan de orde zijn die een referendum nodig maken. Onzin, natuurlijk, want weghalen van een liedje en een vlaggetje (dat sowieso gebruikt wordt – het staat bv. op alle kentekenplaten) verandert de inhoudelijke essentie van de grondwet niet. De EU-minister van BuZa blijft bijvoorbeeld gewoon, zij het, net als de grondwet, onder een andere naam. En er wordt veel soevereiniteit aan de EU overgedragen, soevereiniteit die we nooit meer terugkrijgen.

  Ik verzoek u vriendelijk doch dringend aan het standpunt van uw verkiezingsprogramma vast te houden, en een nieuw referendum te eisen indien het oude referendum vervallen geacht wordt. Uiteindelijk bent u op basis van uw verkiezingsprogramma in de Kamer gekomen, dus dient u mijns inziens daarin gedane beloften gestand te doen.

  Alvast mijn hartelijke dank voor uw te betonen standvastigheid."

  Op HVV heeft iemand inmiddels het leger opgeroepen de staatsgreep-plegers gevangen te nemen en nieuwe verkiezingen uit te schrijven: www.hetvrijevolk.com…

 4. Hub schreef op : 4
  Hub Jongen

  [3] Ik heb geprobeerd op enkele manieren ook mail naar die PvdA leden te sturen, maar kreg alles terug als ongewenste of bulk mail?

  Een advies hoe het wel kan??

 5. R. Hartman schreef op : 5

  [4] Ik gebruik Thunderbird en heb als n BCC deze string ingevoerd:
  k.arib@tweedekamer.nl, m.besselink@tweedekamer.nl, L.Blom@tweedekamer.nl, s.bouchibti@tweedekamer.nl, l.bouwmeester@tweedekamer.nl, Ferd.Crone@tweedekamer.nl, M.vDam@tweedekamer.nl, S.Depla@tweedekamer.nl, M.vDijken@tweedekamer.nl, J.Dijsselbloem@tweedekamer.nl, A.Eijsink@tweedekamer.nl, c.gillard@tweedekamer.nl, M.Hamer@tweedekamer.nl, t.heerts@tweedekamer.nl, p.heijnen@tweedekamer.nl, l.jacobi@tweedekamer.nl, p.kalma@tweedekamer.nl, M.Kraneveldt@tweedekamer.nl, a.kuiken@tweedekamer.nl, J.Leerdam@tweedekamer.nl, l.roefs@tweedekamer.nl, D.Samsom@tweedekamer.nl, P.Smeets@tweedekamer.nl, h.spekman@tweedekamer.nl, p.tang@tweedekamer.nl, J.Tichelaar@tweedekamer.nl, e.vdveen@tweedekamer.nl, Voorzitter@tweedekamer.nl, r.vermeij@tweedekamer.nl, m.vos@tweedekamer.nl, H.Waalkens@tweedekamer.nl, a.wolbert@tweedekamer.nl, A.Wolfsen@tweedekamer.nl

  Alle adressen dus scheiden met komma spatie. Dit zal in de meeste mailprogramma’s werken. Ik heb van publieksvoorlichting inmiddels de bevestiging binnen, met een link naar een standpunten-pagina. EU, verdrag of referendum komt daar niet op voor…
  pvda.nl…

 6. R. Hartman schreef op : 6

  [1] Je hebt gelijk, en als we JA gestemd hadden was er ook echt geen referendum-discussie meer geweest, al was het een totaal ander verdrag geworden. Maar omdat de politiek JA wil draait men zich als op de kermis een slag in de rondte om het NEE maar van tafel te krijgen. Zelfs een (tweede) staatsgreep wordt daartoe niet geschuwd.

  Ik vraag me af wat Bea aan Balkie beloofd heeft, of waarmee ze hem chanteert…

 7. CoJoNes schreef op : 7

  En nog maar eens een laffe internet petitie met valse e-mail adressen en nog valsere namen. Zou dit dan de eerste worden die zoden aan de dijk gaat zetten?
  Tuurlijk niet! Wat een infantiele flauwekul.
  Als je wat wilt, moet je dit tuig aanpakken waar het pijn doet. Gelukkig ben ik een aantal dapperder mensen tegengekomen om een rechtszaak tegen de regering aan te spannen, wegens hoogverrraad. Niet eens kansloos en in ieder geval zal het meer exposure genereren. Vul ondertussen nog maar een vals e-mail adres in, dat zal het draagvlak doen toenemen.
  Als je wat wilt, moet je met je poten in de modder!

 8. R. Hartman schreef op : 8

  Reactie van de PvdA:
  "Hartelijk dank voor uw bericht. Zoals u wellicht weet, is de Tweede Kamerfractie op dit moment in overleg. Het is zeer zeker geen makkelijke discussie. Uw mailtje en honderden anderen onderstrepen dat.

  Zodra meer bekend is over het standpunt, leest u dit op onze website www.pvda.nl . Gezien de enorme aantallen mailtjes is het onmogelijk iedereen afzonderlijk te informeren. Dank voor uw begrip."