Reacties
 1. walt schreef op : 1

  voor de zekerheid sturen ze er maar alvast 80 extra, voor het geval er nog een paar meer vallen. Een handig buffertje

 2. .M schreef op : 2

  Neen we sturen 80 MILITAIREN.
  Dat is het equivalent van 11 MAN.
  (qua IQ)

 3. IIS schreef op : 3

  Ik als nuchtere Duits/Argentijnse onderdaan (de Nederlander bestaat niet), kan me niet voorstellen dat je je als (jong)mens kapot laat schieten voor……????

 4. Overnight (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Overnight

  we hoeven ons geen zorgen te maken: ‘die extra militairen gaan slechts tijdelijk’
  Of daar nu mee bedoeld wordt dat ze het tijdelijke gaan verwisselen met het eeuwige, of net als bij ‘tijdelijke’ missie, die vervolgens verlengd wordt tot in eeuwige dagen?

 5. Piet schreef op : 5

  Aardig bekeken van de navo om dat Nederland te laten doen dan gaan ze niet
  om de Amerikanen te steunen, maar om Nederland een "plezier" te doen. En wij
  dat domme plebs mogen dat weer betalen.

 6. YoYo schreef op : 6

  Ik weet niet wat jullie hebben tegen mensen met een geweer, misschien is dat ook de reden waarom sommige libretariers ervoor zijn om de gewone mensen een wapen te laten kopen. Waarom kunnen wij niet gewoon onze jongens die in het buitenland zitten en al dan niet om de goede reden wel de kogels om hun oren krijgen. Geef ze eens de steun die ze nodig hebben net als de amerikanen doen. Die zijn het ook niet eens met hoe Bush omgaat met het leger, maar ze steunen wel hun leger onvoorwaardelijk. Laten wij dat ook eens doen.

 7. Jimmy schreef op : 7
  Jimmy

  [6]
  1) Libertariërs zijn niet voor wapens. Ze zijn voor het recht om wapens te mogen dragen. Daarbij wijst studie na studie uit dat criminaliteit afneemt als mensen bewapend zijn, meest bekende voorbeeld Zwitserland. Landen waar desondanks wapens te koop zijn en veel doden daar wapengeweld vallen, hebben veelal etnische conflicten of een gewelddadigere cultuur dan andere landen. Dan maakt het niet zoveel uit als je wapens verbiedt, beter is dan om te socialiseren.

  2) Iedereen hier steunt onze militairen in hun lijfsbehoud. Wij vinden het echter absurd dat we Nederlandse jongens opofferen voor een barbaars land als Afghanistan, waar democratie en orde geen schijn van kans hebben. Het wordt daar de komende 50-100 jaar toch nooit wat. Waarom zitten we daar? Het idee dat daar ooit iets goeds/ positiefs/ productiefs gaat gebeuren in de nabije toekomst grenst aan krankzinnigheid.

  3) Amerika is een uitstekend voorbeeld en een prachtig land, maar we hoeven niet hun slechte voorbeeld van militarisme en interventie te volgen. Liever kijk ik naar non-interventielanden als Zwitserland. Die doen nooit mee aan internationale conflicten en die hebben al 500 jaar vrede.

 8. Jimmy schreef op : 8
  Jimmy

  daar=door [7]

 9. Jimmy schreef op : 9
  Jimmy

  socializeren niet te verwarren met socialisme, maar opvoeden. 😉 [7]

 10. Gerechtigheid schreef op : 10

  [6] Dat zou erkenen dat zij daar thuishoren.
  Maar zij horen NEDERLAND te behoeden voor slap geleuter van een argetijnse hoer.

 11. R. Hartman schreef op : 11

  11 man… Gaan ze voetballen tegen de Taliban dan?

 12. YoYo schreef op : 12

  [11]
  ja met bouncing betty’s en IED’s schijnt nog harder aan te komen dan een tackle