Vandaag bij het nieuws gehoord van het overlijden van Erik Hazelhoff Roelfzema. Dit bleef de hele dag door mijn hoofd spelen en ik vroeg me af waarom eigenlijk.

Steeds maar weer kwam die gedachte over de strijd tegen de Duitse bezetters. Het “onvrijheidgevoel” van die periode bleek nog ergens in mijn achterhoofd te zitten.
Maar ook het feest van de bevrijding en de gedachte van “Dit nooit meer!”

Toen kwam het besef dat de huidige generatie het land weer opnieuw in onderdrukking brengt door soevereiniteit vrijwillig over te geven aan de superstaat EU.
Verbazingwekkend is hoe weinig het volk protesteert tegen de politici die dit bekokstoven. Hoe die politici een duidelijke afkeuring van het volk door het referendum over de EU-Grondwet negeren met de truc het stuk een andere naam te geven en wat cosmetische kleinigheidjes uit te halen: Haal onbelangrijke dingen zoals het liedje en het vlaggetje er uit, en je hebt een “nieuw verdrag”.
En asjeblief geen nieuw referendum! Stel je voor dat het volk het begrijpt en NEE stemt. Wat moeten ze dan aan hun vriendjes in Brussel vertellen!

Erik Hazelhoff en veel anderen vochten tegen een vijand die met geweld Nederland binnenviel en die elke inwoner onderdrukte.
Nu is er (nog) geen gewelddadige inval. Nu geeft het volk zich gewoon over en volgt apathisch wat de politici hen vertellen. De meesten zelfs zonder maar enig besef te hebben wat ze doen, en nog minder wat de gevolgen zullen zijn. Zelf denken schijnt er niet meer bij te zijn.

Vandaag heb ik hetzelfde gevoel als Vaclav Klaus, de Tsjechische President, die zei dat hij niet kon begrijpen dat een volk (het Tsjechische) dat zo lang onder buitenlandse, communistische druk geleefd had, en dat eindelijk vrij was, zich nu weer vrijwillig onder de dictatuur van de EU liet plaatsen. *)

Zou het tij nog te keren zijn? Ik hoop het en hoor graag ideeën. Maar zoals de algemene houding nu (nog?) is, vrees ik dat we over een aantal jaren kunnen zeggen: “Jammer, maar je was gewaarschuwd.”
—————————————–
*) ZIE ook een vroeger artikel: www.vrijspreker.nl/vs/item/…

26 REACTIES

 1. Denemarken gaat dit keer het NEE leveren. En Engeland. Dan moet het weer worden overgedaan. Dan gaan Denemarken en Engeland niet meer ja of nee mogen zeggen maar dan is het Polen weer die het NEE levert, samen met nog een of ander nieuw land, Kosovo of zo. En dan wordt het weer overgedaan en … het is gewoon ondoenbaar om in zoiets ooit een consensus te krijgen. De grondwet komt er niet, daar durf ik een tien tegen negen tegen doen.

 2. [1] Ik ben bijna geneigd de weddenschap aan te nemen, maar de winst is niet groot genoeg!!!!!

  Ik vrees dat de politici zo sluw zijn dat ze stapje voor stapje hun bedrog kunnen uitvoeren. Weer een andere naam, dan in landengroepjes, dan met een zogenaamde tijdelijke proef enz.

  Het blijft belangrijk om niet te vertrouwen op een ander land, maar ook hier de boel niet te accepteren.

 3. De eenwoding van Europa is een onafwendbaar feit. SIt is het resultaat van een jarenlange brainwash van het grauw. Het grauw heeft nooit ingezien wat de gevolgen zijn van een Europa. Overigens moeten we onze ogen niet helemaal zluiten voor de positieve gevolgen van een verenigd Europa. Tegelijkertijd denk ik dat we ons er niet zo over moeten opwinden. Elke actie roept een reactie op. Dat is van alle tijden. Over ca. 200 jaar zijn er vier supermachten die de zaak van A – Z controleren. Het grauw word tot slaaf gemaakt en is dankbaar voor het armzalig bestaan. In de wereld zullen een aantal dissidente groepen komen die zullen trachten de vier heersende machten ten val te brengen. Of….. we wachten op 2012…

 4. De macht grijpen met geweld, gebeurt met een oorlog, de macht grijpen zonder geweld heet manipuleren. (Leuke hulpmiddelen zijn weer de drie "c", het wordt eentonig)

 5. Tsja, we worden monddood gemaakt…he

  Tijd om de vlag halfstok te hangen op koninginnedag…

 6. REACTIE OP BOVENSTAANDE REACTIES:
  Lieve mensen, je hebt gelijk. Het gaat door, en wij vechten tegen een goliath.
  Maar dat wil toch niet zeggen dat we het moeten opgeven?
  Het laatste fluitje van de scheidsrechter heeft nog lang niet gefloten.
  Dus DOOOOORGAAN, en wie weet, vinden we de opening om de ommekeer te bewerken.

  Kom met ideeen, er kan er een bij zijn dat werkt.

 7. wat is precies het probleem van een (con)federaal europa? De VS werken toch ook prima om die manier?

 8. Hub denkt dat de onderdrukkers in Brsussel zitten, terwijl zij in Soestdijk resideren ….

  En er loopt een DIKKE rooooode draad van Beieren, via Nederland, naar Brussel … via I.G. Farben, voor wie een tweede garnituur "prins" handelsvertegenwoordiger, i,e, verkoper was, en die andere derde garnituur "prins", die parmantig met de H-Jugend meemarcheerde, en nu is daar ook nog een nep-princess uit de pampas, wiens familie politieke erfgenamen zijn van Juan Peron.

  Staaaar je niet blind op Brussel, want het probleem ligt veul dichterbij … Al net zoals het de NEDERLANDSE politie was die letterlijk de onschuldigen mannen, vrouwen en kleine kindertjes op tranport naar het oosten jaagden … en vaker NIET eens de duitsers zelf…

  Wil het Nederlandse volk niet van de monarchie af … dan kan je de hele zaak het beste nog vergeten … en niet zo meeeeelig gaan doen.

  Want dat gezuig van alsmaar te willen "proberen" komt steeds meer hol en pathetisch over … Of niet soms?

 9. Nu ik zie dat art I-60 nauwelijks is veranderd is er nog hoop voor jullie.

 10. [8]
  die vraagt:"" … wat is precies het probleem van een (con)federaal europa? De VS werken toch ook prima om die manier? …""

  Eenvoudig omdat de ZUCHT naar (regionale) hegemonie … JUIST weer zal leiden tot broederoorlogen en bloedige rivaliteiten. En dat oneindig verder wordt gecompliceerd door de inmiddels binnengeslopen barmhartigheid … Terwijl NIEMAND vrijer zal zijn dan men nu min of meer reeds is … In tegendeel zelfs.

  DAAAAARBIJ verdwijnt Nederland en het Nederlandse bevolking gegarandeerd letterlijk in het niets …

 11. [9] Een goede vraag, wie zit(ten) achter het doorgedram van de EU.
  Wie is de tegenstander eigenlijk?

  Ik denk van de aandeelhouders van de grote multinationals. (Bea en connecties zijn ook aandeelhouders).Zij denken grote voordelen te hebben voor deze bedrijven. Zeker door de laatst toegevoegde landen zoals Polen, Roemenie, Oekranie enz. De bedrijven kunnen dan grote Europese multinationals worden. Het voordeel zal voor een kleine besloten kring zijn. Niet voor werknemer, kleine ondernemers etc.

  Nederland ligt/lag boven het gemiddelde van de startende Europa. We moeten even inleveren totdat we weer op de gemiddelde zitten en de laaggemiddelde landen even in het zadel helpen (lees concurrentie). Wanneer Nederland onder Europees gemiddeld zinkt, draaien ze de hulprichting om.
  (haha)

 12. [8] De USA is een FEDERATIE, vandaar de ellende en het groeien aantal staten dat er weer los van wil.
  Een federatie zegt (in EU-verband) dat bvb de Grieken STEMMEN over wat wij in Nederland mogen/moeten doen.
  Een confederatie is een pure SAMENWERKING waarbij iedereen op een bepaald punt vrijwillig meedoet en eventueel niet mee hoeft te doen.

 13. [8]
  Het basieke probleem van elke clustering is centralisatie van de macht; de neiging bestaat deze macht te vergroten, dit zal uiteindelijk leiden tot de totale onderdrukking van het individu.

  De vergroting van de centrale macht is zowel in Europa als in de VS al vele decennia lang trend.

  Overigens is een confederatie wezenlijk verschillend van een federatie: bij de laatste ligt de macht bij een hoogste centrale instantie, bij de eerste ligt die bij de afzonderlijke souvereine elementen. De EU is in feite aan het converteren van een confederatie naar een federatie.

 14. [9] Onafhankelijk of Soestdijk het "grote"probleem is (?????) het is nu een feit dat het EU-bedrog het dagelijks meest urgente probleem is.
  En een probleem waar de burgers nu (misschien) nog iets kunnen doen.
  Vandaar NU deze acties.

 15. [7]
  Het vlammetje van de individuele vrijheid gaat nooit uit, ondanks het feit dat Hazelhoff voor de kat z’n viool heeft gevochten en in feite zijn nalatenschap (een vrij Nederland) thans is verraden aan de duitsers en de fransen door het oranje-addergebroed en hun politieke handlangers.

  Het goede bericht is dus dat het ooit weer goed komt !

 16. [17]
  Het zijn NIET de lieden in Brussel die hier gemene streken uithalen, maar de pachters in de Haag … die naar de wensen van de kwien handelen …

  En de REALITEIT is bovendien dat Nederland een monarchie is … dat nog steeds de voorkeur geniet van het voetvolk. Daaaaardoor is de zaak immers helemaal rond. Er tegen te ageren is een natte droom en haalt absoluut niets uit.

 17. [16] Het EU bedrog komt juist uit Soestdijk, Hub.

  Bea is baasje van zowel de Raad van State als de Balkenbende. Bea levert via de RvS de leugen die JPB vervolgens moet honoreren. Schoondochter Maximuts levert dan nog een aanvullend sprookje om het plebs in slaap te houden.

  Het enige waar we met deze acties op kunnen hopen is dat er voldoende burgers wakker genoeg worden om te zien hoe ze belazerd worden. En zelf onder diegenen in mijn omgeving die ik wakker weet te krijgen is kritiek op de valse parvenuen die onder de vlag van Oranje onze paleizen bevolken ‘not done’. Bea en haar kroost wegwerken wordt nog een heel andere uitdaging.

 18. [21]
  Right on Hartman. Echt jammer dat zelfs ook de goede Hub het bos niet ziet vanwege de bomen. En wacht maar, zodra nederland aan de EU is uitgelevert en uitbesteedt krijgen wij een vloed van persberichten over het fenomeen van de Ranja absentee-landlords die het ervan nemen. Zij gaan ervan genieten en NIEMAND die hun nog oooooit op hun kwaad verworven "rechten" aanspreekt.

  Maar de grooootste loelos, die NIET wakker zijn te krijgen, zijn uiteraard … de ultra toelerante koningsgezinde Jannemannen-met-de-toelbandpetjes en de Mientjes-met-de-burkas.

  Zie daar … het praaaaachtige toekomstbeeld van de tegenwoordige jeugd …

 19. [22] Ik vind het knap van de libertaire Oranjes om met een minimum aan geweld zulk een gouden deal te behouden.
  Petje af.

 20. [21]
  Bea c.s. wegwerken is next to impossible. De waardering onder het plebs voor die dievenbende is meen ik boven de 70% (wie zoekt even de enquete gegevens op ?). Men vindt dat dat zooitje de "bv Nederland" uitstekend op de kaart zet. Zeggen dat je tegen het koningshuis bent is als pissen tegen de wind in, niet erg zinvol dus. Gewoon zorgen dat je er niet aan mee hoeft te betalen, en klaar is kees ! Dat mogen de PvdAllochtonen-kiezers dan doen.

 21. [24] Het heeft totaaaaal geen enkel zin om hier nog tegen de monarchie te ageren, wanneer het voetvolk en de onderdanen nog veeeel meeer massochistisch zijn dan de Perzische shiiten …

  Want men is hier veels te gehersenspoeld om dat nog te kunnen begrijpen … of zelfs van bewust te zijn …

 22. De afspraken zijn reeds gemaakt op conferenties die al in 1957 werden gehouden in een hotel in nederland.

  Dit soort afspraken lopen verder dan het vormen van 1 EU als staat en behelzen zelfs een wereldstaat. dit is slechts een stapje van de agenda die uitgevoerd gaat worden, mits iemand hier wat aan doet natuurlijk…….

Comments are closed.