Vandaag een kort artikel waarin ik aandacht vraag voor en tweetal zaken die ik eerder al kort in reacties op andere artikelen heb aangestipt. Het betreft de Mohamed Al Durah hoax, opgezet door het Franse staatstelevisiestation France2, en een informatieve video over de geschiedenis van de politieke correctheid. Omdat de eerste veel invloed heeft gehad op de westerse beeldvorming betreffende het conflict tussen Israël en de Palestijnen en de tweede duidelijk maakt hoe de verloedering van de huidige maatschappij zich heeft kunnen voltrekken vond ik het belangrijk genoeg om hier op de voorpagina van Vrijspreker aandacht voor te vragen.

De Mohamed Al Durah hoax

Velen zullen zich nog de beelden herinneren die in 2000 op het NOS journaal diepe indruk maakten op de kijker, en die een golf van tegen Israël gerichte verontwaardiging veroorzaakten. Ik doel hier op het 55 seconden item waarin werd getoond hoe een Palestijnse vader met zijn zoontje vast zit in Israëlisch spervuur, wanhopig probeert zijn zoontje te beschermen maar uiteindelijk niet kan verhinderen dat zijn zoontje wordt gedood en hijzelf zwaar gewond. FrontPage Magazine wijdde er onlangs een artikel aan, dat zeer lezenswaardig is en achtergronden geeft over deze beelden, die de hele wereld over zijn gegaan en een belangrijk wapen zijn geweest in de Palestijnse propagandastrijd. Ik laat de lezer graag een eigen oordeel vormen. Het artikel is in het Engels en nogal lang; helaas ontbrak mij de tijd voor een vertaling. Ik kan iedereen met klem aanraden om minimaal de video’s even te bekijken: zij vertellen op zich al een groot deel van het verhaal.

Het artikel op FrontPage vindt u hier (klik)
De beelden (55 sec) zoals wereldwijd uitgezonden vindt u hier (klik)
De onbewerkte beelden (raw footage) vindt u hier (klik)

De Geschiedenis van de Politieke Correctheid.

Op Vrijspreker is al eerder aandacht besteed aan het Cultureel Marxisme en haar basis, de Frankfurter Schule. Op Gates of Vienna volgde ik onlangs een discussie waarin men zich afvroeg waarom de westerse wereld zo enorm aan zelfvernietigingsdrang lijdt, hoe het zover heeft kunnen komen en waarom het aan beide zijden van de oceaan min of meer hetzelfde patroon toont. Op Google video vond ik een zeer informatieve video van de Free Congress Foundation die antwoorden op deze vragen geeft. U vindt deze video (22:42) hier (klik).

Update: Tony reikte in de reacties een zeer lezenswaardige transcriptie van een speech van Bill Lind aan.
Bedankt, Tony.

6 REACTIES

  1. Die film is een eyeopener en een absolute aanrader voor onbekenden met de Frankfurter Schule !

  2. En dat terwijl ieder boek inleiding in de politicologie of bestuurskunde als vrij snel aanvangt met Habermas… yikes.

  3. [4]

    Kun je mij die boeken even noemen. Ik ben bezig met een lijst van zulke gepolitiseerde boeken.

    Als je nl. beweert dat onderwijs vrij moet zijn en mensen alleen gevaar zien van geschiedenis en maatschappijleer zijn dit soort factoren erg relevant.

  4. Wees blij dat Peter Sloterdijk de Frankfurter Schule ten grave heeft gedragen. Een kwestie van tijd voordat cultuurrelativisme overleden is. Het is al ernstig ziek.

Comments are closed.